De wederopleving van het Britse patriottisme?

Screenshot_24

(Door: Enza Ferreri)

Naast de geboorte van prins George is de meest belangrijke gebeurtenis die in Groot-Brittannië de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden de ongelooflijke opkomst van een kleine partij die gekant is tegen immigratie, multiculturalisme, de Europese Unie, het homohuwelijk – kortom, alle dingen die zo geliefd zijn bij de belangrijkste partijen en die Groot-Brittannië ruïneren.

Komende bijna vanuit het niets, met ondersteuning van amper 5% van de bevolking, behaalde de UK Independent Party (UKIP) in november 2012 een historische overwinning, ze haalde de tweede plaats in de voorverkiezing  in de noordelijke stad Rotherham om het vertrekkende lokale parlementslid te vervangen. Het was het hoogste percentage stemmen ooit bereikt door UKIP in een parlementaire verkiezing: 21,8%.

Deze “veilige zetel” was eerder in handen van Labour, dat sinds 1933 de parlementsleden van de stad leverde.

Een andere “extreem-rechtse” partij, de British National Party (BNP), werd derde, gevolgd door het  extreemlinkse, islamofiele Respect en de Conservatieven.

Screenshot_21

Het feit dat de gemeenteraad van Rotherham, door Labour gerund, kinderen uit een pleeggezin had verwijderd, alleen omdat het pleeggezin lid is van UKIP, speelde een rol in de verkiezingsuitslag. Het gedachtepolitie gedrag van de raad maakte velen misselijk.

Rotherham was ook een van de vele Engels steden waar islamitische pedofiele bendes blanke meisjes mochten “groomen” zonder gestoord te worden door de lokale politie, de sociale diensten of de media en dat gedurende 20 jaar.

Dit beschamende plichtsverzuim en deze “cover-up” werd onlangs aan het licht gebracht en kan de BNP kiezers hebben opgeleverd. De partij, die voor het eerst het publiek jaren geleden voor het schandaal heeft gewaarschuwd, maar de te midden van beschuldigingen van racisme genegeerd werd..

Toen in februari, in een andere voorverkiezing, deed UKIP het nog beter. Na telling van de stemmen kwam de partij op 27,8%, een goede tweede plaats na de liberaal-democraten en verwezen de niet zo conservatieve Conservatieve Partij naar de derde plaats.

In de voorverkiezing in Eastleigh, Zuid-Engeland, ging 55% van alle stemmen naar kandidaten die tegen de nieuwe wet zijn betreffende het homohuwelijk die in Groot-Brittannië wordt ingevoerd. Veel gaven de schuld van de se plaats van de Conservatieve Partij aan haar leider, premier David Cameron, die deze wet heeft ondersteund. Dezelfde man die de UKIP-aanhangers “kastracisten, gekken en vruchtencakes” had genoemd.

En tenslotte, in wat door UKI- leider Nigel Farage werd beschreven als een “game changer”, die  de Britse politiek definitief kan veranderen van een drie-partijen naar een vier-partijen systeem, bestormde de UKIP de lokale verkiezingen in heel Engeland en Wales in mei, toen de partij een kwart van het aantal stemmen op nationaal niveau behaalde, met een verbluffende winst in aantal zetels van oorspronkelijk 8 naar 147.

Screenshot_20

Terwijl iemand de Conservatieve Partij in de coalitieregering beschreef als staande aan de linkerkant van de Amerikaanse Democraten, zijn er vergelijkingen gemaakt tussen de UKIP en de Tea Party.

Helaas heeft de UKIP in zijn klim naar de macht een transformatie ondergaan. Haar beleid om een ​​einde te maken aan het tijdperk van de “massale ongecontroleerde immigratie” door middel van een 5-jarigebevriezing van de immigratie tot een maximum van 50.000 mensen per jaar voor toekomstige immigratie, haar belangrijkste selling point, wordt momenteel herzien.

Haar standpunten over de islam bevatten in toenemende mate signalen van hetzelfde mishandelde-vrouw-syndroom dat lang invloed heeft gehad op de Britse elites ten opzichte van de religie van vrede, tot het punt dat de UKIP over dit onderwerp zich niet onderscheidt van de drie gevestigde partijen – Tories, Labour en de Liberaal-Democraten.

Een onthullend voorbeeld was een aangekondigd bezoek van een UKIP-politicus aan een ​​moskee in Schotland in verband met een schoolexcursie die werd afgezegd door bijna een derde deel van de ouders van de desbetreffende schoolkinderen. De man van UKIP, Jonathan Stanley, zei:

“Ik veroordeel deze ouders op geen enkele wijze, maar ik ben het niet eens met deze beslissing en dus ik wil de moslimgemeenschap gerust gaan stellen.”

Screenshot_22

Vergelijk dit met de positie van het BNP, waarvan de Schotse organisator de ouders steunde:

“In tegenstelling tot de UKIP steunen wij volledig het toenemend aantal ouders dat gevoelsmatig ´Nee´ tegen zijn kinderen zegt om te worden meegenomen naar moskeeën, alsof de islam een deel van het Schotse erfgoed en cultuur is. Dat is hij niet. Ze krijgen alles over de wonderen van de islam te horen, maar er wordt geen melding gemaakt van de islamitische gruwelijke sharia, er wordt geen melding gemaakt van het feit dat vrouwen als tweederangs onder mannen worden beschouwd, geheel in lijn met de heilige teksten. Het is allemaal culturele conditionering.”

Het probleem met de BNP is echter, dat zij er vaak van beschuldigd is antisemitische en racistische elementen in haar midden te hebben en zelfs in haar leiderschap.

Screenshot_29

Hoe kan de UKIP zo’n nonchalante benadering ten aanzien van moskeeën aannemen, terwijl we weten dat een groot aantal van hen broeinesten van de radicale islam en de jihad zijn?

Alleen al op zaterdag 27 juli organiseerde de East London-moskee een inzamelingsactie voor Cageprisoners, een islamitische liefdadigheid voor moslimterroristen in de gevangenis, met inbegrip van die in Guantánamo, waarin wordt opgeroepen deze te bevrijden.

Het zijn drukke dagen voor de Britse jihadisten en counter-jihadisten. Dit is dezelfde moskee waarover George Whale van Liberty GB een protestbrief stuurde naar twee parlementsleden over de honderden mensen die buiten de moskee bidden en de stoep bezetten, iets wat gedurende de afgelopen drie jaren al aan de gang is en waarover is geklaagd.

Screenshot_23

“Liberty GB” – waartoe ik behoor – werd opgericht in maart om het gat in de Britse politiek dat bestaat tussen de UKIP, een duidelijke islam-appeaser, en partijen als de BNP met een minder-dan-schone reputatie op te vullen.

De partij staat voor christelijke beschaving, mensenrechten, dierenwelzijn, het kapitalisme en tegen jihad, multiculturalisme en massa-immigratie en zal in 2014 aan de Europese verkiezingen meedoen met haar voorzitter Paul Weston als kandidaat.

Liberty GB is onderdeel van de toenemende Britse weerstand tegen links in het opleggen van de verschillende politiek correcte agenda’s. Deze beweging bestaat uit patriottische, nationalistische groepen en partijen en heeft de misleidende naam “uiterst rechts’ te zijn.

Paul Weston vertelde me:

“De opkomst van de zogenaamde “rechtse” partijen is logisch en onvermijdelijk. Als de linkse controle van de instellingen en de linkse uitvoering van het beleid van de massa-immigratie en verdeeldheid scheppend multiculturalisme, dan kunnen ze alleen realistisch verwachten dat anderen zich verzetten tegen deze weg van nationale zelfmoord. Het gaat niet om ‘rechtse ideologie ” om via deze kwestie links bestrijden, het gaat om nationale, raciale en culturele overleving – een volkomen natuurlijke, morele en beschaafde reactie op een onnatuurlijk, immoreel en barbaars proces, gepropageerd door het goddeloze en genocidale racistische links.

Screenshot_28

Weston is geen onbekende voor de Amerikanen. Hij was  begin vorig jaar in de VS en hield in New York een toespraak onder auspiciën van “Act for America”, met de waarschuwing aan Amerika niet dezelfde weg te nemen als Groot-Brittannië. Hij is van plan om in september of oktober nog een bezoek aan de Verenigde Staten af te leggen.

Zou de verzachting van de UKIP-standpunten haar scherpe daling in opiniepeilingen kunnen verklaren, die al in juni zichtbaar werden en nu zelfs nog meer uitgesproken zijn? Ze werd in mei gesteund door 18% van de ondervraagden gesteund, in juni door 12% en nu nog slechts door 7%,.

Kan UKIP de fout van de GOP (Republikeinse partij) herhalen, die gemaakt werd door de keuze van een half-conservatieve Romney als presidentskandidaat? Misschien willen de mensen een duidelijke, compromisloze boodschap en niet een partij die zich in allerlei bochten wringt.

Screenshot_27

De afgelopen tijd is er in Groot-Brittannië sprake van een wildgroei aan nationalistische groepen en partijen.

Een van de bekendste is de English Defence League (EDL), die geen partij is, maar een protestbeweging. Onder deze partijen, naast de reeds genoemde, zijn de British Democratic Party en English Democrats, en onder de niet-partij groepen Britain First en England National Resistance.

Screenshot_25

Deze versnippering is deels een goede zaak en deels een slechte zaak. Enerzijds is het een teken van overmatige onenigheid en derhalve zwakte, die het gevolg is van de moeilijkheid van het bedrijven van politiek wanneer men voortdurend beschuldigd wordt van de ergste misdaden onder de zon.

Anderzijds is deze explosieve groei van echt conservatieve organisaties er een teken van hoe ontevreden het Britse publiek is met de enorme verschuiving van de politiek van de natie naar de uiterste linkerzijde. Christen zijn wordt in het Verenigd Koninkrijk beschouwd als iets om te verbergen, om je voor te schamen. De ‘culturele oorlogen’ die in Amerika nog steeds worden uitgevochten, zijn in Groot-Brittannië gewonnen door de ‘progressieven.”

Screenshot_26

De geboorte van de toekomstige koning, prins George, kan erop wijzen dat sommige elementen van de traditionele Britse cultuur en instellingen nog steeds springlevend zijn, met als beste voorbeeld de monarchie.

Maar zoveel geluk hebben we niet. Zelfs die wordt bedreigd door corruptie van de islamofiele vorst-in-spe prins Charles, die niet het primaat, laat staan de ​​uniciteit, van het christendom erkent en door de nieuwe wet op het homohuwelijk, die zou leiden tot problematische legitimiteit van troonopvolgers.

Bron:

http://frontpagemag.com/2013/enza-ferreri/the-new-british-patriotic-renaissance/

Auteur: Enza Ferreri

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

11 reacties op De wederopleving van het Britse patriottisme?

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Leve de nationalistische partijen. Prima dat de verrader Cameron, nu het “vuur aan de schenen”, wordt gelegd. Het is een gunstige ontwikkeling, dat overal in Europa, echte behoudende partijen ontstaan, die ECHT voor hun VADERLAND staan! We hoeven ons niet te schamen om NATIONALISTISCH te zijn, die het zijn zijn WARE VADERLANDERS!

  Like

 2. Dr. Kwast zegt:

  Is de mens geprogrammeerd om stom te zijn, buiten een enkeling tussen de miljoenen. Als men nu weer naar Mugabe kijkt die weer wint. Het hele land is door deze imbeciel verworden tot een ramp. Neem Noordkorea, neem Duitsland, neem Nederland, neem Frankrijk, neem Zweden, neem Amerika zijn we geprogrammeerd om ons zelf te vernietigen. Wat is er aan de hand. Gym trails, inentingen, voedsel, drank., tv, muziekfestivals. Worden me gemanipuleerd ? Kunnen we er nog onder uit komen. Aan het laatste te zien O mamma manipuleert al-qaida, zijn we voor driekwart verloren.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Dus als ik het goed begrijp , gaan we nu hetzelfde krijgen als wat er in nederland
  gebeurt , Om Geert Wilders zwart te maken !
  Nu gaan we de enige man die al 10 jaar de EU tegengas geeft , zwart maken ???
  onze landverraders hebben ondertussen bij ieder kruisje voor de EU getekend zelfs na 62.9 % NEE van de burgers !!
  Blindelings zonder te lezen voor het E.S.M. getekend !!
  Dus Nigel wordt te belangrijk net als Geert , dus ga maar met stront gooien !!!
  Stuur er effe een Folkertje langs !
  Dit is de enige man in brussel die voor U en onze kinderen vecht !!!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  @bobzelf 15.58. uur. Bob de verraders voelen de “hete adem”, in de nek, van de weerstand onder de bevolking. Dus trekken deze politiek correcten, weer ten strijde tegen de ware PATRIOTTEN zoals Wilders en Nigel Farage. En daarbij gebruiken ze alle gore en vuile trucs die ze maar hebben.
  Kijk maar hoe in ons land, de RODEN Pim Fortuyn hebben gedemoniseerd!

  Like

 5. bobzelf zegt:

  Dank je wel Tom ,
  Ik dacht effe dat Ik gek werd , deugt ineens door dat een of andere malloot in engeland van UKIP iets verkeerd gedaan heeft , Nigel farage niet meer ?
  Iemand die lijf en leden al 10 jaar als een rots in de branding in de waagschaal heeft gezet !
  nou ja wij hebben tenslotte , de jager , dijsselbloem , rutte en sterretje pechthold ,!!!
  OOK MOOI TOCH ??
  DE LANDVERRADERS , gewoon weer op stemmen hoor !!.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  @ bobzelf en Tom Hendrix. Het geeft waarschijnlijk wel aan dat er bij UKIP (ook bij de PVV) lui
  rond lopen die proberen het ‘eigen nest’ te bevuilen.
  De partij leiding zou hard op moeten treden tegen dat soort elementen.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  Tuurlijk dat zal ook wel gebeuren , maar als een nederlandse partij mensen voorbrengt , als Gerrit Zalm , Rutte , wientjes , Josje uit limburg , Weekers , Die paardenkop Jorritsma , Neelie de oplichtster , moet ik nog effe doorgaan dan krijgen we na 114 leugens , en bedrog 41 zetels of zo .
  Dus natuurlijk lopen overal figuren rond die niet deugen !
  Waarom is Balkenende niet/ nog niet opgepakt na het misleiden , bedriegen en liegen tegen 16.000.000 nederlanders ..
  Na de leugen van Lissabon , waardoor we nu in de stront zitten .
  1 kaarsenhouder naar bea’s gouden koets en je zit 2 jaar vast .
  Volgens mij zit die paardenlul Balkie gewoon op het pluche bij zijn vriendjes voor 410.000 euro per jaar .
  En verder je ziet hem niet, je hoort hem niet , als van de aardbodem verdwenen .
  Ik hoop dat hier in nederland net als in Greece de regeringsfiguren ook niet meer op straat kunnen komen , zelfs niet om boodschappen te doen , ze worden echt in elkaar geslagen .
  Maar misschien weet klepzeikert een oplossing , die weet nog al veel , whahahahaha
  de kanjer ,

  Like

  • Republikein zegt:

   Beste Bob, volgens mij geeft Balkie college, als student zou ik hem gelijk de mond snoeren, maar ja, ik ben geen student.

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Inderdaad ik weet een oplossing , nu jij nog .

   Like

   • Helena zegt:

    Ja Joop, hoor eens even, dat kun je me natuurlijk niet aandoen!
    Ik zit hier helemaal in de put, trek de haren uit mijn hoofd om het feit dat ik 2 kinderen op deze klote wereld heb gezet, ga je me even vertellen dat je een oplossing hebt voor deze zooi, maar dat je die voor jezelf gaat houden??
    Of je moet bedoel ga voor een trein liggen, dat is ook een oplossing, maar dan eentje waar ik liever nog een poosje mee wacht.

    Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Helen de oplossing die ik weet maar niet voorhanden heb is zo ongelofelijk eenvoudig, dat die pas voorhanden komt als het merendeel van de eu bevolking het doorheeft en het offer wil brengen. en dan ook nog eens volkomen geweldloos.

  Zo ongelofelijk eenvoudig,met een week of 3 liggen ze op de knieën.
  Maar ik kan het je hier niet duidelijk maken. eigenlijk moet je er maar zelf achter komen, dat werkt veel beter door.

  Vraag je eens af, wie zorgt dat de samenleving blijft draaien, waar schuilt het werkelijk kapitaal.

  Lees eens wat klassieken over het marxisme en communisme , iets over revolutionairen, kan je best wat van leren.

  Vraag je af wat de teugels zijn waarmee men de bevolking in bedwang houdt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s