Naftali Bennett: conflictmanagement is de juiste manier

Screenshot_30

Naftali Bennett

Israël boycotten is contraproductief, de vrijlating van Palestijnse gevangenen immoreel: in gesprek met het Duitse tijdschrift “Focus” gebruikt de Israëlische minister van Industrie, Handel, Arbeid en Religieuze Zaken Naftali Bennett duidelijke taal.

“Focus” voorzag het artikel met het gesprek met Bennet van de volgende titel: “Verzoening gaat niet”. De Israëlische minister verwees met deze zin naar radicale moslims. Het vredesproces van Oslo zou mislukt zijn, omdat er Palestijnse zelfmoordcommando´s naar Israël gestuurd zouden zijn in plaats van vreedzaam met Israëli´s samen te leven.

Daarom kijkt de chef van de partij “Het Joodse Huis” sceptisch naar de nieuwe vredesgesprekken. “Altijd wanneer wij geprobeerd hebben een perfecte oplossing te vinden, heeft dat tot terreur en verliezen geleid.” Desondanks zou hij met de Palestijnen willen praten. “We moeten met de Palestijnen aan tafel gaan zitten en de problemen van alledag oplossen. Conflictmanagement – dat is de manier.”

Autonomie ja, staat nee

Op de vraag waarom hij de Palestijnen een staat zou weigeren, legde Bennett uit dat hij voor een autonomie van de Palestijnen zou zijn, maar “een eigen staat op ons territorium betekent het einde van de staat Israël.” Hij zou niet toestaan dat het leven van zijn kinderen zou worden bedreigd, doordat radicale moslims in de buurt zouden mogen wonen. Bovendien zou de joodse staat piepklein zijn, het territorium van de islamitische wereld echter groter dan Israël.

De boycot van Israëlische producten door de Europese Unie bekritiseert Bennett als contraproductief. De Europeanen “schieten zichzelf uit het onderhandelingsproces”, ook door de eis om Jeruzalem te delen. “Hoe moeten we onderhandelen wanneer men ons vertelt hoe het resultaat er uit moet zien?”

Bron:

http://www.israelnetz.com/sicherheit/detailansicht/aktuell/bennett-im-focus-konfliktmanagement-ist-der-weg/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", EUSSR, Israël, Joden. Bookmark de permalink .

2 reacties op Naftali Bennett: conflictmanagement is de juiste manier

  1. luckybee zegt:

    Geert Wilders moeten wij of we het leuk vinden of niet Groot maken dat hij alleen regeren kan.Hij is de enige dat tegen de islamicering vecht.

    Like

  2. Tom Hendrix. zegt:

    Vrede met de Palestijnen, dat kan alleen: ” Als de palestijnen/moslims meer van hun kinderen zouden houden, als dat zij Israel zouden haten”, einde citaat van Golda Meir. En dat is absoluut de waarheid, en aangezien de MOSLIMS pas bereid zijn tot vrede, als ze de wereld hebben veroverd, KOMT DAAR NIETS VAN TERECHT!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s