Syrië: fatwa tegen “koloniale” croissants

Screenshot_31

Een sharia-comité in een door “rebellen” gecontroleerd  gebied van Aleppo vaardigde een fatwa uit, waarin croissants op grond van hun “koloniale” betekenis “haram” genoemd worden, zoals het pan-Arabische dagblad “Asharq al-Awsat dinsdag berichtte.

De halvemaan vorm van de croissants zou de Europese overwinning op de moslims vieren, wordt er in de fatwa gezegd.

Door rebellen gecontroleerde gebieden in de Syrische stad hebben onlangs meerdere strikte fatwa´s van islamitische sharia-comités meegemaakt.

Zulke decreten zouden ongebruikelijk zijn in de samenleving van Aleppo, die normaal gesproken gematigde islamitische leren volgt, bericht “Asharq al-Awsat.

Een sharia-comité in de stad publiceerde een fatwa, die het islamitische vrouwen verbiedt om met “make-up en strakke, het figuur accentuerende, kleding”de straat op te gaan.

Een fatwa van de “Council of the United Judiciary”, dat gelieerd is aan het Vrije Syrische Leger van de rebellen, stelde een gevangenisstraf van één jaar vast voor een ieder die tijdens de heilige maand ramadan niet vast.

Samir Nashar, lid van de oppositionele “Syrian National Council”, riep het Vrije Syrische Leger ertoe op zijn krachten in Aleppo te verenigen en er naartoe te werken de uitbreiding van de comités te verhinderen.

Er zouden burgerbewegingen bestaan, die zich verzetten tegen de extremistische tendensen van zulke comités, zei hij tegenover “Asharq al-Awsat”.

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/07/syrien-fatwa-gegen-koloniale-croissants/

Vertaling: Klaus F.

Bron oorspronkelijk artikel:

http://english.alarabiya.net/en/variety/2013/07/30/Aleppo-rebel-religious-committee-forbids-colonial-croissants.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, sharia, Syrië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Syrië: fatwa tegen “koloniale” croissants

 1. Cathja zegt:

  Zou er ook een fatwa uitgevaardigd worden waarin Zeeuwse Bolussen ‘haram’ genoemd worden?
  Als je naar zo’n bolus kijkt, dan denk je toch aan……………?

  Like

  • Tiny zegt:

   En die rondgedraaide koffiebroodjes, waar ook nog rozijnen op zitten 🙂

   In veel Noord Afrikaanse landen, zeker daar waar de Fransen zaten, zullen ze hun croissants in diverse uitvoeringen wel erg gaan missen.
   Die gasten weten ondertussen ook van totale gekte niet meer wat ze alles nog zullen verzinnen om te verbieden. En dan ook nog een fatwa, het kan niet op.

   Like

   • WitteDeWith zegt:

    De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk.

    De croissant komt echter oorspronkelijk uit Oostenrijk. Volgens de overlevering groeven de Ottomanen, tijdens de belegering van Wenen in 1683 (volgens andere bronnen tijdens een eerder beleg, of tijdens een beleg van Boedapest), een tunnel onder de stad, die uit kwam bij een bakkerij. De bakkers, die vroeg begonnen met werken, sloegen alarm waardoor de Ottomaanse belegeraars werden verslagen. Als overwinningssymbool werd een halvemaanvormig broodje gebakken, dat we nog steeds kennen als de croissant.

    Waarschijnlijker is het dat de croissant is ontstaan uit een recht broodje dat na de terugtrekking van de Ottomanen, om hen te bespotten, in de vorm van een halve maan werd verkocht. De halve maan was de afbeelding die de Ottomanen op hun vlag voerden.

    Like

  • Helena zegt:

   Dit bedoel je Cathja?

   Like

 2. BertG. zegt:

  Ze weten zich zelf wel bezig te houden.
  Nou zijn ’t weer croissants die niet deugen. Daar wordt je toch dood moe van.

  Like

 3. Q zegt:

  1 jaar gevangenisstraf voor niet vasten ?

  allejezus …

  ik kan me nog goed herinneren dat ik daar de eerste keer op aangesproken werd.
  Was in 1985.
  Dankzij onze staatsomroep weten we allemaal wanneer het weer zover is tegenwoordig maar in die dagen hadden we geen idee.

  We lachten Omar uit Marokko vierkant uit en zeiden dat dat niet voor ons gold. Daar moest Omar dan ook een beetje om lachen op zijn beurt.

  Later kregen we hem nog zover dat hij durfde proeven van een kroketje, ook al hadden we gewoon tegen hem gezegd dat het varkensvlees bevatte. Hij trok er een vies gezicht bij maar at hem wel op …

  In 2008 ontmoette ik alweer een hardwerkende Marokaan. De tweede in mijn werkzame leven. Abdellilah (zeg maar Ab) maar dat was buiten de ramadan. Die heeft me nooit aangesproken dat ik wel eens een broodje ham at of zo.

  Waar zijn die goede tijden toch gebleven ?
  Ik ben benieuwd wanneer de eerste blonde Jan veroordeeld word wegens je niet zomaar in elkaar laten meppen op straat wegens overtreding van de ramadanregels.

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  Vandaar dat enige jaren geleden de EU zich met de kromheid van komkommers bezig hield. Vooruitziende blik zullen we maar zeggen. Als ik overigens aan de voorkant van de protserige auto´s kijk waarin de arabieren zich verplaatsen dan zit daar ook wel heel veel halve maan in. Dus maar terug op de kameel, maar als je kijkt naar de onderkant van de hoeven….

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Tja…..Ze zien natuurlijk al voor zich hoe het belangrijkste bestanddeel van het islamitische symbool opgegeten wordt.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Kijk linkse kerk, dat staat er te gebeuren als Assad het moet afleggen, tegen deze gestoorde imbecielen. En dan wil MOSLIMOBAMA dat zooitje ook nog gaan ondersteunen, samen met Cameron en Hollande.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ik eet er geen croissant minder om.
  Stelletje achterlijke idioten, van die lui wordt toch kots en kots misselijk !

  Like

 8. Urbanus zegt:

  Croissantje ham-kaas… lekker hoor!

  Like

 9. De croissant was het traditionele ontbijt. Een doorsneegezin eet die vaak alleen nog op de zondag en dan niet te veel want de prijzen zijn de pan uit gesprongen.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Vreten maar mensen, straks is alles op, lege schappen in de supermarkten.
  Dat doet mij denken aan Fons Jansen, waar in een broodjes zaak de staat van beleg werd afgekondigd, ik dacht in Tel Aviv, erg grappig, ook werd een vrouw aangevallen door een tijgerbrood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s