Een slachtoffer van de “langdurige gevangenen” spreekt zich uit

Screenshot_2

(Door: Adi Moses)

Een bijdrage van Adi Moses, die als 8-jarige gewond raakte bij een Palestijnse terreuraanslag en haar moeder en kleine broertje verloor. Haar bijdrage is uitermate smartelijk en ze verdient het dat deze met zoveel mogelijk mensen gedeeld wordt:

U kent mijn verhaal. In het jaar 1987 gooide een terrorist een Molotovcocktail op de auto van mijn familie. Hij vermoordde mijn moeder en mijn broertje Tal en verwondde mijn vader, mijn broer, zijn vriendin en mij. Het is een verhaal dat u kent. Maar… mij kent u niet echt.

Ik was 8 jaar toen dit gebeurde. Terwijl mijn vader me door het zand rolde om mijn brandende lichaam te blussen, keek ik naar onze auto en zag hoe mijn moeder voor mijn ogen verbrandde. Dit verhaal was nog niet ten einde, op deze dag in het jaar 1987. Dit verhaal is het moeizame leven dat ik sindsdien geleid heb.

Ik ben nog steeds 8 jaar oud, in het ziekenhuis in kritiek toestand. Schreeuwend van de pijn. Van boven tot beneden in verband gewikkeld. En mijn hoofd is niet hetzelfde. Niet meer vol goud gekleurd lang haar. Het hoofd is verbrand… Het gezicht, de rug, de armen en benen – verbrand.

Ik word omringd door familieleden, maar mijn moeder is niet bij me. Ze omarmt en streelt me niet. Zij is niet diegene die mijn verband ververst. In de kamer naast me ligt mijn broertje Tal. Schreeuwend van de pijn. Ik roep hem om samen schaapjes met me te tellen, zodat hij in slaap kan vallen. Drie maanden later overlijdt de kleine Tal aan zijn verwondingen. Ik zit, helemaal boven, in verband op een stoel op de begraafplaats en kijkt toe hoe mijn kleine broer wordt begraven.

Ik mag vanwege mijn brandwonden al maandenlang niet in de zon, zodat ik een lange broek en blouses met lange mouwen naar school draag. Ook in juli en augustus. En onder mijn kleren draag ik nog een klein korset tegen littekenvorming. Het is pijnlijk en heet en het jeukt.

Nu ben ik 12 jaar oud. Een andere operatie moet een litteken corrigeren, die een beperkt bewegen van het been verhinderde. En daarna vier ik mijn bar mitswa . En mijn moeder is niet bij het feest. Daarom huil ik ´s nachts zachtjes en schrijf ik haar.

Ik word ouder. Ik houd er niet van dat de mensen me op straat aanstaren, ik houd er niet van wanneer de caissière in de supermarkt vraagt: “Och kind, wat is er met jou gebeurd?” Ik houd er niet van dat ik van iedere blik en iedere vraag moet huilen.

Ik bereik de leeftijd van 14 jaar en ik woon nog steeds in Alfei Menashe. Ik heb een vader, een oudere broer, vrienden, ik ben een goede leerling. Maar ik heb ook vreselijke littekens. Ik heb geen moeder. Zo lag ik op straat en zei tegen mezelf dat als er een auto aankomt moet er maar gebeuren wat er gebeurt. Maar er gebeurt niets. Ik sta dus op en ga naar huis terug.

Al die jaren van het volwassen worden, gingen mijn vrienden het liefst naar het strand. Maar ik ga niet, omdat ik littekens heb. Omdat ik verbrand ben. En ik schaam me.

Dan ben ik 18 jaar en ik wil graag het leger in, maar dat lukt niet. Het leger weigert de verantwoordelijkheid voor mijn littekens over te nemen. Dus help ik het leger als vrijwilliger en dien anderhalf jaar.

Na het leger studeerde ik voor mijn bachelor. Op het College heb ik nieuwe mensen leren kennen, die me, uiteraard, vragen wat er met me gebeurd is. Ik antwoordde: “Terreuraanslag”. En zij antwoordden steeds opnieuw: “Wow, werkelijk? Ik dacht dat je als klein kind kokend water over je heen had gekregen.”

En de kleding? Lange mouwen werden vervangen door korte mouwen, maar geen T-shirts, omdat ik een heel lelijk litteken onder mijn linker schouder heb. Absoluut geen korte rokken of korte broeken – want ik heb lelijke littekens op mijn benen.

Nu ben ik 34 jaar oud, net zo oud als mijn moeder op het moment van de aanval. Vanaf nu zal ze altijd jonger zijn dan ik. En nog steeds beantwoord ik minstens viermaal per week vragen over datgene wat er met me gebeurd is. En vaak vraag ik me af of die kerel geen belangstelling voor me heeft alleen vanwege de littekens. En ik moet altijd mijn littekens uitleggen en precies vertellen hoe ik aan ze gekomen ben, voordat ik mij uitkleed voor een man.

Ik ben 34 jaar oud, maar de afgelopen dagen werd ik weer een 8-jarige, die naar de brandende auto kijkt en wacht tot haar moeder er uit komt.

Yitzchak Rabin, de minister van Defensie op het moment van de aanval, beloofde mijn vader dat ze de terrorist te pakken zouden krijgen. En dat deden ze. En ze veroordeelden hem. Ze veroordeelden hem tot levenslang en nog eens 72 jaar gevangenisstraf.

En u, minister? Met één handbeweging besloot u hem vrij te laten. Diegene, die dit alles veroorzaakt heeft. En u zult mij er niet van overtuigen dat u mijn smart begrijpt, omdat u dat niet doet. Geen verklaringen, die proberen rationeel te zijn, zullen helpen.

U bent een harteloos wezen en onbegrijpelijk. Met uw beslissing om de moordenaar vrij te laten, spuugt u op de graven van mijn moeder en mijn broertje Tal. U wist dit verhaal uit de geschiedenis van de staat Israël. En voor wat?

Ik smeek u om hem te verwijderen van de lijst met gevangenen die zullen worden vrijgelaten. Laat hem in de gevangenis. Dat hij verrot zoals hij zou moeten verrotten. Steekt u niet weer het vuur aan dat hij aanstak. Vernietigt u niet diegenen, die nog over zijn in deze familie. Redt u ons. Want als hij vrijgelaten wordt, zullen mijn vader, brier en ik niet meer in staat zijn te leven.

Screenshot_1

V.l.n.r.: Tal, Nir en Adi Moses een paar jaar voor de aanslag

Bron:

http://heplev.wordpress.com/2013/07/30/ein-opfer-der-langzeit-haftlinge-ausert-sich/

Auteur: Adi Moses

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Jodenhaat, Terrorisme. Bookmark de permalink .

29 reacties op Een slachtoffer van de “langdurige gevangenen” spreekt zich uit

 1. E.J. Bron zegt:

  Vreselijk. Hartverscheurend….

  Like

 2. Republikein zegt:

  Wat een hel… is dit leven?

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Wat kunnen anderen toch een hel van het leven van andere mensen maken.

   Dat dan volgens een gedachtekronkel waarvan niet eens zeker is dat het waar is.

   Like

 3. marijke zegt:

  Wat een vreselijk verhaal.Om te janken..Wat een wereld .

  Like

 4. Helena zegt:

  Ja daar zijn geen woorden voor. Behalve dan dat ik haar helemaal begrijp.

  Like

 5. Wat een afschuwelijk en aangrijpend verhaal, en wat heeft die vrouw gelijk ! Zo’n beest zou nooit meer vrij mogen komen, dat is het eerste dat in je opkomt als je zo’n verstikkend dramatisch verhaal leest.
  En dan….dan dringt de dagelijkse realiteit zich weer aan je op en vraag je je af wat zo’n onmens hier in Nederland voor straf gekregen zou hebben.
  Ik schat zo in dat de eis hier zo’n 14 à 15 jaar geweest zou zijn en de veroordeling pak hem beet zo’n 12 jaar, met de automatische strafvermindering zou het onmens na zo’n 7 of 8 jaar weer buiten hebben gestaan.
  Nu heeft deze mongool 26 jaar vastgezeten en dat is in de ogen van de nederlandse justitie gigantisch, natuurlijk niet in uw en mijn ogen, maar waar het om zou moeten gaan is, hoe is het mogelijk dat Israël een knieval maakt voor zijn tegenstanders waarvan elk redelijk weldenkend mens weet dat dit slechts een eerste van vele nog komende eisen is.
  Iedereen weet dat deze onderhandelingen zoals alle voorgaande keren netto niks op zullen leveren.
  Helaas alle protesten zullen aan dovemansoren zijn, een groot deel van de wereld heeft zijn antisemitisme veren nog lang niet afgedaan en zullen onder telkens wijzigende manieren Israël tot deze stappen dwingen. Het trieste is dat er steeds weer mannen aan het roer van Israël staan die aan die chantage gehoor geven. Het ware beter voor de hele wereld als de Israëlische leiders eens de hakken in het zand zou zetten en zeggen tot hier en geen centimeter verder.
  Gunstige bijkomstigheid zou zijn dat dit beest tot in lengte van dagen kon verrotten.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Ik zat me af te vragen hoe ik hierop zou kunnen reageren buiten uitdrukking te geven aan de monstrueusiteit van de daad.
  Ik kan me werkelijk voorstellen dat voor veel mensen het loslaten van die monsters te ver gaat.
  Ik denk dan ook dat Netanyahu daar nog heel lang over moet nadenken en dat ze niet weer de kans krijgen om later net als de vorige keer triomfantelijk lopen te roepen dat ze de israelis weer bedonderd hebben en die monsters weer als helden ontvangen, wat ze toch gaan doen, en de vrede geen stap dichterbij komt integendeel het uitleggen als een overwinning.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Het ís heartverscheurend. Maar níet voor de Palestijnen. Denk aan die lachende Palestijnse trut op dat filmpje toen, die om de een of andere reden óók vrijgelaten werd (“Eight….?”)
  En voor dàt soort staan Gekke Gretta, Hamas van Bommel en het Molenpaard Meulenbelt hier in Nederland demonstraties te houden. Opknopen zou je ze!)

  Like

 8. Jan zegt:

  ‘Vresesbesprekingen’ die pas van start kunnen gaan als moordenaars en terroristen vrijgelaten worden hebben niets met vrede te maken (overigens schroefde Mahound Abbas het aantal nog eens op, van 84 naar 104). Het zegt alles over de terrorist Mahound Abbass en zijn moordenaarsbende die nu kans ziet om samen met de moordenaarsbende in Washington Israël te vermalen. Obama laat Iran, de aanmaak van atoomwapens simpelweg als het Zwaard van Damocles boven Israël hangen terwijl hij niet van plan is ook maar iets tegen de kerncentrales te ondernemen. Samantha Power (1), onlangs door Obama benoemd tot ambassadeur bij de VN heeft in het verleden voorgesteld Israël binnen te vallen en te bezetten. Aangezien dat nooit de goedkeuring krijgt is het de makkelijkste manier om om Israël te laten liquideren door de moordenaarsbendes in Israël en de aanwezige bendes in o.a. Syrië. Mocht dat niet lukken dan zorgt Iran voor het definitieve einde met goedkeuring natuurlijk van de Europarlementarische SS en de Washingtonse bende. Obama zal nooit Israël beschermen want nu is al besloten dat hij Hillary als zal opvolger zal steunen. Eergisteren zei de marxist McCain dat hij Hillary zal steunen als zij zich kandidaat stelt voor 2016 (2) en zij is erger dan de huidige antisemiet in het Witte Huis.
  Israël dient de VS niet langer te zien als ‘vriend’ aangezien de VS nog nooit vriend was en nooit zal zijn ook, en zeker nu niet meer nadat Obama en zijn bende de haat en het racisme wereldwijd hebben aangewakkerd. Van Europa hoeft het ook niets te verwachten (‘bestuurd door Hitlerfans) en is bovendien een verloren continent wegens het uitsterven van de Europeanen. Israël dient anderen te zoeken, bijv. India zodat het ook niet meer afhankelijk is van dure wapens en onbetaalbare vliegtuigen die waarschijnlijk bovendien nooit worden gemaakt en niemand wil hebben. Bovendien ziet het er naar uit dat mocht Hillary de volgende president worden dat het met de VS afloopt zoals op de Balkan, het valt simpelweg in burgeroorlogen uit elkaar, ook al omdat het land in feite al meer dan 1x failliet is.

  1. http://www.youtube.com/watch?v=oFdt6fjdHQw
  2. ‘John McCain to Endorse Hillary Rodham Clinton in 2016’
  http://www.dailykos.com/story/2013/07/31/1227916/–John-McCain-to-Endorse-Hillary-Rodham-Clinton-in-2016

  McCain is ook voor het verlenen van het Amerikaans staatsburgerschap aan 10 miljoen illegalen omdat “Amerika er beter van wordt’

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jan 07.20. uur. Helemaal mee eens Jan. En wat valt die Mc Cain door de mand zeg. Ik had nog altijd een bepaald vertrouwen in deze Republikein, maar dat is nu ook weg. Zelfs de grand old party, is dus helemaal in de ban van de perfide islam. Manmanman wat een wereld!

   Like

 9. Cathja zegt:

  Vreselijk, als dit je levensverhaal is! Haar toekomst is haar afgenomen. Wat haar toekomst is, zijn littekens en pijn. Daar komt nu ook de gedachte bij dat de dader vrijgelaten wordt!
  Ik kan begrijpen dat je de mensen niet meer begrijpt.
  Ik begrijp dit ook niet.
  Het mag gewoon niet gebeuren!
  Ik kan haar alleen maar mijn medeleven betuigen.
  Heel veel sterkte gewenst!

  Like

 10. BertG. zegt:

  Zeker een zeer heftig verhaal. Je zal er maar mee moeten leren leven.
  Het ergste nog is dat deze moordenaars als helden worden ontvangen en onmiddellijk weer klaar staan om nog meer ellende uit te halen.
  Voor het vrij laten van dit soort moordenaars bestaat geen enkele geldige reden.

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Onmachtig ben je tegen de politici, onmachtig ben je tegen terroristen, de lafaards vallen altijd aan vanuit een hinderlaag.
  Voor terroristen moet altijd de doodstraf staan als ze andere en vaak onschuldige mensen wat hebben aangedaan.

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Ook ik begrijp Adi Moses volkomen. Met terroristen zou men feitelijk “kort proces”, moeten houden.
  Tegen de muur, en uitschakelen voorgoed. Ik wens Adi, haar vader en broer veel sterkte.

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  En om het nog erger te maken: elke vredesbespreking met de Palmaffia’s is van te voren volstrekt kansloos.
  Ik ga niet meer uitleggen waarom dat zo is.
  Gruwelijk!
  Ik heb een flink stuk van mijn respect voor Netanyahu verloren.

  Like

 14. Tom Hendrix, ik denk dat u gelijk heeft, als men simpelweg overgaat tot het executeren van terroristen is het hele probleem voor de toekomst afgedekt, het enige dat ze dan nog kunnen eisen is het stoffelijk overschot.

  Like

 15. Henny Clemens zegt:

  Is het niet overal hetzelfde?
  De politici zien ons niet als waardevol burger, je bent een pion in het smerige spel van macht en politieke spelletjes.
  Het verhaal van dit meisje is intriest en de klap van verraad is een zweepslag over haar littekens, juist omdat het je eigen regering is die de dader beloont en jou als mens niet ziet of hoort.
  Het draait om macht geld en prestige.
  En wij betalen de bloedige prijs.
  Wij worden ook verkocht aan de islam zonder dat de verantwoordelijken met hun ogen knipperen.
  Mijn man heeft het recht in eigen hand genomen, dát en dat alleen is een mogelijkheid je genoegdoening te krijgen.
  Zijn gevangenisstraf dragen wij allen in ere.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Vertel!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat heeft ze in get begin al gedaan, Martien. Ik weet alleen niet meer precies op welk onderwerp, ergens in Mei, dacht ik.
    Henny liet íets los, ik reageerde er op en toen kwam het hele verhaal.
    Maar het is niet aan mij om dat te gaan navertellen. Dat is aan hààr. Als ze zou willen.
    Houd het ermaar op, dat het te maken heeft met een tienerdochter en een rotmarokkaan. En een vader die het er niet bij liet zitten.

    Like

 16. Het aller ergste vind ik dat van die mensen die vrijgelaten worden, er ik weet niet hoevelen zijn die morgen weer iets gaan doen waarvoor ze veroordeeld zijn. Dus de pijn komt morgen bij een ander gezin.

  Like

 17. HenkV zegt:

  Ja, dit verhaal gaat je door merg en been en eigenlijk kun je het alleen maar aanhoren en een klein deel van het onpeilbare leed dat deze vrouw met zich meedraagt in je opnemen en er altijd durende conclusies aan verbinden.
  Even staan we rondom haar, hoewel ze het niet weet.Even is ze minder alleen dan ze denkt.

  Maar wij, blootgesteld aan de afschuwelijk, misdadige pressie die politiek correct blijvend op de maatschappij wil uitoefenen, wij moeten verbanden gaan leggen en de samenhang tussen alle ontwikkelingen die zich hier en in het Midden Oosten voor doen blijven zien! Want zonder inzicht zijn wij verloren en manipuleerbaar.

  Op deze site zien wij de foto van de heer Abbas die duidelijke taal richting de wereld en Israël spreekt.Zijn handtekening staat mede op de brandbom die de familie van Adi Moses trof. Adi zal haar leven lang pijn lijden, maar de moordenaar Abbas werd in het politiek correcte westen geknuffeld en als vriend begroet, zelfs aan het Nederlandse hof.Een schaamteloos vertoon van politieke onbenulligheid die tot collaboratie met het kwaad voert.

  Ook dat is een lijn die wij constant moeten blijven zien en aanvallen.Sympathisanten die door hun ”vriendschapsbanden” met de vijanden van Israël tot voorbereiders van de ultieme holocaust worden, zullen er namelijk medeplichtig aan zijn in passieve zin. Mensen die wij niet langer moeten dulden op de zetels van onze overheid! Zij hebben met terugwerkende kracht ook het bloed van deze familie aan hun handen, maar dat zullen zij nooit uit vrije wil toegeven.Er ligt een taak voor ons weggelegd.

  Een van de meest duistere lijnen loopt naar Washington, waar een ongeleid islamitisch, links projectiel het bestaat geld te schenken aan Hamas, een organisatie die we tezamen met de Hezbollah met Hitlers SS divisies kunnen vergelijken. Deze man die voorbarig de Nobel prijs voor de Vrede kreeg blijkt een aanjager van haat tegen Israël.Een regelrecht ordinaire manipulator.
  Ik hoop dat hij nog tijdens zijn ambtstermijn wordt aangepakt.

  De meest deerniswekkende lijn loopt naar de huidige Israëlische minister president, die eerst krachtig oogde, bereid om altijd voor de belangen van zijn land op te komen.
  De stormen van ongefundeerde kritiek vanuit het gecombineerde Eurabisch- Amerikaanse blok, kennelijk moreel verrot tot op het bot, hebben blijkbaar Bibi ’s weerstand gebroken..
  De man begaat een beginners fout: met kwaadwilligen kun je niet onderhandelen. Voor zijn ”royale geste” zal hij minachting bij de kwaadwilligen oogsten en mateloos verdriet, dat door de zinloze vrijlating van psychopathische moordenaars de slachtoffers lang zal achtervolgen.

  Diep, diep treurig.

  Like

 18. Dr. Kwast zegt:

  In Turkije hadden ze een valk gevangen, die volgens hen een Israëlische spion was. Een jaar lang vast om onderzocht te worden. Deze lieden zijn total de weg kwijt. Toch vind ik dat hier een mogelijkheid in zit om er gebruik van te maken. In verschillende films komen scenes voor waar de delinquenten een halsband om krijgen waar spring lading in zit. Israël is in de elektronica een vooruit strevend land de beste mag je wel zeggen. Een implantaat is volgens mij best mogelijk. Tel uit je winst, een druk op de knop bij thuis komst of bij hernieuwde aanval op de Israëliërs. Deze mogelijkheid moet voor het leed toch verzachtend kunnen werken. Mogelijkheden zat ook met gif capsules. Israël aan het werk.

  Like

 19. Jan zegt:

  Als reactie op deze gekte in Israël
  No more free college for terrorists
  http://israelmatzav.blogspot.co.il/2012/12/finally-no-more-free-college-for.html

  Like

 20. Pingback: De moordenaar van mijn moeder | Likoed Nederland

 21. Jan zegt:

  Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken zeer ontstemd over de vrijlating van een ‘Palestijnse’ moordenaar door Israël (waartoe Kerry Netanyahu echter zelf chanteerde)

  At the behest of the State Department, Israel began releasing Palestinian prisoners this week in a deal to get peace talks going. One of them killed an American.
  Mustafa was sentenced by an Israeli military court to life after he and two other assailants murdered Rosenfeld in 1989, 21 years after the former Marine emigrated to Israel.
  http://www.thedailybeast.com/articles/2013/08/16/palestinian-prisoner-freed-by-israel-has-american-blood-on-his-hands.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s