Officiële definitie van “islamofobie” komt van de islam

Screenshot_10

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa OVSE (Engels: OSCE) heeft via haar subgroep “Missie Europa” een officiële definitie van “islamofobie” uitgewerkt. De OSCE nam de exacte definitie van de OIC, een islamitische overkoepelende organisatie, over.

Radicale islamieten belasteren critici

Volgens deze definitie zou islamofobie een

“moderne vorm van racisme en xenofobie zijn, gemotiveerd door ongegronde angst, wantrouwen en haat tegenover moslims en de islam. Islamofobie manifesteert zich ook door intolerantie, discriminatie, ongelijke behandeling, vooroordeel, het gebruik van stereotypen, vijandigheid en negatieve publieke aandacht. In tegenstelling tot het klassieke racisme en de klassieke xenofobie berust islamofobie hoofdzakelijk op stigmatisering van een religie en haar aanhangers en is daarom een affront tegen de mensenrechten en de waardigheid van moslims.”

Screenshot_12

Een officiële reactie van de Bürgerbewegung Pax Europa stoort zich er aan, dat islamofobie gedefinieerd werd door een organisatie, die als inherent doel heeft de islam te verbreiden en dat de definitie niet zakelijk zou zijn. Bovendien zou de definitie vaag zijn, omdat zij is gebaseerd op twee andere concepten (racisme en xenofobie) en zodoende zeer ruim geïnterpreteerd kan worden.

Geen fobie, maar een gegronde angst

Hoop geeft echter het bijvoeglijk naamwoord “ongegronde” in de definitie: omdat de islam in zijn kern, de koran,. Er openlijk toe oproept ongelovigen en andere ongewenste leden van de samenleving te vervolgen en/of te doden, is de angst van een niet-moslim voor de islam gebaseerd op tastbare feiten en valt daarmee niet in de gebruikelijke definitie van een “fobie”. Ook de onvermijdelijke publieke aandacht, die de praktijken van de islam vaak veroorzaken, bijvoorbeeld wanneer opnieuw onschuldige burgers het slachtoffer worden van de Jihad, kan daarmee geen islamofoob genoemd worden.

Screenshot_9

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0013456-Offizielle-Definition-der-Islamophobie-kommt-aus-dem-Islam

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", Appeasement, Dhimmitude, Europa, Hypocrisie, Islamisering, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Naïviteit, nieuw fascisme, OIC, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op Officiële definitie van “islamofobie” komt van de islam

 1. Dr. Kwast zegt:

  Radicale islamieten belasteren Israël

  Volgens deze definitie zou Israëlhaat een

  “moderne vorm van racisme en xenofobie zijn, gemotiveerd door ongegronde angst, wantrouwen en haat tegenover Joden en het Jodendom. Jodenhaat manifesteert zich ook door intolerantie, discriminatie, ongelijke behandeling, vooroordeel, het gebruik van stereotypen, vijandigheid en negatieve publieke aandacht. In tegenstelling tot het klassieke racisme en de klassieke xenofobie berust Jodenhaat hoofdzakelijk op stigmatisering van een religie en haar aanhangers en is daarom een affront tegen de mensenrechten en de waardigheid van Joden.”

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Nu nog ervoor zorgen dat kritiek verboden wordt net als bij de NAZIS en ander totalitaire systemen.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Met de officiële introductie van het begrip ‘gegronde vrees’ valt inderdaad de onderbouwing van de graag tegen ons gebruikte negatieve kwalificatie ”fobie” inderdaad weg. En daarmee is aan de politiek correcte ophitsers tegen rechts een wapen ontvallen.
  Of het veel helpt valt nog te bezien.
  Er liggen vast nog wel wat meer stokken waarmee men kritische honden kan slaan..
  Ze doen maar 🙂

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Helemaal eens met het artikel. Trouwens voor de 100.000ste keer achterlijke linkse paardekoppen, de Islam is geen religie, maar een perverse ideologie. Een cultus des doods. Maar de gore roden en andere links-liberale schoften van de eussr, en aanverwante gore geledingen wensen ons monddood te maken. Daar mensen, daar gaat het om. Sta pal voor ONZE VRIJHEID! Weg met het RODE TUIG!

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Eh…..luister: Islamofobie zou misschien een reëler begrip zijn als de Islam een religie was zoals alle religies: Voor mijn part steng-orthodox, maar zonder de intentie, de hele wereld aan zich te onderwerpen en het openbare leven te beheersen. -Oh, en in dat kader zou een minder opvallend uiterlijk vertoon met al die hijabs en niqaabs ook niet gek zijn.
  Maar dat wil en doet ze nu eenmaal allemaal wel, ongeacht of de rest van de wereld daar nu wat voor voelt of niet, dus kun je meteen de term islamofobie wel schrappen. Het is geen irreële, maar een reële angst, die ze oproept. Het is een term, bedacht door mensen, die vinden dat er reden voor angst is omdat het VANZELFSPREKEND is dat men zich onderwerpt. Oh ja, èn overgenomen door naÏeve stommelingen, die maar blijven volhouden dat er geen gevaar voor onderwerping bestààt.
  Beide gedachtengangen zijn van nul en gener waarde, dús gooi dat begrip Islamofobie maar rustig op de schroothoop! (En het molenpaard Meulenbelt, dat er op haar blog de mond van vol heeft, erbij, graag.)

  Like

 6. Jan zegt:

  halalgoogling
  http://halalgoogling.com/

  ISLAMOPHOBIA: Islamophobia, an irrational fear or prejudice towards Islam and Muslims.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Waarschijnlijk waren Rooms-katholieken in de 16e eeuw ook calvinist-ofoob, lutheran-ofoob of Anglican-ofoob. En de protestanten op hun beurt papist-ofoob.

  Dus ja, als er staat, “Een officiële reactie van de Bürgerbewegung Pax Europa stoort zich er aan, dat islamofobie gedefinieerd werd door een organisatie, die als inherent doel heeft de islam te verbreiden en dat de definitie niet zakelijk zou zijn” is dus vrij logisch.

  Dat is nu eenmaal dé essentie van religieus geïnspireerde suprematie: wie er niet in gelooft, is gewoon ziek in zijn hoofd. Makkelijk gevonden. Zo doorzichtig allemaal. Het wordt dringend tijd dat PC links eens gaat nadenken over hun Suprematie Verbond met de Islam.

  Like

 8. Liever een ISLAMOFOOB dan een ISLAMOFIEL!!!

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  Misschien wordt het eens dringend tijd ook om de Islam dus te brandmerken als kuffarofoob ? Eens kijken wat dan de reactie zal zijn…

  Like

 10. reageerbuis zegt:

  Islamofobie bestaat niet, want angst voor de islam is altijd gegrond.

  Like

 11. Jan zegt:

  Richard Falk: “Moslims die Al Sisi steunen zijn islamophoben en zijn potentiële massamoordenaars.”

  The Spreading Wings of Islamophobia in Egypt
  “But less noticed, but at least as insidious, is resurgent Islamophobia on the part of the el-Sisi junta that runs the country with an unconcealed iron fist….
  This inner/outer demonization of Islamists gives a sanctuary to the virus of genocide. We urgently need further insight into this disturbing discovery that the worst forms of Islamophobia seem currently emergent within the Muslim heartland.”
  …..
  http://mwcnews.net/focus/analysis/30198-islamophobia-in-egypt.html

  Je bent dus géén ‘islamofoob’ als je voor het uitroeien van Joden, Christenen, Hindoes, Boeddhisten bent. Nou, dat weten wij dan ook weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s