Inconsequente Europese Commissie

Screenshot_15

De Europese Commissie heeft met Marokko een visserijakkoord ondertekend, dat het in het vervolg aan 126 Europese schepen toestaat om voor de kust van Marokko en de Westelijke Sahara, de tegen het volkerenrecht in door Marokko geannexeerde voormalige Spaanse kolonie, te vissen. Volkenrechtelijke bezwaren, zoals onlangs bij Israël en zijn “nederzettingen”, heeft de Europese Commissie hier blijkbaar niet tegen.

Het akkoord garandeert Marokko vier jaar lang een inkomen van jaarlijks 40 miljoen euro. Het Europees Parlement heeft in 2011 eenzelfde soort overeenkomst afgewezen, die Marokko 36 miljoen inkomen per jaar gegarandeerd zou hebben. Destijds was het onduidelijk of de bevolking in de geannexeerde Westelijke Sahara van het geld zou profiteren.

Onduidelijk is ook de houding van het Europees Parlement tegenover het nieuwe verdrag, omdat de soevereiniteit van Marokko over de Westelijke Sahara internationaal niet werd erkend en dat daarom het verdrag van de Europese Commissie een schending van het internationaal recht zou kunnen zijn. De EU-commissaris Maritieme zaken en visserij, Maria Damanaki, verklaarde dat Marokko internationaal recht en de mensenrechten zou respecteren. In een persmededeling van de Europese Commissie staat dat het protocol met de “hervorming van de buitenlanddimensie van de gezamenlijke visserijpolitiek van de EU in overeenstemming zou zijn, omdat er een zwaarder accent gelegd wordt op wetenschappelijke expertise, economische rentabiliteit, verantwoordelijke politiek en inachtneming van het volkerenrecht wordt gelegd.”

Screenshot_16

Daarin wordt niet uitgelegd hoe de EU enerzijds de “inachtneming van het volkerenrecht” door het  koninkrijk Marokko bevestigt en anderzijds de annexatie van de Westelijke Sahara als een schending van het volkerenrecht wordt beschouwd.

Bijna een week geleden had diezelfde Europese Commissie haar instellingen per decreet alle samenwerking met en financiering van Israëlische instellingen verboden, die hun zetel in de bezette gebieden of in het door Israël tegen het volkerenrecht in geannexeerde Oost-Jeruzalem. Ook werd financiële steun verboden aan Israëlische instellingen, die actief zijn in de bezette gebieden. Alleen Israëlische organisaties, die volgens Europese voorstellingen “trouw aan de lijn van de partij” de Palestijnen in de bezette gebieden zouden laten “profiteren”, zouden hiervan uitgesloten zijn.

Hoewel de Europese Commissie in het geval van Marokko en de Westelijke Sahara evenals in het geval van Israël en de bezette gebieden identieke formules gebruikt zoals “volkerenrecht” en “mensenrechten”, gelden voor Israël blijkbaar andere maatstaven dan voor Marokko, voor Turkije in Noord-Cyprus, voor Rusland in Georgië en andere bezettende landen.

Screenshot_17

Bron:

Israelnetz.com

Auteur: Ulrich W. Sahm

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Europese Commissie, Hypocrisie, Israël, Marokko, Rotzakken. Bookmark de permalink .

12 reacties op Inconsequente Europese Commissie

 1. Luchtpint zegt:

  Nieuws: #OpIslam: Fighting Islamic CyberJihad

  “An independent group of anonymous Israeli hackers have banded together to announce a cyber warfare operation, #OpISLAM, aimed at fighting against anti-Semitic and Islamic jihadist sites.”

  http://www.barenakedislam.com/2013/07/25/woo-hoo-counter-jihadists-now-have-their-very-own-anonymous-hacker-group/
  http://www.opislam.com

  Like

 2. Helena zegt:

  Soms denk ik werkelijk dat ik mijn verstand verlies.
  Dit is weer zo’n moment, niet fijn.

  Like

 3. Tiny zegt:

  Dus die gevangen vissen worden niet allemaal gelabeld en gestickerd?
  Het toppunt van hypocrisie is schijnbaar nog niet bereikt.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tiny 00.28. uur. Zo is dat. Als de EUSSR integer waren, dan sloten ze niet een verdrag met Marokko, die dus onrechtmatig land in bezit hebben genomen. Maar ja, socialisten hebben altijd een dubbele maatstaf.

   Like

 4. Republikein zegt:

  Ik heb poep gegoogled. Als eerste kwam eruit; Euorpese Commissie.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De Europese commissie is een misdadige club die wetten en afgesproken regels aan hun laars lapt als het ze zo uitkomt.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  O ja mede reageerders, in de TELEGRAAF van vandaag, staat een schitterend artikel, van de auteur NAUSICAA MARBE, die net als wij BRANDHOUT maakt van de hypocriete EUSSR. Zeer lezenswaardig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s