Islamofilie: een ziekte van het Westen

Screenshot_9

We hebben allemaal wel gehoord van islamofobie, de irrationele angst voor moslims en de islam. Maar nu wil Douglas Murray, die schrijft voor “Dispatch International” en de Engelse “The Spectator”, ons verzoeken ook iets over de andere kant te leren, namelijk de irrationele welwillendheid tegenover moslims en de islam, de islamofilie. Personen, die deze ongedifferentieerde instelling bezitten, of misschien zouden we moeten zeggen, de angst dat woedende moslims hen wat zouden kunnen aandoen als ze iets in hun nadeel zeggen, is te vinden in de leidende klasse van West-Europa en Noord-Amerika.

In Hollywood werd onlangs nog een draaiboek over de meest vreselijke christenen geschreven, de speelgoedfabrikant LEGO nam een Star Wars bouwdoos uit het assortiment, omdat de een of andere moslim vond dat deze teveel op de Hagia Sofia in Istanbul zou lijken, politici en schrijvers zoals Martin Amis en Sebastian Faulks, popidolen zoals Justin Bieber met hun parmantige rondstappen voor de islam en hun uitvluchten wanneer ze een keer iets ongecontroleerds hebben gezegd wat niet in het gareel loopt…

Islamofilie is helaas een overheersende ziekte van het Westen, die normaal gesproken verstandige en goed opgeleide mensen ertoe brengt de meest fatale fout te begaan. Een reizende tentoonstelling genaamd “1001 islamitische uitvindingen” toerde in 2006 door het Westen met de boodschap, dat het meeste van alles wat goed en technisch vooruitstrevend is, afkomstig zou zijn van de islam. Het vliegtuig van de gebroeders Wright zou niet mogelijk zijn geweest zonder een zekere Abbas Ibn Firnas uit de 9e eeuw. Die sprong van een moskee naar beneden en, ahum, maakte een buiklanding, waarbij hij zijn botten brak. Desondanks zou de islam zo spiritueel zijn, dat je desondanks zou kunnen zeggen dat de hoge luchtige ideeënwereld in de islam geïnspireerd zou zijn door zijn onhandige poging. De toverkubus van Rubik, alle wetenschappelijke thema´s, de complete geneeskunde, de bouw van dammen, universiteiten, de tandenborstel, de handel, textiel, papier, juwelenbewerking, glas en het muntwezen – dat alles, terwijl wij westerlingen in donkere grotten woonden.

Dat is onzin, zoals de lezers van deze krant heel goed weten. Maar veel schoolkinderen, die deze idioterie te zien kregen (en die door een EU-commissaris werd geopend uiteraard), weten niet wie Galilei, Leonardo da Vinci, Kepler, Linné, Newton, Pasteur en al die anderen waren, of als ze hen wel herinneren en met bezwaren komen, dan kan het gebeuren dat ze door hun islamitische klasgenoten tot zwijgen gebracht of zelfs wegens islamofobie aangeklaagd worden.

Afgezien van domheid en misplaatste welwillendheid prijst de westelijke islamofilie de islam uit angst vanwege kritiek op de islam aangeklaagd, aan hatelijkheid blootgesteld of slachtoffer van aanslagen te worden. Talloze persoonlijke aanvallen (Hedegaard wordt genoemd) en brandaanslagen leidden tot een onderdanigheid tegenover moslims bij alles wat hen ook maar ergert. Van de Londense uitgeverij van het boek “The Jewel of Medina”over Aisha, de 9-jarige vrouw van Mohammed, werd het kantoor in brand gestoken, net zoals Le Canard Enchainée in Parijs wegens een karikatuurcontroverse naar de haaien ging. Desondanks is het boek een smerige ophemeling van Mohammed. Maar Murray toont aan dat dit onbelangrijk is, omdat woedende moslims het boek niet lezen zonder op “de geleerden” te vertrouwen, die het ook niet gelezen hebben, maar van een niet-islamitische islamoloog, die het boek niet beviel, een tip hebben gekregen. Enzovoort, enzovoort met voorbeelden van ijsverpakkingen, die letters bevatten die lijken op de schrifttekens voor Allah, over Obama´s en Clintons missers bij de ambassadeursmoord in het Libische Benghazi, over het hoofd van de Anglicaanse kerk prins Charles, die ononderbroken de islam huldigt en de koran de laatste openbaring noemt (wat precies datgene is wat moslims doen om de Bijbel in te omsluiten).

Douglas Murray noemt in het boek de bloedige moord op de Engelse soldaat Lee Rigby, waarbij de twee moordenaars openlijk “Allahu Akbar!” schreeuwden en dat ze nog meer ongelovigen zouden doden, wat in het nieuws niet werd vermeld. Ik heb zelf over de gebeurtenis bij BBC Online gelezen, en helemaal beneden in de tekst stond iets over de bedreigende islamitische boodschap, maar niet in de kop. Net zoals majoor Nidal Hasan “Allahu Akbar!” schreeuwde, toen hij in 2009 in Fort Hood in Texas 13 mannen doodde en 29 verwondde, en dat er daarna over werd bericht als een arbeidsongeval.

De pogingen van de BBC, de Times, de Engelse kerk en anderen om de kwaadaardige kant van de islam te camoufleren, worden in het boek “Islamofilie” op daadkrachtige en humoristische wijze onthuld. Murray wil uiteraard niet dat wij islamofoben worden, maar realisten. Dezelfde kritische middelen tegenover de islam toepassen als tegenover andere religies en culturele tradities. Pas daarna wordt er respect aan de islam betuigd. Anders wordt deze wereldreligie alleen maar een bedreiging en veroorzaakt zij in het Westen een neiging tot overdreven verering – islamofilie.

Screenshot_3

Douglas Murray

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/07/islamophilie-eine-krankheit-des-westens/#more-345073

Vertaling: Klaus F.

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamofilie, Westen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Islamofilie: een ziekte van het Westen

 1. lucky9 zegt:

  Eindelijk het verlossende woord:
  Islamofilie !! Een geestelijke ziekte, een hersen-abberatie. De homo sapiens in zijn zonet gemasturbeerde nat ondergoed!
  De sperma-cellen van deze “vrouw-vijandige raptors” maken geen enkele kans. Idioten delven altijd het onderspit!
  Verkracht een islamofiele bitch er er staan tien westerse maagden klaar ter compensatie!
  En als dat niet zou helpen zo helpe ons de 9mm!

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ik ben ongeneeslijk ziek.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ik vraag me wèl af, hoe Murray zich dat voorstelt: Eerst de Islam kritisch leren bezien, op dezelfde manier waarop men alle religies kritisch beziet om daarna pas respect voor de Islam te kunnen opbrengen.
  De Islam IS geen religie zoals alle religies, daar ligt nou juist het probleem. Zodra je haar op de manier van andere religies bekijkt valt je op, dat ze veel verder ingrijpt in het openbare leven omdat ze nu eenmaal eerder een Ideologie is dan een religie. Hoe kun je haar dan nog met dezelfde maatstaven beoordelen? Ze erkent de scheiding van kerk en staat niet eens!
  En, het spijt me, als Douglas Murray niet eens in staat is om DAT te erkennen, vrees ik dat zijn boek voor MIJ geen bruikbaar handvest vormt. Maar wat dat betreft iedereen uiteraard zijn eigen opinie.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik vind die laatste alinea van dat stuk ook raar, Therese.
   Het past ook helemaal niet bij Murray.
   Het stuk is vertaald van de site PI door Bert en dat PI doet wel vaker rare dingen met stukken: ze korten ze in of ze klooien er iets mee.
   Vaak kan ik ook niet achterhalen wie de oorspronkelijke auteur nu eigenlijk is en waar ze het vandaan geplukt hebben.
   Dus die laatste alinea over Murray zou ik maar met een pond zout nemen.
   Bert vertelt me dat PI de meest populaire “rechtse” site van Duitsland is met tienduizenden views per dag.
   Tsja, dat zal dan wel weer een geval zijn van opstijging door gebrek aan gewicht.
   Ik vind het een irritante amateuristische site.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Aha. Zodoende…..

    Like

   • lucky9 zegt:

    Ik vind die laatste alinea perfect OK qua inhoud en PI een uitstekende site.
    Respect voor de islam is logischerwijze onmogelijk behalve voor islamofielen. Zo werken verstarde hersenen nu eenmaal. Niet dus.

    De oproep tot respect is een typisch Britse joke, een contrastrijke appeal aan het absurde.

    Ze gaat bovendien een definitie van islamofilie vooraf: “een overdreven verering”. Murray zet aan tot kritisch denken en daar is niets raar aan of verkeerd mee.

    Verering is op zich al absurd. Een overdreven verering is dat exponentieel of minstens in het kwadraat. Islamofilie is absurd. Zoals ik al schreef een geestelijke ziekte, een hersen-abberatie. Irrationeel en dus absurd. Murray heeft gelijk en islamofilie is een uitstekende term waar ik volledig achter sta teneinde er niet te moeten aan lijden.

    Bovendien wordt deze term uitgespeeld tegenover de indoctrinerende term islamofobie die een ziekelijke angst suggereert. Angst voor de islam is helemaal niet ziekelijk maar volkomen gewettigd en uiterst rationeel. Daarom is dit woord pure propaganda.

    Het woord islamofilie brengt dus terug evenwicht in de geesten en countert islamofiele terminologische hersenspoelingen.
    Ik een racist? Nee, jij bent een (****) islamofiel!

    Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  De islam heeft geen ene moer uitgevonden en/of gepresteerd. Achterlijke socialisten, en ander links volk, wenst 24/7 de moslims hun kont te likken. Zo moe word ik van dat rode, en linkse verraderstuig!

  Like

  • KCMO zegt:

   Oh nee? oh nee? wat dacht meneer dan van de paperclip..?

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Weet je dat zeker???
    Een jaar of 30 a 40 geleden ging wel eens het verhaal rond de het patent van de paperclip het patent was dat tot dan toe het meeste geld opbracht.
    Of verwar ik het met de veiligheidsspeld?

    Like

   • KCMO zegt:

    Als jullie iets beter weten om een slot open te peuteren, hoor ik het graag.
    Paperclip moet een Arabische uitvinding zijn.

    Like

  • Republikein zegt:

   Zelfs niet het kuisheidsgordel, nou, als je dat niet eens kan uitvinden , waar blijf je dan?

   Like

 5. Helena zegt:

  Wisten we dit al, klein berichtje maar wel leuk.
  Een islamofoob in actie.
  http://www.cip.nl/artikel/36935/Moskee-in-Boskoop-doet-aangifte-om-varkenskop

  Like

  • KCMO zegt:

   In de Haagse shariadriehoek kampt men met een meeuwenplaag op vuilnis ophaaldag en nog zes andere dagen,
   Dat is niet omdat het er zo schoon is op straat.
   OK, gaan we:
   Ik zeg: 1) sharia driehoek
   2) meeuwenplaag
   3) niet schoon

   Ben ik nu islamofoob?

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Helena 22.18. uur. Had ik al vernomen via http://www.pow.ned .nl moest er vreselijk mee lachen. Tja, dat krijgt men ervan als islamvolgers, de oorspronkelijke nederlandse bevolking; honden, apen en varkens noemt, en onze vrouwen en meisjes hoeren. Wie kaatst kan de bal terug verwachten. Ik vond het varken echt wel slim uit zijn/haar ogen kijken, dat dan weer wel.

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Wedden dat deze aanklacht serieus genomen gaat worden, dit in tegenstelling tot de aanklachten van autochtonen.

   Like

 6. Republikein zegt:

  Steeds weer filie=fiel=vriendschap=homofiel. Ja, hebbes, ze zijn allemaal homofiel.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  De zinsnede “of misschien zouden we moeten zeggen, de angst dat woedende moslims hen wat zouden kunnen aandoen als ze iets in hun nadeel zeggen” zegt mij dat Islamofilie eerder een symptoom is van echte onderliggende Islamofobie.

  En niet de ingebeelde Islamofobie die aan Islamorealisten wordt toegeschreven.

  Like

  • Helena zegt:

   Scherp!, Luchtpint.

   Like

  • Martien Pennings zegt:

   Mee eens, Luchtpint.

   Er zijn twee vormen van islamofilie, lijkt mij:
   1) Van mensen die niks van de islam weten.
   2) Van mensen die donders goed weten dat ze uit angst voor de islam van de islam houden.

   En in dat tweede geval is islamofilie dus wel degelijk islamofobie,

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Asl het over Islamofilie gaat , dan heb ik dit al veel te vaak meegemaakt. Dat kan je samenvatten in de volgende conversatie ongeveer: (tussen mij en een hypothetisch politiek correct individu)

    “Vertel mij eens, wat weet jij van de Islam, eigenlijk ?”
    “Ah, dat is een monotheistische godsdienst, neen ?”

    Dan laat ik ze meestal eerst in de waan dat ze weten waar ze het over hebben, en dan vraag ik

    “En wat weet je er nog van ?”
    “De Islam is op de vijf zuilen gebaseerd”.

    Meestal komt het voor dat die mensen er maar 2 van de 5 kunnen opnoemen en daar laten ze het dan bij, dat is ongeveer zover hun kennis gaat. Aan de “slimmeriken” die ze alle 5 kunnen opnoemen vraag ik dan

    “En wat nog ?”
    “Hoezo, en wat nog, is er dan nog wat ?”

    Dan begin ik meestal uit te leggen dat de Islam, bij monde van de Koran, niet tolereert dat er naast de Islam zelf nog andere filosofieën zouden mogen bestaan, waarom dat is, plus het feit dat dat allemaal in de Koran staat, en dan krijg ik meestal reacties als

    “Heb ik nog nooit van gehoord” of “Zo erg zal het allemaal wel niet zijn zoals jij het voorstelt” of “Ik heb er nog nooit last van gehad.” of “Ik zie er de relevantie niet van voor de mensen vandaag.”

    In deze fase heb je mensen die stomweg afhaken, het raakt hun kouwe kleren allemaal niet. Dan heb je ook mensen die verder gaan. Diegenen die niet gehinderd worden door enige objectieve kennis van het onderwerp, maar die wel tegengas willen geven.

    “Ja, maar de Islam is een godsdienst, die moet je met respect behandelen.” of “Je hebt extremisten die de Islam doelbewust verkeerd interpreteren, dat is geen grote groep.”

    Als je dan begint uit te leggen dat voor moslims de Koran in zijn geheel geldig is, de inhoud van de boodschap ook voor zgn “gematigden” in elke moskee uiteraard dezelfde is als die voor Salafisten, en dat je op grond van de Koran veel gedragingen van moslims kan verklaren, dan heb je volgens hen “de discussie gepolariseerd”, met het logische gevolg dat je etiketjes krijgt opgeplakt als “racist”, “Islamofoob”, “rechtse zak”, enz.

    En dan zit ik te denken “Jullie gaan echt jezelf niet redden op lange termijn door te doen alsof er nu niks aan de hand is. Islam zal niet meer genade kennen met jullie dan met mij omdat je nu je kop in het zand wil steken en de zaken onder de mat wil schuiven.”

    Soms word ik er enorm moe van. Al die moeite voor niets, denk ik dan, omdat mensen het uit angst liever willen ontkennen ! Dat is voor mij ECHTE Islamofobie. Wij zijn de realisten vandaag, de ketters van de 21e eeuw. Hoe de waarheid ketterij wordt, maw.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Als ik bedoel hypothetisch, dan wil ik wel benadrukken dat het gaat om een min of meer algemeen patroon dat ik in dergelijke conversaties al vaker ben tegengekomen.

    Niet dat dit zuiver hypothetisch is, natuurlijk.

    Like

  • 2Crazy2bTrue zegt:

   Islamofilie = Islamofobie + Stockholm syndroom

   Like

 8. Henny Clemens zegt:

  Repubklikein22:45.
  Ik vind dat een belediging naar homo’s.

  Like

 9. tjonge zegt:

  “Pas daarna wordt er respect aan de islam betuigd”

  de dag dat ik respect voor de islam krijg, is de dag dat ik mijn hersens afsta aan de medische wetenschap !

  Like

 10. Avidia zegt:

  Tom Hendrix. zegt:
  24 juli 2013 om 21:29

  100 procent mee eens, ze hebben nooit iets bijgedragen aan de samenleving alleen maar ellende. En dat is hun opdracht ook nog, de samenleving frustreren, nou, dat is het enige dat ze bereikt hebben, moet je daar trots op zijn??? Stom volk, ze weten van toetsen nog blazen :-}

  Like

 11. BertG. zegt:

  Zover zijn ze al gekomen in NL.
  Wat nou, een beetje mening ergens over hebben. Je smoel houden moet je.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/07/volgende-week-staat-het-vrije-woord-voor-de-rechter

  Like

 12. Als een door mensen geschreven “heilig boek” of dit nu de Bijbel of de Koran is, gelovigen ertoe kan leiden tot de meest barbaarse gewelddadigheden, dan kan geen enkele discussie of uitleg tot een openbaring leiden! En alleen degenen die de evolutie hebben overgeslagen (met als gevolg een gebrek aan hersencellen) zullen blijven geloven in een fantoom die hen zal belonen voor het aantal doorgesneden kelen!
  Dus WAAROM zouden wij als normaal denkende mensen (in het bezit van ALLE hersencellen) onze tijd verspillen om een uitleg of excuus hiervoor te vinden? Wij hebben toch niet voor niets ongedierte-bestrijdingsmiddelen?

  Like

 13. Pingback: ISLAMOFILIE DE ZIEKTE VAN ONZE REGERINGEN EN DE LINKSE MEDIA | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s