Racistisch antiracisme voor het onderwijs

Screenshot_2

(Door: Alan Posener)

Een informatieboekje over racisme verzwijgt het islamitische racisme en antisemitisme. Alleen de Europeanen zijn slecht. Het maaksel werd gefinancierd door het Duitse ministerie van Werk en Sociale Zaken.

Duitsland is een immigratiesamenleving. Dat is het goede nieuws. Maar in immigratiesamenlevingen bestaat racisme. Het racisme van de autochtonen tegen de immigranten; het racisme dat de immigranten meebrengen; en het racisme dat ze als antwoord op het aanwezige racisme ontwikkelen. Dat is het slechte nieuws. Daarom is de strijd tegen alle vormen van racisme een voortdurende taak, in de samenleving en vooral op school. Goed dus dat het netwerk “School zonder racisme, school met moed” bestaat, waarbij zich meer dan 1250 scholen in heel Duitsland hebben aangesloten.

Dat dacht ik tot nu toe in ieder geval. De nieuwste publicatie van het netwerk, een boekje met de titel “Racisme herkennen en bestrijden”, laat me echter twijfelen aan de goede bedoelingen van het netwerk. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het boekje thematiseert alleen de vooroordelen tegen immigranten. De slechteriken zijn blank, christelijk en rechts; de goeden niet blank, islamitisch en links.

Dit boekje is een uitdrukking van een anti-Europees racisme, waarbij het racisme van de immigranten – vooral het al jaren door vele deskundigen aan de kaak gestelde kwaadaardige antisemitisme van Arabische en Turkse immigranten – verzwegen wordt. En dat, hoewel onlangs een rabbi midden in Berlijn voor de ogen van zijn kleine dochter in elkaar werd geslagen. Dit racisme moet vermoedelijk niet herkend en bestreden, maar verzwegen en geduld worden.

Weliswaar schrijven de uitgevers in hun voorwoord: “Niemand is alleen maar slachtoffer of dader.” Maar dit relativeren ze onmiddellijk door de aandacht van de lezer op “het idee van een blanke hegemonie” te concentreren. Als je het boekje moet geloven, begint “het racisme van de Nieuwe Tijd” in 1492. In dit jaar verdreven christelijke Spanjaarden Joden en moslims van het Iberisch schiereiland en begonnen ze met de verovering van Amerika, wat spoedig ook tot slavenhandel leidt. Daarvoor zou het allemaal pais en vree en multiculti tussen moslims, christenen en Joden in Spanje geweest zijn.

Waren de Europeanen de enige slavenhandelaars?  

Dat Joden en christenen in het islamitisch beheerste Spanje als dhimmi´s tribuut moeten betalen en tweederangs burgers waren, wordt net zo verzwegen als het feit dat het de Arabieren waren die de slavenimport uit Afrika uitvonden en dertien eeuw lang praktiseerden. Van deze mensenhandel werden meer Afrikanen het slachtoffer dan van de trans-Atlantische slavenhandel en omdat de Arabieren de zwarte mannen – om racistische redenen – castreerden, ontstonden er geen zwarte minderheden in de islamitische slavenhouderslanden: een genocide van enorme omvang. Maar niet groot genoeg om in dit boekje genoemd te worden.

Alle verschijningsvormen van het racisme worden afgeleid uit het Europese kolonialisme, uit “het idee van een blanke hegemonie”. Zo wordt bijvoorbeeld ter verklaring van het nationaalsocialisme gezegd: “Veel Duitsers hadden na het verlies van de koloniën… en tijdens de Republiek van Weimar en de nazidictatuur het gevoel ´ in de worsteling om de koloniën in Afrika tekort gekomen te zijn´.” Daarom zouden ze de andere landen van Europa zo onderworpen hebben, net zoals deze landen Afrika zouden hebben onderworpen. De massamoord op de Europese Joden, die zo helemaal niet in dit simpele anti-imperialistische schema past, wordt slechts tweemaal – in twee zinnen – genoemd.

Überhaupt wordt het antisemitisme gebagatelliseerd. Het deel van de mensen net antisemitische instellingen in Duitsland zou “constant afnemen”. Intussen zou “nog slechts 19% ”het Jodendom als bedreiging beschouwen. “Nog slechts!” In plaats daarvan zou nu “de afwijzing van veel Duitsers de moslims en hun religie betreffen”. De moslims zijn de nieuwe Joden.

Onder de vele ergernissen in dit door het ministerie van Werk en Sociale Zaken gefinancierde boekje moet nog één ding naar voren worden gehaald. Als lesmateriaal wordt Quentin Tarantino´s western “Django Unchained” aanbevolen, omdat daar “een zwarte korte metten maakt met de institutie slavernij.” Natuurlijk. En Batman is aan te bevelen, omdat hij de georganiseerde misdaad te lijf gaat, en James Bond het kwaad in de hele wereld. Bij de volgende uitbraak van geweld op het schoolplein moet het netwerk “School zonder racisme” niet beweren hieraan geen bijdrage te hebben geleverd. Mevrouw von der Leyen (opm. vertaler: minister van Werk en Sociale Zaken), zorgt u ervoor dat dit boekje niet verder de sfeer op Duitse scholen kan verpesten!

Screenshot_17

Alan Posener

Bron:

http://www.welt.de/kultur/article118537332/Rassistischer-Antirassismus-fuer-den-Unterricht.html

Auteur: Alan Posener

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", antizionisme, Appeasement, Arabieren, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Desinformatie, Dhimmitude, discriminatie, Duitsland, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamofilie, Joden, Jodendom, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Overheid, praatjesmakers, Racisme, Religie, Rotzakken, Slavernij, Socialisten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

19 reacties op Racistisch antiracisme voor het onderwijs

 1. Tom Hendrix. zegt:

  En alles met volledige instemming met het polit bureau der SOCIALISTEN de SPD en ” Die Linke”, sodeju overal zitten deze moslimkontlikkers, net als in Nederland hebben in Duitsland, de RODEN zich overal genesteld, om hun kwade rode bacil te verspreiden. Gezwegen van het communistische zooitje van de EUSSR, die dit natuurlijk ook een prima zaak vinden. Zo gaat Europa naar de verdommenis!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Toch een goede ontwikkeling Tom. Alan Posener staat/stond nu niet echt bekend als een rechtse journalist. Meer een links-liberaal. Hij lijkt wakker te worden. Ik vind dit persoonlijk een uitstekend stuk van hem!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    “E.J.Bron 21.50. uur. Dat klopt natuurlijk Bert. Maar het is te triest voor woorden wat links heeft aangericht, in de laatste 40 jaar, net zo goed in Duitsland, Nederland en de rest van Europa!

    Like

 2. Hitler draaide de zaakjes ook om. Nu doen moslims en hun grote vrienden dat!

  Like

 3. Ron V zegt:

  Blijkt toch dat in Duitsland zo een 30 jaar geleden Kohl toch een vooruitziende blik had.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21778793/___Kohl_wilde_Turken_uitzetten___.html
  Ben wel eens benieuwd waarom dit uiteindelijk niet is doorgegaan?

  Like

  • Helena zegt:

   Tjee, wat een gemiste kans! Ja Ron dat zou ik ook wel eens willen weten.
   Zoals in jouw link ook al staat zijn vlak nadat Kohl exit was de immigratieregels
   versoepeld. Vreemd. Follow the money???

   Like

  • Lucie zegt:

   Dit is wel heel jammer dat het toen niet is doorgegaan…………..

   Misschien had het dan voor ons land ook voordelen gegeven,of……….
   waren ze misschien allemaal massaal naar Nederland overgelopen,Den Uijl had ze met open armen ontvangen.

   Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Hoogst irritant, inderdaad. Dat moslims de nieuwe Joden zijn, kan eenvoudig worden weerlegd. Hitler heeft nooit geprobeerd Joodse vrouwen van hun geloof te trekken en zwanger te maken. Wie beter op het thema wil ingaan, kan het beste Turks en Arabisch voor iedereen verplicht stellen. Laat ons ook onthouden dat als we de moslims met lichtgetint privilege aan ons onderwerpen, hun jongens en mannen goed gecastreerd worden. De soennitische vuilnis vernietigt zichzelf in Egypte, waar Qatar en Saoedi-Arabië om de macht strijden.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  @Ron V. 21.55. uur. Dat kon niet, omdat Kohl en zijn CDU zelf hebben ingestemd met ` De Resolutie van Straatsburg`.

  Like

 6. Helena zegt:

  Het is duizelingwekkend.
  Dit ook.
  The Scottish National Party, de grootste politieke partij daar. Wil dat alle kinderen een persoonlijk begeleider toegewezen krijgen. Die begeleiders zijn er dan verantwoordelijk voor dat deze kids een door DE STAAT GOEDGEKEURDE opvoeding krijgen en problemen moeten gemeld worden bij de Führer.
  http://www.trendingcentral.com/scottish-nationalists-want-to-replace-parents-with-state-employees/

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  We hebben dit soort verschijnselen nu al x-aantal malen de revue zien passeren, overal in (West) Europa. Wat ikn me nu alleen nog afvraag:
  Al die schrijvers en publicisten, hè, de goedmensen die boekjes als dit samenstellen, zal ik maar zeggen, hebben die nou nooit eens een moment dat ze denken: En wij dan?
  Waarom zijn wij het altijd, die de vrede moeten bewaren, ongelijk moeten bekennen, de zwarte piet toegespeeld krijgen, de mindere moeten zijn…..?
  Zouden ze zich dat in stilte ècht nooit afvragen?
  Nou, als dat echt zo is, noem ik ze niet alleen land- en cultuurverraders, maar bovendien….zombies, robots of zoiets.
  Dit heeft echt niets menselijks meer.

  Like

  • Tiny zegt:

   Die deze boekjes schrijven, vinden zichzelf niet onder “wij” vallen. Zij menen dat zij de goede zijn. Helaas komen ze er nog wel achter dat ze ook Europeanen zijn, of zouden ze dat willen bestrijden? Maar wat zijn zij dan?

   Like

 8. oogenhand zegt:

  Comment verwijderd

  Webmaster

  Like

 9. Republikein zegt:

  De kinderbijslag afschaffen zou een stap in de goede richting zijn, het doel is reeds lang bereikt, dus stoppen met die zooi.

  Like

  • tjonge zegt:

   denk eerder het stemrecht van de import/allochtonen !
   als de allo,s geen stemrecht hebben waarom zal de pvda ze dan nog willen importeren ?
   2 vliegen in 1 klap, geen allo-import meer en pvda/alle linkse partijen failliet en opgeheven.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Tjonge 08.45. uur. Keurig, dat is namelijk het punt. Als de moslims, en andere vreemdelingen niet het Algemeen Kiesrecht hadden gekregen- de stomste en meest smerige streek van de 2e kamer- dan hadden we NOOIT deze PROBLEMEN met de moslims gehad. De Partij van de Afbraak, had en heeft “zieltjes”, nodig, daarom blijven de RODEN doorgaan met het toestemmen van immigratie van de onaangepaste moslims. Dat is het hele “eieren eten”.

    Like

   • oogenhand zegt:

    Waarom heeft de Partij van de Afbraak “zieltjes” nodig? Lastige partijen worden toch gewoon verboden (CP’86), de leiders kapot geschoten (LPF), of in het begin in elkaar getrapt door de Antifa (vroege SP).

    Like

 10. luckybee zegt:

  Beste mensen wat in Duitsland gebeurd, gebeurt in heel de EU.Wij moeten iedereen in Europa wakker maken.

  Like

 11. Pingback: Racistisch antiracisme voor het onderwijs | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s