De oorlog in Mindanao en de agitprop van de Socialistische Populisten (SP)

Screenshot_13In het jaar 2000 verscheen er in de “Tribune” van de SP een artikel van ene Leny Janssen betreffende de oorlog in Mindanao, dat eerlijk gezegd storend veel fouten bevatte. Bij navraag bij de tribune wist men helaas niet wie de schrijver was en ook niet voor welke NGO Jansen gewerkt zou hebben in de Filippijnen, waar Mindanao ligt. Het blijft speculeren welke NGO het geweest moet zijn. De  Filippijnen Groep Nederland of Filippijnenmagazine Tambuli, beide met Evert de Boer, zijn de meest voor de hand liggende organisaties, maar het blijft een gok. Dit ook omdat Evert de informant betreffende de Filippijnen is bij de Socialistische Populisten. De Tribune heeft wel erkend dat het artikel achterhaald is, maar vertikt het te corrigeren, met de mededeling dat de nodige info wel op het internet te vinden zou zijn. Vandaar dit stuk over dit bezopen artikel, waarin de moslims zielig zijn en de niet-moslims in de Filippijnen de onderdrukkers zijn.

Laten we beginnen met de intro:

“Samen met Inday loop ik door Kauswagan. Inday is een 29-jarige Filippijnse vrouw; Kauswagan een gemeente in de Filippijnse provincie Lanao del Norte op het zuidelijke eiland Mindanao. In maart van dit jaar was Kauswagan internationaal nieuws, toen president Estrada er de All out-war uitriep tegen het MILF, het Moro Islamitisch Bevrijdingsfront. ‘We zullen geen van deze moslimrebellen ontzien!’, riep Estrada. In de media worden MILF-leden – en soms moslims in het algemeen – afgeschilderd als terroristen of Christen-haters. Zelfs Inday gebruikt de begrippen ‘moslim’ en ‘rebel’ door elkaar. “

Moslims zijn dus geen terroristen als ik Janssen moet geloven, maar uitgerekend in de Filippijnen en zeer zeker in Mindanao waar politiek bedrijven zoals moslims dat doen bepaald niet vreedzaam is te noemen. De ruzie tussen 2 clans Mangudadatus versus Ampatuans ontaardde in de zogeheten “maguindanao-massacre.” Een ander fraai voorbeeld is Wahab Akbar. Nee, geen Allah Akbar. Moet je maar geen Akbar heten in moslimgebieden in de Filippijnen.

Volgens Janssen is Mindanao uiteraard nooit een kolonie geweest van Spanje, getuige het volgende stukje proza:

“Nergens in Azië namelijk is een land zo sterk onder invloed geraakt van het christendom, dat geïntroduceerd werd door de Spanjaarden. Vanaf 1565 probeerden die – ruim drie eeuwen lang – te heersen over het naar hun koning Philip vernoemde eilandenrijk. In Luzon en Visayas ging het voorspoedig met de kolonisatie, maar op Mindanao liep het allesbehalve van een leien dakje. Het eiland werd hoofdzakelijk bewoond door moslims en omdat deze de Spanjaarden herinnerden aan de Moren die ooit Spanje bestormden, zeiden ze er Moro’s tegen. Oorspronkelijk werd daar op Mindanao met afschuw op gereageerd, maar naar verloop van tijd maakten de bewoners er een soort geuzennaam van. ‘In Mindanao hebben de Spanjaarden nooit voet aan de grond kunnen krijgen,’ weet Paulo Sanguila, een zestigjarige moslim, me een paar dagen later te vertellen. “

Wederom incorrect, Janssen had haar huiswerk beter moeten voorbereiden.

We nemen de vader des vaderlands van de Filippijnen (Jose Rizal), die onafhankelijk pleitte voor de Filippijnen, wat Spanje uiteraard niet leuk vond. Rizal is toen verbannen naar een oord in Mindanao

Het stoomschip Cebu bracht Rizal naar Dapitan (Mindanao) met een brief van vader Pablo Pastells, hoofd van de Jezuïeten in de Filippijnen, voor vader Antonio Obach, Jezuïet priester van Dapitan. Er stonden de volgende voorwaarden in, opdat Rizal mocht wonen in het klooster:

-1 Rizal moest zijn woorden intrekken, fouten erkennen en alleen pro-Spaanse uitingen doen en geen revolutie prediken.

-2 Meedoen met alle riten en zijn verleden bekennen.

-3 Rizal moest een voorbeeldig Spanjaard zijn en een man van religie.

Rizal ging niet akkoord en moest dus leven in het huis van de commandant, kapitein Carnicero. De  relatie tussen Carnicero (de bewaker) en Rizal (de gevangene) was warm en vriendelijk.

Rizal en zijn kapitunanbeweging zijn volkomen genegeerd door Janssen, terwijl uitgerekend die beweging een echte revolutie ontketende tegen Spanje in Mindanao, waar volgens Janssen Spanje nooit voet aan de grond gezet zou hebben. Hier een verslag waar onze revolutionaire vrienden van zouden smullen, maar dan zit je wel met die niet bestaande Spanjaarden van Janssen en deze revoluties waren bepaald niet van marxistische snit.

Waarom onafhankelijkheid als de slaven van nu de tirannen van morgen zijn, is een bekende uitspraak van Rizal, die een bloedhekel had aan Marx. Het negeren van Rizal is dus ook van noodzaak, al was het alleen maar om de marxistische vrienden van de SP (Meulenbelt) tevreden te stellen.

Katipunan-revoluties hebben niets te maken met revoluties die gebaseerd zijn op de werken van Marx.

Ook probeert Janssen enig verband tussen de MILF (Moro Islamic Liberation Front) en de Abu Sayyaf onder het vloerkleed te vegen:

Op mijn beurt vraag ik hem wat hij van de Abu Sayyaf denkt, de groep die verantwoordelijk is voor de geruchtmakende gijzeling – die overigens plaatsvindt op het eiland Jolo. Sanguila: ‘In de kranten wordt voortdurend verband gelegd tussen de Abu Sayyaf en het MILF, maar de Abu Sayyaf zijn verre van verzetsstrijders, het zijn pure bandieten. Waarschijnlijk is de Abu Sayyaf in het geheim georganiseerd door de Filippijnse regering en de CIA. Waarom? Om het imago van de Moro’s zwart te maken, zodat nu steeds minder mensen hun situatie begrijpen.’

Wederom incorrect:

Abu Sayyaf(ASG) en MILF zijn wel degelijk aan elkaar te linken via de Jemaah Islamiah(JI), ook bekend als de Balibommers. Fathur Rohman al-Ghozi was bekend als JI’s tussenpersoon wat de MILF betreft. Al-Ghozi ging naar het  MILF hoofdkwartier in Camp Abu Bakar in december 1996 om de MILF te trainen en bommen te maken zoals de JI dat deed. Volgens deze bron.

De CIA heeft evenveel te maken met de ASG als Al Qaida waar de ASG wel connecties mee had.

Ook blijkt Janssen het nogal over de racistische boeg te gooien:

Christenen uit het noorden van de Filippijnen kregen op grote schaal grond aangeboden in ‘het beloofde land’.´ Moro’s en Lumads zagen de grond – hun bron van leven – letterlijk en figuurlijk onder hun voeten verdwijnen.

Zo te zien heeft Janssen een hekel aan een tsunami van christenen in Mindanao en was het land toch echt van de originele bewoners, Moro’s en Lumads.  Wat Lumads betreft doe ik niet moeilijk, maar er is wel degelijk  grond aangeboden aan die groep en de Moro’s zijn niet de originele bewoners van Mindanao. Voordat Mindanao en geheel de Filippijnen onder de voet werd gelopen door oorlogszuchtige moslims was het een gebied van animisten, boeddhisten en hindoes. De boeddhisten en hindoes stonden bepaald niet te juichen toen moslims hun beloofde land inpikten. Mindanao is, was en zal altijd een onderdeel van de Filippijnen blijven en inwoners van dit land mogen zich waar dan ook vrij vestigen in de Filippijnen, zelfs in Mindanao. Persoonlijk heb ik in de hoofdstad van dat land een moskee gezien waar het Suikerfeest net gevierd werd. Geen woord over een tsunami van de islam, het Suikerfeest is tegenwoordig een nationale feestdag. Moslims kunnen trouwens vandaag de dag ook terecht in de ARMM, ofwel de Autonome Republiek Moslim Mindanao, maar moeten wel anders gelovigen respecteren. Een onderdeel van die ARMM is de provincie Sulu en nu wordt het interessant. Janssen en de Socialistische Populisten klagen dan wel over landjepik van Christenen met moslims als de zielenpiet, de Sultan van Sulu (een moslim) is beroofd van zijn land (Sabah) door de moslimperialisten van Maleisië. Hadden Janssen en of de Socialistische Populisten daar aandacht aan geschonken, dan had ik nog kunnen leven met hun kolder. Helaas begint de zaak flink uit de klauw te lopen, omdat de sultan Sabah terug wil.

Conclusie:

Dit schrijven van Janssen was pure agitprop met de bedoeling alles in de schoenen te schuiven van de Filippijnse regering en uiteraard de CIA. Jammer dat er geen Jood aan te pas kwam. Want laten we eerlijk zijn, de Palestijnen willen een “Judenfrei” Palestina en ook het recht zich te vestigen in Israël.

Bij de MILF wil men geen Christenen erbij in Mindanao, maar mogen Moro’s zich wel vestigen in de rest van de Filippijnen.

Screenshot_11

Door:

Multidifficulti

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Filippijnen, Islam, Islamisering, Moslims, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op De oorlog in Mindanao en de agitprop van de Socialistische Populisten (SP)

 1. multidifficulti zegt:

  Dank voor het plaatsen en nu is het artikel van Janssen voorgoed als onzin te verklaren en kan een ieder weten hoe het wel zit. Om begripsverwarring te voorkomen, Katipunan, Liga North is een pot nat en staat ook bekend als KKK. KKK(Kataas-taasan, Kagalang-galangang Katipunan ng̃ mg̃á Anak ng̃ Bayan) heeft uiteraard niets te maken met die witte puntmutsen uit de USA.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Er was een Amerikaanse generaal die een Moro Opstand gestopt heeft door een deel van de gevangen genomen moro rebellen, met kogels dat in varkensvet wordt gedoopt en de dode moro , met varkens zamen begraven worden , en de rest liet hij lopen.De opstand was meteen beindigd.Ik ben de naam van de Generaal vergeten. Ik vind dat hij een geweldig idee heeft.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Geloven is het natuurlijke levenslicht doven.

  Aan landjepik ligt vaak een geloof aan ten grondslag, mensen zijn zo dom om zich daarvoor te laten gebruiken.

  Mensen denken dat zij door een “almachtige” zijn uitgekozen om de “wereld” te redden, maar onze aarde is piepklein in het universum en de mensen dom en zwak, ze komen niet verder dan alles te vernietigen, ook zichzelf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s