Franse moslims in Trappes: we zien onszelf niet als Fransen – reactie van de politie

Screenshot_4

In Trappes was alles begonnen, toen de politie de identiteit van een met een niqaab versluierde vrouw wilde controleren om de anti-versluieringswet uit 2010 te handhaven. Daarna hadden jongeren drie nachten lang na het vasten op straat gewoed, aldus “The National”, auto´s in brand gestoken en de politie met vuurwerk bekogeld.

“De mensen hier voelen zich in de steek gelaten”, zei de leider van de islamitische gemeenschap in Trappes. De renovatie van de gebouwen zou slechts van cosmetische aard geweest zijn, de principiële problemen zouden nog steeds bestaan. Een werkloosheidspercentage van 40%  onder de jongeren en een politie die alleen zou ingrijpen er wanneer er iets fout zou gaan.

Maar Frankrijk houdt vast aan het hoofddoekverbod, bericht Pune Mirror. De Franse regering verdedigde dinsdag de omstreden wet, die de gezichtsversluiering in het openbaar verbiedt.

“De politie heeft uitstekend werk verricht”, zei minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls tegenover RTL Radio.

“De wet op het verbod van gezichtssluiers is een wet voor vrouwen. Hij is ook maar niet in het geringst bedoeld tegen de islam. Hij moet overal worden gehandhaafd.” Minister-president Ayrault zei dat het geweld in Trappes “onacceptabel” zou zijn.

Over zogenaamd racistische postings op Facebook door politieagenten bericht “Islam versus Europe”. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek aangekondigd om de schrijvers van racistische commentaren na de gebeurtenissen in Trappes te pakken te krijgen.

Na de gewelddadige nachten werden op de Facebook-groep “Forum police-info.com” racistische comments geplaatst. Het zou gaan om een “onofficieel” forum van de landelijke en de gemeentelijke politie, bestaande uit politieagenten en sympathisanten.

In veel gevallen, aldus de Franse politie, zou ze het versluieringverbod helemaal niet handhaven, aldus “Islam versus Europe” in een ander artikel.

“We controleren helemaal niet zo vaak, anders zou het een hele tijd geleden al geëscaleerd zijn. De controles van de vrouwen die boerka´s dragen, zijn een heet hangijzer, want enkele fundamentalisten proberen daarmee de lont in het kruitvat te steken”, zei een vakbondslid van Unsa.

“Is er sprake van weerzin binnen delen van de politie, een soort zelfcensuur, die ertoe leidt dar er geen (boerka)controles meer uitgevoerd worden?” “Ja, dat kan voorkomen”, zegt Nicolas Comte van de politievakbond.

“Maar het is net zoiets als in die gevallen, waarin veel collega´s aarzelen automobilisten die hun gordel niet dragen een boete te geven of motorrijders die geen helm dragen. De situatie kan zeer snel verslechteren. We weten, dat politie-interventies mogelijk tot opstanden of aanvallen op de politie kunnen leiden. Als een politieagent zich niet veilig voelt, dan controleert hij niet. Het probleem is, dat dit nu precies is wat de radicalen willen.”

Bron:

http://europenews.dk/de/node/70273

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Criminaliteit, Frankrijk, Immigratie, Islam, Islamisering, migrantengeweld. Bookmark de permalink .

16 reacties op Franse moslims in Trappes: we zien onszelf niet als Fransen – reactie van de politie

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Als ze niet willen luisteren dient de politie over te stappen op vuurwapen geweld.

  Like

 2. Helena zegt:

  Ja precies daar heb je het weer, ANGST. Gooi het leger en de M.E. er maar tegen aan.
  Laat het maar eens helemaal uit de hand lopen.
  Goddank houden ze wel vast aan het verbod.

  Like

  • Tiny zegt:

   Denk je dat het leger er beter aan toe is? Ons leger wordt toch alleen nog maar voor vredesmissies en moskeetjes bouwen opgeleid. En niet om de burgers, het land te verdedigen.

   Like

   • Helena zegt:

    Ik geef toe niet precies te weten hoe de militairen in Frankrijk getraind worden.
    Mali hadden ze wel weer vrij snel op de rails. Knokken tegen moslims kunnen ze dus blijkbaar wel.

    Like

   • Helena zegt:

    Like

 3. Ad de Koning zegt:

  “We zien onszelf niet als Fransen” zeggen de moslims in Frankrijk. Nou, daar weet ik een prachtige oplossing voor. Meteen terug naar land van herkomst waar ze zich dan kennelijk wel thuis voelen. Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn. Weol hier profiteren en de politie uitdagen,
  wat is het toch een afschuwelijk volk.

  Like

 4. star zegt:

  Oh zien ze zichzelf niet als Fransen??Dan rapido terug naar het eigen nest in verweggiestan.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  “Het probleem is, dat dit nu precies is, wat de radicalen willen.”
  Spijker op de kop. Dus, de conclusie…..? Consequent blijven controleren, natuurlijk. Als agenten zich metterdaad niet veilig voelen, moet dat besproken en naar oplossingen gezocht maar ga NIET door de knieën voor de grillen van een stel moslims die het verdommen om de verordeningen van het gastland na te leven, anders is het eind zoek. Juist tegen dit soort mensen moet consequent worden opgetreden omdat zij als geen ander geneigd zijn, met alles wat met het westen te maken heeft een loopje te nemen. Met als eindresultaat, dat wij zelf die Boerka kunnen aantrekken. Dus: Vooral niet bang gaan worden, en duidelijk de wet op de gezichtsversluiering handhaven!

  Like

 6. 2Crazy2bTrue zegt:

  Hoe lang kan je een confrontatie uit de weg gaan als één der partijen die confrontatie juist wil?
  Het antwoord is: “Zolang je bereid bent om aan die partij toe te geven.” Elk compromis van de ene zijde is een overwinning voor de andere. En elke overwinnng smaakt naar meer.

  Je geeft ze een vinger en ze nemen je hele land. Als het westerse element dan uiteindelijk geheel uit de maatschappij verwijderd is gaan de diverse fracties der overwinnaars, met alle overgave, op elkaar los. En de beloofde vrede is er pas nadat de laatste man/vrouw geslachtofferd is.

  Like

 7. Cathja zegt:

  De moslims hebben de overheden al aardig onder de duim! Uit angst voor rellen, controleren ze dus maar mondjesmaat datgene wat bij moslims zo gevoelig ligt.
  Je vraagt je af wat wetgeving dan eigenlijk nog voor zin heeft? Als grote groepen in de Franse samenleving lak hebben aan die wetgeving, BEHALVE dan wanneer ze er hun voordeel mee kunnen doen natuurlijk, kun je die regels beter maar afschaffen. Zo voorkom je tenminste nog een vernedering voor de politie die moet handhaven, maar bang is voor de gevolgen. En dát er gevolgen komen als men bijvoorbeeld een vrouw in boerka aanhoudt, hebben we gezien!
  Het land dreigt onbestuurbaar te worden. Het wordt tijd voor een nieuwe regering. Ik denk dat mevrouw Le Pen het stokje maar eens moet overnemen.
  Ze lijkt me de juiste persoon voor Frankrijk, i.p.v. die half zachte Hollande!

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Franse Moslims zien zich niet als Fransen….Nou, rot dan op naar je eigen land.
  Moslims zijn sprinkhanen die je land kaal vreten !! En het sociale stelsel vernietigen.

  Like

 9. beny zegt:

  “Een werkloosheidspercentage van 40% onder de jongeren”en toch blijven onze cultuur-extremisten maar nieuwe reguraliseren,waar is de logica?
  al die vrouw een boerka wil dragen is dat haar volste recht,maar wel in 1 van 57 islamitische landen,keuze genoeg zou ik zo zeggen. en al die anderen die zich aan vanalles en nog wat storen hier in het westen of welke beschaving ter wereld dan ook,niemand houd u tegen om te migreren naar een islamitisch land waar je gelukkig kunt zijn ipv u elke dag te frustreren in een niet-islamitisch land,maar ik geloof dat de sociale zekerheid groter is dan allah.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Tsia Hollande probeer maar uit deze moeras los te komen.

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  Hier zien we weer hoe funest een SOCIALISTISCHE REGERING voor een land is. Socialisten hebben een dubbele agenda, de muzelmensen zijn HUN DOELGROEP, en waar er incidenten ontstaan, of conflicten uitbreken, kijken deze socialisten, net als de pvda bij ons het liefste weg!
  Trouwens als deze HAATBAARDEN zich geen Fransen voelen, weet ik de beste oplossing, en wel OPSODEMIETEREN naar jullie zandbak in Noord-Afrika!

  Like

 12. Avidia zegt:

  koddebeier zegt: 25 juli 2013 om 14:46
  Precies wat ik ook altijd zeg, ze willen alleen maar ontvangen, niets teruggeven, zelfs geen respect.

  Like

 13. Azraël zegt:

  Het trieste is dat wij met rasse schreden dezelfde kant opgaan. Er zijn misschien wel politici die verkapt toe willen geven dat de integratie/multikult totaal mislukken maar alles blijft zich ontwikkelen zoals dat elders in Europa ook is gebeurd. Denk aan Brussel, Londen, Parijs, Malmö; de signalen, zo lijkt het, die daar vandaan komen worden niet eens serieus genomen. Het is toch niet voor te stellen dat in een rechtsstaat de politie bepaalde delen van een stad (sharia wijken) mijdt omdat het te gevaarlijk is als je in hun territorium komt. Je gaat je echt afvragen hoe het toch zover heeft kunnen komen in die steden en waarom wij vrolijk dezelfde kant opgaan. Van ‘thee drinken’ komt alleen ellende. Voorbeelden genoeg.
  De nederlandse politie opleiding mag van mij hier al mee aan de slag.

  Btw, “…..dat dit nu precies is wat de radicalen willen.”
  Dacht dat het over rellende moslimjongeren ging, die schijt hebben aan wat voor een democratisch gezag dan ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s