Reclame Code Commissie wijst klacht Populistische Omroep Nederland over de publieke omroep af

Screenshot_6

(Door: Ronald Kaatee)

Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie (RCC) heeft de klacht afgewezen van de Populistische Omroep Nederland (PopNed.nl) over het misleidende karakter van de leus ‘De publieke omroep is van en voor iedereen’.De RCC was aanvankelijk van oordeel dat er zelfs geen sprake was van een reclame-uiting en wees de klacht om die reden al af. Het College van Beroep is evenwel met PopNed.nl van mening dat er wel degelijk sprake is van een reclame-uiting. Het College is echter van mening dat de leus ‘De publieke omroep is van en voor iedereen’ als bondige weergave van de missie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) als juist moet worden beschouwd.

Circa twintig procent van de Nederlandse bevolking herkent zich absoluut niet in de programma’s van de NPO. George Orwell zou zich prima herkennen in de leus dat de publieke omroep van en voor iedereen is.Mochten de banken ooit allemaal worden genationaliseerd en als wettelijke taak krijgen om alleen nog maar eerlijke producten te verkopen, dan kunnen ze reclame voor zichzelf maken met de leus dat ze alleen nog maar eerlijke producten verkopen. Of de consument nu een oor aan wordt genaaid of niet. En wat te denken van een farmaceutisch bedrijf dat als taak heeft om een pil te maken die alle vormen van kanker geneest?

Over PopNed.nl:  

PopNed.nl is een rechts-populistische omroep die in 2015 wil deelnemen aan het door de staat gefinancierde publieke omroepbestel. Dit uit belastinggeld betaalde publieke bestel biedt nu alleen ruimte aan linkse omroepen: sociaaldemocratische, (links-)liberale en links-christelijke omroepen en omroepen van diverse minderheden, waaronder islamitische. Het zou een afspiegeling van de bevolking moeten zijn, maar de rechts-populistische stroming ontbreekt, hoewel deze stroming sinds Pim Fortuyn (in 2002 vermoord door een door de media opgehitste linkse radicaal) ongeveer een kwart van de bevolking vertegenwoordigt.Het rechtspopulisme is overtuigd van de ‘wisdom of the crowds‘ en wil een einde maken aan de misleiding van de bevolking door de huidige linkse elite. Misleiding omtrent de zogenaamde zegeningen van de multiculturele samenleving, de zogenaamde religie van vrede (de islam), de zogenaamde voordelen van supranationale organisaties, de zogenaamde zegeningen van een grote collectieve sector en misleiding omtrent de zogenaamde voordelen van een lage strafmaat voor misdrijven. Misleiding ook omtrent de financiële voordelen die diezelfde elite heeft bij een grote verscheidenheid aan door de staat gefinancierde organisaties en regelingen.PopNed.nl wil de burgers meer waar voor hun geld geven. Daar hoort in eerste instantie bij dat de overheid zeer zorgvuldig en zuinig met geld dient om te gaan – ook op de publieke omroep valt flink te bezuinigen. Dat maakt fors lagere belastingtarieven mogelijk. Maar daar hoort ook meer invloed voor de burgers bij. PopNed.nl is voorstander van volksraadplegingen (referenda), bijvoorbeeld bij het verdelen van zendtijd voor de publieke omroep.

Voor meer informatie: zie www.popned.nu

Door:

Ronald Kaatee

(voorzitter Popned)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Reclame Code Commissie wijst klacht Populistische Omroep Nederland over de publieke omroep af

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Best Ronald Katee, U heeft volkomen gelijk! Veel succes in de strijd, voor een onvervalst nationaal en conservatief tegenwicht, tegen de RODEN!

  Like

 2. Of deze: de NS rijdt altijd op tijd.

  Like

 3. Dr. Kwast zegt:

  http://www.popned.nl

  Dat is toch geen informatie voor een Nederlander! Niet iedereen leest Engels. Om te begrijpen wat er staat, graag een Nederlandse vertaling die direct te lezen valt. Er zijn volgens mij duizenden die er geen moer van snappen, waar onder ik. Geen goede reclame.

  Like

 4. vandenbroek zegt:

  Het is een misvatting dat bezuinigingen bij de PO leiden tot fors lagere belastingtarieven. Het geld dat eventueel vrijkomt wordt dan in een ander subsidiepotje gestopt.Nederland is naast kartel- ook subsidieland.Dat heeft naast nadelen,ook voordelen: hele volksstammen worden in leven gehouden en zouden anders in de ww of bijstand komen.Mijnheer Katee, heel mijn leven ben ik nog nooit lid geweest van een omroepvereniging, de po moet een BBC worden en ik zie daarom op principiele gronden niet in waarom ik lid moet worden van uw omroep die als het lukt ook uit de subsidietiet gaat zuigen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik was met de oprichting van Powned wel zo vreselijk enthousiast dat er eindelijk een omroep kwam die Hilversum wel even een poeppie zou laten raken en wel zou laat laten zien hoe een omroep er uit zou moeten zien.
   Alle misverstanden in NL zouden ze wel even aanpakken en aan de kaart stellen.
   Tientallen heb ik er als lid bij gekregen door reclame te maken. Ik heb ze nog de bergen stickers. Het beloofde t-shirt zit ik nog steeds op te wachten.

   En wat ben ik hier uiteindelijk hard mee op me bek gegaan. Geen haar beter dan de rest bleken ze te zijn. Net zulke uitvreters als iedere ander omroep zijn het geworden met salarissen van meer dan 200.000 euro voor een half uurtje onzin klets tv.

   Maar hiermee wil ik beslist niet beweren dat iedereen zo is.
   Maar het heeft me wel huiverig gemaakt. Nieuwe omroep initiatieven en het steunen daarvan.

   Like

  • Theodoor zegt:

   Toch zul je wat moeten doen om de PO uit de linkse hoek te verdrijven. Er gebeuren dingen in Nederland waar je onpasselijk van wordt, oa massa’s vreemde mensen worden hier naar toegehaald, tevreden gehouden en maar jubelen dat dit een verrijking voor de arme Nederlandse cultuur is. Dit heeft allemaal kunnen geschieden d.m.v. oa door VARA-programma’s. U kent ze vast wel.
   Probeer maar eens dat aan te kaarten met gehersenspoelde Nederlandse linkse mensen, het is net of ze water zien branden, ze minachten je om je standpunt. Ik zeg dan wel eens “geef mij uw standpunt dan zeg ik wie uw nieuwsbronnen zijn”.
   Waarom wordt de heer Wilders zo verketterd, ook daarin heeft de PO een grote zo niet leidinggevende rol in gespeeld.
   Ja, het zou goed zijn dat de Populistische Omroep Nederland een plek krijgt in het bestel zolang dit bestel in de benen blijft. Dus……….
   Het zou best wel eens zo kunnen zijn dat de huidige PO met zijn linkse doctrine uiteindelijk een burgeroorlog heeft uitgelokt. We wachten af hoe het verder gaat aflopen met de politiek gestuurde islam in Europa.
   Ik verwacht dan wel dat er een tribunaal in het leven wordt geroepen voor gerechtigheid.

   Like

 5. Dr. Kwast zegt:

  Onder het te lezen stuk staat het woordje lees verder onder streept met een blauwe lijn. Als je daar op drukt kom je op een site van pop.nl. Misschien zit ik fout dan mijn excuus, maar graag waar staat het Nederlands

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  “De publieke omroep is van en voor iedereen”
  Deze leus vind ik net zo ergerlijk als de uitspraak “onze koning”!
  De heer Von Amsberg is nl. NIET MIJN ‘koning’.

  @ vandenbroek om 10:47
  Ik heb liever een rechtse pro-PVV omroep die uit de ‘subsidietiet’ zuigt, dan een linkse omroep die hetzelfde doet.
  Gisteren uit verveling even naar een commerciële omroep (SBS 6) zitten kijken.
  ‘Dokter Tinus’. Ook daarin werd even heel subtiel de draak gestoken met Geert Wilders.
  Het ging o.a. over zijn kapsel; erg flauw.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tistochwat 11.33. uur. Ik ben het helemaal met je eens. ook ik ben klaar met de fam.A uit W. Nederland op zijn best, was in de 17e eeuw, toen Nederland een Republiek was.

   Like

 7. Dr. Kwast zegt:

  Oké Even goede vrienden.

  Like

 8. Helena zegt:

  Ik weet even niet waar ik het zetten moet dus dan maar even hier.
  Heel goed nieuws uit Australië een parlementaire commissie, die zich over het onderwerp immigratie heeft gebogen, komt tot de volgende uitspraak: ” wij wensen geen pluralistische samenleving, geen sharia wet, hier gelden Australische wetten en gebruiken”.
  Nou ja, lees maar het is een kort stukje.
  http://www.heraldsun.com.au/news/victoria/backlash-against-muslim-enclaves/story-e6frf7kx-1226601928100

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Helena 14.57u. Dan zijn ze in korte tijd met sprongen vooruit gegaan!
   Met een schok wakker geworden. Zou tóch het bezoek van Wilders een beetje
   meegeholpen hebben?
   Ik bedoel maar: Zo zijn ze misschien aan het denken geraakt….

   Like

 9. Veel positieve reacties over Popned mooi zo.
  Wie is er nu al voor een paar euro lid geworden van Popned ?

  Like

 10. CDlogo zegt:

  Mwah…voor zover De publieke omroep is van iedereen ( althans voor zover men netto belasting betaler is) klopt wel, maar dat voor iedereen is natuurlijk een giller…iets doet mij vermoeden dat juist die publieke er juist niet is voor die netto belastingbetaler terwijl dat juist diegenen zijn die gedwongen dit linkse propaganda medium betalen.

  Like

 11. Bedankt voor de positieve reacties!
  @ BertG, 12:05 Ja, de liberale yuppen van Powned hebben het goed verknald. Probeerden Sörensen (medeoprichter PopNed.nl) en later de hele PVV in de bruine hoek te zetten.

  Like

  • BertG. zegt:

   Volgens mij zijn er ook nog nauwelijks leden te vinden op/bij GeenStijl.
   Die hele grote groep mensen daar, die hebben ze gewoon in de stront laten zakken met hun zogenaamde vooruitstrevende bedoelingen.
   Hun achterban waren ze compleet vergeten toen het doel eenmaal bereikt was.
   Graaien wat je graaien kan en trappen waar je tegen trappen kan was het nieuwe motto.
   Ze kotsen er allemaal op waar ze eerst zo vol van waren.

   Like

 12. Republikein zegt:

  Als dit kutkabinet blijft zitten gebeurt er niets, en referenda? Totaal uitgesloten omdat de uitslag al bekend is bij Mark. Mark? doet me denken aan goede tijden,wisten zn ouders veel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s