EU-parlementariër eist Derde Intifada

Screenshot_65

De Europarlementariër Paul Murphy heeft een derde Palestijnse Intifada voorgesteld om “het kapitalistische instituut Israël ten val te brengen”. Meerdere politici hebben de Ierse socialist nu bekritiseerd.

Tegenover de Russische tv-zender RT had Murphy vorige week gezegd: “U hebt belangrijk protest, belangrijke bewegingen en het potentieel om opnieuw een strijd naar het voorbeeld van de Eerste Intifada te ontwikkelen, gezien.” Zo´n beweging zou een bondgenootschap kunnen aangaan met de echte Israëlische linksen en met mensen, die niet “van de onderdrukking van de Palestijnen profiteren”, zei Murphy volgens het dagblad “Jerusalem post”.

Het is niet voor het eerst dat het lid van de Socialistische Partij zich desbetreffend uitlaat. Vorig jaar al had Murphy een intifada ter sprake gebracht, gebaseerd op het verzet van de massa´s. Hij had benadrukt dat dit de voorkeur zou genieten boven diplomatie. In 2011 had hij een aan flottielje deelgenomen om de Israëlische zeeblokkade van Gaza te doorbreken – hoewel de EU zulke flottieljes afwijst.

Screenshot_3

Met zijn uitlatingen stuitte Murphy bij enkele Europarlementariërs op kritiek. De Britse Europarlementariër Charles Tannock zei woensdag tegenover de “Jerusalem Post”: “Paul Murphy staat bekend om zijn extreme militante opvattingen in zulke aangelegenheden en heeft regelmatig mijn opvattingen over Israël in plenaire vergaderingen aangevallen.” Hij veroordeelde de oproep tot een volgende intifada scherp. Zo´n opstand zou noch gerechtvaardigd noch behulpzaam zijn voor het vredesproces.

De Britse Europarlementariër Sarah Ludford zei tegen de krant: “Afgezien van het feit dat ze uitermate onverantwoord is, komt deze provocatie spectaculair op een ongeschikt moment, gezien de vooruitzichten op een heropname van de vredesonderhandelingen.” Opruiende toespraken zouden wel “het laatste zijn wat we op dit moment kunnen gebruiken.” Iedereen, die Israël en de Palestijnen gunstig gezind zou zijn, zou zich er voor inzetten dat onderhandelingen in plaats van geweld succes zouden hebben.

Ook de Ierse leden van het Europees Parlement Gay Mitchell en Sean Kelly bekritiseerden hun collega voor zijn uitlatingen.

Screenshot_5

Bron:

Israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Europees Parlement, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op EU-parlementariër eist Derde Intifada

 1. Paardestaart zegt:

  Als het piepkuiken zoiets gewoon hardop zegt kun je wel nagaan hoe er achter de schermen gepraat wordt. Partijen als UKIP en PVV zijn een outrage in de EUSSR – niet f*ng communisten die openlijk het ‘kapitalisme’ omver willen helpen!

  Like

 2. luckybee zegt:

  Een Katholiek en Marxist?Het verbaasd me niet dat het met Irland slecht gaat.De volgende Uittocht van Jonge Iren is te verwachten.Oh Danny Boy wordt weer erg populair denk ik.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Socialisme is een gevaarlijke hersenafwijking !!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Derde Intifada? Is het die vent in z’n kop geslagen?! Als hij Nederlander was kon hij zich zó aansluiten bij het rijtje Gretta-Harry-Anja! (Gelukkig is hij dat niet, want we hebben hier al genoeg van die idioten rondlopen.)Die hele openlijke steun aan intifada”s van mensen die er in wezen geen moer mee te maken hebben vind ik so wie so onvolwassen; Ga dat een beetje vanaf de zijlijn opruien! Politici die dat doen, verraden bij voorbaat hun incompetentie omdat hun hoofddoel kennelijk bestaat uit oorlogje spelen in plaats van het belang van hun achterban dienen -dàt is feitelijk waar hun hoofd zou moeten staan en nergens anders!

  Like

 5. Tiny zegt:

  Wordt tijd om verzamelen te blazen voor de eerste intifada hier in Europa tegen dat socialistische/communistische gebroed, de is-lammetjes nemen we en passant erbij mee. Kom op mensen wordt nu verd***e eens keertje wakker en trek jezelf achter het scherm of van de bank vandaan. Het wordt steeds serieuzer.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Ik denk dat hij het doet met Catherine Ashton.

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  Hoogstwaarschijnlijk heeft die linkse genetisch gestoorde idioot een Palestijns vriedinnetje of vriend, die hem behoorlijk kan opwarmen m.b.t. zijn uitingen van Jodenhaat.

  Like

 8. Roni Thome zegt:

  Dat is nou zo’n typische voorstel van zo’n ‘Europest Parlement’ lid. Een hoogbetaalde ‘Dolce Vita socialist’ die graag ziet bloed van anderen vloeien. Hij is bezig met ‘belangrijke oorlog tegen het kapitalisme’ ergens in het Midden Oosten. Een oorlog die voor hem het nodige voordeeltje in petto heeft. Het Arabisch cq. Islamitische lobby betalen uitstekend en laten de kassa in Zwitserland rinkelen, zodra hun belangen goed worden vertegenwoordigd. Als hij klaar is met zijn ‘rechtvaardige gevecht voor een derde Intifada’ is het zeker tijd voor een T-bone steak in het parlementaire luxe vijf sterren Eldorado restaurant. Van zo veel bloed krijgt mijnheer honger. Dus, op (of laag) met de lift naar de champagne en kaviaar. Alles wordt geserveerd op de kosten van de belastingbetaler. Zalmhapjes zijn goed voor klanten van de LIDL (betaalde luxe) maar zeker te min voor de chique salon Culturele Marxisten.
  Eigenlijk is het in en in triest. Het glazen paleis van Straatsburg lijkt steeds meer op een megastal voor vetgemeste snobistische en autoritaire varkens. Beesten die hun nutteloze bestaan vinden, op de rug van de West en Noord Europese belastingbetalers. De financiële crisis en de steeds groter wordende armoede in West en Noord Europa laten deze “Socialistische en Liberale Varkens” koud.
  Tijd om aan dit circus een einde te maken.
  Zeker nu dat de varkens, net als in de “Animal Farm” van George Orwell, beginnen ons te commanderen en bezig zijn de bevoegdheden van onze nationale wetgeving en rechtsysteem te ondermijnen.

  Like

 9. Rick zegt:

  Ligt weer een mooie taak voor de Mossad!!
  Iets met dubbel 00 and licensed to kill of zo ;<))

  Like

  • Roni Thome zegt:

   @Nee Rick,
   Deze gast is het niet waard om je handen vies te maken. Nu is hij zo maar een varken die Dolce Vita leven leidt op de kosten van de belastingbetaler. Zodra zo’n viezerik dood gaat, maken de Eurofielen van hem een martelaar die voor een rechtvaardige zaak is gestorven. Dan komen wij helemaal niet meer van ze af. Zij zouden nog voor decennia lang ons knechten. Kijk maar wat voor een schade heeft die domme en psychopathische Breivik aan de ‘Progress partij’ van Noorwegen? Siv Jensen had voor de massamoord in Utøya prima kansen om een einde te maken aan de rood groene regering van Jens Stoltenberg. Het land kon weer op adem komen en de hele drek import uit de derde wereld naar huis terugsturen. Breivik heeft de boel letterlijk verknald en nu zitten ze met een regering die het niet erg vindt dat de bevolking wordt door culturele verrekijkers geterroriseerd en de massa verkrachting van Noorse vrouwen vinden ze een pijnlijke fase in de multiculturele revolutie en integratie.

   Like

  • Tiny zegt:

   Een paraplu is altijd wel handig en valt niet op daar.

   Like

 10. Helena zegt:

  Nou ja, die gestoorde zit in ieder geval goed op zijn plek. In het gesticht Brussel samen met de andere debielen.

  Like

 11. Wans Horst zegt:

  Adolf Hitler, Josef Stalin, Greta Duisenberg, Harry van Bommel, islamieten… Allemaal socialisten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s