De Turkse uitvinder uit Duitsland en zijn wereldschokkende uitvinding

Screenshot_27

Adnan Pirisan toont zijn uitvinding

Wie zegt er dat moslims niet technisch innovatief zijn, vooral als ze in Duitsland wonen en de geest van de Duitse pietepeuterigheid inademen? Onze uitvinder heet Adnan Pirisan, is 50 jaar, woont in Duitsland en heeft het wonder-gebedskleedje uitgevonden:

Orthopedisch gebedskleedje voor het welzijn van de knieën.

De van oorsprong uit Turkije afkomstige zakenman Adnan Pirisan uit de Noord-Duitse deelstaat Schleswig-Holstein heeft vanwege een pijnlijke knie een gebedskleedje uitgevonden waar wereldwijd vraag naar is. Ook kan hij een luxe versie voor mensen met een allergie leveren.

Wegens een pijnlijke knie tijdens ramadan in het jaar 2009 kwam de moslim uit Schweninental op het idee om een gebedskleedje overal daar op te vullen waar het lichaam contact met de vloer heeft…

Screenshot_29

Tegen het persbureau AFP zei hij, dat hij in 2009 patent op het gebedskleedje zou hebben aangevraagd. Sindsdien zou hij ze in drie Turkse dorpen laten fabriceren en ongeveer 3000 stuks per jaar verkopen. Op zijn homepage biedt Pirisan, die als 10-jarige naar Duitsland kwam, behalve de standaardversie voor € 39,50 ook gebedskleedjes voor kinderen en mensen met een allergie aan.

Donaukurier

Nou, wat vind je er van? En vooral, wat vindt Mohammed daarvan? Hij had toch harde lichamelijke oefeningen aan zijn aanhangers willen opleggen, maar die worden steeds luier.

Screenshot_28

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/08/03/der-turkische-erfinder-aus-deutschland-und-seine-weltbewegende-erfindung/#more-47311

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam, Turkije. Bookmark de permalink .

19 reacties op De Turkse uitvinder uit Duitsland en zijn wereldschokkende uitvinding

 1. KCMO zegt:

  Als het kleedje opstijgt ben ik bereid het hele artikel te lezen. Nu nog maar even niet.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Had ie niet gewoon een luchtbedje hiervoor kunnen bedenken.
  Zijn gewoon in de winkel te koop. Kleedje eroverheen, klaar.
  Of zit ik nou weer wat nieuws uit te vinden.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Je even realiseren dat knielen een vernederende bezigheid is en derhalve het gebed -als dat dan per sé moet- dusdanig aanpassen, dat er niet meer geknield hoeft te worden. Zou dat wat zijn?
  En nou niet gaan roepen dat dat ondenkbaar is: Anderen doen het ook. Een tamelijk recent gebouwde Katholieke kerk in mijn wijk werd zo ingericht, dat het interieur niet meer bestond uit de klassieke kerkbanken -waarin geknield kon worden- maar uit gewone rijen stoelen, zoals de protestantse kerken al jaren hadden. Knielen -toch vanouds een katholieke traditie- was hierdoor niet meer mogelijk.
  Maar ja, modern katholicisme…… Het is maar de vraag, of er zich ooit zo iets als ‘modern mohammedanisme’ontwikkelt. Althans níet in de moskee.

  Like

  • nn zegt:

   Katholieken waren wel wat sneller met het uitvinden van zachte knielkussentjes! Daar hebben ze geen 1400 jaar over gedaan!
   Wat een uivinding trouwens! Ik had minstens een ingebouwde automatische Mekkazoeker verwacht! Dat zou de naam ‘uitvinding;’ enigszins waard zijn!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Knielkussentjes, inderdaad. Maar daar gaat het mij nog niet eens om. In deze tijd -en als je er over nadenkt eigenlijk nóóit- mag je van mensen niet verlangen dat ze voor wie of wat dan ook buigen, knielen of een réverence maken.
    Dat is vernederend en je màg niemand vernederen. De meest verlopen dakloze nog niet. Zo simpel is het. Als je waar dan ook komt en er wordt dàt van je verlangd, zou je eigenlijk maar één ding te doen staan: Stante pede weer vertrekken.Daar ben ik heel star in: Bewaar op dat punt je persoonlijke trots.

    Like

 4. BertG. zegt:

  Als je ze uitvinding koopt via internet of zo, dan krijg je gewoon een zak van 5KG kamelenstront.
  En die leg je dan maar onder ieder plekkie waar je last van heb.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  ZIJN ER GEEN AUTOMATISCHE TERUGVLIEG KLEEDJES NAAR DIE ZANDBAKKEN ?

  Like

 6. Roni Thome zegt:

  Wat een geweldige uitvinding zeg? De wereld zat op zo’n wonderbaarlijke attribuut te wachten!. Misschien krijgt deze brave uitvinder nog de Nobelprijs voor innovatie.

  Like

 7. Harry zegt:

  En die verplichting dat ze zich enigszins moeten wassen voor het gebed , daaruit blijkt dat ze 1400 jaar geleden ook al stonken . Weinig vorderingen gemaakt , kennelijk .

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Nu alleen nog ingebouwde speakers die het islamitisch gebed automatisch voor je opdreunen. Wat een vooruitgang. Overigens zouden gebedskleedjes met ingebouwde kneedspringstof kussens ook aftrek hebben? je weet maar nooit.

  Like

 9. Nu dat ik dat weet voel ik me beter… het ontbreekte aan mijn geluk !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s