Smokkeldrug Qat in beslag genomen in Duitsland

Screenshot_44

Qat is een typische kauwdrug uit Jemen. Je neemt de bladeren van de Qat-plant en kauwt er gewoon op. Deze drug is erg populair bij de boeren in Jemen, in Somalië en in Ethiopië, maar op de internationale markt kreeg hij weinig aandacht. In ieder geval kan Qat nauwelijks concurreren tegen opium, hasjiesj, marihuana, cocaïne enz. Daarom kun je er van uitgaan, dat de Somalische bezitters de drugs voor zichzelf en hun landgenoten geïmporteerd hadden:

De rechercheurs van de afdeling drugszaken van de politie van Kassel namen vandaag in de woning van een 40-jarige in Kassel ongeveer 30 kilogram van de kauwdrug Qat in beslag. De drug valt onder de wet op de verdovende middelen. De Qat zat voor de helft in een koelkast, waarin zich verder niets anders bevond, verpakt en de andere helft in een grote kartonnen doos. De bewoner was echter gevlucht. In de woning troffen de rechercheurs echter een 28-jarige landgenoot van de Somaliërs aan, die blijkbaar ook van de handel afwist. Op beide wacht nu een onderzoeksproces, o.a. vanwege de illegale invoer van drugs in de Bondsrepubliek Duitsland. De rechercheurs waren na diepgaand onderzoek de 40-jarige op het spoor gekomen.

Polizeipresse

Screenshot_48

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/07/31/schmuggeldroge-khat-in-deutschland-beschlagnahmt/#more-47233

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Duitsland, Hypocrisie, Islam, Moslims, Somalië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Smokkeldrug Qat in beslag genomen in Duitsland

  1. Joost Visser zegt:

    Pownieuws heeft een aantal maanden geleden een onderwerp uitgezonden waarin openlijk op straat gehandeld werd in qat. Niet alleen stuitend was dat de vrouwelijke reporter geslagen werd door een stukje nederlandse cultuurverrijking, maar dat de politie niets deed wegens onduidelijke handleiding in deze handel. Walgelijk.

    Like

  2. Theresa Geissler zegt:

    Tja, die quat…..Mahad, de broer van Ayaan, kauwde het al, zoals je kunt lezen in haar boek ‘Nomade.’
    Hij deed wel meer, trouwens. Goeie God, wat moet díe vrouw het gehàd hebben met die familie van haar: Alles wordt tot in de zoveelste graad beschreven in al haar memoires!

    Like

  3. Stradi zegt:

    State of Intoxication – Yemen

    Like

Plaats een reactie