We zijn een land van lafbekken

Screenshot_19

Monique Samuel

(Door: Joost Niemöller)

Twee keer bij Knevel en van den Brink een tafel vol laffe wegkijkers.

Zijn wij een volk van lafbekken? Ik vrees van wel. De islam gaat maar over één ding: Geweld, geweld, geweld. De vraag is dan hoe je je daar tegenover opstelt. Duik je? Ja, dat doen de meesten in dit land. Als iemand het mikpunt wordt van geweld, dan; Duiken, wegkijken, vermijden, vergoelijken, nuanceren, zwijgen. Ook de Nederlandse moslims doen dat trouwens. En dit maakt de geweldsideologie succesvol.

Het viel me nu twee keer op bij de tafel van Knevel en van den Brink. Twee keer was er een vrouw die bedreigd werd door moslims. Twee keer omdat die vrouwen in kwestie zich hadden uitgesproken. Allochtone vrouwen die, ieder op hun manier, zich proberen te verhouden tot het dictaat van de islam, op een individualistische manier.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op We zijn een land van lafbekken

 1. BertG. zegt:

  Dat ben ik volmondig met ‘m eens.
  Wij zijn een land vol met lafbekken. En niet zo een beetje ook.
  Begin maar een gesprek met iemand hier over en ze kijken je nooit meer aan.

  Like

  • BertG. zegt:

   Het land van de 1000 en 1 smoezen.
   Altijd hebben ze hier wel een reden waarom ze nu even niet mee willen doen of er nu even niet bij betrokken willen raken. Iedereen kent ze de 1000 en 1 redenen.
   We hebben hier een soort van uitspraak over,
   Alles wat je hier zegt kan tegen je gebruikt worden. Daarom zwijgt iedereen.
   Hier zijn ze alleen maar bezig om mensen met hun eigen woorden ergens mee terug te pakken. Niet om te luisteren naar wat iemand gezegd hebt en waarover.

   Like

 2. Anneke zegt:

  – We zijn een land van lafbekken – NEE, we worden al zo’n honderd jaar geregeerd door lafbekken. Leiders, die géén leiders zijn…Zogenaamd democratisch gekozen, maar achter de duistere schermen zijn de ‘kaarten’/’stemmen’ allang geschud. De burger is in een vlot tempo tot op het bot gehersenspoeld; dank aan de media..Die zich massaal heeft laten inpalmen, voor smeergeld heeft de journalistiek zich verkocht. Nèt als NL zich meerdere keren heeft verkocht, aan ‘jan en allahman’. En de burgers die nog een realistische blik hebben/hadden worden/werden (decennialang) voor weet ‘k wat uitgemaakt. Racistisch, discriminerend, conservatief, blablabla. Velen hebben de kaken (op een gegeven moment) maar op elkaar gehouden. En deze aardse-hell in eenzaamheid beleefd!!! ! !!! “Maar verandering is gaande, betere tijden ‘staan voor de deur’…”.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Anneke 13.00. uur. Precies Anneke. De HOOFDSCHULDIGEN zitten in de 2e Kamer, en behoren tot het CDA,VVD,PvdA,CU,GL,PVdD en DEMONEN 666. Daar, beste mensen worden wij belogen en verraden, dag aan dag, daar worden achterbakse plannen gesmeed TEGEN de EIGEN BEVOLKING. En onze BEVOLKING is door de RODE HERSENSPOELING – die al 40 jaar gaande is- geheel geindoctrineerd. De enkeling moet en moest om zijn leven vrezen, ik noem ze nog maals de WAARSCHUWERS: Janmaat,Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Orianni Falacci,Pamela Hemelrijk, en onze GEERT WILDERS. Enn wat doet de POLITIEK DER LANDVERRADERS: WEGKIJKEN. Voor mij mag 14 juli 1789 overgedaan worden, en dan in Nederland. We weten welke verraders we moeten hebben!

   Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Hopelijk krijgt de grote massa van ons eens een collectieve rode waas voor hun ogen.

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Het is allemaal heel problematisch als Westerse samenlevingen ervan uitgaan dat “over alles te praten valt”. En dan krijg je het gevoel als mens dat je onder alle omstandigheden redelijk moet blijven, ook als je met de onredelijkheid van anderen wordt geconfronteerd. De zaken uitpraten met mensen waar fundamenteel niet mee te praten valt (doctrinaire fanatici o.a.) is in cirkeltjes blijven ronddraaien, maar er zijn nog niet genoeg mensen die dat willen door hebben, eenvoudig weg omdat “een draagvlak creëren voor constructieve dialoog” (of dergelijke onzin) er bij Westerlingen te veel ingebakken zit.

  Op een bepaald moment zullen we hoe dan ook moeten leren dat het discussiëren geen oneindige filosofie meer kan blijven, en dan moeten we onder ogen leren zien dat we zijn uitgepraat met sommigen. Maar dat gaat helaas nog veel voeten in de aarde nodig hebben vooraleer we die realisering kunnen maken.

  En dat kan je misschien als een vorm van lafhartigheid benoemen, maar ik noem het eerder een vorm van goedmoedige dommigheid die er doorheen de generaties bij Westerlingen te veel is ingestampt.

  Noem het een vorm van conditionering: het is ons zo geleerd op lange termijn, en we willen ons er te graag aan houden, ook al heeft de discussie-cultuur geen oplossingen in petto op lange termijn. En zo verandert er uiteindelijk niets ten goede, alleen maar ten kwade !

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik kom juist alleen maar mensen tegen die wel zeggen overal over te willen praten maar vooral om de pot heen blijven draaien. Dus eigenlijk niks zeggen.
   Ergens over praten houd ook in dat je een mening hebt ergens over hebt en die geeft.
   Zoiets heet dan een gesprek/discussie.
   En dat is nou net wat mensen hier heel graag willen ontwijken.
   Uitkomen voor hun eigen mening. Het blijft dus vooral veel nergens over praten.
   Want je eigen mening, die zou wel eens niet kunnen stroken met de mening van het wereldje waar je in leeft. Anders lig je er uit.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Wat jij zegt klopt volledig: die twee zaken vullen mekaar aan. We willen alles wel uitpraten, maar doen dat op een zo’n voorzichtige manier dat op de duur de vorm van communicatie belangrijker wordt dan de inhoud, die wordt afgezwakt door rond de pot te draaien. En dan is er idd het feit dat je met de nek aangekeken wordt, afhankelijk van in welke kringen je je begeeft.

    En dan krijg je zinloze discussies die nergens meer over gaan. De manier waarop alles moet aangebracht worden wordt dan belangrijker dan daadwerkelijk standpunt in te nemen en je te profileren op grond van het standpunt zelf.

    Het neemt ook niet weg dat sommigen, vooral de pseudo-intellectuelen in de media, dan nog graag denken in zelfverheerlijkende clichés. Die horen gewoon graag zichzelf praten, en dan wordt het zoveel mogelijk cliché bullshit spuien om aan hun eigen narcisme tegemoet te komen.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Luchtpint 13.42. uur. De tijd van praten is om! het is 5 voor twaalf. De oplossing is er, en ook nog een zeer humane, namelijk REMIGRATIE van alle MOSLIMS! Te beginnen in NEDERLAND. Maar de Partij van de Allahtonen willen dat niet!

   Like

 5. Nee we zijn geen land van lafbekken. We zijn een land dat door (PvdA) politici zover ontwikkeld is dat we ons alleen nog maar met onze eigen privézaken bemoeien. Die overheid wil graag dat we AL HET ANDERE aan hen overlaten want dan kunnen zij hun dwaze experimenten ongestraft doorvoeren. Dan doen zij al sinds de oliecrisis en daarna proberen ze de ene fout met de volgende fout goed te praten. Met als resultaat dat we nu niets meer durven in te brengen.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ja, we zijn een land van lafbekken. Gewend om alles uit te praten. Maar aangezien deze…’mensensoort’-ik zal ze dan maar zo noemen- niet weet wat communiceren is en er dus, logischerwijze, ook niet aan doét, staan we met onze mond vol tanden en weten het niet verder. Dus gaan wemaar pleasen (of, we, we..,. de goedmensen natuurlijk, op de eerste plaats) of nog erger, knievallen maken!Dat wil zeggen, niet allemaal, maar díe het doen, zoeken daarvoor uitgerekend de publiciteit, zodat dàt het beeld van de westerling is, dat de moslims krijgen voorgeschoteld ! Die lachen zich dood en wij schamen ons kapot! Ik zou dat sukkeltje Samuel met terugwerkende kracht door elkaar willen rammelen, als ik de kans kreeg! Evenwel , wat zij in het kwadraat presteerde, presteert immers het hele legioen van goedmensen bijna dagelijks, hooguit in iets afgezwakte vorm! En daar zijn de stommelingen dan nog trots op ook, omdat het maakt dat zij het ‘fijn in hun hoofd hebben, maar de andersdenkenden zitten met het opgedrongen imago van het laffe, kruiperige volk, waar ze bepaald niet om gevraagd hebben. Het wordt tijd, dat WIJ de weg naar de media weten te vinden en ons roeren! Zodat het ten langen leste tot de moslims gaat doordringen: Dhimmi’s en lafbekken? Een aantal wèl, maar NIET allemaal!

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Juist. We hebben moslims geleerd continu de hand te bijten die hen voedt. We hebben een bijtende hond van Pavlov gecreëerd. Als ze niet krijgen waar ze recht op menen te hebben, dan bijten ze gewoon tot ze hun zin krijgen !

   Like

 7. luckybee zegt:

  Na de tweede wereld oorlog worden wij constant door links geindoctrineerd. Het verbaasd me niet dat het erg taai is om een verandering in hun denken te bewerkstelligen.Kan zijn dat eerst een jihad bij ons, resultaten kan maken.

  Like

 8. Helena zegt:

  Er groeit in Europa een hele generatie op waarvoor er geen uitzicht is op een baan, op een normaal leven. Ik bedoel niet eens de onderklasse maar hoogopgeleide jongens en meiden.
  Opgezadeld met een schuld die niet door hen en ook nog niet eens door de generatie na hen afbetaald kan worden. De crisis is nog lang niet voorbij, de druk neemt toe, de immigratie stopt niet. De banen die er zijn worden vergeven aan goedkopere krachten.
  De ogen gaan open.
  Het kan niet anders of die bom gaat een keer barsten.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Helena 16.09. uur. Die bom gaat af, Helena, weest U er maar zeker van. En de verantwoordelijken, alle regeringen vanaf pakweg 1975, die in Nederland geregeerd hebben, maar de meest schuldigen zitten toch echt bij het cda, de vvd,de pvda,en d66. Afwisselende combinaties van deze partijen hebben vanaf 1972-constant aan de knoppen gezeten. En in de rest van Europa soortgelijke partijen.Maar zolang de “domme massa”, nog op deze partijen blijft stemmen verandert het niet, tot de bom echt barst. En dan zullen we overal opstand en burgeroorlog zien door gans Europa, en we zullen zien dat de COMMUNISTEN van de EUSSR eigen politie, en troepen zal inzetten tegen de eigen bevolking. Stromen van bloed voorzie ik, helaas.

   Like

 9. helletocht zegt:

  Wat nu gebeurt is een herhaling van hetgeen ook al snel zichtbaar werd in en voorafgaand aan WO 2. Er zijn massa’s Nederlanders die wegkijken, het allemaal niet willen weten en vooral erg dom zijn. Ook toen en nu ook al gedurende lange tijd zijn er veel landgenoten die de multi-culti industrie promoten, bevorderen, erin werken. per slot van rekening is het een miljarden gebeuren. Er zijn grote salarissen te verdienen en het is chiquerige linksigheid. Kijk maar eens hoe de PVDA bestuurslagen volrollen met moslims. Dat het uiteindelijk misgaat in dit land willen ze niet weten of interesseeert ze niet, go along for the ride! Erger is echter dat de talloze Nederlanders die ik ken ook een misselijk makende attitude hebben, ze willen het niet, maar zijn te lui en te vatserig om ertegen te protesteren. Je geeft toch niet zomaar je vrijheid op die door onze collaborerende politici weggegeven wordt. Mijn conclusie is dat we laf en dom zijn. Wie laat nou een politicus als Geert Wilders zo een leven leiden in de ondergrond. dat doe je enkel als je geen guts hebt en dat komt ons nog duur te staan. Voor ons is de rose zaterdag en nog meer van die fratsen belanrijker dan de echte zaken in onze maatschappij. Die rose zaterdag en alles wat ermee te maken heeff, heeft trouwens zijn langste tijd gehad, want in 2035 zal Ali-Ben-Yussuf, president van de moslimrepubliek Nederabia deze geintjes verbieden.

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  @helletocht 18.56. uur. Dat is zeker waar wat U zegt. Het zijn slechts de echte vaderlandslievenden, de NATIONALISTEN die hier en op andere blogs fulmineren, tegen de afbraak van Nederland. En wat doen de gevestigde partijen: ons demoniseren, uitsluiten en ons racist en nazi noeme, dat doen zij met de PvdA voorop hoor. Ik schaam mij niet een NATIONALIST te zijn. Leve Nederland!

  Like

 11. henk schroemges zegt:

  Helemaal mee eens. We zijn en land vol lafbekken. Daarnaast een land vol huichelaars, meelopers en vooral gedwee jaknikkers en bovendien een massa simpele geesten. Wat de achtereenvolgende kabinetten met de inwoners in dit land klaarspeelde zal in elk ander land nooit lukken. Lafaards, huichelaars en landverraders kregen direct na de laatste oorlog, gelijk weer de bestbetaalde baantjes en konden gewoon doorgaan met hun geneuzel en lieten hun huichelachtige tronies weer dagelijks aan de bevolking zien. Dus kon het graaien gewoon weer doorgaan.

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  De typen die vandaag de dag de grote lafbek spelen zullen straks als de strijd eenmaal gestreden is zich transformeren tot grote naoorlogse verzetshelden. Ze zullen gaan uitblinken in islam kritische literatuur, islam kritisch toneel, islam kritisch cabaret en islam kritisch onderwijs. Als de strijd eenmaal gestreden is, zal de ene held de andere held verdringen en de verketterde helden van vandaag zullen na de grote strijd hun leven in stilte slijten.

  Like

 13. Pingback: De “Verlichtingsambtenaar” | E.J. Bron

 14. Joannes den Hollander zegt:

  guusvelraeds 23.04 Laten we gezamenlijk goed de namen onthouden van deze linkse landverraders zodat we ze gelijk kunnen afrekenen. Afrekenen zonder discussie, anders kruipen ze in de zieligenrol. Nooit intrappen dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s