EU subsidieert werklozen die hun geboorteland verlaten

Screenshot_4

Werkloze jongeren en jonge volwassenen in de EU krijgen geld uit Brussel als ze voor een baan naar een ander EU-land verhuizen. Ook de werkgevers, die aan dit programma meedoen, krijgen tot € 1.200,- per persoon. Zo dient met belastinggeld een supranationale staat gebouwd te worden.

De EU betaalt een jonge werkloze tot € 1.200,- als hij een baan aanneemt in het EU-buitenland. De ondernemingen krijgen ook een financiële ondersteuning van tot € 1.200,- per persoon als ze jonge werklozen uit andere EU-landen aannemen.

Werkloze EU-burgers die tussen de 18 en 30 jaar oud zijn, krijgen een financiële subsidie als ze een baan aanvaarden in het EU-buitenland, staat er op de website van de Europese Commissie. Zo krijgen ze als reiskosten voor een sollicitatiegesprek, afhankelijk van de afstand, € 200,- tot € 300,- betaald. Ook vervolgopleidingen worden financieel gestimuleerd.

De verhuizing wordt ook met belastinggeld gefinancierd. De hoogte van de toeslag voor een verhuizing is afhankelijk van het land waar men naartoe gaat, staat er in een rapport van de Europese Commissie. Zo krijgen jonge EU-buitenlanders die naar Duitsland komen € 890,-  Jonge werklozen die naar Groot-Brittannië gaan, krijgen daarentegen een toeslag van € 1000,-. En wie naar Denemarken gaat, krijgt zelfs een bedrag van € 1.200,-.

Deze subsidie vindt plaats in het kader van het programma “Your First EURES-Job”, de Europese Commissie zegt:

“Voor 2013-2014 is het is het doel van ´Your First EURES-Job´ om voor ongeveer 5000 mensen in de hele EU een baan in een van de EU-landen te bemiddelen.”

De voorwaarde voor de subsidie is, dat de werkgever een klein of middelgroot bedrijf is. Voor de baan mogen bovendien geen gekwalificeerde werknemers in het eigen land voorhanden zijn en de arbeidscontracten moeten minstens een duur hebben van zes maanden. De ondernemingen krijgen, afhankelijk van het aantal aangenomen werkloze EU-buitenlanders, tot € 1.200,- per persoon.

De Britse Liberalen van Nigel Farage zijn boos: ze ergeren zich vooral, omdat de Europese Commissie op haar banen-website meer dan 800.000 vacatures in het Verenigd Koninkrijk in heel Europa heeft staan. In Duitsland daarentegen is zijn er maar iets meer dan 200.000 vacatures. Farage zei in Londen dat het volledig onacceptabel zou zijn dat er met belastinggeld buitenlanders naar Groot-Brittannië gelokt zouden worden, die dan de arbeidsplaatsen van de Britten inpikken.

Arbeidsmarktanalisten zijn eerder sceptisch: de verhuizing naar vreemde landen is voor het grootste deel van de Europeanen vanwege taalkundige en culturele redenen niet bijzonder aantrekkelijk. Daarbij komt de binding met de familie, die de meeste Europeanen, ondanks de tegenovergestelde ideologische instructie door de EU, niet willen opgeven.

Screenshot_3

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/07/30/eu-zahlt-kopfgeld-fuer-arbeitslose-die-ihre-heimat-verlassen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie. Bookmark de permalink .

6 reacties op EU subsidieert werklozen die hun geboorteland verlaten

 1. Niet echt duidelijk:Is dit per maand (bovenop hun loon) of eenmalig?

  Like

 2. Jean zegt:

  Dankzij de EU ratten zal héél Europa snel een kerkhof worden waarop naar hartenlust kan en mag gemoord, verkracht worden en waar kinderen, vooral meisjes, geen enkel perspectief zullen hebben want de baardapen in soepjurken zullen bepalen wat er zal gebeuren, althans dat is de natte droom van de EU ratten, ze vergeten (a.g. van achterlijkheid) dat wij goede rattenvangers zijn.
  En wat doen wij met ratten? Juist.

  Like

 3. treintrien zegt:

  En dat het doel dan is om maar liefst 5000 eu-burgers ergens aan het werk te krijgen. Zucht.
  Op een beroepsbevolking van 300 miljoen mensen. (http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-bevolkingstrends-beroepsbevolking-eu-art.htm)

  En waar kan ik een klacht indienen over de leeftijdsdiscriminatie?
  Alleen voor personen die nog geen dertig zijn?

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  En het gaat maar door, en het gaat maar door. Pleur nog maar wat geld door het riool, idiote schoften van de eussr. En wie gaat dat weer betalen, natuurlijk Jan en Mien doorsnee belastingmelkkoeien voor de communisten in Brussel Val even helemaal dood daar in Brussel!

  Like

 5. JiepMK zegt:

  Gekwalificeerd personeel voor de baan is in eigen land altijd te vinden, je moet alleen willen betalen. Criteria worden er bij de eis voor de vorm nog net bij gezet, maar dat stelt niets voor, want in werkelijkheid draait het om lagere lonen en meer winst voor werkgevers.

  Fijn hoor, in Nederland alleen al verdwenen er 100.000 banen, maar nu gaat de EU 5000 subsidiebaantjes voor tweevoeters uit knoflooklandjes kopen om de welvaart van in de basis productieve landen nog verder te laten dalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s