De terreur, de vrijheid en de controlestaat

Screenshot_1

Blijkbaar wordt de totale controle van argeloze tijdgenoten geaccepteerd en soms zelfs aangemoedigd. De westerse wereld bevindt zich in een situatie, waarin zij de keuze heeft tussen bommenterreur en de allesomvattende controle door complexe algoritmen. Het gaat in ieder geval ten koste van de vrijheid. Droevig genoeg zijn het juist de “liberale” geesten, die voorstander zijn van controle op de communicatie. Als conservatief mag je per slot van rekening niets verbergen. Bovendien heerst er in deze kringen een bijna onvoorwaardelijke ondersteuning voor de VS. Alleen maar, omdat de VS door middel van hun oorlogen tegen de oemma uitblonken als tegenspeler van de islam. Maar hebben ze daarom ook het recht om ons allemaal te controleren?

Je kunt de VS terecht verwijten dat zij na de 11e september overdreven gereageerd hebben. De kosten stonden totaal niet in verhouding het nut van de oorlogen. Het ging enkel en alleen om het snelle toeslaan en dat in de voor de VS strategisch meest ontoegankelijke gebieden. Het was vanaf het begin duidelijk dat er met conventionele middelen geen oorlog te winnen valt tegen de ideologie van de islam. Het succes van meer dan tien jaar oorlog tegen de meest achtergebleven moslims, lag in het doden van Bin Laden. Alsof men bij de Hydra een oog had uitgestoken. In deze tijd bedreven de VS een technologische inspanning met schier onuitputtelijke financiële middelen, zoals we die alleen maar kennen van de ontwikkeling van de atoombom en van het ruimtevaartprogramma. Het Amerikaanse antwoord op de terreur van de simpele Jihadisten lag in de ontwikkeling van het ultieme digitale wapen. De VS en het Westen zijn nu in het bezit van de D-bom.

Net zoals bij iedere ontwikkeling van nieuwe technologieën voor oorlogvoering worden deze eerst ingezet voordat men over de ethische en civilisatorische gevolgen kan nadenken. Ieder wapen heeft in zijn tijd de oorlogvoering beslissend gerevolutioneerd. En ieder nieuw wapen veroorzaakte op zijn manier steeds meer zijdelingse schade. Hoe verder de ontwikkeling vorderde, des te groter werd het aantal slachtoffers onder de burgerbevolking. Wat bij de atoombom nog honderdduizenden slachtoffers betekende en beperkt bleef tot de plaats waar de bom wed afgegooid, vormt in de 21e eeuw een verwarrende, maar globale beperking van de fundamentele rechten. Wij allemaal zijn met onze vrijheden een slachtoffer van het digitale universele wapen geworden. Onze vrijheid werd tot onvermijdelijke  zijdelingse schade in de strijd tegen het terrorisme verklaard. De draagwijdte van dit besluit valt aan de meeste mensen helemaal niet uit te leggen. Tot nu toe is het de mensheid nog niet gelukt de Doos van Pandora, die met de ontploffing van de eerste atoombom werd geopend, weer te sluiten. Weliswaar is de nucleaire Holocaust na het einde van de Koude Oorlog onwaarschijnlijker dan ooit geworden, maar ook de waarschijnlijkheid van het inzetten van zo´n wapen was nog nooit zo groot als nu.

De toekomst houdt voor de mensheid nog een Doos van Pandora gereed. De digitale Holocaust is al heel dichtbij gekomen. Hollywood heeft met films zoals The Matrix, Syriana en niet in de laatste plaats Eagle Eye het script voor de toekomst van deze technologie geleverd. Nu wordt Science-Fiction meestal sneller door de realiteit ingehaald dan iemand lief is. Juist Eagle Eye komt zeer dicht in de buurt van het Prism-scenario. Weldra zal het niet meer alleen een kwestie zijn van de allesomvattende passieve controle, maar ook van in hoeverre er actief in onze levens geïntervenieerd kan worden. Wanneer zal een algoritme in staat zijn zelfstandig te beslissen of hij ons zal beïnvloeden en daarmee de loop van ons leven verandert? Is dit al gebeurd? Werd de eerste volautomatisch gegenereerde E-mail al verstuurd met het doel de loop der dingen zo te beïnvloeden, omdat dit overeenkwam met een tactische berekening? Waar liggen hierbij de ethische grenzen? Hadden we überhaupt al de tijd en de gelegenheid om hierover te discussiëren? Of ontneemt ons de razendsnelle technische vooruitgang in de toekomst überhaupt de mogelijkheden om nog over de zin en het nut van nieuwe technologieën te reflecteren om er daarna volgens onze vrije wil over te beslissen?

De allesomvattende controle heeft nu al het causale verloop van de Duitse geschiedenis duurzaam beïnvloed. Door de digitale volledige afroming van alle data werden zowel de geplande aanslagen van de Sauerlandgroep, de aanslagen op twee regionale treinen in Keulen evenals 5 andere aanslagen op Amerikaanse en Israëlische instellingen en vliegtuigen verhinderd. We zouden nu in andere politieke omstandigheden leven wanneer in 2006 bommen in twee treinen van de Duitse spoorwegen geëxplodeerd zouden zijn, waarbij zeker tientallen slachtoffers zouden zijn gevallen. Om maar te zwijgen over hoeveel slachtoffers er bij andere aanslagen om het leven zouden zijn gekomen. Er zou een compleet andere maatschappelijke discussie hebben plaatsgevonden. De controle bestrijdt weliswaar de symptomen van de terreur, niet echter de oorzaak. Uiteindelijk waren alle sinds 2002 verhinderde terreuraanslagen op Duits grondgebied van islamitische oorsprong. Waarom de moordaanslagen van de NSU niet door de geheime diensten verhinderd werden, blijft hun geheim. Deze speculaties zijn geen bestanddeel van dit artikel. Het Duitse publiek zou na een serie islamitische bomaanslagen vast en zeker anders over moslims en hun religie denken. De controlestaat heeft de informatie en uitleg over de islam massaal verhinderd. De Duitse bevolking werd het recht ontnomen om over de legitimiteit van deze religie en haar gelovigen te beslissen. Ons werden onze fundamentele rechten ontnomen ten gunste van een gewelddadige ideologie.

De afschaffing van de grondwet staat gelijk aan de invoering van de sharia. Wie onze fundamentele rechten afschaft, voert automatisch een ondemocratisch systeem in, dat deze fundamentele rechten zal vervangen. Wie de sharia wil invoeren, moet de fundamentele rechten sowieso afschaffen. Beide bedoelingen vereisen van ons de verdediging van de grondwet, en wel met alle middelen! In feite werden de fundamentele rechten echter al afgeschaft. Het gaat nu niet meer om het verhinderen van de invoering van een repressief systeem, maar om het herstellen van onze, ons door de grondwet gegarandeerde, fundamentele rechten. Op dit moment hebben we eerder de keuze tussen twee vrijheidsonderdrukkende maatschappijvormen. Wie daarbij kiest voor de westerse controlestaat, om zo de islamitische terreur te verhinderen, zal daarmee op den duur geen succes hebben. Vroeger of later zullen de Jihadisten hun bommen laten ontploffen, omdat ze geleerd hebben om af te zien van welke vorm van digitale communicatie dan ook. Uiterlijk dan zullen we zowel de terreur als de volledige controle van de privésfeer moeten dulden. Uiterlijk dan kunnen we niet meer alleen de symptomen bestrijden, maar moeten we de oorzaak aanpakken. Wie de liberaal-democratische fundamentele orde wil herstellen, moet alle registers van een weerbare democratie opentrekken. Ook als dit het ontkennen van de mensenrechten betekent voor diegenen, die sowieso tegen de liberaal-democratische fundamentele orde zijn. We  zullen pas dan opnieuw een vrije samenleving zijn als we de islam met wortel en tak hebben uitgeroeid.

Bron:

http://50pf.wordpress.com/2013/08/04/der-terror-die-freiheit-und-der-uberwachungsstaat/

Auteur: 50Pf

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Jihad, Moslims, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

18 reacties op De terreur, de vrijheid en de controlestaat

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Dat is snel !!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Die laatste optie bevalt mij het best: Alle registers van de weerbare Democratie opentrekken! Uiterààrd gaat dat ten kosten van bepaalde groeperingen, die op dit ogenblik reeds een bedreiging voor de meest fundamentele mensenrechten zijn, maar so what? Het is zo langzamerhand slachten of geslacht worden. En als we nog langer aarzelen wordt het dat laatste! Dus: Kies voor jezelf en verdelg het kwaad! Sehr gut, 50Pf.!

  Like

 3. Pingback: BOINNK!!! | Terreur, vrijheid en controle

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Inderdaad, het is ZIJ (ISLAM) of WIJ, de vrije seculiere samenleving. We zullen zelf in verzet dienen te komen, de politiek is niet meer te vertrouwen, buiten de PVV dus.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  We zullen pas dan opnieuw een vrije samenleving zijn als we de islam met wortel en tak hebben uitgeroeid.

  Deze zin heeft een profetische kracht. Deze strijd zal onvermijdelijk gestreden moeten worden of we willen of niet.

  Like

 6. Q zegt:

  Tsja, het is voor 50Pf nog fijn dromen.
  Zijn land heeft tenminste nog een grondwet van enige waarde. En een gewoon constitutioneel hof waar een en ander getoetst kan worden.

  Wij moeten het hier doen met een marxistisch vod dat vooral de rechten en plichten van de staat regelt. Komt het woord ‘burger’ er eigenlijk wel in voor ?
  En voor zover ik weet hebben we geen rechtscollege waar je naartoe kunt als je denkt dat iets ongrondwettelijk is.

  Je kunt naar de Europese rechter. Dat is het.

  Like

  • Tiny zegt:

   Vergis je niet in en stel je niet te veel voor van die grondwet en het constitutionele hof aldaar. Ik wil het graag een keer uitleggen, maar niet meer nu, ik ben gewoon moe en er is helaas alweer een heel goede vriend van ons plotseling overleden, die hier kind aan huis was. Ik heb even een paar dagen te doen. Sorry,

   Like

 7. lucky9 zegt:

  Ik ga alleen akkoord met de laatste zin van de voorlaatste alinea, de laatste alinea en meer in het bijzonder de laatste 3 zinnen van deze bijdrage.
  De nationale grondwetten zijn door het Eurofascisme reeds lang naar de vuilnisbak van de geschiedenis verwezen. Zo denken de oligarchen. De komende verkiezingen in heel Europa zullen bepalend zijn voor de toekomst van Europa. Het scharniermoment nadert met rasse schreden.

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  Ik ben sinds enige weken terug in Nederland maar heb gezien en ondervonden dat de controlestaat in Nederland hoofdzakelijk gebruikt word om de burgers uit te kleden en vooral met medewerking van de verkapte belastinginners die zich politie noemt.
  Het is duidelijk als de SP zich druk loopt te maken over het afluisteren van politicie en dergelijke maar verder zich niet laat horen over het afluisteren van burgers.
  Die hele flauwe kul is al begonnen met het zogenaamde sofinummer en later geperfectioneerd met je biometrische gegevens.
  Het word eens tijd dat iemand daar een artikel aan gaat weiden en dan bedoel Ik met die iemand die echt verstand van zaken heeft.
  Ik geef even een voorbeeld, de Nederlander moet via biometrie herkend worden maar niet als je een kopvod draagt want dan hoeven je oren niet op je ID kaart of rijbewijs.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Kan iemand mij vertellen waar filmen zo als The Matrix, Syriana en niet in de laatste plaats Eagle Eye, in de werkelijk heid gebeurt?Het zijn scientfction en daar blijft het ook.

  Like

  • BertG. zegt:

   Welke pil heb jij opgegeten? De rode of de blauwe.
   Ik heb ze voor het gemak maar alle 2 opgegeten.
   Hier nog een stukje sciencefiction. (voor als je ‘m gemist mocht hebben)
   http://vimeo.com/59689349 (duurt maar 3,5 min.)

   Like

  • 50pf zegt:

   If you haven’t seen this movies, you don’t know what I mean.
   But especially Eagle Eye is a very close metaphor to what could be happend right now
   Maybe this films aren’t Sci-Fi. Maybe they are playing in the past – or right now?
   Who knows what sources they have? They will let us know in 20 years or so.

   Like

 10. 50pf zegt:

  Thanks. And watch this trailer please:

  Like

 11. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Terrorisme is gewoon een manier om oorlog te voeren. Een terrorist is een man mèt bom, maar zònder vliegtuig. Geen paniek dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s