Griekenland heeft alweer nieuwe miljardenhulp nodig

Screenshot_12

Nog onlangs is er een nieuw deel van de internationale miljardenhulp voor Griekenland betaald. Nu heeft Athene alweer behoefte aan nieuw geld. Topeconomen van het Internationaal Monetair Fonds IMF, dat de Griekenlandhulp samen met de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Commissie afwikkelt, gaan uit van ongeveer 11 miljard euro extra financiële behoefte voor 2013 en 2014. Alleen dit jaar zou er al een tekort zijn van 4,4 miljard euro, in 2014 zelfs van 6,5 miljard.

EU-lidstaten worden opnieuw belast

Deze bijna 11 miljard euro zijn echter slechts alleen maar de onmiddellijke financiële behoefte op de korte termijn die Athene nodig heeft om niet opnieuw voor het totale faillissement te staan. Op dit moment zouden de schulden, ondanks gigantische financiële hulp en gedeeltelijke schuldenkwijtschelding, tot het einde van het jaar tot 167% van het BNP toenemen. In de wetenschap dat er door het IMF en de EU-lidstaten al 240 miljard euro naar Griekenland werd gepompt.

Tot 2020 waren Athene en de trojka, bestaande uit IMF, ECB en EU, overeengekomen de schulden tot 122% van het BNP, tot 2022 zelfs tot 110% van het BNP te laten dalen. Dit zou betekenen, dat men tot die data 43% respectievelijk 57% van het BNP zou moeten gebruiken om de schulden af te lossen. Deskundigen gaan er van uit, dat dit alleen maar gerealiseerd kan worden door een nieuwe gedeeltelijke kwijtschelding van schulden. Op eigen kracht Zal Griekenland dit niet lukken. In 2013 blijft de economie krimpen en voor 2014 verwacht men een bescheiden groei van 0,6 miljard euro.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0013598-Griechenland-braucht-schon-wieder-neue-Milliardenhilfen

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, euro, Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie, IMF, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Griekenland heeft alweer nieuwe miljardenhulp nodig

 1. rakkertje zegt:

  En wie is hier de grootste dupe van ? …
  De gewone Griekse burger die ze maar blijven uitpersen tot de laatste druppel !

  Like

 2. henk schroemges zegt:

  Dat was te voorzien en ook die 11 miljard zullen niet genoeg zijn. Dat betreft nu nog Griekenland, maar die andere armoedzaaiers komen ook nog aan de beurt, let maar op. Bedoel Spanje, Portugal Italie en Frankrijk plus al die derde wereldlanden in de Baltic en in de Balkan.
  De EU zal en moet het rijke Noord-Europa net zo arm krijgen als de rest want dit is het streven van het intern.socialisme. Allemaal vriendjes en allemaal even arm, m.u.v. de leidinggevende elite.
  Ga maar door met stemmen voor de PvdA, VVD, CU, GL, SP, D66. Op die manier teken je voor de eigen gang naar de voedsel-en kledingbanken in dit land.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Henk Schroemges: 13.47. uur. Henk je was me net te vlug af. Ik ben het uiteraard helemaal met je eens. Zie mijn iets latere reactie van 13.53. uur.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  Kijkt u allen even naar Nigel Farage , die in 2008 al riep in brussel ”
  Mr. Baroso were is your plan B ?
  En sprak daarna de gevleugelde woorden :
  Greece will live the rest of their lives in the EU prison !!
  Ooit wel eens meegemaakt dat je een land redt wat een schuld heeft van 140 miljard en de rente daarop NIET kan ophoesten , door er tot nu to 240 miljard acheraan te gooien , en dan denken de NOOIT GEKOZEN KANJERS IN BRUSSEL INCL. DE OPLICHTER MARIO DRAGHI DAT HET OOIT WEL GOED KOMT !!
  Alles om het van dag 1 , MISLUKTE PLAN eu EN euro IN STAND TE HOUDEN !
  En het allermooiste Uw geweldige Bea von Bilderberg , wist /weet overal van !
  ER IS 1 OPLOSSING , TERUG NAAR DE DRACHME , EN DE eu GEWOON LATEN PLOFFEN !
  EN DAT GAAT NIET LANG MEER DUREN , DUS HAAL A.U.B. UW LAATSTE CENTJES VAN DE BANKEN , EN DAN VALT HET SYSTEEM OM , ZONDER OORLOGEN !
  CONSQUENTIE : iedereen terug naar af , en alles opnieuw opbouwen !
  Maar we krijgen volgens die volgevreten De Jager , en de man die verstand heeft wat een zak koikenstront kost Dijsselbloem ons geld met winst terug ,

  komt tie ; whahahahahahahahahaha

  Ik leef in een volslagen geschifte wereld !!!
  Maar onze kanjers gaan door tot het gaatje hoor !
  Op naar Neurenberg 2
  ZIE u HOPELIJK ALLEN OP 21 SEPTEMBER !

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Je verwacht het niet hé. Maar even sereneus nu. Iedere normale man/vrouw in de straat zag dit toch allang aankomen, maar uiteraard onze nationale “dwaallichten”, MARX RUTTE (VVD), de bekende “bolle”, JAN KEES DE JAGER (CDA) en de RODE BOJAAR SAMSOM (PvdA) natuurlijk niet. En waar zijn deze figuren nou, ze hebben het lef om NEDERLAND in “de fik”, te laten staan, en zich 2 MAANDEN VERKANSIE toe te EIGENEN. Manmanman wat een stelletje KOEKWAUSEN daar in DEN HAAG. NIETS kunnen ze! Verder eens met @ rakkertje, dat de gewone simpele GRIEK gewoon weer ” de sjaak”, is. Tenslotte een hartekreet: EU BURN IN HELL WITH BAROSSO<VON ROMPUY<SCHULZ, VERRATSTAD!

  Like

 5. dutchess43 zegt:

  Griekenland heeft lange jaren vér boven haar stand geleefd.
  Daarvan hebben óók de burgers geprofiteerd, en met name de talloze overbodige ambtenaren, voor wie het ene na het andere baantje werd gecreëerd.
  Nou moeten ze boeten, en dat kinderen niet meer te eten hebben, en vuilnisbakken nazoeken, is hemeltergend.
  Maar om nou tot in eeuwigheid te blijven betalen voor de spilzucht van de griekse regeringen, nee dank je wel, genoeg is genoeg. Laten ze maar eens beginnen daar met de croesus-rijke reders belasting te laten betalen, komen ze al een heel eind. Ook staat de privatisering van overheidsbedrijven op een nul pitje. Het schiet niet op daar, het blijkt dat ze niet hard genoeg zelf er iets aan willen doen, gemakkelijker is het om de hand maar weer eens voor de zoveelste maal op te houden, want ze weten van tevoren dat een nieuwe kwijtschelding van schulden er gewoon weer aan zit te komen.
  Persoonlijk ben ik de chantage van de grieken meer dan beu.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @dutchess43: 13.58. uur. Beste Dutchess, ik ben ook tegen chantage. Maar even wat rechtzetten, WIE hebben de CRISIS VEROORZAAKT? De BANKEN en onze REGERINGEN met hun volkomen WAANZIN EU! En dan zijn de simpele “burgers”, of het nu in Griekenland, Spanje of Nederland is “de sjaak”. En de VUILE LEUGENS van GELD naar GRIEKENLAND, er gaat geen cent van naar het BETREFFENDE LAND, maar het gaat NAAR DE BANKEN, MEDE VEROORZAKERS VAN DE CRISIS! Zo is dat.

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Ben het wel gedeeltelijk met u eens, maar… U heeft ook wel kennissen of familie die bij een verjaardagsfeestje zo irritant kunnen grimgrinneken dat ´ze de belastingen weer eens getild hebben´ (dat ze daarbij ook de omstanders getild hebben, komt bij niemand op) en iedereen vol bewondering vragen hoe hij dat nu geflikt heeft. Uiteindelijk spreken we over een 500 euro. Dat geldt voor 90% van de Nederlanders en Grieken. De overige 10% zegt niets op verjaardagsfeestjes maar ontwijken of vermijden de belastingen voor miljoenen, dat zijn diegenen met echt geld. En daar ligt het grote belastinggat.

   Natuurlijk heeft de ´kleine Griek´ evenals zijn medeganger de ´kleine Nederlander´zijn best gedaan om zo weinig mogelijk belasting te betalen tot aan het randje van belastingfraude (wie kent ze niet die een zgn. gestolen camera aan de verzekering opgeeft en de aankoopkosten retour krijgt, terwijl de camera in de kofferbak van de auto ligt. Opmerkingen van familie, ´goed gedaan jochie, ga ik ook doen´, en daarna natuurlijk klagen dat de verzekeringspremies de pan uitreizen).en er overheen. Maar dat is in de macro-economie klein wisselgeld. Dat staat niet in verhouding tot de honderden miljarden van Griekse reders, politici die hun zakken vullen d.m.v. fraudes, belastingontwijking. Dus de gewone Griek, de man in de straat doet niets anders dan de gemiddelde Nederlander in de straat. Het gaat om de groten.

   Daarom ergeren mij de opmerkingen in vele fora waar men spreekt van de Grieken krijgen een koekje van eigen deeg en ze moeten maar voelen dat ze altijd boven hun stand geleefd hebben.

   Daarom wil ik uw laatste zin corrigeren om de discussie reeel te houden. Ik zou zeggen: ´ik ben de chantage van de Griekse politici, corrumperend met hun banken en rijken meer dan beu´. De gewone Griek kan er niets aan doen, evenmin de bijstandsmoeder die gekort wordt om weer eens aan de eis van Brussel te voldoen.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Joost Visser 17.56. uur. Daar kan ik nu volledig in meegaan wat U nu zegt!

    Like

   • dutchess43 zegt:

    hr Visser, het moge duidelijk zijn dat ik met mijn opmerking dat ik de griekse chantage zat ben, inderdaad de door u aangehaalde groep bedoel, al hebben wel degelijk de burgers meegeprofiteerd van de schurkenstreken van hun banken en politici.
    Wat het dan weer zuur maakt, is dat alleen de burgers nu moeten boeten, de rest gaat lachend verder, wetend dat ze de EU in een wurggreep hebben.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Beste Joost Visser , dank u voor de hulp , want de armoede onder de gewone griekse burgers is hoog , heel hoog .
    En Uw uitleg is uitstekend , hiervoor mijn dank , want ik word niet goed van alle onzinnige beschuldigingen aan de gewone burgers !
    voorbeeld : toen er geld werd gegeven door europa om de grieken te helpen om de olympische spelen te organiseren in 2004 , was het eerste wat er gebeurde dat er 32 nieuwe mercedessen werden besteld door de GRIEKSE REGERING ( HOPPA )
    En als de griekse regering in de wet heeft staan dat je belasting moet betalen voor je nieuwe huis als het af is , dan moet je niet vreemd opkijken als de gewone slimme grieken een huisje neerzetten en op de uiteinden wat betonijzer laten uitsteken !!
    Onder het mom er komt nog een verdieping op ( dus nooit natuurlijk ) maar dat zijn de mazen in het net , waar ook iedere hollander gebruik van zou maken !
    maar nogmaals mijn dank voor de uitstekende uitleg !!
    Dus de schurken zitten bij alle en voorgaande regeringen incl. de gigantisch rijke reders !!!
    Volgens alle berichten schijnt de moeder van de oude president 500 miljoen op een rekening in zwitserland te hebben ???? de moeder van !!
    Mijn moeder had een oude schoenendoos , maar die kwam nooit iets tekort !
    Waarom niet, die gaf alleen uit wat ze had !!
    Onze schurken en bandieten zitten in brussel , incl onze geweldige regering van nu
    ( minus geert en zijn ploeg ) en zet ook de geweldige Bea Bilderberg er maar bij , inclusief , haar fijne in SS auto’s rijdende vader !!!!!!!!!!!!
    Nogmaal dank ,
    bobzelf

    Like

 6. jowitteroos zegt:

  Een tweetal citaatjes uit http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/07/Grieken-weigeren-te-hervormen-maar-krijgen-toch-nieuwe-EU-miljarden ( dat 7 juli 2013):

  – Aan het einde van het komende jaar zal de Europese Unie € 240 miljard aan de Grieken hebben gegeven om de euro te redden. EU-commissaris Olli Rehn wil de volgende tranche van € 8,1 miljard echter in termijnen naar Athene storten, omdat de Griekse regering nog steeds niet de geëiste hervormingen heeft doorgevoerd. Zo werden van de 12.500 dikbetaalde ambtenaren die moesten verdwijnen er slechts 99 daadwerkelijk ontslagen. De Griekse regering lacht zich een bult en trekt zich niets aan van de dreigende taal uit Brussel, want ze weet dat ze de EU in de houdgreep heeft. Immers, als de EU de Grieken failliet laat gaan en uit de euro zet, dreigt een kettingreactie in heel Zuid Europa, waardoor de complete eurozone kan instorten.

  – Overigens komt het grootste deel van de EU-miljarden niet bij de Griekse bevolking terecht, maar wordt gebruikt voor rente en rente-op-rente betalingen en een klein beetje voor de verlichting van de nog altijd groeiende Griekse staatsschuld. De internationale schuldeisers, waaronder de ECB, weigeren namelijk verliezen over de hulp aan de Grieken accepteren. Het uitbetaalde geld vloeit dus voornamelijk weer in de zakken van… de banken.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Cultuur is cultuur, daar is niks mis mee, maar wel in je eigen omgeving.Dus….Griekenland blijft erin, en….. wij gaan eruit.

  Like

 8. catherine zegt:

  Het EU-geld heeft in Griekenland de corruptie alleen maar doen toenemen. Dokters (!) vragen nog steeds exorbitante bedragen van de patiënt naast de gelden van de zorgverzekeringen die geïnd worden. Iemand die werkeloos werd moest in Athene 5000 euri aan een ambtenaar betalen om de aanvraag voor een uitkering überhaupt te mogen doen. De gewone Griek is meestal redelijk arm en afhankelijk van de steeds wisselende hofhoudingen bij de verkiezingen, vooral op de eilanden is dit zo. Griekenland is een afspiegeling van Brussel: nepotisme, corruptie, clientelisme en nietsontziend egoïsme.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @catherine 15.10. uur. En deze chaotische toestanden, wenst het GEDROCHT EUSSR voor heel Europa in te voeren. De “natte droom”, van de STEELSOCIALISTEN, iedereen GELIJK en iedereen ARM, maar uiteraard niet voor de RODE ELITE in BRUSSEL en hun vrindjes. O,nee!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Helena 00.31. uur. Beste Helena, dat bericht had ik al eerder gelezen, en het klopt!
   Zo zien we wel weer, dat dankzij de SOCIALISTEN, de LINKS-LIBERALEN,de LIBERALEN, en de linkse CHRISTEN-DEMOCRATEN, de hele kaste uitvreters in BRUSSEL, onze belastinggelden volkomen VERJUBELD. Vuile ploerten, dat zijn het, en MARX RUTTE- die achterlijke PINOKKIO- brengt ze nog wat MILJARDEN, die HIJ van ONS AFGEPERST HEEFT. Pek en Veren, en op naar de roversburchten Den Haag en Brussel!

   Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  @bobzelf 19.40. uur. op 2/8. Dat van die huizen niet afbouwen, dat klopt HELEMAAL Bob.
  Ik ben de laatste 5 jaar, geregeld met eega, zowel naar Kreta als Rhodos op vakantie geweest, en je ziet inderdaad overal betonijzer uitsteken boven elke niet afgebouwde woning.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Belastingen. Over een niet afgebouwd huis betaal je geen vermogensbelasting eb andere belastingen. Overigens was dat ook zo in Spanje. Weet niet of dat nu nog zo is.

   Like

 10. koddebeier zegt:

  Kom op Rutte pers ons nog wat verder uit, kan je nog wat weggeven, verrader !!

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Dat er geen zgn. afgebouwde woningen in Griekenland zijn en de burger hiervan profiteert middels minder belastingen te betalen is een schijntje wat in Nederland gebeurd in het afgelopen decennium. Huizenprijzen schoten de lucht in alleen vanwege de HRA en je zou een dief van je eigenn portemonneau zijn als je geen hypotheek nam a 130%, want de grootste aftrek en het liefst een niet aflosbare hypotheek. Is een koekje van eigen deeg. Hogere aanschafprijs gecorrigeerd voor het belastingvoordeel geeft reele prijzen voor de woningen. Wat nu gebeurt met de huizenprijzen is een correctie op de overwaarde gecreeerd door de HRA. Zonder de bankencrisis had dit toch ook een keer moeten gebeuren in een normale economie. Dus ook de gemiddelde Hollander heeft net als de Grieken zijn best gedaan om zo weinig mogelijk belasting te betalen met alle gevolgen vandien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s