Jodin in metro van Berlijn achtervolgd – veel jonge Joden in Duitsland willen emigreren

Screenshot_5

Een joodse vriend uit Duitsland vertelde me hoe zijn vriendin vorige week het slachtoffer werd van een antisemitische overval door moslims in de metro van Berlijn. Ze wil geen aangifte doe, het dus niet openbaar maken, niet met name genoemd worden… Helaas geen incident in het huidige Duitsland als je nog op de een of andere manier als Jood te herkennen bent en je niet – zoals de meesten – vrijwillig of uit voorzorg verstopt. Ook de angst om hiermee in de openbaarheid te komen, is helaas wijdverbreid en getuigt van een samenleving, die niet echt optreedt tegen antisemitisch geweld en alleen sympathie voor de slachtoffers heeft.

De vriendin van mijn vriend – laten we haar Efrat en hem David noemen – was alleen onderweg in de metro. Het was haar “fout”, haar “vergrijp”, dat ze een kettinkje draagt met een Davidsster. Dat zagen twee Arabieren in de metro en begonnen haar onmiddellijk lastig te vallen. Ze eisten van haar het kettinkje af te doen.

Daarop gaat Efrat naar een ander deel van de metro, belt David op en legt hem de situatie uit. Hij stelt voor de politie te bellen, maar dat wil ze niet. De Arabieren volgen haar en lopen achter haar aan. Efrat zegt tegen ze dat ze haar met rust moeten laten, wat hen er niet van weerhoudt haar te blijven achtervolgen. Ze loopt verder weg. David zegt tegen haar om naast een andere passagier te gaan zitten, hem de situatie uit te leggen en hem desnoods om hulp te vragen. Efrat heeft geluk. Een mannelijke passagier begrijpt nadat ze hem uitleg heeft gegeven de situatie blijkbaar en zegt dat ze naast hem kan komen zitten (het is helaas niet vanzelfsprekend dat passagiers uit zichzelf optreden tegen antisemitisch geweld). Daarop stappen de Arabische achtervolgers uit en dat was het.

David vertelde me dat ze er allebei nog een keer met de schrik vanaf gekomen zouden zijn, maar één ding staat voor hem vast:

“Het is slechts een kwestie van tijd totdat ik klaar ben met mijn studie en we emigreren.”

Een houding, die ik niet voor het eerst bij de jonge generatie Joden in Duitsland tegenkom. Ja, Duitsland lokt met rijkdom, gemakkelijk leven, veel vrije tijd, een bijna gratis studie, maar biedt anderzijds geen veilig leven zonder angst voor Joden die hun Jodendom niet willen verbergen, maar voortdurende aanvallen van de media op Israël en iedereen die zich met de staat Israël identificeert, lichamelijke aanvallen door grotendeels islamitische Arabieren.

Vooral onder de Russische Joden in Duitsland ken ik een jonge generatie, die slechts om voorbijgaande redenen niet emigreren naar Israël, maar er nog steeds een jaartje in Duitsland aan vastplakken. Het doel is echter duidelijk: weg van antisemitische bedreigingen naar de joodse staat, en wij heten hen allen hartelijk welkom.

Zo zou Duitsland spoedig weer “Judenrein” kunnen worden, zoals Mahmoud Abbas het op dit moment voor droomt (en we weten immers van de SPD, dat zij “gemeenschappelijke belangen” met Fatah vervolgt).

Bron:

http://aro1.com/juedin-in-berliner-u-bahn-wegen-davidstern-verfolgt-junge-juden-in-deutschland-wollen-vor-allem-eins-auswandern/

Auteur: Ulrich J. Becker

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Arabieren, Berlijn, Duitsland, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Moslims. Bookmark de permalink .

41 reacties op Jodin in metro van Berlijn achtervolgd – veel jonge Joden in Duitsland willen emigreren

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik had hier een opmerking geplaatst die ik maar weer heel snel hebt verwijdert, ik wil de heer Bron en dit forum niet in gevaar brengen, maar het was een heel stuk sterker dan heer Pennings met zijn oerdriften.

  Het was iets met een loden geneeswijze tussen de ogen voor dit afval der mensheid.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Je bedoelt dat zulke lui gewoon een stuk lood tussen de ogen geschoten moet worden, zoiets?? Daar heb je toch volkomen gelijk in! What´s the problem!? 🙂

   Like

   • Republikein zegt:

    Maar voordat het lood het doel raakt wil ik eerst de bekende oerkreet horen,daarna heerst er opperste stilte en tevredenheid.

    Like

   • Willie zegt:

    He webmaster , da’s niet eerlijk : overtijd verwijderde u mijn reaktie , ook in bovenstaan zin , en nu : What’s the problem , hehheheh

    Like

  • KCMO zegt:

   Ik begrijp je zorg die de vervuiling met zich meebrengt met al dat lood.
   Edoch als je dat lood verpakt in een, laten we zeggen koperen jasje, dan blijft het geneeskrachtige effect het zelfde.
   Bij het toedienen nemen ook de ballistische eigenschappen aanzienlijk toe.
   En doe me een lol, vraag niet hoe ik aan die wijsheid kom.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Mag ik voor een half koperen jasje gaan , ik ben een voorstander voor het verspreiden van het geneesmiddel dat komt de geneeskrachtige werking sterk ten goede.

    Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Joop Klepzeiker 23.03 Ik heb de indruk dat we allemaal nogal mild schrijven omdat het toch een openbaar forum is.

   Theresa Geissler 06.18 Als je al aangifte doet en de zaak niet geseponeerd wordt, komen ze er met een veel te lichte straf vanaf. Het lijkt me veel beter om je tijd af te wachten. Tegen de tijd dat je naar het bejaardenhuis moet lijkt me vele malen beter. Dan mag je je oude dag slijten in de gevangenis. Dat lijkt me veel prettiger in je eigen kamer met T.V. het dagelijks luchten, keuze menu’s. Pyamadagen en de hele dag in je eigen stront liggen is daar in tegenstelling tot de doorsnee bejaardenhuizen niet bij.

   Als mijn tijd komt kies ik als zoveel vaders doen, toch maar voor de gevangenis.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Weer een voorbeeld van dat verschrikkelijke moslimtuig! Je bloed zou ervan gaan koken als je dit leest! Eisen dat ze haar kettinkje af doet….; je zou ze het liefst een slag met je vlakke hand midden in hun smoelen willen geven! En dit tuig kan zich vrijuit bewegen in onze westerse samenlevingen en onze bevolkingen ook nog hun wil opleggen?
  HET LAND UITTRAPPEN! Laat ze het maar uitzoeken in hun moslimwereld, maar laat ons en onze Joodse medeburgers met rust! Of dat nu in Duitsland is of in Nederland, dit mag gewoon niet gebeuren!
  Ik vrees dat dit incident een herhaling zal krijgen. Ik geef de jonge Joodse mensen groot gelijk dat ze willen emigreren! In israël zijn ze tenminste echt vrij.
  Ik wens hen alle goeds voor de toekomst!

  Like

 3. Het is hier net zo erg! Alleen gebeurt het hier met goedkeuring van onze gezaghebbers! Kerstboom bij Universiteit weggehaald, Personeel van het Openbaar vervoer mag geen kruisjes meer dragen, varkensschilderij uit ziekenhuis weggehaald… enz. Dus de islamisering is hier al veel verder…

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Anderen intimideren is voor de modale moslim een tijdverdrijf zoals een ‘jeu de boules’ voor een modale Fransman. Dat doen ze (de moslim, niet de Fransman) tussen het verkrachten van een weerloze ‘blanke hoer’, het aftuigen van hun eigen islamitisch kopvod dragend slavinnetje (meestal obees en zwanger tot en met, maar dat is een detail) en het incasseren van hun leefloon, kinderbijslag of bijstand op kosten van de westerse belasting betalende burger. De enige echte realiteit in een notendop.
  Alleen de waarheid kwetst. Laat ze zich maar beledigd voelen. Islamofiel links verdient de kogel!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ lucky9 00:03

   Dat er nog IEMAND bestaat die durft te beweren dat dit allemaal niks met de islam te maken heeft, die mogen ze van mij levenslang opsluiten, want wie er zulke gedachten op na houdt, praat de wandaden van de moslims in feite goed! Neem Cameron als voorbeeld. Een man als hij, met zijn positie, zou zich werkelijk kapot moeten schamen! Zelfs al worden er mensen op straat onthoofd, dan nóg durft hij te zeggen dat het niks met de islam te maken heeft! Mensen zoals Cameron zijn er helaas veel teveel. Opsluiten die handel! Zij zijn de goedpraters van de wandaden van dat moslimtuig, en door hen voelen de islam-aanhangers zich nergens verantwoordelijk voor!
   ER UIT MET DAT TUIG! Denk aan onze toekomst, aan die van onze kinderen, en kleinkinderen!

   Like

 5. R.A.F zegt:

  De vriendin van een vriend die geen aangifte wil doen en geen namen wil geven .
  Dit verhaal klinkt een beetje hetzelfde als over die moslima die 2 weken geleden op station Hollandspoor klappen en trappen heeft gehad .

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/07/officeel_niqaabmevrouw_is_een.html

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Toch heb ik mijn twijfels bij dat eeuwige “Uit angst weigeren om aangifte te doen.” Je hoort en leest dat vaker en zodra je daar tegenin gaat kun je niet zelden rekenen op een storm van argumenten dat je ‘begrip’ moet hebben voor die angst en dat het slachtoffer dan alleen maar ‘wraak’ over zich afroept. Dat risico loop ik nu misschien wel wéér. Maar toch blijf ik erbij: Als iedereen zich zó laat intimideren, dat men de zaken om die reden maar op z’n beloop laat, hebben de daders -de moslims- meteen hun zin. En daarna alleen maar gaan jammeren, op een site of waar dan ook, dat het zo’n rotwereld is en dat die lui ook maar kunnen flikken wat ze willen zet evenmin zoden aan de dijk. Daarom, sorry, maar ik blijf het zeggen: Altijd wèl aangifte doen. Laat zien waar je grenzen liggen!

  Like

  • BertG. zegt:

   Theresa, ik weet niet hoe ’t in Duitsland is geregeld maar als ik hier in de metro een klap voor me kop krijg en daar aangifte van doe, dan weten ze ook meteen ook me adres en andere persoonlijke gegevens.
   Dat zou een reden kunnen zijn om iets niet te doen.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @BertG 07.44. uur. Dat zie ik ook zo Bert. En door dat gegeven, loop je de kans voor de tweede keer slachtoffer te worden, door dat gajes. Maar ja, dat is natuurlijk het werk van onze overijverige d66 kliek, en de andere linkse matties.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, Bert, dat argument ken ik en ik beweer ook heus niet, dat dat onzin is, maar wat is het alternatief? Over je heen laten lopen!
    Als we elkaar allemaal gaan aanpraten, dat het beter is om geen aangifte te doen, hebben die schoften vrij spel en óf ze dat weten!
    Als daar geen paal en perk aan gesteld wordt, kunnen we ons over 10, 15 jaar als dhimmi’s beschouwen, want dat ZIJN we dan. Dat is óók een gevaar.
    Verlies die andere kant niet uit het oog!

    Like

   • BertG. zegt:

    Wij zijn geen dhimmies als je geen aangifte doet. Het is geen angst om ’t niet te doen maar een soort van zelf bescherming. Het is nogal vrij zinloos geworden.
    Je deelt alleen je adres aan het tuig uit. Wat nooit de bedoeling kan zijn.
    Je kan beter je kans afwachten want ik begin niet zoveel in me eentje tegen 30 man die voor me deur staan te dreigen. Op de politie hoef ik niet te rekenen en mede getuigen ook niet. Daar bemoeien ze zich dan niet even mee. Al stonden ze er naast.
    Ga maar eens googlen hierover.
    Samenwerken als bevolking, dat gaat werken maar dat duurt nog wel even voor dat ’t zover is en mensen hiertoe werkelijk bereid zijn.

    Like

   • R.A.F zegt:

    Potverdorie laten jullie, jullie angst nu regeren ??
    Als het om een gestolen fiets of autoradio gaat kan ik begrijpen dat je geen aangifte doet want de politie doet er toch niks mee .
    Maar in gevallen van geweld ,intimidatie of terrorisatie moet je altijd aangifte doen.
    De meeste van die schoften komen echt geen verhaal halen als je aangifte gedaan heb ,want je weet hun gegevens dan ook als er aanhoudingen zijn gedaan .
    Dus als je je aangifte gedaan hebt is er nog niks aan de hand , want er is nog geen dader opgepakt , en als de dader opgepakt is dan heb krijg je vanzelf ook zijn gegevens als er een rechtzaak komt .
    En als de politie je afscheept en de aangifte liever niet opneemt, ga dan naar een ander politiebureau en doe gelijk aangifte tegen de politie dat ze je aangifte niet willen opnemen

    Like

   • BertG. zegt:

    R.A.F. je bent zeker het bericht van vergeten van die 2 mannetjes op een scooter die iemand dood reden. Ze hadden alle 2 geen scooter bestuurd.
    Of de voetbal scheidsrechter, er had eigenlijk helemaal niemand een schop gegeven.
    Of die 13 jarige jongen die dood gereden is door iemand die er een hobby van gemaakt had om bekeuringen te sparen met ze auto.
    En zo kan ik nog uren doorgaan.
    Zorgen als je iets doet, dat je niet alleen bent. Dan heb niemand het gedaan.
    Als je nou nog door hebt hoe het recht hier in NL werkt en nog steeds verwacht dat je hier je gelijk kan halen, kom er dan maar zelf achter.

    Like

   • R.A.F zegt:

    Bert die gegevens krijgen ze pas als de daders gepakt zijn , dus doe gewoon aangifte.

    Like

  • BertG. zegt:

   En als je dan laat zien waar je grenzen liggen en mocht je dan toch onverhoopt een steen door je ruit krijgen, dan vinden ze ’t allemaal heel vervelend voor je.
   Maar als je dan even niet weet wie het waren kunnen ze niets doen voor je.
   Ook al zou je dit wel weten dan kunnen ze ook niets voor je doen, want kwajongens streken en niemand weet wie het heeft gedaan. Ze waren er allemaal dan niet bij of in de buurt.
   Hier werkt alleen een heterdaad betrapping en wel door de politie zelf opgemerkt.
   Dan zouden ze dus de hele dag voor me deur moeten gaan zitten.
   Dag plezierig leventje voor jezelf en je gezinnetje. Voorbeelden genoeg te vinden.

   Like

   • Willie zegt:

    Bert, als men jouw naam,adres enz noteert, en die vuile zombie-ratten kunnen dat te weten komen, waarom ook andersom niet ??Je eist gewoon die hun antecedenten op .Als wij weten waar die aanvallers wonen is dat toch ook een pluspuntje voor ons ,hehhe(got the picture ??)

    Like

   • BertG. zegt:

    Het vervelende is dat als ik een SMSje verstuur er niet binnen 5 min. 30 man om me heen staan. Daar moet ik dan eerst eens maar aan gaan werken.
    En wie zal er als 1ste op gehaald worden bij het recht in eigen hand nemen.
    Zij of ik? Wat denk je zelf.

    Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Zo gaat dat in Duitsland, maar ook in Nederland en de REST van Europa. Dankzij, de socialisten,sociaal-democraten, links-liberalen, liberalen, en linkse christen-democraten. Het.houdt.niet.op.niet.vanzelf!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat het ook linkse Joden zijn die moslims naar ons toe binnen halen.Zie bij ons Job Cohen Samsom, en cornuiten , In Duitsland en ergens anders is het niet anders.

  Like

 9. nn zegt:

  Links wil ook, net als veel Joden, het christendom vernietigen, daar komen moslims goed bij te pas.

  Like

 10. Jan zegt:

  Merkel laat zien dat een van de kenmerken van socialisme antisemitisme is. Vorig jaar kon zij niets anders uitbraken dan dat ‘Duitsers’ zich voor het antisemitisme moesten schamen. Dat deed zij n.a.v. de ‘nazistische moorden’ (niet bewezen) op moslims. Dat het antisemitisme van moslims komt kon zij niet over haar lippen krijgen, beter gezegd: niet uit haar strot krijgen.
  Merkel: “Antisemitisme, vijandigheid tegen buitenlanders, dit zijn zaken waarvan wij moeten zeggen dat wij ons er voor moeten schamen dat dit in ons land nog bestaat. En op dit gebied is er gezamenlijk nog veel werk te verrichten”
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article112038090/Deutsche-sollten-sich-fuer-Antisemitismus-schaemen.html

  Wat dus betekent dat moslims geen Duitsers zijn (ben ik mee eens) maar een soort collectief als de Borg.

  Merkel een half jaar later, in 2013:
  “Tolerantie is de ziel van DIT Europa. zei bondskanselier en CDU voorzitter Angela MErkel afgelopen weekend in Brussel. Daar hield zij in de Grote Synagoge de Lord-Jakobovits-prijs van het Europees Jodendom. Pinchas Goldschmidt, voorzitter van de Europese Conferentie van rabbijnen eerde bij de uitreiking van de prijs Merkels inzet voor de culturele en religieuze tolerantie in Duitsland en Europa
  http://www.cdu.de/artikel/merkel-antisemitismus-entschlossen-bekämpfen

  Je gaat toch over je nek, zowel van Merkel als van Goldschmidt beide even grote kruipers en lafaard als Jerome Davidson van de Great Neck synagoge die zich door een islamitische terrorist genaamd Habeeb Ahmed liet intimideren zodat Geller geen toespraak kon houden. Habeeb Ahmed had gedreigd met een bende allah-schreeuwers te komen en de toespraak te verstoren.
  http://greatneck.patch.com/groups/politics-and-elections/p/synagogue-cancels-speech-by-pamela-geller

  Like

 11. Eline zegt:

  Samsom is geen Jood.

  Like

 12. laecatara zegt:

  oftopic maar meschien een andwoord ,voor die rare beweging in het oosten

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  @R.A>F. 11.32u Hè, blij, dat tenminste iemand het met me eens is, wat dit betreft!
  Je laat toch niet over je heen lopen! Dan is het einde zoek. Bedankt, R.A.F.!

  Like

 14. Roni Thome zegt:

  Ik zal weer mijn betoog beginnen, met het laten verwerpen van het woord anti-Semitisch als het om blanke Joden gaat (van Europese oorsprong). Voor hen geldt het woord Anti-Joods. De Arabieren en de hele tyfus dat zich in het Midden Oosten resideert, zijn Semieten (behalve de Turken en de Iraniërs). Daar wil men als blanke niet mee worden geïdentificeerd. Ook niet als je Joods bent!. Semieten behoren tot achterlijke Derde Wereld volkeren met overwegend analfabete bevolking. Mensen die liever op hun bruine reet zitten dan werken of hun hersens gebruiken. Hun grote hobby is tientallen keer per dag de naam van hun bloedgod Allah schreeuwen. Schreeuwen daar zijn ze gek op. Zij vinden het leuker om tientallen van hun soort door moordaanslagen om te brengen, dan een waterleiding leggen of het infrastructuur verbeteren. De vraag is of ze dat überhaupt op eigen kracht kunnen?
  Ja!. Efrat heeft een stomme fout gemaakt bij het dragen van een David ster ketting in het openbaar. Dat kan zij doen als zij fysiek sterk genoeg is om haar belagers met een Krav Maga tactiek uitschakelen of als zij gewapend is (en de wapen goed en snel kan gebruiken). Een van de meest bekende militaire tactieken (vooral voor Commando’s) schrijft : als men zich op vijandig terrein bevindt, zorg ervoor dat jij de vijand ziet, maar niet anders om.

  Like

 15. BertG. zegt:

  Theresa, 11:57
  Geloof jij nou maar dat ik ook beslist niet over me heen laat lopen. NOOIT.
  Maar daar ga ik geen politie bij halen. Daar bedenk ik zelf wel wat op.
  Ben ik dan laf? Omdat ik geen politie bel of daarheen ga.
  Met thuis afwachten of de politie wat voor je doet, dan ben je geholpen zeker.
  Dus niet. Gewoon zelf oplossen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG. 11.57u. Bert, Wie heeft het nou direct over laf? IK niet.
   Als jij er zelf wat op bedenkt en er zelf op af durft te gaan, uitstekend, mijn zegen heb je! Daar zou IK nou weer (fysiek) niet toe in staat zijn. Dus ben je in mijn geval wel aangewezen op aangifte.
   Maar dàt zou ik dan ook van mezelf moéten, want met één ding zou ik nooit kunnen leven: Het erbij laten zitten.
   En dat is helaas wel wat je in deze samenleving tegenwoordig aangeraden wordt.: Het erbij laten. Speciaal door de goedmensen, die dan vaak ook nog kutsmoezen bij de hand hebben als: “Je weet niet eens zeker of het Marokkànen waren,” of iets dergelijks.
   Los jij het vooral op jouw manier op, alle zegen en bewondering! Zelf zou ik ècht gedwongen zijn tot aangifte. Maar als dat dan moet, dan moet het.
   NIETS doen, dàt is fout.

   Like

 16. Roni Thome zegt:

  @Jan
  Hartelijk dank voor uw bijdrage over Angela Merkel. Het is inderdaad zo dat tegenwoordig Socialisme is overduidelijk doorspekt met anti-Joodse gevoelens; zo niet haat. Deze gevoelens horen bij dezelfde haat en afkeer die linksen hebben tegenover hun eigen autochtone bevolking omdat zij horen niet bij de “Kleur” van de verrijkende Derde Wereld en hebben niet de puurheid in zich van de Allah-Akbar schreeuwers en Machete jongens uit de jungles met liters bloed onder hun nagels. Eigenlijk het zijn niet enkel de linksen, maar dat hele politieke zooi die – nog niet – wakker is geworden door de realiteit van 21ste eeuw. Angela Merkel is in dat opzicht niet anders. Je kan Duitsland van nu (in politieke opzicht) vergelijken met Duitsland van de Weimar Republiek. Angela Merkel is een soort Paul von Hindenburg. Zij net als Von Hindenburg proberen te redden wat er te redden valt; maar beiden kiezen de verkeerde weg. Hindenburg kon tegen de Nazi’s niets beginnen en Angela Merkel heeft niet de moed om de bare feiten omtrent immigranten, asielzoekers en EU voor ogen te zien. De vraag is wanneer zal de (eerste) catastrofe van de 21ste eeuw beginnen?

  Like

 17. Tom Hendrix. zegt:

  @Roni Thomé 13.06. uur. Bij Merkel heb ik geen goed gevoel. Ze doet mij aan de STASI denken Roni. Verder eens met je reactie, en zeker dat het niet alleen de socialisten zijn, die ons verraden, maar ook de links-liberalen, de liberalen, en de christen-democraten- die in mijn optiek ook rood zijn geworden.

  Like

 18. Joop Klepzeiker zegt:

  De bruinhemden marcheren weer en we laten het weer toe, die bruinhemden zijn geen probleem dat is zo opgelost maar dat vuilnis der mensheid die dit toestaat nee erger zelf faciliteert daar kom je heel wat moeilijker vanaf.

  Like

 19. Republikein zegt:

  Met de meeste narcisten loopt het niet goed af, gezien de geschiedenis. Voor alles, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het is te hopen dat voor Merkel en co dat ook geldt,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s