Rebellen lopen over naar Assad

Screenshot_18

Syrische rebellen: start van het amnestieprogramma van de regering

Honderden Syrische rebellen hebben volgens de Britse krant “The Daily Telegraph” gebruik gemaakt van een amnestieprogramma van de regering en hun wapens neergelegd. “Ik had voor de revolutie gevochten”, citeert de krant een voormalige opstandeling uit Raqqa. “Maar ik denk dat we datgene waarvoor we gevochten hebben, verloren zijn. Nu controleren extremisten mijn stad.” De families van de rebellen zouden nu naar de gebieden trekken die gecontroleerd worden door de regering. “Assad is vreselijk, maar het alternatief is erger.”

De regering van president Assad heeft een “ministerie van Verzoening” opgericht, dat voor opstandelingen de terugkeer mogelijk moet maken. De minister, Ali Haidar, zou in een plechtigheid 180 voormalige opstandelingen weer opgenomen hebben bij de politie. “Onze boodschap is: als je echt het Syrische volk wilt verdedigen, leg dan je wapens neer en verdedig het op de juiste wijze – door middel van dialoog”, citeert de krant de minister.

Vooral militaire successen van de regeringstroepen en de aanwezigheid van buitenlandse huurlingen zou de rebellen onzeker maken. “Toen we meededen aan de demonstraties, wilden we betere rechten”, zei de voormalige rebellenleider Ziad Abu Jabal. “Maar toen we de verwoesting zagen en de macht van de Jihadisten, hebben we een akkoord met de regering gesloten.” Een onderhandelaar van minister Haidar zegt tegen de krant dat hij contact zou hebben met de families van nog meer rebellen die zouden willen terugkeren. “Dit is een test. Als alles goed gaat, zullen er nog meer volgen.”

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mitKomm.154+M5f4b0902075.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

14 reacties op Rebellen lopen over naar Assad

 1. BertG. zegt:

  En als ze door de “opstandelingen” opnieuw een grotere zak geld belooft wordt, de eerste keus bij het uitzoeken van de 70 maagden en nog veel meer eer voor je familie, lopen ze weer net zo hard de andere kant op.
  Waar kan je nou gratis in een live versie van een soort van world of warcraft 3.0 game meespelen. En tegelijk hun afgod dienen.
  Wie ze er voor af moeten schieten zal ze een zorg zijn.
  Inclusief kost en inwoning en het beloofde paradijs.

  Like

 2. 2Crazy2bTrue zegt:

  In de krankzinnige wereld van de islam is er geen alternatief voor stevig leiderschap. Assad heeft zichzelf duidelijk als zodanig op de kaart gezet zodat wat er nog aan gezond verstand in Sirië over is zich weer bij gaat voegen. Een uitstekende pragmatische oplossing.

  Als de Siriërs echt voor een hoge beschaving willen gaan, zullen ze eerst de islam moeten afschaffen. Daarna pas openen zich de poorten naar de ongekende mogelijkheiden.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Gelukkig zijn er nu rebellen die in gaan zien wat voor soort terroristen ze in huis hebben gehaald.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Er zijn schijnbaar nog moslims wienst hersens nog goed functioneren, en toch voor het minst erger kiezen.Nog beter was het geweest als ze voor onze heer Jezus Christus kiezen en zijn leer, precies volgen.

  Like

 5. Ex-Moslima zegt:

  Een member van Sharia4Belgium gedood in Syrië. Kudos voor Assad !!!

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2013/07/kopstuk_sharia4belgium_gesneuv.html

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Ex Moslima 12.15. uur. Hoera, weer een haatjurk minder. Beste ex moslima, als U uit de islam bent gestapt, dan feliciteer ik U van harte met uw besluit. Ik zou als ik U was, echter goed uitkijken, want afstand doen van deze ideologie betekent de doodstraf zoals U weet. Succes en veel sterkte!

   Like

 6. bigljohn zegt:

  Die oorlog wordt steeds omvangrijker. Zoals ik al eerder schreef. Saddat versterkt zijn aanhang, en de radicalen merken dit op en sturen ook weer meer strijders naar Syrie. Een uitgelezen kans voor Saddat (ook niet mijn vriend) om massa’s jihadisten om te leggen. In het begin dacht iedereen dat Saddat snel het loodje zou leggen, behalve ik dan. Nu lijkt het er meer op dat het conflict zich als een zwam uitbreidt over de hele Arabische regio, doordat iedereen zich met iedereen aan het bemoeien is. Zelfs hier in Europa is de vlam in de pan aan het slaan. Volgens Barend Servet; Waar gaat dat heen, hoe zal dat gaan, waar komt die rotzooi toch vandaan ?
  En dat laatste is het enige wat we zeker weten, die rotzooi komt van de Islam !

  Like

 7. Ekster zegt:

  Zolang Shiieten en Soenieten, of precieser nog, zolang moslims moslims bestrijden is er niets aan de hand. Laat ze maar doen, hoe meer er sneuvelen hoe beter. Wel moeten we vrezen voor alle niet-moslims in die regio want ze worden genadeloos vervolgd. Ook heb ik veel medelijden met de ouders van die domme idiote kinderen die zich tot de islam bekeerd hebben. Als zo’n gehersenspoelde stumper wordt afgemaakt, is dat vreselijk voor zijn ouders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s