Islamitische “wetenschap” en andere onzin

Screenshot_14

Hier vindt u de video van een BBC-lynching van Tommy Robinson van de English Defence League, tijdens het programma genaamd – een verkeerde benaming – “FreeSpeech on BBC3”. Het is geen vrije meningsuiting als je verbaal misbruik maakt en als iemand zelfs aanzet tot moord voor de uitoefening van zijn recht op vrije meningsuiting, zoals gebeurt in dit “debat”.

Interessant is dat in de reacties op de video op YouTube te zien is dat het publiek was uitgezocht  door de BBC om zijn politieke houding en zeer zeker geen afspiegeling is van het Britse publiek. Dat is geruststellend, omdat een land waarvan het studiopubliek de regering trouw vertegenwoordigt een kruising tussen de Sovjet Unie en Pakistan zou zijn.

Het afgrijselijke ageren tegen een persoon door onwetende mensen – of erger – is een meer passende omschrijving van de situatie. Een kerel in de video, blijkbaar een “muzikant”, ik had nog nooit van de zogenaamde Akala, praat over de baanbrekende wiskunde en wetenschap in de islamitische cultuur. Hij moet naar Barack Obama hebben geluisterd hebben in plaats van naar school te gaan. Heeft hij ooit gehoord van Euclides, de vader van de geometrie, en Pythagoras? Moslims hebben niets als eerste uitgevonden. Het enige wat ze deden was het vertalen van de intellectuele schatten uit het oorspronkelijke Grieks in het Arabisch en ze bewaren in de bibliotheek van Alexandrië. De cijfers die we gebruiken en “Arabisch” noemen, waren eigenlijk in India ontwikkeld en vertaald uit het Sanskriet in het Arabisch, vandaar hun naam.

De islamofiele Barack Hussein Obama heeft goed zijn best gedaan op het onderwerp “De islam heeft bijgedragen aan het karakter van ons land” in zijn viering van de Ramadan, onlangs, maar niet voor de eerste keer. Ook noemt hij “moslims die hielpen bij het ontraadselen van de geheimen van ons heelal”, van wie hij de namen echter niet wilde of kon noemen.

In werkelijkheid zijn de wetenschap en de islam fundamenteel onverenigbaar, dat is waarom, ondanks de propaganda, er  geen moslimwetenschappers in de geschiedenis van de islamitische wereld zijn. De enige rationele denkers van enige invloed die de islamitische wereld heeft voortgebracht, Averroes en Avicenna, waren niet echt moslims, maar afvalligen. Avicenna (980-1037) was een navolger van Aristoteles die probeerde om de formele logica te verzoenen met de islam en dat is mislukt. De werken van Averroes (1126-1198), ook beïnvloed door Aristoteles, werden verbrand en zijn volgelingen werden vervolgd.

Het begrip van God in de islam, een wezen wiens macht zo absoluut is dat deze niet kan worden beperkt door rede, logica of de wetten van de natuur, en die op ieder moment de orde van het universum  kan veranderen naar zijn wil – als Allah dit willekeurig beveelt , zal morgen beslist de zon niet opkomen – maakt het bestaan van een islamitische wetenschap onmogelijk. Wetenschap, een systematische methode van kijken naar dingen door empirie en logica met elkaar te verbinden, is alleen ontwikkeld in het christendom.

Zelfs bij het opzij zetten van deze kleine faux pas, waartegen gelukkig  voor Akala – die een schrijver, kunstenaar en ondernemer is, niets minder – niemand tegenin ging (nog een bewijs, indien nodig, van het zwakke intellectuele niveau van het studiopubliek), was het duidelijk dat Robinsons tegenstanders, namelijk de hele studio, niet ​​tegen hem op konden.

Siara Khan gaf op geen enkel moment een definitie van “racisme”  en hoe oppositie tegen de islam racistisch zou kunnen zijn. Moslims kunnen van alle rassen zijn.

De toon van het debat en het niveau van de deelnemers blijkt van laag niveau te zijn. Dat blijkt uit het feit dat het hele “debat” – dat vooral bestaat uit het uitschelden van Tommy Robinson als “racist” – draait om racisme. Direct vanaf het begin is er iets tegenstrijdigs aan deze vooronderstelling: een blanke moslim. Racisme is onrechtvaardige discriminatie op basis van ras. Als je “discrimineert” tegen alle rassen, inclusief blanken, dan discrimineer je geen enkel ras, ergo, dan ben je niet racistisch.

Enza Ferreri is een in Italië geboren Londense schrijfster en de persvoorlichter voor Liberty GB. Ze blogt op www.enzaferreri.blogspot.co.uk.

Bron:

http://gatesofvienna.net/2013/08/islamic-science-and-other-nonsense/#more-29990

Auteur: Enza Ferreri

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, BBC, Communisme, Dhimmitude, English Defence League, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nationalisme, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

16 reacties op Islamitische “wetenschap” en andere onzin

 1. multidifficulti zegt:

  Veel wetenschap uit arabische landen waar van geleerd is komt uit de pre-islamitische periode. Van fouten kan men leren dus er is hoop voor de islamist.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Fijn de RODEN praten de RODEN en de MOSLIMKONTLIKKERS naar de mond. Zo rolt dat overal, dankzij de socialisten, en helaas nu ook de conservatieven. Op deze manier is Engeland verloren aan de nazi ideologie der ISLAM. Het LINKSE TUIG kan niet anders dan SCHREEUWEN!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ook tijdens dat de Islam in Spanje heerste worden practisch alle wetenschappers in de woestijnen van Tunesie verband

  Like

 4. 2Crazy2bTrue zegt:

  “….Het enige wat ze deden was het vertalen van de intellectuele schatten uit het oorspronkelijke Grieks in het Arabisch en ze bewaren in de bibliotheek van Alexandrië….”

  Zelfs dat nog niet eens. Al het nuttige in islamitsche maatschappijen werd door niet-islamieten uitgevoerd. En omdat dit door toenemende islamisatie (moorden en verjagen) er steeds minder werden verkeert elke islamische cultuur in een neerwaardse spiraal naar de totale ondergang.

  Dit verschijnsel is nu wat aan het oog onttrokken omdat onze nutteloze socialisten zich op dit moment uitsloven het de nutteloze moslim naar de zin te maken. Beide groepen kunnen van mij de groencontainer in for recycling opdat ze zich éénmaal voor de mensheid nuttig kunnen maken.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Dit is hoogverraad optima forma zei de kameel.

  Like

 6. sprx zegt:

  De marxistische MIT prof Dirk Struik laat in zijn boek “geschiedenis van de wiskunde” geen spaan heel van dat de wiskunde afkomstig zou zijn uit de islam wereld, het komt uit Griekenland, Egypte, India, en China.
  Of het nu gaat om het decimaal stelsel dan wel de cijfer notatie, op z’n best hebben ze als doorgeefluik gefungeerd.
  Al die uitvindingen zoals van Brahmagupta of Aryabhata zijn gedaan voor het ontstaan van het mohammedanisme.
  Ook ten aanzien van filosofische texten uit de Griekse oudheid, die zouden zijn gered en vertaald door arabieren, is dit nonsens, als er arabieren bij betrokken waren,waren het christenen geen moslims, maar de meeste texten zijn gered door de monnikken op mont St. Michel.
  Wel hebben de islamieten alle veroverde culturen verstikt en verwoest, tot er van die culturen niets meer over was, zoals met de beroemde bibliotheek van Alexandrie.
  In het jaar 642 toen de Arabieren onder kalief Omar Egypte veroverden, zou de bibliotheek zijn verwoest.
  Rover hoofdman Amr ibn al-As: “Ofwel zijn de boeken in strijd met de Koran en in dat geval is het ketterij, en anders zijn ze in overeenstemming met de Koran en dus overbodig.”
  De boekrollen zijn toen het slachtoffer geworden van boekverbranding en als brandstof voor de badhuizen gebruikt.
  De irationele krijgers ideologie van het mohammedanisme heeft nooit iets anders voortgebracht dan honger, ellende, dood, verderf, wreedheid en lijden, en kan ook niets anders dan dat voortbrengen.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Naar wat we er inmiddels over vernomen hebben kun je het begrip ‘islamitische wetenschap’ zo ongeveer gelijkstellen met ‘Barbaarse beschaving.’
  ’t Is maar net of je er in wilt geloven…….

  Like

 8. Jan zegt:

  Islam wordt gelijkgesteld met het Christendom van de Founding Fathers. 3:15 Sunni Obama: “But let me be clear….. …. Al Qaida is a distortion of islam.” Ik dacht dat Al Qaida was verslagen, maar nou zegt Bropama dat de strijd nog gewonnen moet worden.
  Vanaf 6:40 “Islam has always been a part of America” enz is het niet meer te vreten en volgt de ene leugen na de andere zoals de eerste iftar (was met Bush (1) en “Muslim innovators helped lay The railroad and build some of our highest skyscrapers”Ronduit lachwekkend en een gigantische leugen (2)

  Probeer niet de monitor onder te kotsen

  1. Jefferson did NOT host an Iftar dinner at the White House
  http://www.renewamerica.com/columns/fischer/120816
  Zie ook voor de historische context (piraterij van moslims, ook toen):
  Obama’s sanitized history for Iftar dinner
  http://www.americanthinker.com/blog/2012/08/obamas_sanitized_history_for_iftar_dinner.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  2 “That’s Hogwash”
  http://www.hapblog.com/2013/07/its-hogwash-pat-robertson-responds-to.html

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, met het christendom van de Founding Fathers, nota bene!
   Wat een onbestaanbare schoffering van een man als Benjamin Franklin! Echt ongehoord!

   Like

  • delamontagne zegt:

   1: interessant dit te lezen van President Jefferson. Denk niet rond die tijd er veel moslims in US waren, op die envoy en metgezellen na. Begrijp niet dat een Am/President zulke leugens/verdraaingen van de feiten kan maken. Die Pat Robinson zal toch niet de enige zijn die dit aan de kaak stelt.
   2: Wat dat bouwen van die hoogste wolkenkrabbers in US betreft. Heeft waarschijnlijk niet een moslim aan mee-gewerkt. Denk eerder dat ginders ( de nwe paradijsjes volgens de vorige H.m.!!!!! ) de wolkenkrabbers door westerse bedrijven worden ontworpen en door de nwe slaven uit pakistan worden gebouwd. Wat de spoorwegen in US betreft in de 19e eeuw. Daar werkten veel chinese arbeiders aan mee, die werden overigens ook niet al te netjes behandeld.

   Like

 9. Helena zegt:

  Kotsen? Zei je kotsen, Jan? Ik heb me moeten beheersen om mijn laptop niet door de kamer heen te schoppen!!
  Thank God, voor Pat Robertson.

  Dit al gezien?
  http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/obama-ignored-syrian-christians-request-for-weapons/

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ik heb dat filmpje niet helemaal kunnen uitkijken. Het deed me teveel herinneren aan ,t domme gelul van de engelse logees vorige week. Heb me toen al genoeg ge-ergerd.
  Als dit de mentaliteit is van de meerderheid in England.???? staat het er slecht voor.. Redeloos & reddeloos…………

  Like

 11. Avidia zegt:

  Obama, is een georganiseerde president, hij moet de boodschap verkondigen, de wereld behoord toe aan de moslims, niets minder en niets meer, hij is zelf een moslim en doet zich voor als een christen, niet meer en niets minder. Heel America is in het ooitje genomen, en ze zijn zo stom om het niet te zien. Wij zijn een stuk wijzer, onthoud dat!!!!!!

  Like

 12. Henny Clemens zegt:

  Zowiezo alle hulde aan Tommy Robinson Je zal daar maar zitten met een voorgeprogrammeerd publiek, schande dat de media zover durven gaan om de moslim te likken, dat moeten ze dan ook maar doen als ze net een grote boodschap hebben gedaan.
  Maar dit is niet goed voor mijn bloeddruk dat is zeker.
  En wat die 1500 betogers betreft? Ik kan ze niet zo snel tellen maar het waren er veel en veel meer, eerder 7000 dan die 1500.
  Maar we wisten het al de moslim kan niet tellen.
  Jammer dat dit niet in NL kan of mag, jammer!

  Like

 13. Jan zegt:

  Dagelijks de plantjes uit de koran voorlezen zorgt er voor dat zij sneller groeien

  According to common belief – and even some genuine scientific studies – orchestral music helps plants grow faster, while rock riffs have the opposite effect. Now, a Turkish student appears to have found evidence that recitations of the Quran may have the same effect as classical music.

  Curious to explore the melodies that make plants bloom faster, Fatma Akkılıç, a young student at the Milas Semiha Altunkan secondary school in the western province of Muğla, carried out a science project in which she replaced classical music with Quran recitations and rock music with melodramatic Turkish Arabesque songs.

  Akkılıç played an audio recording of Quran verses for five hours over the course of 20 days to a pepper sprout. A second pepper sprout, was subject only to Turkish Arabesque music, while a third grew in a silent environment.

  According to Akkılıç, the results are undisputable. The pepper sprout that “listened” to the Quran grew 20 centimeters in 20 days, while the sprout left in total silence only grew a modest 13 centimeters. As for the pepper sprout subjected to Arabesque songs, it did not grow at all.

  Akkılıç said Quran recitations could be used as a new nutrient for plants and vegetables. “Farmers could make plants listen to the Quran instead of using genetically modified organisms,” she added.
  http://www.hurriyetdailynews.com/quran-makes-plants-grow-faster-according-to-students-science-fair-project-.aspx?pageID=238&nid=66367&NewsCatID=341

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s