Palestijnse official: Abbas is een dictator

Screenshot_32

Mahmoud Abbas en een deel van zijn kabinet

De nieuwe staat “Palestina”, die onder druk van de Verenigde Staten en de Europese landen tot stand moet komen, zou een dictatuur kunnen worden, vergelijkbaar met de ergste onrechtregimes in de regio. Dat vreest een vooraanstaande Palestijnse official. In westelijke standpunten worden met betrekking tot het vredesproces altijd de vrijheid, waardigheid en welvaart van de “Palestijnen” centraal gesteld. Maar in werkelijkheid is het de Palestijnse Autoriteit, die veel meer doet dan Israël om haar burgers deze rechten te weigeren. Dat verklaarde Mohammed Dalan, een vooraanstaande veiligheidschef van de Palestijnse Autoriteit en lid van het Centrale Comité van de Fatah-partij.

Dalan heeft een internationale aanklacht tegen de Palestijnse president Mahmoud Abbas ingediend, die hem kennelijk kwijt wil. Dalan geldt als potentiële rivaal van Abbas. Hij heeft ermee gedreigd bewijzen openbaar te maken die de corruptie van de Palestijnse leiding blootleggen. In de aanklacht voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag beschuldigt hij Abbas van corruptie en van “tiranniek gedrag”. De voortdurende corruptie, ook binnen zijn familie, zou het Palestijnse volk en de Palestijnse instituties schaden. Tegenover het Israëlische dagblad “Yediot Ahronot” benadrukte Dalan verder, dat de Palestijnse regering slechts uit één tirannieke persoon zou bestaan – Mahmoud Abbas – en alle Palestijnse instituties, waarvan de begroting en internationale betrekkingen alleen maar het middel zouden zijn die Abbas en zijn familie voor hun eigen financiële, politieke en persoonlijke belangen ter beschikking zouden staan.

In werkelijkheid herinnert dit alles sterk aan Abbas´ voorganger en mentor Yasser Arafat. Die regeerde in dezelfde stijl tot aan zijn dood in 2004. Arafat werd scherp bekritiseerd vanwege zijn ondemocratische handelwijzen. Daarentegen wordt de “gematigde” Abbas voortdurend door politieke leiders uit de hele wereld geprezen, ook door de Israëlische staatspresident Shimon Peres. In christelijk-messiaanse kringen in de VS begint verzet te ontstaan: “Stop met die hulp aan de Palestijnen”, eiste bijvoorbeeld de Amerikaanse predikant John Hagee tijdens een demonstratie in Washington, die georganiseerd werd door de pro-Israëlische beweging “Christians United for Israel”.

Bron:

Israelheute.com

Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", dictatuur, Graaien. Bookmark de permalink .

6 reacties op Palestijnse official: Abbas is een dictator

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Zo, de palestijnen hebben nu mot onder elkaar. Mooi bericht om de dag mee te beginnen.

  Like

 2. Petrossa zegt:

  Het is nu eenmaal geen volk, maar een verzameling zwervers van allerlei origine die toevallig op een kluitje wonen omdat er water is. Dat is geen natie en dat wordt nooit een natie anders dan op papier.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Die palestijnen kunnen doen en laten wat ze willen.
  Er loopt nu eenmaal een hoop Gutmenschen rond die mede door hun haat op Israël de”KLEINE FOUTJES” van die palestijnen en hamas blijven goedpraten.

  Like

 4. Jan zegt:

  Israël’s bestaan ontkennen levert $100 op – PA TV quiz tijdens ramadanadingdong

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s