Planbureau: aanpak Vogelaarwijken mislukt

Screenshot_13

Verpauperde woningen in een Rotterdamse wijk

De vijf jaar geleden met veel bombarie door het kabinet-Balkenende IV aangekondigde speciale aanpak van de veertig slechtste wijken in Nederland, de ‘Vogelaarwijken’, heeft geen meetbaar resultaat opgeleverd. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in zijn rapport Werk aan de Wijk dat vandaag verschijnt.

In vier jaar tijd is ongeveer 1 miljard euro geïnvesteerd in de probleemwijken, voornamelijk door de woningcorporaties. Uit het breed opgezette SCP-onderzoek blijkt dat de verwachtingen van de in 2008 aangekondigde extra inspanningen niet zijn waargemaakt.

De vele projecten hebben de leefbaarheid en de veiligheid in de Vogelaarwijken niet vergroot. Ook is het niet zo dat meer bewoners uit deze veertig wijken zich uit de armoede hebben gewerkt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Multiculti, Naïviteit, Nederland, praatjesmakers, Socialisten. Bookmark de permalink .

20 reacties op Planbureau: aanpak Vogelaarwijken mislukt

 1. Wachteres zegt:

  IK heb maar één reactie:

  ALLES IS DE SCHULD VAN GEERT WILDERS!

  Zo, het moest maar eens gezegd worden!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Wachteres 13.02. uur, op 30/7. Sodeju, Wachteres, heb net van het lachen in mijn broek gepiest, zou dat ook niet de schuld van Wilders zijn? LOL

   Like

 2. luckybee zegt:

  Wielwijk in Dordrecht is ook zo’n Vogelaar wijk; nu zit daar vol met vreemdelingen, voor al moslims; Turken en Marokkanen.Daar is bijna geen mooie Hollandse meisjes meer te zien.

  Like

 3. Leo zegt:

  Voor de politiek linxe lobby het loon van de lust.
  Voor de nederlandse bevolking de prijs voor de last !
  Hoezo begrotingstekort ??

  GORE SCHANDE !!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Dat kon iedere kleuter je van te voren zeggen. Het zit in de aard van het beestje. Chaos creëren.
  Nog een paar jaar en een aantal steden in NL zullen er zo uitziet als wat ze hier in Homs hebben aangericht. Met dit soort mensen valt niet te leven. Die zijn alleen maar uit op totale vernietiging van de wereld. Die help je niet met een kwastje verf en een opgeknapt kinderspeelplaatsje.
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/foto-video/2013/07/triest-dit-is-er-over-van-homs

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  Utrecht; inderdaad huizen gesloopt en nieuwbouw neergezet. Maar die woningen die gesloopt zijn waren voor de minder bedeelden en die zijn dus weer verkast naar een andere wijk alwaar ze diezelfde “” betaalbare”” woningen hebben; kortom het probleem verplaatst zich en geen zak goud/geld etc. tegenop kan. ( geld helpt niet namelijk, islam aanpakken, criminelen aanpakken wel!!).
  Vervolgens wordt er gemeld dat de participatie van bewoners verminderd is: Ik heb toen in ik weet niet hoeveel commissies gezeten, had overleg met wijkagent, politie, wijkbureaus, woningbouw, opbouwwerk, bewoners, andere commissies in de wijk, wijkmanager, wethouders etc. Het zogenaamde bezighouden en burgers het idee geven dat het er allemaal toe doet en wat uitmaakt, maar ondertussen hun eigen plannen doordrukken( Gemeenten en andere grote organisaties die met Gemeenten in gesprek zijn,…………….en zo worden die miljoenen besteed dus!!) middels leugens en indoctrinatie. Walgelijk gewoon. Na jaren je inzetten voor de wijk, ( wat niets heeft uitgehaald omdat het probleem niet opgelost is maar verschoven is) weten ze bij de organisaties je naam al niet meer…………………………( heel kort daarna).

  Like

  • BertG. zegt:

   ” Het zogenaamde bezighouden en burgers het idee geven dat het er allemaal toe doet en wat uitmaakt, maar ondertussen hun eigen plannen doordrukken”

   Dat noemen ze nou dat je inspraak hebt als bewoner.
   Ik noem het bezigheidstherapie.

   Like

 6. Roni Thome zegt:

  Jeetje! Waarom verbaast het mij niet? Toen Ella Vogelaar had aangekondigd: ‘van achterstandswijken worden het prachtwijken’, wist iedereen dat de linkse bombarie was misplaatst en bij voorbaat gedoemd te mislukken. Het geld, 6 miljard, zal sijpelen in alle mogelijke domme projecten en natuurlijke ook verdwijnen in de zakken ‘van alle mogelijke matties’. “Apparatchiks” die toegang hebben tot het lekkers in de honingpot. Tot aan de dag van vandaag weet niemand waar het zes miljard, aan belastinggeld, zijn verdwijnen. Miljarden waarvoor men jaren krom had gelegen om de stadskas weer te balanceren. Wouter Boslem was minister van financiën en de PvdAllah (samen met CDA) was een regeringpartij. Wat had men verwacht? Mentaliteit veranderen met een likje verf en buurtfeestjes? Als mensen zijn gewend hun vuil uit het raam naar beneden te kwakken en af en toe in het trappenhuis te plassen, daar helpt niets. Zeker geen overheidsgeld. Natuurlijk zijn de bewoners nu relatief best tevreden. Ze hebben het voor elkaar gekregen om het gros van de autochtone dhimmies eruit te sodemieteren.. en dat is al heel wat!. Nu gaat men een stapje verder richting No-Go en Sharia-Zones.

  Like

 7. BertG. zegt:

  Toerist brengt een bezoek aan vogelaarwijk. Dan kan er dit gebeuren.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Vogelaar had wel meer onrealiseerbare ideeën. Denk aan de Joods-Christelijk-Islamitische samenleving. Laten we het zó zeggen: Ze stikte van de ideeën maar had geen sjoege hoe ze moesten worden uitgevoerd. Dacht eigenlijk, dat alles met ‘goede wil’ op te lossen viel. Geloofde nog in de maakbare samenleving. Dat werd zelfs haar eigen fractie te gortig, want vóór het einde van de rit is ze er al uitgekótst. Ja, valt niet mee, hè, hemelfietsende vrouwen; zéér lastige constructie, zoiets. In “Twintig maanden knettergek”, geschreven vanuit het perspectief van haar levenspartner, mijmert hij, dat ze ‘heus wel weerzin voelt tegen sommige aspecten van de Islam’ maar “Je houdt nu eenmaal niet van grote woorden.” Wollig, hoor! Zou het niet dichter bij de waarheid zitten om eenvoudigweg te stellen, dat het mens al meerdere malen van die moslims de kous op de kop kreeg, maar het verdómde om dat eerlijk toe te geven? Bekend verschijnsel, tenslotte; had ze met de hele fractie gemeen.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Alles wat socialisten aanpakken, loopt uit op een fiasco. Het helpt geen zier, de pvda doet alles voor de goede sier, en om zieltjes te winnen, en bepaalde zakken te vullen. Het ingestroomde moslimvolk heeft lak aan onze samenleving, wonen de woningen compleet uit, verloederen het straatbeeld, zijn niet van plan om zich in te zetten voor wat voor wijk dan ook, en last but not least leven op de zak van de Nederlandse belastingbetaler! Ik kan daarover meepraten, want ik woon aan de uiteinde van een wijk die aan de criteria van “zwak sociaal”, voldoet. Je krijgt maar een paar mensen mee om te proberen een wijk op te krikken, en dat zijn NIET DE MOSLIMS. Deze zullen nooit samen met ons aan de maatschappij bouwen. Maar de PvdA zag dat het goed was…kots!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Hup weer een miljard (en de rest) over de balk, elke euro aan die achterlijke horde is verspeeld.
  Maar ja, de linkse en/of christelijke gutmensch met zijn/haar hersensfwijking is niet wijzer.
  Prachtwijken zei dat knetter gekke mens en al die andere kameridioten trapte erin, het toch leuk uitdelen van andermans belasting euro’tjes.

  Like

 11. Daiyu-ninja zegt:

  he, wat jammer nou. Dacht ik toch even dat nieuwe stenen,een laagje cement en mooie dakpannen het karakter van dat tuig zou veranderen,……………..hen milder zou maken.
  Gossie, wat heb ik me daar in vergist zeg.
  Kunnen we Hans Klok niet de verdwijntruc laten doen?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Daiyu-Ninja 22.24. uur, op 30/7. Hahaha. Mooi gezegd Daiyu, de verdwijntruc is toch bedoelt om onze verrijkers te laten verdwijnen neem ik aan?

   Like

 12. Republikein zegt:

  Jammer, ik dacht meer aan goochelaar. Weer een gemiste kans, wat een schande voor de mensheid. Maar wel drs…

  Like

 13. Jan zegt:

  Jammer dat dat wijf er later pas achterkwam dat zij ‘Twintig maanden knettergek’ was met haar van krachtwijk tot prachtwijk die gepresenteerd werd als ‘kansenzone’, ja de kans op bestolen te worden of inelkaar geslagen.
  Een opportunistisch element was en is Vogelaar die kwam uit een communistisch nest maar direct een ‘kapitalistische’ baan accepteerde bij Unilever, wat toch als ‘intellectueel’ verraad gekenmerkt mag worden.

  Wat heeft u 10.000 uur gedaan in uw leven?
  ‘Problemen oplossen. Ik denk dat ik goed ben om focus aan te brengen, te bedenken wie ik nodig heb, en vervolgens die mensen te motiveren.
  ….
  ik heb echt de keuze gemaakt tussen moederschap en werken op hoog niveau.

  Dat ik lid van de CPN ben geweest, is niet iets waarvoor ik mij geneer
  http://www.intermediair.nl/carriere/een-baan-vinden/beroepen-functies/ella-vogelaar-kwam-een-kruiwagen-bij-unilever-terecht

  Vogelaar zit nu in de Raad van Commissarissen van Mitros en heeft als ‘nevenfuncties’:
   Zelfstandig Adviseur/Interimmanager
   Voorzitter bestuur LVG (Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijnszorg)
   Lid RvC MN Services (pensioenuitvoerder)
   Voorzitter bestuur Nisa for Nisa (vrouwencentrum Amsterdam-Slotervaart)
   Lid RvT Stichting Resto VanHarte
   Lid RvA Fourstar Groep (Europees opererend reintegratiebedrijf)***
   Lid Klachtencommissie Governance en beloning MBO
   Lid Adviesraad RAI vereniging
   Lid Adviesraad kappersbrancheorganisatie ANKO

  Klik om toegang te krijgen tot Overzicht_leden_Raad_van_Commissarissen_2013.pdf

  *** Ella Vogelaar: Gratis geld voor criminelen
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2010/11/ella-vogelaar-gratis-geld-voor-criminelen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s