Als de wil om te integreren ontbreekt, zal geld ook niet helpen

Screenshot_47

De extra subsidies voor “Vogelaar-wijken” hadden weinig effect

(Door: Afshin Ellian)

Integratie gaat in de eerste plaats om de wil in een nieuw land en een nieuwe cultuur op te gaan. Niet de Nederlandse staat, maar de nieuwkomer zelf is verantwoordelijk voor zijn toekomst.

De linkse kerk geloofde de afgelopen decennia in de onderlinge verbondenheid van geld en integratie.

Eindelijk is er het verhelderende en tegelijkertijd dodelijke rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) over de probleemwijken – de Vogelaar-wijken.

Ella Vogelaaru kent haar niet meer. Maar zij was een tijdje zeer populair in de linkse kerk. Ze waren dol op haar. Vogelaar voerde een beleid dat reeds door de PvdA-top en PvdA-ideologen zoals Ronald Plasterk was bedacht. Met de Vogelaarwijken als resultaat.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", Immigratie, Naïviteit, Nederland, Overheid, politici, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Als de wil om te integreren ontbreekt, zal geld ook niet helpen

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nee, logisch. Open deur. Soms, in bepaalde gevallen, wíl het dan nog wel eens omgekeerd werken.
  Ik denk hierbij aan het geval van een Marokkaanse vader die in de jaren ’70 zijn gezin uit Marokko liet overkomen, maar tee kennen gaf, dat hij niet wou, dat zijn dochter (14) hier naar school ging.
  De leerplichtambtenaar reageerde hier bij uitzondering slim op en zei: “Nou goed, dan niet. Als U maar wel weet, dat U kinderbijslag voor haar kunt krijgen, als ze gààt.” Toen vond hij het opeens goed.
  “Principes”, hè.
  Maar geld in die huizen steken….Nee, weggegooid. Alleen het onnozele vogeltje Ella had dat natuurlijk weer niet door. Zal haar hoofd wel te veel bij het utopische beeld van de Joods-Christelijk-Islamitische samenleving gehad hebben.

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  “Als de wil om te integreren ontbreekt, zal geld ook niet helpen”

  Idd logisch. Integreren is er voor de Islam niet bij. Gewoon hand open houden en je krijgt je jizya zonder dat je de moeite moet doen om dhimmi’s te intimederen vooraf, dankzij PC. Wat kan er nog gemakkelijker zijn ?

  Like

 3. Theodoor zegt:

  We zitten mooi opgescheept met die oerdomme linkse mensen, het schreeuwt gewoon om verandering in het politieke bestel. Voor grote veranderingen en aanpassingen heeft de Tweede Kamer hulp nodig van de autochtone Nederlander; REGEREN BIJ REFERENDUM.
  Het gewone volk dat buiten “het eiland” Binnenhof leeft weet wat er speelt en welke kant het op moet.
  Dus op de schop met de huidige zogenaamde democratie.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Hersenloze Marxiste is deze Vogelaar.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Als naar een land komt met de bedoeling het te veroveren, hoef je niet te integreren.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Zo heeft de marxistische bende van de Partij van de Afbraak, samen met het totaal LINKS geworden CDA, zo maar weer 1 miljard euro door het riool gestort. Dhr. Ellian heeft volkomen gelijk, en de meeste moslims komen niet om te integreren, maar om NEDERLAND TE VEROVEREN. Ze zullen geen ene moer uit steken, om op wijkniveau ook maar ergens mee te helpen, nee daar zijn ze niet voor. Dat mogen diegene doen, die nog “hart voor de zaak”, hebben.
  En meestal zijn dat voornamelijk geboren Nederlanders, en eventueel buitenlanders die WEL hun steentje bijdragen. Dankzij de LINKSE-KERK gaat NEDERLAND naar de gallemiezen!

  Like

 7. BertG. zegt:

  Klopt volledig. Wij passen ons gewoon aan en sluiten ons zelf wel op.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/07/een_volk_dat_voor_tirannen_zwicht.html

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Dat deelname aan het arbeidsproces de integratie voor een heel klein deel zou kunnen bevorderen geloof ik best, maar de sleutel tot de de mislukking van de integratie ligt in het denken van de betreffende mensen zelf, en niet alleen het denken, maar nog veel meer in de ‘religie’ die ze belijden.

  Wij leven in een absurde tijd waarin een oude regel overboord is gegooid die voor migratie gold.De normen en wetten waaraan de binnenkomende migrant zich moet houden worden bepaald door het ontvangende land.Daar bevindt zich namelijk al een historische gegroeide samenleving die volgens bepaalde regels leeft!
  De binnenkomende migrant past zich daarbij aan en wanneer hij dat niet wil moet hij gewoon weer vertrekken.

  Wie niet bereid is om te vertrekken, maar zijn eigen cultuur stevig vasthoudt en daarvoor op drammerige of hoge toon een plaats EIST gedraagt zich als een arrogante veroveraar voor wie een zichzelf respecterende samenleving nooit mag buigen.

  Het mag natuurlijk niet gezegd worden,absurd genoeg, maar ik doe het toch: Er schuilt ongelofelijk veel arrogantie in de basisprincipes van de islam.
  In de eerste plaats leert de islam dat de moslim superieur is aan ieder die niet gelooft zoals de koran voor schrijft.
  In de tweede plaats accepteert de islam geen scheiding tussen de geloofsbeleving en de gang van zaken in de dagelijkse praktijk. En wij zien dan ook dat de ”koran getrouwe’ fundi’s onze maatschappij verafschuwen en categorisch afwijzen
  De moslim wordt geacht volgens een onveranderlijk theocratisch principe te leven.Gezag dat door menselijk denken is gevormd staat in de islamitische redenering lager dan theocratisch gedrag.
  Ook wanneer er in een islamitische samenleving een vorm van democratie zou worden bereikt, dan nog MOET de eenheid van geloof en staat bewaard blijven. Politiek correct weigert dat gegeven serieus te nemen.

  Dat is een dodelijke vergissing, want hier hebben wij het wel over de grondslag waarop de islam berust en aan die claim op het denken zal iedere moslim blijvend worden blootgesteld, of die er naar wil leven of niet.

  Dit is de kern van de mislukking van de twee werelden,onze westerse,vrije samenleving en die waarover de islam de totale invloed wil uitoefenen.

  Linkse Vogelaar dacht de kloof met veel geld te kunnen dichten….

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  @ On topic, vandaag een artikel in De Limburger: ” 100 den ARABISCHE DREIGBRIEVEN BEZORGD IN DE GEMEENTE ROERDAELEN en HORST AAN DE MAAS”. Met een foto, van een man met doorgesneden keel. Link: http://www.DeLimburger.nl

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  @Helena 22.12. uur, op 31/7. Klopt helemaal Helena. Walgelijk om te constateren wat de uitwerkingen zijn van “De Resolutie van Straatsburg”. Tot in de kleinere steden en dorpen in Nederland worden we bedreigt door de NAZI IDEOLOGIE der ISLAM. En die ervoor waarschuwden moesten het ontgelden, en met medeweten der RODEN en politiek-correcte partijen weten we wat er gebeurde, met mensen die voor het gevaar van de ISLAM hun trekken thuis kregen: te weteN;
  1. Hans Janmaat, vervolgd en straf van de RODE JUSTITIE, en zijn vrouw zwaar gewond bij een BOMAANSLAG gepleegd door de RODE PLOERTEN.
  2. Professor Pim Fortuyn, gedemoniseerd door de RODE KWAL Marcel van Dam, die het gore lef had hem een minderwaardig mens te noemen, en die is vermoord door een linkse idioot.
  3. Theo van Gogh, op klaarlichte dag vermoord, door een bekeerde nederlander, deze HAATBAARD komt geloof ik spoedig vrij.
  4. Geert Wilders, criticus ten aanzien van de ISLAM, voor het gerecht gedaagd door de RODEN en andere linksen, echter gelukkig vrijgesproken, maar moet 24/7 personenbewaking hebben i.v.m. dreigementen tot moord op hem.
  Need I say more?

  Like

 11. henk schroemges zegt:

  Zo is het inderderdaad, maar ja dat weten we inmiddels al ruim 50 jaar!
  Helaas worden we geleid door personen behept met een genetisch mankement en dit ook al 50 jaar en langer. Waarschijnlijk is die bekende emmer nog steeds niet volgedruppeld, maar vol raken zal hij een keer, en dan??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s