Strauss-Kahn wordt aangeklaagd: ex-IMF man dreigt gevangenisstraf

Screenshot_9

De voormalige IMF-chef Dominique Strauss-Kahn

De voormalige IMF-chef Dominique Strauss-Kahn moet zich voor een Franse rechtbank verantwoorden voor souteneurschap. Dat hij heeft deelgenomen aan seksparty´s heeft hij toegegeven, pooier zou hij echter niet zijn geweest. Hem dreigt een gevangenisstraf van tien jaar.

Dominique Strauss-Kahn, de voormalige chef van het IMF, is door een Franse rechtbank aangeklaagd wegens souteneurschap. Hij heeft nog steeds te maken met de naweeën van van zijn seksschandalen, die een einde aan zijn carrière hadden gemaakt.

Strauss-Kahn werd samen met twaalf andere verdachten aangeklaagd, citeert de “Financial Times” de rechters, die onderzoek doen naar een prostitutienetwerk in de Noord-Franse stad Lille. De aanklacht vindt plaats ondanks een advies van het Openbaar Ministerie om de beschuldigingen te laten vallen.

De voormalige IMF-chef heeft toegegeven samen met zakenmensen en politiemensen te hebben deelgenomen aan seksparty´s. Hij betwist echter geweten te hebben dat de deelnemende vrouwen prostituees geweest zouden zijn of zelfs als souteneur actief te zijn geweest.

De advocaat van Strauss-Kahn noemde de aanklacht tegen zijn cliënt een campagne. Deze zou “gelaten voor de rechters verschijnen en de absurditeit en de vergissing van de beschuldiging bewijzen.” De voormalige IMF-chef dreigen een mogelijke gevangenisstraf van tien jaar en een boete van 1,5 miljoen euro. Hij is op dit moment vrij tegen een borgsom van € 100.000,-

Het onderzoek naar de prostitutienetwerk in Lille heeft een einde gemaakt aan de inspanningen van Strauss-Kahn om zijn openbare leven weer te herstellen. Dit werd verwoest toen de toenmalige IMF-chef in mei 2011 in New York werd gearresteerd.

Hem werd poging tot verkrachting van een kamermeisjes ten laste gelegd, met wie hij in een hotelkamer in Manhattan geslachtsverkeer had. De beschuldigingen werden later wegens aanzienlijke twijfel aan de uitspraken van het kamermeisje ingetrokken. Een civiele klacht werd na de betaling van een schadevergoeding eveneens ingetrokken.

Maar als chef van het IMF moest Strauss-Kahn aftreden. Zijn hoop om als socialistische kandidaat tegen de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy aan te treden, werd teniet gedaan. François Hollande, die op dat moment een grote achterstand had op Strauss-Kahn, werd de socialistische kandidaat en verdreef Sarkozy uit zijn ambt.

Onlangs had Strauss-Kahn een plekje gevonden bij het Russische olieconcern Rosneft (hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/28/strauss-kahn-wird-angeklagt-ex-iwf-mann-droht-gefaengnis/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Elite, Frankrijk, Graaien, IMF, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Strauss-Kahn wordt aangeklaagd: ex-IMF man dreigt gevangenisstraf

 1. Petrossa zegt:

  In de bak en sleutel weggooien. Die man is een gluiperd van de ergste soort. Ik weet niet wie hem heeft genaaid in de USA, kan zowel Sarky of Hollande zijn, maar wie dan ook heeft toch maar mooi voorkomen dat die enge griezel president werd of ooit nog zou kunnen worden.

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  soms…. heel soms…. komt boontje om zijn loontje.
  Het franse OM kan toch niet beweren dat Strauss zo onschuldig is als een zuigeling.
  Laat hem maar in therapie of in een klooster gaan, kan hij meteen Berlusconi meenemen. Stelletje sex verslaafden.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nee, souteneur zal hij niet geweest zijn. HIJ niet. Hooguit klant. Eeuwige klant. Denkt dat alles in de wereld te koop is, dus vrouwen ook. Als je maar schuíft. Neem nou dat New Yorkse kamermeisje dat hem aangeklaagd heeft. Hij zal gedacht hebben: Ik stop haar straks een flinke fooi toe, dan is dat ook weer geregeld; dan zegt het katje heus geen nee. Want zo denken die kerels. Nou, dat viel dus een beetje tegen. Helaas liep het weer stuk op onvoldoende bewijs, want dat is nu eenmaal vaak zo bij dat soort zaken: Ze halen er nou eenmaal niemand bij. Maar tenslotte heeft hij kennelijk toch te veel gewaagd, of gedacht dat hij zich te veel kon permitteren. Goed zo. En ja, inderdaad: De bak in en de sleutel weggooien.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Toen ik nog Heeeeeel Jong was zei mijn moeder dat iedereen te koop was, als de prijs maar klopte.
   Ik was nog zo idealistisch dat ik me dat niet kon voorstellen.
   Inmiddels na veel jaren rondkijken is er veel van dat idealisme gesneuveld ook al is de prijs niet altijd geld maar ook andere zaken kunnen helpen..

   Like

 4. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik dacht dat ik mij niet meer kon verbazen over de naïviteit der mensheid, maar het is wederom gebeurd, ik ben verbaasd.

  Like

 5. Tiny zegt:

  Wat DSK betreft hebben jullie beslist gelijk. Maar vergeet ook niet dat ze hem wel moeten wegwerken na al die aanklachten. DSK weet namelijk ook veel en veel teveel en het moet vermeden worden dat hij als wraak z’n mond open gaat doen over het reilen en zeilen in bepaalde kringen.

  Like

 6. lucky9 zegt:

  FATWA inzake DSK:
  “Snijdt of zaag die man zijn lul er af, maar laat -wegens de almacht en in naam van de barmhartige Allah, zijn naam weze geprezen- zijn islamofiele ballen hangen.
  Allahoe akhbar. Inch Allah & Salaâm aleikum.”

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik zal al mijn vrouwen voor mij zelf nodig hebben.Dus verhuren of uitlenen is bij mij niet er bij.

  Like

 8. Ronald Soeverein Mens zegt:

  En geloven wij nu echt dat hij daadwerkelijk de cel ingaat? Nee Natuurlijk niet hij zal wel veroordeeld worden maar dan gaat er gelijk zoveel maanden voorarrest vanaf etc. zodat alleen nog een voorwaardelijke celstraf overblijft, bang dat ze zijn dat hij uit school klapt over andere ,hooggeplaatste, die hieraan meedoen! Dit soort figuren komen nog altijd overal mee weg tot nog toe!

  Like

 9. Paardestaart zegt:

  Hm – opmerkelijke reacties.. Dus Khan moet van jullie de bak in voor een verkrachting in een New Yorks hotel? Waar toch nogal wat twijfel over is wat mij beterft, en niet in het minst vanwege de eigenaardige geruchten over de dame in het stuk, en vooral omdat het zo verschruwelijk goed uitkwam, zo juist voor de verkiezingen ..
  Moet die man van jullie tien jaar de bak in voor sexparties?? Voor hoereloperij? Omdat het een schuinsmarcheerder is?
  “Z’n kop d’raf want er is geen koe zo bont”, en “pak ze, die rijke stinkerds”?

  Like

 10. Petrossa zegt:

  Niet alleen, ook omdat corrupte gluiperd uit zijn poriën druipt. Wat een vreselijke engnek. Schuim drijft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s