Turkse moslims annexeren kerk in Trabzon

Screenshot_10

De Hagia Sophia in de Turkse plaats Trabzon is deze maand door moslims gebruikt als moskee

Moslims in de Turkse stad Trabzon hebben aan het begin van deze maand voor het eerst een kerkgebouw gebruikt voor een islamitische bijeenkomst. Ze hielden in het Hagia Sophia Museum, een Grieks-orthodoxe kerk, een gebedsdienst voorafgaand aan de vastenmaand ramadan.

Moslims hebben al lange tijd hun zinnen gezet op de Byzantijnse kerk in Trabzon, aan de Zwarte Zee. Bij het gebruiken van de kerk op 5 juli werden de christelijke muurschilderingen bedekt met een kleed. De klokkentoren deed dienst als minaret.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Turkse moslims annexeren kerk in Trabzon

 1. luckybee zegt:

  Of de Arabieren de daad van de Turken aldaar zullen belonen, dat betwijvel ik.Al die stromingen volgens arabieren foute moslims, zijn door de Turken ontstaan.Bvb Sufi’s, Bahaii’s, Aleviten , Derwishen, Ahmadyah,Volgens de Wahabisten moet ze allemaal vernietigd worden want het is na de dood van Mohammed ontstaan dus komt het van de duivel.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Zo nu ben ik eens benieuwd naar de Kamervragen van CDA,CU en de SGP, ze komen toch hé?
  En toen werd het oorverdovend stil…..

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Tom Hendrix. zegt:
   31 juli 2013 om 19:04
   ————————————————————————————————————————
   Tom, als het om moslims gaat dan zijn ze hun ogen vergeten mee te nemen van het nachtkastje en hun tong verloren. Bah!!!

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ook al is het tegenwoordig een museum, dat is nog geen reden om hem juist voor deze gelegenheid in gebruik te nemen, zeker niet als de stad moskeeën genoeg heeft. Dit is gewoon een geraffineerde manier om hun zin door te drukken, want als ze er nú op aangesproken worden, dat ze zich zo maar een kerk toeëigenen, kunnen ze zich verdedigen met :Maar het is toch al jaren een museum? Ja ja. Op dezelfde manier reageerde men in New York al, door tegen de protesten aangaande Ground Zero aan te voeren: Maar er komt immers geen Moskéé; er komt een islamitisch ontmoetingscentrum. Goh, je méént het……..Slinkse kruipweggetjes om hun haan koning te laten kraaien en anders niets. En de wereld het maar weer voor zoete koek slikken……

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het zou eens omgekeerd moeten zijn! Christenen die een dienst zouden houden in een moskee…! Niet dat ik dat snel zie gebeuren, maar áls dit zou gebeuren is een volksopstand het gevolg!
  De christenen in Trabzon zouden duidelijk moeten maken dat deze bezetting van hun kerkgebouw niet nóg eens zal worden getolereerd. Ook al zijn ze in de minderheid, ze moeten wél tonen dat ze geen knieval doen voor die moslims met hun grote smoelen!

  Like

 5. Helena zegt:

  Vorige week heb ik naar aanleiding van het artikel over christenvervolging van Hala Naoum Néhmé op Elsevier (en hier) http://www.elsevier.nl/Juist/blogs/2013/7/Christenvervolging-in-moslimlanden-1299750W/ ALLE politieke partijen van ons land een e-mail gestuurd met de vraag of zij op de hoogte zijn van deze humanitaire ramp en met het verzoek om dit tot hét politieke issue op hun agenda te maken. Met de nadruk op het feit dat we het ons niet meer kunnen permitteren kritiekloos toe te kijken. Tot op heden heb ik alleen van de PVV antwoord gekregen en van het CDA een ontvangstbevestiging. Van de rest niks, noppes, nada.

  Ander topic, of eigenlijk helemaal geen ander topic, ook mijn klachten inzake de boycot van Israël gericht aan HEMA en Unilever bleven tot nu toe onbeantwoord.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  @Helena 20.00. uur. Ik had niet anders verwacht. Men heeft gewoon LAK AAN ONS NEDERLANDERS van geboorte. En het CDA staat voor christenen dienen allah!

  Like

 7. Helena zegt:

  Ook hierin geeft Poetin weer eens het goede voorbeeld.
  http://rt.com/politics/putin-christians-repressions-resistance-584/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s