“Obama belooft Palestijnen soevereiniteit over Tempelberg Jeruzalem”

Screenshot_26

Amerika wil dat Israël 90% nederzettingen Judea en Samaria ontmantelt – PA-onderhandelaar: Obama zit achter EU-boycot Judea en Samaria – Historie bewijst dat ook de Golan Joods grondgebied is

Volgens een hoge Palestijnse onderhandelaar heeft de regering Obama aan de Palestijnse Autoriteit de soevereiniteit over de Tempelberg in Jeruzalem beloofd. In het plan blijft alleen het stukje grond onder aan de Klaagmuur van Israël. Wel zullen de Palestijnen de zeggenschap over de Tempelberg  moeten delen met Jordanië. De onderhandelaar zei tevens dat Israël Obama’s plan heeft afgewezen. Daarnaast zit de Amerikaanse president volgens hem ook achter de EU-boycot van Judea, Samaria, de Golan en Oost Jeruzalem.

Het overdragen van de heiligste plaats van het Jodendom zou een belangrijke reden geweest zijn voor de Palestijnen om nieuwe onderhandelingen met Israël te overwegen. Voor de rest van Jeruzalem wil de VS de formule van oud-president Bill Clinton volgen: de overwegend Joodse wijken van Jeruzalem blijven bij Israël, terwijl de wijken met een Arabische meerderheid, die zich hoofdzakelijk in het Oosten van de stad bevinden, naar ‘Palestina’ gaan.

Dat laatste onderdeel van Clintons plan is de belangrijkste reden dat de Palestijnen door middel van illegale bouwactiviteiten proberen om in de Joodse wijken alsnog een Arabische meerderheid te krijgen.

‘90% Joodse nederzettingen moeten ontmanteld worden’

De veiligheid van Israël moet worden gewaarborgd door een internationale vredesmacht in de strategische Jordaanvallei te legeren, die daar samen met ongewapende Palestijnse politieagenten op het verdrag gaan toezien. Israël mag bij enkele grote nederzettingen enkele wachtposten behouden. 90% van de Westelijke Jordaanoever moet echter ontmanteld worden, wat betekent dat honderdduizenden Joden van hun land en uit hun huizen zullen worden verdreven en er de facto een Palestijnse Apartheidstaat wordt opgericht.

Israëlische referendum over vredesverdrag

Volgens de PA-onderhandelaar weigerde de Israëlische premier Benyamin Netanyahu te beloven dat een eventueel vredesverdrag niet in een referendum aan de bevolking zal worden voorgelegd. Netanyahu kondigde enkele dagen geleden inderdaad aan dat zo’n referendum er beslist gaat komen. Volgende week stemt het Israëlische parlement, de Knesset, over dit referendum. Coalitiepartij Bayit Yehudi dreigde uit de regering te stappen als er geen referendum over een vredesverdrag met de Palestijnen wordt gehouden.

Overigens zijn ook de Palestijnen van plan om een referendum over een eventueel akkoord met Israël te houden.

‘Status quo Jeruzalem maximaal haalbare’

Als gebaar van goede wil zal Israël de tijdelijke bouwstop in Judea en Samaria, die buiten de grote nederzettingen al maanden officieus van kracht is, voortzetten. Minister Steinitz van Internationale Betrekkingen verklaarde dat Israël bereid is grote concessies te doen om de tweestatenoplossing mogelijk te maken, maar dat voor Jeruzalem het handhaven van de huidige status quo het maximale haalbare is.

‘Obama achter EU-boycot’

Obama zit volgens de PA-official ook achter de vorige week aangekondigde EU-boycot van de Joodse gemeenschap in Judea, Samaria, Oost Jeruzalem en de Golanhoogte. ‘Zonder de steun van de VS zou de EU dergelijke maatregelen niet hebben genomen,’ verklaarde hij.

Nederzettingen wettelijk niet illegaal en geen bezet gebied

Als reactie op de boycot stellen honderden Israëlische gerechtelijke experts een officieel document op waarin staat dat de zogenaamde ‘nederzettingen’ niet illegaal zijn en dat de term ‘bezet’ niet op die gebieden slaat. In het document wordt gesteld dat de EU-boycot ‘gebaseerd is op misplaatste en wettelijk foutieve aannames over de status van de Israëlische nederzettingen en de geldigheid van de 1967 lijnen als Israëls grenzen.’

De experts wijzen er bijvoorbeeld op dat Judea en Samaria onder internationale wetgeving nooit als ‘bezet gebied’ zijn gekenmerkt, en dat de EU de nederzettingen enkel als illegaal bestempelt door deze internationale wetten anders uit te leggen. Daarnaast gaan de 1967-lijnen als basis voor de onderhandelingen rechtstreeks tegen de eerdere, op papier vastgelegde Amerikaanse beloftes aan Israël in, en beloofden ook de Palestijnen in de Oslo-akkoorden (1993) te gaan onderhandelen over de grenzen, iets wat ze echter tot nu toe hebben geweigerd (5).

De Joden hebben een 2500 jaar oude geschiedenis in Judea en Samaria. De Palestijnen zijn daarentegen vóór 1967 zelfs nog nooit een ‘volk’ geweest, maar werden altijd als onderdeel beschouwd van Jordanië en de rest van de Arabische wereld. Pas na de Israëlische bevrijding van Jeruzalem, Judea en Samaria in 1967 begon men om puur politieke redenen te spreken van ‘de Palestijnen’.

Ook Golan historisch Joods gebied

Ook over de Golanhoogte wordt in het Westen een historisch verdraaid beeld gepresenteerd. Grote delen van de Golanhoogte waren als sinds de 19e eeuw officieel in bezit van Joden, totdat de Turkse Ottomanen sommigen van hen verdreven. Syrië zwaaide slechts 19 jaar (tussen 1948 en 1967) de scepter over het gebied. Het idee dat Israël de Golan aan Syrië zou moeten ‘teruggeven’ is daarom vals.

De band tussen de Joden en de Golan dateert al uit de tijd van de Torah, waarin de Golan ‘Bashan’ wordt genoemd. Het woord ‘Golan’ stamt dan ook hoogstwaarschijnlijk af van de Bijbelse stad ‘Golan in Bashan’. In het boek Jozua wordt de Golan toegewezen aan de stam Manasse, en in Koningen staat beschreven hoe koning Achab op de Golan koning Ben-Hadad I van Damascus versloeg. Later werd Ben-Hadad III daar verslagen door de Israëlische koning Jehoash.

In de 6e en 5e eeuw voor Christus keerden Joodse ballingen uit Babylonië terug naar onder andere de Golan, waar de resten van zo’n 25 synagogen uit de periode na de vernietiging van de Tweede Tempel in het jaar 70 zijn opgegraven. Veel dorpen op de Golan zijn al eeuwenlang Joods. In werkelijkheid is er van ‘bezet gebied’, zoals de EU dit noemt, dus geen enkele sprake.

Bron:

http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/07/Obama-belooft-Palestijnen-soevereiniteit-over-Tempelberg-Jeruzalem

(h/t BertG.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", EUSSR, Israël, Joden, Jodendom, Obama. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Obama belooft Palestijnen soevereiniteit over Tempelberg Jeruzalem”

 1. BertG. zegt:

  Nog zo’n mooi voorbeeld van iemand die zich helemaal in liet pakken door die reserve arabieren.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/07/Sovjetdissident-Jimmy-Carter-trapte-in-KGB-leugens-over-Yasser-Arafat

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Achteraf bekeken niet verwonderlijk van zo’n Carter: Naïevere figuur dan die pindaboer uit Georgia moet ik nog tegenkomen.
   Maar van Obama ga je langzaam echt aan kwade opzet denken. Geraffineerd, maar onmiskenbaar een deel van ‘Het Project.’

   Like

   • BertG. zegt:

    Daar ga ik niet alleen een kwade opzet bij bedenken. Die is er overduidelijk.
    De man is een fanatieke moslim. De bewijzen lopen hiervan over.
    Dus is ook zijn doel bekend. Waarom de rest die man blijft accepteren, blijft mij een raadsel.
    Hier zit een veel grotere macht achter. NWO, Bilderberg enz…………..
    Geraffineerd, maar onmiskenbaar een deel van ‘Het Project.’ Zoals je al zei.

    Like

 2. Pingback: BOINNK!!! | Obama zal ‘t wel even regelen (denkt hij)

 3. Philippine zegt:

  GeeVeeDee.

  Like

 4. HaJoGe zegt:

  Laat de Booslims maar een moskee stichten IN het Washington monument. Wat zal Bin’Obama populair worden.

  Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Leuk overzicht., lees eens deel 1 en 2

  http://www.michaeljournal.org/nwo1.htm

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Men mag nooit vergeten dat ondanks alle mooie woorden Obama gewoon een moslim is en dus per definitie de Joodse staat vernietigt wil zien.
  Die vieze hond van het witte huis mag hier nog geen huisdier zijn.

  Like

 7. Sprx zegt:

  De Golan is na het verdrag van san remo getransfereerd van de Britse naar de Franse sector, dus illegaal in volkenrechtelijke zin, en behoort dus gewoon tot het gebied dat in 1922 is toegewezen aan de joodse staat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s