Onthulling: EU-commissaris Barroso pleegde actieve putsch tegen Berlusconi

Screenshot_37

V.l.n.r.: Berlusconi, Van Rompuy, Barroso

In de herfst van 2011 heeft de EU blijkbaar rechtstreeks de toenmalige gekozen Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi afgezet. Zoals een Italiaanse journalist nu onthult, zou de president van de Europese Commissie Barroso de putsch doelbewust gelanceerd hebben. Geholpen heeft het niet – de man van Goldman-Sachs, Mario Monti, kon Italië geen impulsen geven.

Fabrizio Goria heeft voor de Italiaanse nieuwssite “Linkiesta” een opmerkelijk verhaal onderzocht. In de herfst van 2011 waren de rentes voor Italiaanse staatsleningen tot recordhoogte gestegen. Daarop zou de EU geëist hebben dat de toenmalige Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi vervangen werd door Mario Monti.

Dit is het eerste bericht over een putsch van bovenaf in de EU.  

Een putsch uit Brussel.

Eind oktober kreeg de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken in Berlusconi´s regering, Roberto Maroni, een telefoontje van José Manuel Barroso, de chef van de Europese Commissie. Het telefoontje kwam tijdens een vergadering. Maroni werd bleek, zeiden meerdere deelnemers. Barroso drukte zich tegenover Maroni zeer duidelijk uit:

“Ik wil niet dat u dit persoonlijk opvat. Noch u noch de andere leden van de regering. Maar u moet Berlusconi aflossen.”

Toen legde Barroso de strategie uit. De toenmalige minister-president zou van alle kanten aangevallen moeten worden, door alle Europese politici: ze zouden allemaal zeggen dat Berlusconi inadequaat zou zijn. En dit plan, dat Barroso aan Maroni uitlegde, zou spoedig slagen.

Zo glimlachten bondskanselier Angela Merkel en de toenmalige Franse staatspresident Nicola Sarkozy eind oktober al veelzeggend, toen ze door de pers ondervraagd werden over de geloofwaardigheid van de Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi en zijn regering.

De laatste klap tegen Berlusconi vond toen bij de G20-top in Cannes plaats. Op 2 november, de dag voor de onderhandelingen, zei de chef van de Britse raad van financieel toezicht Adair Turner: “Volgens ons zit Italië veel diepe in de problemen dan Griekenland. Er zou snel; een oplossing gevonden moeten worden.” En zo ging het in Cannes twee dagen lang door.

Op 4 november verkondigden Barroso en Van Rompuy dat Italië uit zichzelf bereid zou zijn zich te laten controleren door het IMF. Op 9 november kondigde Berlusconi zijn aftreden aan. En toen kwam Monti. Met steun uit Brussel kondigde de voormalige bankeir van Goldman-Sachs een bezuinigingsprogramma aan. En Mario Draghi zorgde er voor dat de rentes voor Italië weer  daalden.

Zo lukte de ommekeer in Italië.

Niet echter door een radicaal bezuinigingsprogramma daadwerkelijk in de praktijk om te zetten.

Monti heeft nauwelijks impulsen gegeven.

Italië werd gered, omdat de ECB enorm veel geld drukte en de Italiaanse banken daardoor Italo-Bonds konden kopen.

Dus het klassieke, oude trucje.

Dat had echter ook de cavalier kunnen overkomen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/03/enthuellt-eu-kommissar-barroso-putschte-aktiv-gegen-berlusconi/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

16 reacties op Onthulling: EU-commissaris Barroso pleegde actieve putsch tegen Berlusconi

 1. JiepMK zegt:

  De ECB drukt geen geld, mensen. Ze kopen bonds in de secundaire markt en daar staan reserves van de private banken tegenover volgens de regels van fractioneel reserve bankieren.

  Tegen de tijd dat de geldpers echt aangaat, gaan we heel andere taferelen meemaken.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Maar als je permanent valyaswaps euro/dollar aangaat, dan is het geen gelddrukken, maar er komen wel enorme euroliquiditeiten beschikbaar. Tegenwoordig heb ik het idee dat de ecb ook gebruikt toietpapier accepteert van de banken om te lenen. Ook hier, geen drukken van geld maar op non commerciele basis geld beschikbaar stellen. Als je de swaps terugdraait dan trek je euroliquiditeiten weg uit de markt. Op het moment dat je iedere keer doorswapt, niet. De fed als priveinstelling verdient heel makkelijk op zo´n manier haar percentage. Voor hen is het een boekhoudkundige boeking. Het enige is dat er winsten en verliezen verrekend worden bij verlenging, maar dat is ook weer af te dekken.

   Like

 2. Joost Visser zegt:

  Als dit waar is, is het schandelijk en blijkt weer dat er potentaten en macchiavellis in Brussel zitten. Deze mensen zijn echt gevaarlijk zoals Farage al meermalen heeft verkondigd.

  Like

 3. rakkertje zegt:

  Wanneer gaan ze die linkse Italiaanse politieke ratten hun boekje eens uitpluizen ? …

  Like

 4. bobzelf zegt:

  iS DIT NIEUWS DAN ?
  dus zoals ik al een jaar roep , is de DEMOCRATISCH gekozen WIPPER berlusconi afgezet door de geweldige ongekozen RATTEN in Brussel .
  Hoezo Democratie ??????
  Bent u er allen ook op 21 september , voor de bestorming van ” onze BASTILLE ”
  IN DEN – HAAG ???
  tenslotte betaalt u mee aan die 15 miljoen per dag die daar weggegooid wordt , in een bodemloze put , enkel en alleen om u allen terug te brengen naar 1930 !

  Like

  • Helena zegt:

   Ik geef maar even antwoord voor de rest Bobzelf, die plannen voor 21 september zijn er inderdaad voor een groot deel van ons.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bobzelf 20.49. uur, op 3/8. Dat is voor mij, en ook voor menigeen op dit blog, geen nieuws Bob. Dat de EUSSR, een communistisch GEDROCHT is, had iedereen kunnen weten, want in de jaren ’90 is daar al voor gewaarschuwd. Door economen van naam, maar ook door de voormalige laatste leider van de Sowjet-Unie, Dhr. Gorbatsjow.
   Gorbatsjow heeft het toen duidelijk zo gezegd: ” WIJ ZIJN GESTOPT MET HET HEILLOZE EXPERIMENT HET COMMUNISME,EN JULLIE VOEREN HET IN EUROPA IN”. Was dat duidelijk of niet. Maar deze ploerten, van politici, dit ongekozen zooitje moest er komen, met medewerking van: socialisten, sociaal-democraten, links-liberalen en liberalen, en linkse christen-democraten. En iedereen in NEDERLAND weet dan welke partijen hiermee bedoelt zijn!

   Like

 5. michel zegt:

  het word tijd dat ze al dat europees politiek gespuis eens opruimen want die’ denken alleen maar alleen aan hun eigen en aan hun eigen kapitaal,als ge zo ziet ,is er nog niks verandert tegenover
  de middeleeuwen,het is alleen nog erger geworden,

  Like

 6. Tiny zegt:

  Jawel, Berlusconi is afgezet door het rattenpak uit Brussel en Monti is daar zonder verkiezingen plompverloren geïnstalleerd. Ik dacht dat jullie dat allang wisten. Diverse kranten toentertijd, niet die in Nederland, hebben hier wel degelijk over bericht.
  Dat de Italianen dat zomaar accepteerden, was toen voor mij al een raadsel. Helaas bewaar ik al tijden niet echt veel meer in mijn archief aan krantenknipsels. In dit geval dus wel jammer.

  Like

 7. Fubar zegt:

  Staat al een tijdje in mijn archief:

  Nieuwe Italiaanse premier Monti is niet verkozen, de Griekse Papademos ook niet
  Discussie op BBC radio
  http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_9636000/9636954.stm

  Mario Monti, Lucas Papademos en Mario Draghi hebben één ding gemeen: ze hebben alledrie gewerkt voor de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs
  http://www.welingelichtekringen.nl/16554-de-regering-goldman-sachs.html

  Farage; puppet governments installed in Greece and Italy

  Like

 8. Uncle X zegt:

  Heel Europa is een puppet van de EU, niemand wilde de Euro, verschillende landen hebben NEE gestemd en we hebben toch een Euro. Alle leiders in heel Europa hebben collectief landverraad gepleegd door de soevereiniteit en democratie in hun land op te geven. Nu is er geen weg terug voor deze lieden. En daarom zijn het allemaal puppets. Stemmen helpt niet meer, opstand is de enige optie.

  Like

 9. Pingback: VVD hekelt stimuleringsoproep IMF | Lang Leve Europa!

 10. Pingback: Eurozone neemt revanche: Gr.MinFin Varoufakis moet voor de rechter | Lang Leve Europa!

 11. Pingback: Griezelig! Word vlug wakker! Varoufakis moet voor de rechter | HumanPetCare

 12. Pingback: EU-top: toegangsweg voor mohammedaanse infiltranten wordt verwarmd, overdekt, verlicht, en met gouden tegels geplaveid | Fubar

 13. Pingback: EU-top: toegangsweg voor mohammedaanse infiltranten wordt verwarmd, overdekt, verlicht, en met gouden tegels geplaveid |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s