Europa: herstel de apartheid

Screenshot_12

Opinie-artikel van Likoed Nederland op ThePostOnline, 30 juli 2013.

In 1696 reisde de Nederlandse hoogleraar Adriaan Reland voor een studiereis naar wat nu Israël is. Hij legde zijn bevindingen vast in 1714 in een boek in het Latijn. Zijn belangrijkste conclusies – als geograaf – waren dat alle steden in wat nu Israël is, destijds een Joodse, Griekse of Romeinse oorsprong hadden. Er was geen enkele stad met een Arabische oorsprong of naam. De steden die er zijn – zoals Tiberias, Hebron en Gaza – werden vooral bewoond door joden en christenen.  De moslims die hij aantrof waren vooral bedoeïenen. Dat is een volk van nomaden: zij trokken rond door het hele Midden-Oosten,om hun geiten te hoeden en om als seizoenarbeiders te helpen bij het oogsten. Jeruzalem was verreweg de grootste stad. Ook daar woonden – constateerde Reland – in meerderheid Joden, en verder vooral christenen.

Screenshot_16

Etnische zuivering van Joden, Jeruzalem 1948

1948

Ook in 1948, 252 jaar na het onderzoek van Reland, vormen de Joden in Jeruzalem nog steeds de meerderheid van de bevolking. Dan valt echter het Jordaanse leger Jeruzalem aan. Het leger verovert het deel van Jeruzalem dat binnen de middeleeuwse stadsmuren ligt: de Oude Stad. Alle daar wonende Joden worden uit hun 30 eeuwen oude woonbuurt verdreven. Die wijk – naast de Klaagmuur – wordt door het Jordaanse leger volkomen etnisch gezuiverd van Joden. Alle sporen van Joodse aanwezigheid worden vernield, waaronder de maar liefst 57 synagogen. Op de wapenstilstandslijn van 1949 – vaak misleidend aangeduid als ‘grenzen van 1967′ – wordt een muur dwars door de stad gebouwd en 19 jaar lang mochten er geen Joden meer in dat oostelijk deel van Jeruzalem komen of wonen. In de Jordaanse wet werd dit racisme vastgelegd; de Jordaanse wetgeving is dus gebaseerd op apartheid. Zo stond en staat tot op heden de doodstraf op het verkopen van een huis aan een Jood.

 

Screenshot_14

Hek door Jeruzalem, 1954

1967

In 1967 viel het Jordaanse leger Israël opnieuw aan, in de hoop de Joden verder te verdrijven. Dat mislukte, het Israëlische leger heroverde juist de Oude Stad van Jeruzalem.

De Joodse families die in 1948 waren verdreven konden daardoor na 19 jaar terugkeren naar hun oude wijk en hun historische huizen. De synagogen werden herbouwd.

Alleen de grootste synagoge niet, de Hurva synagoge, die op enkele honderden meters van de Klaagmuur stond. De synagoge stamt oorspronkelijk uit 1700, dus kort na het bezoek van Reland. Daarvan liet Israël de ruïne bewust staan, als monument en aanklacht tegen de islamitische vernielzucht van Joodse gebouwen. Na 40 jaar vond men het echter nog beter om ook deze synagoge weer in oude luister te herstellen. Zodoende werd de Hurva als laatste van de vernielde synagogen in 2010 herbouwd en opnieuw ingewijd. Hamas noemde dat overigens “een oorlogsverklaring”.

Screenshot_13

Hurva synagoge, Jeruzalem

2013

De Palestijnse leiders willen namelijk nog altijd de Joden – opnieuw – etnisch zuiveren uit de Oude Stad van Jeruzalem. Zij hebben daarin nu een willig oor gevonden bij sommige, vooral linkse Europeanen. Die vinden nu in navolging van de moslims de periode van 19 jaar tussen 1948 en 1967 – van de 3.000 jaar Joodse geschiedenis in de stad – maatgevend. Dus verklaart Europa nu in navolging van de moslims dat de Joden in de Oude Stad van Jeruzalem daar illegaal wonen en daarom geboycot moeten worden. Een uniek geval, zelfs de agressieve bezetting van Europees gebied door moslims – Noord-Cyprus – heeft niet tot zulke maatregelen geleid.

Blijkbaar is Europa het eens met de racistische wetgeving van Jordanië – die trouwens is overgenomen door de Palestijnse Autoriteit – dat Joden in Jeruzalem en verder op de Westbank niet tussen de moslims mogen wonen. Zodat de apartheid die tussen 1948 en 1967 in Jeruzalem en omgeving heerste, mede dankzij Europa weer kan terug keren.

Screenshot_15

Bron:

Likoed Nederland

LIKOED

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Dhimmitude, EUSSR, Historie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya. Bookmark de permalink .

16 reacties op Europa: herstel de apartheid

 1. Joost Visser zegt:

  Volgens mij wordt het steeds duidelijker. De amerikaanse regering is proislam. Er is iets raars in de wereld aan de gang en ik kan de vinger er niet opleggen.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Beste mede reageerders, denk aan twee woorden: BILDERBERG + NWO!

  Like

 3. Helena zegt:

  New world order.

  Like

 4. Ron V zegt:

  De kleine elite die het geld en de macht bezitten is m.i. uit op een wereldwijde burgeroorlog.
  Hierin kan de “religie van de liefde” een grootte rol in spelen.
  Hoe kleiner de wereldbevolking hoe meer er voor deze zogenaamde elite overblijft.
  Denk aan voedsel en water.
  Steeds meer fabrieken en laboratoria waar bijv. medicijnen worden ontwikkeld staan al op afgelegen “rustige plaatsen”.

  Oftewel de bom wordt geplaatst (massale moslim immigratie) en het is wachten op de wereldwijde ontploffing.

  Like

 5. Lucie zegt:

  Dat is al een hele tijd gaande,als je veel nieuws op radio en tv hoort en nu ook de laatste jaren op internet bent,kan het je niet meer ontgaan.
  Dat alle regeringen,en dus ook in Europa,zo islamvriendelijk zijn kan niet meer ontkend worden.
  Het is al gaande sinds Den Uijl hordes Turken liet komen,zogenaamd om het vuile werk te doen.
  Ja,toen trapten velen er nog in,wie dit nu nog gelooft is wel heel naïef.
  Toen hadden ze hun plan al klaar,de elite,de islamisering van Europa in ruil voor olie.
  En de westerse bevolking naar de verdoemenis laten gaan,want op een gegeven moment komt hier oorlog van en wordt het westerling tegen moslim.
  En de 7 miljard wereld bevolking,kan zo maar een stuk minder worden.
  En dat wil de elite nu juist,naar een bevolking van 1 miljard,zodat zij meer van alles op deze aarde hebben.

  Like

 6. Lucie zegt:

  @Ron V

  Na het plaatsen van mijn bericht,zie ik dat jij ook zo’n dergelijk verhaal hebt.
  Kan geen kwaad,hoe meer mensen dit weten,hoe beter.

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Lees eens iets over agenda 21 van de vn.

  Like

 8. Republikein zegt:

  De chinezen gaan dit oplossen.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Like

 10. henk schroemges zegt:

  Had gedacht dat die wereldwijde ontploffing in 2012 reeds zou plaatsvinden.
  Moeten dus nog even geduld hebben.
  Feit is wel dat er momenteel toch rond de 4 miljard mensen teveel op dit aardklootje leven.
  Kijk alleen maar naar Nederland. Hoogstens gezonde ruimte voor 5 miljoen mensen doch er wonen er inmiddels 18 miljoen. Ook en vooral zeer grote overbevolking kweekt massale vernietiging.Overigens werd al in de jaren 70 van de vorige eeuw hierop gewezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s