De verzonnen en de echte Koran

Screenshot_9

(Door: Eddy Daniels)

Vijf Belgische senatoren – Bert Anciaux, Fauzaya Talhaoui (SP.A), Freya Piryns (Groen), Ahmed Laaouej (PS), Zakia Khattabi (Ecolo) en Richard Miller (MR) – dienden op 21 februari een wetsvoorstel in om islamofobie buiten de wet te stellen. De indieners willen niet dat iedere kritiek op de islam wordt gefnuikt, zeggen ze, ze pleiten slechts voor een correct beeld van de islam.

Wat dat is, weten ze niet – ze zouden bijvoorbeeld de Koran kunnen lezen, maar daar houden ze zich duidelijk niet mee bezig. Ze willen wel dat islamofobie behandeld wordt zoals antisemitisme, waardoor ze negatieve uitspraken over de islam gelijkschakelen met een genocide op zes miljoen mensen – men kan zich afvragen wie daar vandaag mee bezig is. (Sommigen beweren: de Israëli’s op de Palestijnen, maar de strijd van Israël is niet gericht tegen de islam als godsdienst, maar tegen de Palestijnen als volk; twaalf procent van de Palestijnen zijn christenen en ze spelen een grote rol in de PLO).

Onze senatoren willen vooral ’de ongegronde vijandigheid tegenover de islam’ treffen, zeggen ze nog. Dat definiëren ze op basis van acht criteria die geformuleerd werden door de Runnymede Trust, een Britse multiculturele denktank. Onduldbare islamofobie is voor hen: ‘De islam zien als een statisch gesloten blok, dat niet in staat is om zich aan te passen; als inferieur aan het Westen, als barbaars, irrationeel, primitief en seksistisch; de islam definiëren als gewelddadig, bedreigend, steun verlenend aan terrorisme, actief betrokken in een “botsing der beschavingen”; of de islam zien als een politieke ideologie, die politiek en militair de baas wil spelen’.

Lees verder>>>

(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, België, Dhimmitude, Groenen, Islam, Islamisering, Islamofilie, koran, Moslims, Multiculti, Naïviteit, politici, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op De verzonnen en de echte Koran

 1. Cathja zegt:

  Nou, nou, nou.., wát een tirade! Ik denk dat mensen met een gezond werkend verstand écht zelf wel kunnen bepalen wat de islam is! We hoeven niet voorgekauwd te krijgen HOE wij de islam moeten ZIEN! We ZIEN en HOREN genoeg van deze ‘vredelievende ideologie’, elke dag opnieuw, en dat maakt dat ieder normaal mens weet waar de islam voor staat. Er is niet altijd sprake van ‘extremisme’, maar elke moslim die de koran serieus neemt, krijgt dezelfde opdrachten voorgeschoteld. Alle heidenen moeten tot de islam worden bekeerd, en anders maken we je (letterlijk) een kopje kleiner.
  Dát is wat we weten en wat ons het meest bij blijft van de islam.
  Het woord ‘vrede’ betekent in hun ogen alleen de afwezigheid (tijdelijk dan) van oorlog. Wat vrede écht betekent (dus vrede in de harten van mensen, waardoor ze in staat zijn anderen lief te hebben), dát kent de moslim niet.
  Triest, als je als mens in een moslimgezin geboren wordt!

  Like

  • heleen zegt:

   Cathja: het aanpakken van onze islamofiele luchtfietsers is één ding.
   Het confronteren van moslims met de islam in zijn ware essentie, en de ziekelijkheid ervan is een ander ding, maar een even noodwendige pijler in de bestrijding.
   Dat maakt deze bijdrage van E.D. voor mij sterk.

   Like

 2. Wat een Belgisch klinkende namen ook weer, bij ten minste drie van de vijf lijkt het aannemelijk dat ze booslim zijn.

  Like

 3. evert zegt:

  Wat leert dit voortreffelijke en kritische artikel van Eddy Daniels? Dat de meeste moslims niet weten wat er precies in de Koran staat. Een euvel waaraan ook de meeste christenen lijden,ook zij laten de uitleg aan een voorganger over.

  Like

 4. Azrael zegt:

  Alle bronteksten van de Bijbel zijn voor iedereen in te zien. Die van de koran blijven angstvallig achter gesloten deuren onder het mom dat ze te heilig zijn om te bestuderen. De ‘wereld’ zou zich hard moeten maken dat die teksten vrijgegeven worden en onderzocht kunnen worden door deskundigen. Ga er maar vanuit dat het een grote shock teweeg zal brengen.

  Like

 5. Stradi zegt:

  Wisten de indieners van deze resolutie dat de strijd rond islamofobie en daarna blasfemie keihard gespeeld wordt in de Verenigde Naties en meer bepaald in haar Mensenrechtenraad ? Aangevoerd door de Lidstaten van de OIC, de Organisatie van de Islamitische Conferentie (Iran, Saoedi-Arabië, Pakistan) stemt de meerderheid van de Mensenrechtenraad elk jaar een resolutie over het « Belasteren van religies » waarbij steeds verwezen wordt naar islamofobie. Deze meerderheid bestaat nu uit dictatoriale, autoritaire en corrupte regimes. De lidstaten van de EU, en dus ook Nederland en belgië, stemmen consequent tegen : zij weten dat zo’n resolutie een bedreiging voor het vrije woord inhoudt en de universaliteit van de mensenrechten ondergraaft. Vinden Anciaux c.s. dat de EU haar stemgedrag in de VN moet veranderen en de kant kiezen van diegenen die universele mensenrechten willen onderwerpen aan de sharia, zoals uitdrukkelijk en bij herhaling neergeschreven in de Verklaring van de Rechten van de Mens in Islam, een tekst uit 1990 goedgekeurd door de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) ?
  Weten/wisten Anciaux en zijn medestanders dat de OIC de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uiteindelijk wil vervangen door hun Verklaring. In de VN zijn ze daar duidelijk over.
  « De [Universele] Verklaring moet aangepast worden, het laïciserend en Westers document moet de plaats ruimen voor een instrument dat universeel beter aanvaard wordt en dus universeel gemakkelijker toepasbaar », zo verklaarde de vertegenwoordiger van Iran in 1982 in de VN. Intussen is die nieuwe tekst geschreven en goedgekeurd door de OIC. Artikel 22 a) van deze Verklaring gaat zo : « Elk mens heeft het recht vrij zijn mening te uiten voor zoverre deze niet in tegenstelling is met de principes van de Sharia. »
  Van islamofobie over blasfemie naar inperking van vrije meningsuiting. Anciaux c.s. spelen met vuur. Het is geweten dat in de EU links het moet hebben van hun nieuw kiezerspubliek, de mohammedanen, dus moeten ze wel tegen Israël zijn. Maar Anciaux ocharme is enkel een duur betaalde geestelijk gestoorde marionet die hersenloos afleest wat hij moet, dus zachtjes aanpakken hé mensen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s