Israëls minister van Defensie staakt ondersteuning van EU-projecten

Screenshot_26

De Israëlische minister van Defensie Moshe Ya´alon heeft het leger en de autoriteiten in Judea en Samaria (de zogenaamde “West Bank”) opdracht gegeven om projecten van de Europese Unie niet meer te ondersteunen. In het door Israël gecontroleerde gebied op de zogenaamde “West Bank” (Area C) komen geen nieuwe bouwvergunningen voor EU-projecten en bestaande vergunningen worden niet verlengd. EU-vertegenwoordigers krijgen geen toestemming meer om vanuit Israël bepaalde delen van de “West Bank” of de Gazastrook te bezoeken.

Alle werkbesprekingen tussen het leger, het bestuur en EU-vertegenwoordigers werden stilgelegd. Ya´alon reageerde daarmee op het besluit van de EU om joodse nederzettingen in de zogenaamde “bezette gebieden” te boycotten.

De Europeanen voeren in het Palestijnse gebied o.a. een project uit, waarin Palestijnse politieofficieren getraind worden. Israël heeft zijn medewerking hieraan met onmiddellijke ingang stopgezet. De nieuwe richtlijnen zullen het voor de EU-vertegenwoordigers moeilijk maken de Palestijnse gebieden binnen te komen en hun projecten uit te voeren.

De EU had verleden week het besluit genomen, dat haar lidstaten alle financiële ondersteuning voor joodse nederzettingen in Judea, Samaria (samen de zgn. “West Bank”) en de Golanhoogte verbiedt. Bovendien dringen de Europeanen erop aan om producten uit joodse nederzettingen speciaal te etiketteren. Israël heeft er op gewezen dat deze eenzijdige beslissingen de door de Amerikanen door onderhandelingen tot stand gebrachte nieuwe vredesgesprekken met de Palestijnen belemmeren.

Screenshot_31

Moshe Ya´alon

Bron:

Israelheute.com

Auteur: Tommy Müller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", EU, Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Israëls minister van Defensie staakt ondersteuning van EU-projecten

 1. KCMO zegt:

  Denk dat de EU zich nu behoorlijk in de zak gescheten voelt.
  ’t is ze gegund.

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  Europa traint daar Palestijnse politieofficieren??
  Kunnen ze dan gadverdekke helemaal niks zelf?
  Goeie actie van Israel, laat de EU verrekken.

  Like

 3. ruud beijer zegt:

  Wat een geweldige regering ,een regering die opkomt voor de belangen van zijn inwoners.
  Boycotten die E.U ,brengt niets anders als ellende.

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  En wie betaalt die traingen???!!!!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Op zich niet zo´n probleem, want hij zal er heus over nagedacht hebben welke 14% hij wil behouden i.v.m. de verdediging van het overgebleven territorium. Wat echter veel zorgwekkender is, is dat de “Palestijnen” geen vredesakkoord met Israël sluiten. Alleen de fractie van Abbas. Maar hoe zit het met Hamas!!???

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Erger, ik zie zelfs abbas niet het bestaansrecht van Israël als joodse vrij democratische onafhankelijk staat erkennen, het zal op zijn best iets tijdelijks zijn.

    Zolang het bestaansrecht van Israël niet breed erkend wordt door de Arabische landen en wat we palestijnen noemen geen centimeter grond meer afstaan, die les moet zo langzamerhand toch wel geleerd zijn.

    Dat is de enige weg naar echte vrede.

    Like

   • Martien Pennings zegt:

    Ook de fractie van Abbas zal, als het ooit tot een “vredesverdrag” komt, dit als een “hudna” een tijdelijke wapenstilstand beschouwen tot de moslims weer sterk genoeg zijn om aan te vallen.

    Like

   • KCMO zegt:

    Maar hoe zit het met Hamas!!???
    Meneer Bron toch…..mij ken je nie foppeh.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    ???? Deed ik dat dan?

    Like

 5. Theodoor zegt:

  Tot op heden heb ik nog niet één project van de EU geslaagd kunnen noemen, het heeft alleen maar bakken met geld gekost. Al dat geld is foetsie, blijft over schulden, bergen schulden. En nu dit weer, Barrosso en co willen zo graag wat voorstellen, maar wat… het gaat mij boven de pet.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  goed gedaan Israël.
  Zouden bij die trainingen ook karatelessen zitten voor als ze hiernaartoe komen???

  Like

 7. Tiny zegt:

  Hoop dat ze die “Europese trainers” dan ook gelijk het land uitgooien.

  Like

 8. daiyu-ninja zegt:

  Hier haal ik nou genoegdoening uit.
  Go Israel.

  Like

 9. Peter Selie1 zegt:

  Tsja het zat er aan te komen voor de EU geen probleem wens de EUssr alle tegenslagen der wereld. Israël is geen doetje als staat, neemt de juiste beslissing in mijn optiek door de projecten van de Europese Unie niet meer te ondersteunen. En laat de vredesbesprekingen ook maar op een laag vuurtje sudderen tot dat Amerika onder leiding van een moslim president Israël maant om de vredesbesprekingen met de Palestijnen te hervatten, heeft Israël een goed excuus achter de hand.

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  Obama belooft Palestijnen soevereiniteit over Tempelberg Jeruzalem’
  Xander 26-07-2013 15:38- in Islam & Terreur, Israël & Joden

  Amerika wil dat Israël 90% nederzettingen Judea en Samaria ontmantelt – PA-onderhandelaar: Obama zit achter EU-boycot Judea en Samaria – Historie bewijst dat ook de Golan Joods grondgebied is

  In Obama’s plan blijf alleen het kleine stukje grond bij de Klaagmuur van Israël.

  Volgens een hoge Palestijnse onderhandelaar heeft de regering Obama aan de Palestijnse Autoriteit de soevereiniteit over de Tempelberg in Jeruzalem beloofd. In het plan blijft alleen het stukje grond onder aan de Klaagmuur van Israël. Wel zullen de Palestijnen de zeggenschap over de Tempelberg moeten delen met Jordanië. De onderhandelaar zei tevens dat Israël Obama’s plan heeft afgewezen. Daarnaast zit de Amerikaanse president volgens hem ook achter de EU-boycot van Judea, Samaria, de Golan en Oost Jeruzalem.

  Het overdragen van de heiligste plaats van het Jodendom zou een belangrijke reden geweest zijn voor de Palestijnen om nieuwe onderhandelingen met Israël te overwegen. Voor de rest van Jeruzalem wil de VS de formule van oud-president Bill Clinton volgen: de overwegend Joodse wijken van Jeruzalem blijven bij Israël, terwijl de wijken met een Arabische meerderheid, die zich hoofdzakelijk in het Oosten van de stad bevinden, naar ‘Palestina’ gaan.

  Dat laatste onderdeel van Clintons plan is de belangrijkste reden dat de Palestijnen door middel van illegale bouwactiviteiten proberen om in de Joodse wijken alsnog een Arabische meerderheid te krijgen.

  ‘90% Joodse nederzettingen moeten ontmanteld worden’

  De veiligheid van Israël moet worden gewaarborgd door een internationale vredesmacht in de strategische Jordaanvallei te legeren, die daar samen met ongewapende Palestijnse politieagenten op het verdrag gaan toezien. Israël mag bij enkele grote nederzettingen enkele wachtposten behouden. 90% van de Westelijke Jordaanoever moet echter ontmanteld worden, wat betekent dat honderdduizenden Joden van hun land en uit hun huizen zullen worden verdreven en er de facto een Palestijnse Apartheidstaat wordt opgericht.

  Israëlische referendum over vredesverdrag

  Volgens de PA-onderhandelaar weigerde de Israëlische premier Benyamin Netanyahu te beloven dat een eventueel vredesverdrag niet in een referendum aan de bevolking zal worden voorgelegd. Netanyahu kondigde enkele dagen geleden inderdaad aan dat zo’n referendum er beslist gaat komen. Volgende week stemt het Israëlische parlement, de Knesset, over dit referendum (3). Coalitiepartij Bayit Yehudi dreigde uit de regering te stappen als er geen referendum over een vredesverdrag met de Palestijnen wordt gehouden.

  Overigens zijn ook de Palestijnen van plan om een referendum over een eventueel akkoord met Israël te houden.

  ‘Status quo Jeruzalem maximaal haalbare’

  Als gebaar van goede wil zal Israël de tijdelijke bouwstop in Judea en Samaria, die buiten de grote nederzettingen al maanden officieus van kracht is, voortzetten. (1) Minister Steinitz van Internationale Betrekkingen verklaarde dat Israël bereid is grote concessies te doen om de tweestatenoplossing mogelijk te maken, maar dat voor Jeruzalem het handhaven van de huidige status quo het maximale haalbare is (4).

  ‘Obama achter EU-boycot’

  Obama zit volgens de PA-official ook achter de vorige week aangekondigde EU-boycot van de Joodse gemeenschap in Judea, Samaria, Oost Jeruzalem en de Golanhoogte. ‘Zonder de steun van de VS zou de EU dergelijke maatregelen niet hebben genomen,’ verklaarde hij.

  Nederzettingen wettelijk niet illegaal en geen bezet gebied

  Als reactie op de boycot stellen honderden Israëlische gerechtelijke experts een officieel document op waarin staat dat de zogenaamde ‘nederzettingen’ niet illegaal zijn en dat de term ‘bezet’ niet op die gebieden slaat. In het document wordt gesteld dat de EU-boycot ‘gebaseerd is op misplaatste en wettelijk foutieve aannames over de status van de Israëlische nederzettingen en de geldigheid van de 1967 lijnen als Israëls grenzen.’

  De experts wijzen er bijvoorbeeld op dat Judea en Samaria onder internationale wetgeving nooit als ‘bezet gebied’ zijn gekenmerkt, en dat de EU de nederzettingen enkel als illegaal bestempelt door deze internationale wetten anders uit te leggen. Daarnaast gaan de 1967-lijnen als basis voor de onderhandelingen rechtstreeks tegen de eerdere, op papier vastgelegde Amerikaanse beloftes aan Israël in, en beloofden ook de Palestijnen in de Oslo-akkoorden (1993) te gaan onderhandelen over de grenzen, iets wat ze echter tot nu toe hebben geweigerd (5).

  De Joden hebben een 2500 jaar oude geschiedenis in Judea en Samaria. De Palestijnen zijn daarentegen vóór 1967 zelfs nog nooit een ‘volk’ geweest, maar werden altijd als onderdeel beschouwd van Jordanië en de rest van de Arabische wereld. Pas na de Israëlische bevrijding van Jeruzalem, Judea en Samaria in 1967 begon men om puur politieke redenen te spreken van ‘de Palestijnen’.

  Ook Golan historisch Joods gebied

  Ook over de Golanhoogte wordt in het Westen een historisch verdraaid beeld gepresenteerd. Grote delen van de Golanhoogte waren als sinds de 19e eeuw officieel in bezit van Joden, totdat de Turkse Ottomanen sommigen van hen verdreven. Syrië zwaaide slechts 19 jaar (tussen 1948 en 1967) de scepter over het gebied. Het idee dat Israël de Golan aan Syrië zou moeten ‘teruggeven’ is daarom vals.

  De band tussen de Joden en de Golan dateert al uit de tijd van de Torah, waarin de Golan ‘Bashan’ wordt genoemd. Het woord ‘Golan’ stamt dan ook hoogstwaarschijnlijk af van de Bijbelse stad ‘Golan in Bashan’. In het boek Jozua wordt de Golan toegewezen aan de stam Manasse, en in Koningen staat beschreven hoe koning Achab op de Golan koning Ben-Hadad I van Damascus versloeg. Later werd Ben-Hadad III daar verslagen door de Israëlische koning Jehoash.

  In de 6e en 5e eeuw voor Christus keerden Joodse ballingen uit Babylonië terug naar onder andere de Golan, waar de resten van zo’n 25 synagogen uit de periode na de vernietiging van de Tweede Tempel in het jaar 70 zijn opgegraven. Veel dorpen op de Golan zijn al eeuwenlang Joods. In werkelijkheid is er van ‘bezet gebied’, zoals de EU dit noemt, dus geen enkele sprake. (2)

  Xander

  (1) World Net Daily
  (2) World Net Daily
  (3) Jerusalem Post
  (4) Jerusalem Post
  (5) Jerusalem Post

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/07/Obama-belooft-Palestijnen-soevereiniteit-over-Tempelberg-Jeruzalem

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  Leve Israel en EUSSR val helemaal dood s.v.p. Ik heb NOOIT op die communisten in BRUSSEL gestemd, potverdorie achterlijke vileine figuren als de kelner BAROSSO, de gollum von ROMPUY, de SSer SCHULTZ, wie denken ze wel dat ze zijn? Ik heb lak aan dat zooitje uitvreters, en aan de slippendrager van een MARX RUTTE! Trouwens Markie waar zijn mijn 1000 euro! Leugenaar dat ie is!

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat er NEE tegen de EU wordt gezegd, het gaat allemaal veel te makkelijk voor die gasten, speciaal omdat hier in westen voor het merendeel het hoofd in schoot wordt gelegd.

  Like

 13. Cathja zegt:

  Bravo Israël! Respect voor jullie houding richting de EU! De EU verdient het om tegengewerkt te worden waar mogelijk, als antwoord op de in te voeren boycot van producten uit de zogenaamde ‘bezette gebieden’.
  Dat Israël deze maatregelen neemt is hun goed recht en een duidelijk antwoord voor de ‘heren’ in Brussel, die denken dat ze alles en iedereen naar hun hand kunnen zetten! Het zal ze nog eens berouwen, als het door begint te dringen welke gevolgen deze beslissing van Israël op de lange(re) termijn kan hebben!
  Verder vind ik het een schande dat de EU het kennelijk noodzakelijk acht om Palestijnen een politietraining te geven! Waar sláát dat op? En heb ik daar, via het belastingstelsel, tégen mijn wil aan meebetaald?
  Graag opheldering via Kamervragen! De burgers hebben er recht op te weten wat er gebeurt.
  Wat betreft die etikettering: mocht dit doorgaan, dan is het voor mij in één oogopslag duidelijk dat ik juist dát product wil kopen! Hopelijk zijn er heel veel mensen die er lak aan hebben waar een product vandaan komt. Niet iedereen is met dit soort zaken evenveel bezig als die zwakzinnigen in Brussel…!

  Like

 14. s breget zegt:

  GELUKKIG eens een duidelijk weerwoord van de Israëli aan de EU dat hun wil niet op iedereen opgelegd kan worden .Dus veel pro Israel op deze site is voor dat volk van belang zich gesteund te zien .

  Like

 15. Pieter Nokkio zegt:

  Shalom Erets Jizreel! Lehitra’ot

  Like

 16. henk schroemges zegt:

  Heel goed gedaan Israel. Top!! Ga zo door en trek je niks aan van dat geleuter en gewauwel vanuit Brussel en Washington.
  En dan die training van politieofficieren daar. Wat een geneuzel ! Wens daar absoluut niet aan mee te betalen. Opdoeken dat zooitje.

  Like

 17. Marc Bouwman zegt:

  Volkomen begrijpelijke reactie van de Israëli´s!

  Like

 18. treintrien zegt:

  Zeg maar byebye tegen de snoepreisjes, vuile linkse palestijnenknuffelaars 😉

  Israel weet wel hoe je de gutmensch aanpakt 😉

  Ik zie de islamlovers al helemaal staan bij de grens:
  “jamaar, nou moeten we in het koude Europa gaan knuffelen… dát was niet de boedoeling! Ik had juist zo’n verwegmooiweerland uitgezocht voor mijn filantropie 🙂 “

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s