Strafproces tegen radicale Moslimbroeders eind augustus in Cairo

Screenshot_35

Mohammed Badia

Er komt nieuw conflictpotentieel op de Egyptische binnenlandse politiek af. Het Openbaar Ministerie heeft voor 25 augustus een proces tegen vooraanstaande leden van de Moslimbroederschap vastgelegd. De geestelijk leider van de Moslimbroeders, Mohammed Badia, en zijn plaatsvervanger Chairat al-Schater, evenals vier andere topfunctionarissen worden een proces aanhangig gemaakt.

Het gaat o.a. om moord en aanzetten tot moord n.a.v. een gewapende botsing voor het hoofdkwartier van de Moslimbroeders op 30 juni 2013. Daarbij kwamen acht mensen om het leven, toen tegenstanders van de voormalige president Mohammed Morsi de centrale van de organisatie wilden bestormen.

300 topfunctionarissen van de Moslimbroeders zitten in de gevangenis

Sinds begin juli bevinden zitten behalve Morsi en de leiders van de Moslimbroeders nog ongeveer 300 andere topfunctionarissen gevangen. Er zullen vermoedelijk meer processen komen, die deels ook delicten uit de periode voor en rondom de “Arabellie” omvatten.

Op dit moment houden duizenden aanhangers van Morsi in protestkampen nog steeds de openbare pleinen Rabaa al-Adawija en al-Nahda in Cairo bezet. Ze eisen de herbenoeming van de radicaalislamitische staatspresident. Sinds de afzetting van Morsi zijn bij bloedige botsingen tussen zijn aanhangers en tegenstanders minstens 250 mensen om het leven gekomen. Op dit moment is er nog geen toenadering tussen het kamp van Morsi en dat van de door het leger gesteunde overgangsregering in zicht. Het proces tegen de vooraanstaande Moslimbroeders zou tot een nieuwe escalatie kunnen leiden.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0013628-Strafprozess-gegen-radikale-Muslimbr-der-Ende-August-Kairo

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

6 reacties op Strafproces tegen radicale Moslimbroeders eind augustus in Cairo

 1. luckybee zegt:

  Ze kunnen in Egypte doen en laten wat ze willen, het interesseert mij niet. het is hun land.

  Like

 2. Republikein. zegt:

  Wat een topper is ie, mooi pak met das,moderne bril op,gewoon een lieve opa,mwuuaahh.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Republikein 19.54. uur. Neen hoor, gewoon een echte HAATBAARD!

   Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Republikein. zegt:
   6 augustus 2013 om 19:54
   ————————————————————————————————————————
   Het is eigenlijk geen gezicht……………net alsof je een holbewoner op hakjes laat lopen.

   Like

 3. Jan zegt:

  Verboden in Egypte, toegestaan in o.a. Nederland: Al Jazeera

  Egypt: al Jazeera ‘National Threat,’ Bans Channel, Arrests Journalists
  In their statement, the Egyptian ministers of investment, telecommunications and information accused al Jazeera Mubashir Misr of spreading lies and rumors damaging to Egyptian national security and unity.The statement read: “Al Jazeera Mubashir Misr does not have a legal basis for its presence in Egypt, and it has been shown that it does not possess any of the licenses and permits that it requires to conduct its operations on Egyptian territory.”
  http://www.jewishpress.com/news/egypt-al-jazeera-national-threat-bans-channel-arrests-journalists/2013/08/30/

  UPC’s mening over tv-kanaal Al Jazeera
  Het nieuws tv-kanaal Al Jazeera English heeft het doel om een correct en representatief nieuwsaanbod wereldwijd te genereren.
  De tv-zender Al Jazeera English is een 24-uurskanaal dat 7 dagen per week Engelstalige actualiteiten en nieuwsberichten uitzendt. Het hoofdkwartier van dit tv-kanaal bevindt zich in Qatar.
  De programma’s en uitzendingen van Al Jazeera English zijn divers van genre en achtergrond, maar bieden stuk voor stuk een relevant perspectief op actualiteiten tot aan entertainment vanuit een niet-Westerse wereldblik. Al Jazeera English combineert als het ware globale nieuwsfeiten en interessante thema’s met globale, zowel als regionale perspectieven.
  http://www.upc.nl/televisie/tv-zenders/zenders/al-jazeera-english/

  Like

 4. Jan zegt:

  “Hoge strafeis tegen Rena Netjes”
  In Egypte zijn hoge straffen geëist tegen buitenlandse journalisten, onder wie de Nederlandse Rena Netjes. Dat melden Arabische nieuwssites.

  Het zou gaan om celstraffen van 15 tot 25 jaar voor twintig journalisten. Zij zouden steun hebben gegeven aan de Moslimbroederschap, die in Egypte inmiddels op een lijst van terreurgroepen staat.
  Valse informatie

  Het is nog onduidelijk welke straf er tegen Netjes is geëist. De Nederlandse journaliste is in februari uit Egypte vertrokken, toen duidelijk werd dat ze zou worden vervolgd.
  http://nos.nl/artikel/657229-hoge-strafeis-tegen-rena-netjes.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s