Cyprus-crisis: steeds meer schuldenaren in de gevangenis

Screenshot_5

Steeds meer mensen komen in Cyprus in de gevangenis terecht, omdat zij hun boetes of andere schulden niet meer kunnen betalen. De gevangenisdirecteur probeert de schuldenaren te helpen, want zijn gevangenis is nu al overvol.

De centrale gevangenis in Nicosia is in de loop van de financiële crisis nog voller geworden. Steeds meer mensen worden opgesloten, omdat ze hun boetes en andere schulden niet meer kunnen betalen.

De gevangenisdirecteur Giorgos Tryfonides zei dat men zijn best zou doen de gevangenen met schulden te ondersteunen. “We doen onze uiterste best om plannen voor een afbetaling van de schulden op te stellen, zodat er een oplossing met de minister van justitie gevonden kan worden om de straf uit te stellen, mits de klager daarmee akkoord gaat”, wordt hij geciteerd door CyprusMail.

Op grond van de crisis zou het aantal mensen dat om financiële redenen gevangenisstraf krijgt, toenemen, aldus Tryfonides. Op veel dagen zouden er vijf Cyprioten voor dergelijke delicten worden opgesloten.

“De centrale gevangenis werkt samen met de minister van Justitie om oplossingen te vinden om te voorkomen dat de gevangenis vol raakt met mensen, die hun schulden niet meer kunnen betalen”, aldus de gevangenisdirecteur. Op dit moment zouden er in totaal 12 Cyprioten en 13 buitenlanders vanwege hun schulden achter de tralies zitten.

“Het probleem van de onbetaalde schulden en boetes verscherpt de al bestaande uitdagingen die voortkomen uit de overvolle bezetting van de al oudere gebouwen waar we de gevangenen niet volledig van elkaar kunnen scheiden”, aldus Tryfonides. De schuldenaren moeten, indien mogelijk, van de gevangenen met jarenlange straffen gescheiden worden.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/24/zypern-krise-immer-mehr-schuldner-landen-im-gefaengnis/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, Eurocrisis. Bookmark de permalink .

7 reacties op Cyprus-crisis: steeds meer schuldenaren in de gevangenis

 1. monty1 zegt:

  De onschuldigen zitten tegenwoordig in de gevangenis en de criminelen lopen buiten vrij rond. Heb ik het zo goed samengevat. EJ?

  Like

 2. Pingback: BOINNK!!! | Een voorproefje wat ook hier gaat komen????

 3. Joop Klepzeiker zegt:

  Welvaart Nederlandse huishoudens in 1 jaar met € 240 miljard gedaald
  Xander 24-07-2013 15:31- in Economie, EU, Maatschappij

  Sinds invoering euro voert Den Haag in Nederland extreem liberaal beleid, maar in Europees verband juist extreem socialistisch

  De Nederlandse voedselbanken krijgen steeds meer ‘klanten’. In geen enkel ander land moesten de lagere inkomens percentueel zóveel inleveren.

  Uit statistieken van Credit Suisse blijkt dat de welvaart van de Nederlandse huishoudens tussen 2011 en 2012 met bijna € 240 miljard is gedaald, waarmee Nederland op het lijstje van 27 rijkste Westerse landen slechts op de 17e plek staat – ver achter crisisland Italië (plaats 4) en schuldenland België (5). Ook blijkt dat in vergelijking met alle andere landen de lasten tussen 2000 en 2012 in Nederland extreem ongelijk verdeeld werden en de armen veel armer werden, terwijl de rijken juist rijker werden.

  Met een gemiddeld vermogen van $ 61.880 staat Nederland bij lange na niet meer in de wereldtop. De Australiërs voeren met $ 193.653 de ranglijst aan, gevolgd door de Luxemburgers ($ 153.967) en de Japanners ($ 141.410). Opvallend: Japan heeft tegelijkertijd verhoudingsgewijs de hoogste schuldenlast van de hele Westerse wereld.

  Ook de 4e plek van crisisland Italië ($ 123.710) is opmerkelijk, zeker als bedacht wordt dat de Italiaanse huishoudens vorig jaar $ 2,078 biljoen kwijtraakten. Het blijkt dat het land dus meer dan voldoende geld heeft om zijn eigen financiële problemen op te lossen. Hetzelfde geldt voor de Belgen, die een zeer problematische staatsschuld hebben, maar met $ 119,937 (5e plaats) meer dan voldoende hun eigen boontjes kunnen doppen.

  Wrange cijfers voor Duitsers en Nederlanders

  De euro en de eurozone worden echter vooral door de enorme garantiestellingen van Duitsland en Nederland overeind gehouden. Des te wranger is de slechts 23e positie van de Duitse bevolking, met een gemiddeld vermogen van slechts $ 42.222. De Duitsers werden bovendien $ 1,936 biljoen armer. Alleen de Italianen en Fransen ($ 2,244 biljoen) raakten nog meer welvaart kwijt.

  Zelfs crisisland Spanje staat met een 20e plek hoger dan Duitsland ($ 53.292), en dat ondanks het feit dat de Spaanse huishoudens $ 873 miljard armer werden. Toch werden er al tientallen miljarden Europese belastingeuro’s in het Spaanse bankensysteem gepompt.

  Eveneens opvallend is dat de VS ($ 38.786) helemaal onderaan het lijstje met 27 rijkste landen staat. Toch nam nergens ter wereld de rijkdom van de huishoudens met zo’n enorm bedrag toe: $ 1,324 biljoen, en dat ondanks de ook in Amerika aanhoudende crisis.

  Nederlanders in 1 jaar € 240 miljard armer

  In Nederland zien we juist een omgekeerde trend. Wij burgers verloren in één jaar bijna € 240 miljard van onze welvaart, een daling van 12,4% en per volwassene 12,9%. Uit de statistieken van Credit Suisse blijkt tevens dat in geen enkel ander land waar hier cijfers over bekend zijn het aandeel van de lage inkomens in de welvaart zo sterk afnam als in Nederland. De onderste 10% verloor maar liefst -4,5% en de onderste 40% nog steeds -1,8%, waarmee Nederland het enige land is waar zo’n groot deel van de bevolking armer werd.

  De top 20% in Nederland bezit 78,5% van onze welvaart, de top 10% 62,7%. Alleen in de VS, Zwitserland, Noorwegen en Indonesië hebben de rijksten naar verhouding nóg meer van de totale welvaart in hun bezit.

  Extreem liberaal in Nederland, Extreem socialistisch in Europa

  De conclusie luidt dat er in Nederland sinds de invoering van de euro een extreem liberaal beleid is gevoerd (rijker steeds rijker, armen steeds armer), maar in Europees verband -door de enorme welvaartsoverdracht naar Zuid Europa, wat gezien de statistieken dus helemaal niet nodig is- juist extreem socialistisch.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten / Credit Suisse

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/07/Welvaart-Nederlandse-huishoudens-in-1-jaar-met-240-miljard-gedaald

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  “De schuldenaren moeten, indien mogelijk, van de gevangenen met jarenlange straffen worden gescheiden.”
  Open deur! Dat-ie er nou pas op komt. Die twee groeperingen zet je toch niet bij elkaar! Zelfs in het 19de Eeuwse Engeland van Dickens had je aparte instellingen voor schuldenaren, o.a. de Marshallsea-prison waar Dickens’ vader nog enige tijd terecht kwam. Leuk was het natuurlijk allesbehalve, maar in vergelijking met reguliere gevangenissen hadden deze schuld-inrichtingen nog wel enige humane(re) voorzieningen zoals de mogelijkheid, je gezin bij je te houden. Met uitzondering van de eigenlijke schuldenaar mochten de gezinsleden dan betrekkelijk vrij in- en uitlopen. In ieder geval werd erkend, dat het om SCHULDENAREN ging en niet om ZWARE JONGENS. Dus: Aparte instelling vestigen, Cyprus, als het dan bepaald móet, althans.Of langzamerhand eens gaan erkennen dat er misschien eerder aan het maatschappelijk bestel gesleuteld moet worden, als zoveel mensen in moeilijkheden raken.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Ik kom net weer terug van mijn ouders in het bejaardentehuis.
  Er is geen tijd om aan het begin van een warme dag het zonnescherm door een verzorger voor hen te laten zakken; dat kost nl. een paar minuten per kamer en daar is geen geld voor.
  Het zonnescherm gaat tijdens hete dagen veel te laat automatisch naar beneden.
  Verder van een verpleegkundige te horen gekregen dat de zorg volgend jaar nog veel meer wordt ‘afgeroomd’ (en het is nu al ‘magere melk’).
  Mijn ouders hebben een ‘zeer zwaar zorgpakket’ maar degenen met een iets minder zwaar zorgpakket zijn dan de sigaar.
  Er wordt zelfs al gesproken over het sluiten van afdelingen. Hopelijk word ik niet zo oud dat ik afhankelijk word van zorg, want die IS er straks écht niet meer!
  Dat zijn ook de woorden van de verpleegkundige die ik vanmiddag sprak.
  Zij was het met me eens toen ik zei dat wij later letterlijk in de goot liggen weg te rotten, want dood mag je niet; dat getuigt niet van respect voor het ‘leven’.
  Wat een hypocriete houding!
  Dus bejaarde hulpbehoevende mensen gaan straks letterlijk dood in de goot; erg langzaam…

  Like

 6. Helena zegt:

  Hier is het al bijna niet anders. Maar volgens het CDA is cordaid verkeerd bezig, we zijn geen ontwikkelingsland, toch?
  http://nos.nl/artikel/532862-cordaid-helpt-arme-nederlanders.html
  http://nos.nl/artikel/532927-kritiek-armoedebestrijding-cordaid.html

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  En alles wat dit betreft hebben we te danken aan de RODEN van de EUSSR. Deze socialistische criminele kliek, zal er op termijn voor zorgen, dat er in heel Europa, onlusten en opstanden ontstaan. De gore vuile socialistische schoften drijven mensen gewoon in de hel van de armoede, terwijl deze criminelen in Brussel 24/7 feest zitten te vieren. En wat onze nationale socialistische roversbende, onder de hoede van MARX RUTTE en de polit commissaris SAMSOM betreft, deze zouden moeten worden opgeknoopt aan de hoogste boom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s