Europa´s dubbele maatstaven

Screenshot_36

Er raast een catastrofale storm over de wereld. Hij schendt alle mensenrechten, brengt de onderdrukking van vrouwen, de vervolging van minderheden en de vernietiging van de vrijheid van meningsuiting met zich mee, bovendien de bezetting van gebieden – in de Arabische wereld zorgt de storm bovendien voor burgeroorlogen, massa-executies, de moord op politieke tegenstanders, en wereldwijd zorgt hij voor minder dan 50% vrije democratische regeringen. Maar de leiders van de Europese Unie houden zich constant alleen maar bezig met datgene wat zij als de grootste catastrofe beschouwen – met “de Israëlische nederzettingen.”

In Rusland vinden rivalen van Poetin zichzelf terug in de gevangenis, of ze gaan in ballingschap of in het graf, terwijl zijn land nog steeds Zuid-Ossetië, Abchazië, het district Kaliningrad (Königsberg), een deel van Karelië en de Koerilen bezet houdt. Tegelijkertijd bewapent Rusland Assad en gaat in Tsjetsjenië met de verwoesting en uitroeiing van complete dorpen (tot nu toe werden er ongeveer 150.000 Tsjetsjenen gedood); maar wie op het morele continent Europa denkt er aan een of andere vorm van boycot?

In China worden de mensenrechten regelmatig geschonden, worden demonstranten gedood (in 1989 ongeveer 2.600 mensen op het Plein van de Hemelse Vrede), wordt de vrijheid van meningsuiting onderdrukt en niet alleen door de internetpolitie, is de bewegingsvrijheid van burgers beperkt, worden verschillende religieuze confessies vervolgd en duurt tegelijkertijd de bezetting van Tibet voort. Maar in het “naar gerechtigheid strevende” Europa peinst niemand erover om de Chinezen te boycotten.

Deze lijst zou nog veel langer gemaakt kunnen worden, bijna net zo lang als de dubbele maatstaven die Europa hanteert. De ethisch hoogstaande leiders van de EU permitteren het zich bijvoorbeeld om de bezetting van de Falkland eilanden en Gibraltar door de Britten te negeren. Ze negeren de Spaanse heerschappij over de Marokkaanse steden Melilla en Ceuta, de heerschappij van Denemarken over Groenland en die van Frankrijk over Nieuw-Caledonië, dat ver verwijderd in de Stille Oceaan ligt. Dat alles vindt plaats ondanks de plaatselijke eisen naar onafhankelijkheid. En de Europese Unie reageert op dit alles met stilzwijgen. (je kunt hier nog de bezetting van Noord-Cyprus door Turkije aan toevoegen).

Alliantie met de linksen in Israël

In werkelijkheid is het Europese standpunt niet echt nieuw, afgezien van een uitbreiding die erbij kwam door een besluit van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in december 2010 en diens concrete uitvoering. Net zomin is de dubbele maatstaf nieuw, die het Europese continent al decennia lang volgt als allerhoogste ideaal. Bij de discussies, die in Brussel vanwege de toepassing en vormgeving van de boycot tegen Israël plaatsvonden, was het vooral Groot-Brittannië dat opviel met zijn eis naar uitbreiding van de boycot.

Dat is hetzelfde Groot-Brittannië, dat al die Arabische tirannen omarmde en loofde, inclusief de koningen van Saoedi-Arabië, Fahd en Abdullah, koningen van een land, waarin in het openbaar handen worden afgehakt en mensen onthoofd worden, waarin vrouwen onderdrukt worden, waarin terroristen te gast zijn en dat een land is dat terroristen financiert en de wereld instuurt. Bijvoorbeeld: 15 van de 19 terroristen van 9/11 werden in Saoedi-Arabië opgevoed en opgeleid; en volgens een peiling van “Newsweek” uit 2002, ondersteunde 95% van de mannen van het koninkrijk in de leeftijd van 25-41 jaar de doelstellingen van Osama Bin Laden.

Dat is ook hetzelfde Groot-Brittannië, waarover de gepubliceerde WikiLeaks documenten drie jaar geleden bekend maakten, dat de coalitiestrijdkrachten, inclusief de Britten, in Afghanistan honderden plaatselijke burgers doodden (vaak door terechtstellingen zonder enige vorm van proces). Dat is hetzelfde Groot-Brittannië, waarvan de minister-president David Cameron op de dag na de WikiLeaks publicatie niets anders wist te zeggen dan tijdens een ontmoeting met Erdoğan te klagen over Israëls handelwijze, dat een flottielje naar Gaza gestopt had; verder beweerde Cameron dat de Gazastrook in een gevangenenkamp veranderd zou zijn.

En bij dat besluit van de Europese Unie in december 2012 kreeg de verantwoordelijke figuur achter het rapport, de Oostenrijker Christian Berger, het voor elkaar dat linkse organisaties en mensenrechtenorganisaties niet de dupe zijn van de ban (Palestijnse organisaties), zodat Europa nog steeds haar neus in de aangelegenheden van andere mensen in de regio kan blijven steken en die organisaties kan blijven financieren, waarvan enkele  er dag en nacht mee bezig zijn om Israël systematisch in het buitenland te belasteren.

En zo zien we een prachtige vriendschap tussen de Europeanen, de zich “Palestijnen” noemende Arabieren, waarvan de leiders – bijna allemaal – blijk hebben gegeven van hun krachtige verplichting betreffende een toekomstig Palestina van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee, en links in Israël, overwegend diegenen uit de onverstandige afdeling.

Europa overstelpt intussen de joodse staat, wiens existentie het als catastrofaal beschouwt, met schijnheiligheid en haat, terwijl het aan de andere kant buitengewone sympathieën tegenover de Palestijnen en de zogenaamde “ondersteuners van mensenrechten, democratie en vrede” laat zien.

Bron:

http://aro1.com/europas-doppelstandards/#more-26478

Vertaling: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4408064,00.html

Auteur: Shaul Rosenfeld

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, EU, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europa´s dubbele maatstaven

 1. Tom Hendrix. zegt:

  De EU, is HYPOCRIET,TERRORISTISCH,DICTATORIAAL,COMMUNISTISCH, en het werk van satan. Voor mij mag het GEDROCHT EU, over nacht nog KAPOT GAAN!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, het stikt momenteel in deze wereld van de catastrofen, maar het enige, waar het westen zich druk over lijkt te kunnen maken, zijn de Israëlische nederzettingen. Hoe zou dàt nou toch komen?
  Ik denk eerlijk gezegd wel, dat ik er een verklaring voor heb:
  Israël, de enige democratie van het Midden-Oosten, is om die reden ook de enige staat, die ze kunnen hèbben.
  Al die andere staten zijn moslimstaten. Ook de Palestijnen. En de Palestijnen, de moslims, worden, naar het gangbare patroon van dit ogenblik, door iedereen gekoesterd, gepaaid, naar de ogen gezien. Omdat ze zogenaamd zo ‘verdrukt’ zijn. Omdat het een fijn gevoel in je hoofd veroorzaakt als je hun kant kiest. -Of, simpelweg, omdat je stiekem ook bang bent, dat de moslims in jouw omgeving anders ‘boos’ worden. Met Israël valt wèl te praten zonder bloedige risico’s, dat weten de westerlingen. Daarom leggen ze de hele schuld maar vierkant bij Israël. Dat is het minst gevaarlijk. Daarom zeggen bepaalde groeperingen heel hypocriet, -de EO, bijvoorbeeld, meen ik me te herinneren- dat ze “natuurlijk” vrienden van Israël blijven, mààr….éérlijke vrienden. “Echte vrienden moéten juist kritisch zijn, want……”
  Schei alsjeblieft uit! Gééf me een teiltje met dit soort praat! Ze pakken de éne partij, die niets anders doet dan haar bestaan verdedigen, omdat ze om diverse redenen de andere, schuldige partij niet aandurven, dat is het echte verhaal!
  Je bekommeren om de ware dreigementen? Dat is véél te riskant!
  Het doet mij sterk denken aan een buurt die overlast ervaart door een alcoholist, maar,omdat ze die vent zelf niet aandurven, vallen ze zijn vrouw erover aan, die er misschien wel het meeste onder lijdt.
  Zoiets.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler 21.38. uur, op 6/8. Precies Theresa, daarom heb ik mijn lidmaatschap bij de EO ook opgezegd. Daar draait ook al alles “links”.

   Like

 3. Lucie zegt:

  Door die zwarte vriend in Amerika,heult heel de EU mee met die moslimliefhebber.
  Wat ze allemaal bezielt,wordt toch wel steeds vreemder.
  Ik las net op http://www.xandernieuws.punt.nl dat Obama rond heel Amerika een brede strook heeft ingesteld waarin de grondwet niet meer geldig is.
  Daar mogen alle mensen gecontroleerd worden,dus de tirannie komt steeds dichter bij.

  Like

 4. treintrien zegt:

  Haja, die prijs had hij al vóórdattie zelfs maar ingehuldigd was 😉
  Blerch. Mobama. Zwarte excuuspresident 😉
  De neger omdat het moet.

  Zeer goede aanbeveling tegenwoordig, die nobelprijs.
  Ik denk dat die Nobel zó hard in zijn graf ronddraait,
  dat je er half Europa van van stroom kan voorzien.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Daar om maak ik me zorgen om Europa, wij moeten het terug veroveren. Ik ben of ik het leuk vind of niet, toch een tamelijk;” Europeaan.”Ik hou van zijn climaat en van zijn mensen.Vooral de milde Climaat in Nederland.Vind ik aangenaam.

  Like

 6. HaJoGe zegt:

  Stel nu eens dat Israël echt zou doen waar het allemaal van beticht wordt. . . . ..

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  De leugens over Israel zijn niet aan te slepen. Zie b,v.:

  Goldstonerapport en andere laster ontmaskerd
  Zondag, 3 April 2011 19:39

  Onderzoek VN-commissie naar Gaza-oorlog mag op de grote stapel valse beschuldigingen tegen de Joden en de Joodse staat
  Richard Goldstone: van mening veranderd.
  Onderzoek VN-commissie naar Gaza-oorlog mag op de grote stapel valse beschuldigingen tegen de Joden en de Joodse staat
  Richard Goldstone: van mening veranderd Richard Goldstone: van mening veranderd

  Afgelopen weekeinde heeft de gepensioneerde Zuid-Afrikaanse rechter Richard Goldstone in de Washington Post toegegeven, dat zijn rapport over de Israëlische militaire inval in Gaza, in december 2008 en januari 2009, de Joodse staat ten onrechte van oorlogsmisdaden beschuldigde.

  Lees: http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1518-goldstonerapport-e
  Of: http://www.franklinterhorst.nl/Het%20Goldstone%20rapport.htm

  Ook werd Israel ervan beschuldigd fosfor te hebben gebruikt,terwijl het Hamas was.

  Dit is enkel het topje van de leugenberg.

  Like

 8. peter selie zegt:

  Ach meneer Wentholt Voet is gewoon een linkse broodjood. Er zijn er veel van in ons land kijk maar eens bij n.v. de omroep[.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s