Vernietigende overheid

Screenshot_48

De twee vaak gehoorde/geschreven zinnen aangaande de economische crisis zijn “De overheid moet banen creëren” en “De overheid moet de economie stimuleren”. De personen die deze gedachten propageren hebben niet door wat een overheid nu precies is, of ze werken voor de overheid (het werken voor de overheid sluit overigens niet uit dat de persoon in kwestie ook maar iets van een overheid begrijpt). Een overheid creëert netto gezien niets, want het neemt inkomen in beslag en gebruikt dat uiterst inefficiënt en aan de verkeerde doelen. Hiermee vernietigt de overheid juist waarde.

Lees verder>>>

(h/t “Catherine”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vernietigende overheid

 1. Jan zegt:

  Het onderwijs is zo’n voorbeeld hoe geld verknald wordt aangezien het nooit genoeg is voor een school en daarom dient het in particuliere handen te komen waarbij de overheid alleen de voorwaarden stelt Standaard dient op alle scholen de gewone vakken gegeven te worden, minus gymnastiek, verzorging, kunst, handvaardigheid (“Wat maak jij”? “Een asbak”) muziek, Chinees, Russisch enz. Ook de flauwekul als Aardrijkskunde in het Engels dient te verdwijnen. Je betaalt dan als ouder voor het standaardpakket minder dan voor het uitgebreide onzinpakket. Wil je dit wel dan dien je voor elk vak extra te betalen. Met een klap is dan het gezeur om meer geld afgelopen en iedere ‘innovatie’ van de baan, want geen enkele leerling zal naar een universiteit gaan (waarom moet iedereen zo nodig daar naar toe?) als aan de voorwaarde is gedaan van een laptop ipv boeken, projector, whiteboard, videorecorder enz in de klas. Geen enkele leerling haalt betere cijfers met al die poespas.
  Zelfde geldt voor de universiteiten want die krijgen ieder jaar meer onzinstudies. In de vuilnisbak kunnen: homostudies, etnische studies, Amerikanistiek, vrouwenstudies (mannen doen geschiedenis) enz. Geen sterveling zal ooit een baan krijgen bij Shell als zij zegt dat zij lesbostudies heeft gedaan. “Goh, mevrouw, u bent precies die wij zoeken.”
  Miljarden kunnen bespaard worden.

  Like

 2. helletocht zegt:

  De overheid steelt inderdaad, als je het op de keper beschouwt. De overheid heeft tot taak om de belastingelden die de rechtgeaarde burgers en bedrijven afstaan ten goede aan te wenden, n.l. om goede zorg, onderwijs,huisvesting, vervoer enz. te bieden aan de burgers en om bedrijven te faciliteren om in een gunstige en eerlijke bedrijfscultuur te kunnen werken. De overheid doet echter met dit geld wat zij wil. Zij bevordert en faciliteert de islam samenleving, zij geeft geld aan corrupte en misdadige regimes, zij bestelt JSF toestellen die niemand wil hebben, zij houdt een criminele onderlaag van campers en wiettelers in stand, zij kijkt weg als het om multi-culturele excessen gaat, zij laat criminele bankers gewoon hun werk doen, zij heeft het land kapot geprivatiseerd zodat enkel de ratten in de top van deze ondrnemingen er voordeel van hebben, zij geef talloze miljarden uit aan automatiserings- en andere projecten, ze geeft onderzoekscommissies de vrije hand om te cashen, terwijl ze dat allemaal zelf zou moeten doen vanuit het eigen apparaat. In dit land bepalen de grachtengordel dieren wat er gebeurt en zorgen ze ervoor dat we in de ergste vorm van nepotisme terecht zijn gekomen en dat we in een volledig verziekte en corrupte samenleving verkeren. Non-valeurs worden benoemd tot minister en staats-secretaris enkel en alleen omdat ze van een politiek clubje zijn, kennis ontbreekt echter bij deze figuren. Zonder multi-culti samenleving en andere excessen hoefden we niet te bezuinigen, de crisis is niet veroorzaakt door de burger alleen, maar door de overheid die alleen maar weggekeken heeft en niet heeft gereguleerd. Je hoeft maar te kijken naar Knevel van vrijdagavond 2 augustus om te weten welke maatschappij deze overheid voor ons in petto heeft.
  De Turkse Metro columniste geeft daar op indringende wijze aan dat dit land uiteindelijk een moslim staat zal worden. Maar deze mevrouw wordt niet beschermd, nee moslim-strijders die vanwege hun maffe geloof in bij elkaar gefantaseerde dwazen gaan vechten in andere landen moeten bij terugkeer ge-deprogrammeerd worden, daar gaat ons geld weer. Nederlanders slaap door uw wedstrijd is toch al verloren.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  @helletocht 11.20. uur. Hierop zeg ik volmondig AMEN! U heeft volkomen GELIJK. RODEN en ISLAM STERF!

  Like

 4. Jan zegt:

  Zorg, onderwijs, vervoer, ik neem al dit direct af van de staat want die weten niet hoe zij ermee moeten omgaan.
  Zo is het ov in Eindhoven ‘gratis’ voor kinderen tot 12 en 65+. In Amsterdam is de bibliotheek ‘gratis’ tot 19 jaar en voor mensen in de bijstand. Wie eens in de bibliotheek aan de Amstel is geweest ziet met eigen ogen de gigantische verspilling. Internet is er niet om spelletjes op te doen en de boeken zijn verouderd.
  ‘Gratis’ museum: betaal maar als je iets wilt zien en bovendien komen ook als het ‘gratis’ is, niet meer bezoekers.
  Museumavond: zuipen.
  Noord-Zuidlijn Amsterdam: waanzin.
  De overheid dient te zorgen dat de wet gehandhaafd wordt maar dat doet zij niet. Zij bemoeit zich met je privéleven. Dat huisvesting in handen moet zijn van de staat is onzinnig. Vogelaar liet zien hoe waardeloos dit uitpakt.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Briljant artikel.
  Helaas moeten de ogen bij velen nog worden geopend.
  Zij zien nl. nog niet dat WIJ er voor de (R)OVERHEID zijn, terwijl de (R)OVERHEID er juist voor ONS moet zijn!
  Allemaal baantjesgasten, nepotisme, vriendjespolitiek, ‘ons kent ons’, verspilling van ons kostbare geld, corruptie, leugens en ga zo nog maar een paar uur door.
  Nou ja, alles is al perfect verwoord in het artikel.

  Like

  • Jan zegt:

   Als Brussel in een zwart gat zou verdwijnen zou men er beter van worden. het is hét voorbeeld dat de staat zich met zaken bemoeit waar zij met haar vingers vanaf dient te blijven. Brussel heeft te maken met onderwerping, totale overheersing en controle.

   Like

 6. lucky9 zegt:

  Hoe is het mogelijk dat een genie als Ayn Rand in Europa onder de voetmat geveegd kon worden? Waarom genoot ze hier niet dezelfde bewondering als Albert Einstein of Stephen Hawking!
  Ayn Rand was niet alleen ‘uitermate’ intelligent en verstandig haar objectivisme stoelde op een grondige kennis van het communisme en overheidsbemoeiing. Uitgerekend dàt werd haar niet in dank afgenomen door de kaste van de hogepriesters van het massaal bedrog: de beroepspolitici.
  Hoe kan dat nu, een vrouw (geboren in 1905) die sexy is en toch de waarheid formuleert zoals nog niemand voor haar ooit gedaan heeft?
  De Europese priesterkaste van her en der was verbouwereerd en van de hand Gods geslagen. Derhalve werden de werken van Ayn Rand op de politiek correcte index geplaatst en elke verwijzing er naar toe in de Europese media nauwlettend gecensureerd. Mede daardoor konden de oligarchen zo goed als ongemerkt en zonder weerstand inmiddels hun EUSSR-zeepbel bouwen ten koste van alle anderen en ons aller welvaart en welzijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s