Terreuralarm komt precies op tijd voor veelgeplaagde NSA

Screenshot_27

Hoe ernstig is het om in ons land op basis van informatie van de Amerikaanse NSA een terreuralarm af te kondigen terwijl in Nederland op basis van dezelfde informatie geen enkel alarm geldt? En hoeveel toeval speelt er mee in het feit dat de NSA een nooit gezien terreuralarm afkondigt, één dag nadat klokkenluider Edward Snowden politiek asiel krijgt in Rusland?

Er heerst in ons land een verhoogde waakzaamheid als gevolg van de internationale terreurdreiging. De Amerikaanse inlichtingendienst NSA waarschuwde voor ‘een grote terroristische aanslag’, mogelijk de grootste terreuractie sinds 9/11. De Verenigde Staten sloten 19 ambassades in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika en beslisten zelfs om die sluiting te verlengen. Ook Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland sloten hun ambassades in de regio.

Lees verder>>>

(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Terreuralarm komt precies op tijd voor veelgeplaagde NSA

 1. luckybee zegt:

  Oooooof de NSA kreeg deze moeilijkheden juist om dat de Teroristen tereur daden plannen?

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Misschien denkt Snowden op zijn manier iets te hebben aangetoond concreet, maar eerlijk gesproken dacht ik al veel langer dat dergelijke surveillance methoden bestonden. Dat ongeveer de helt van de wereldbevolking zit te veinzen dat dit zo’n groot schandaal zou zijn, kan er bij mij niet goed in. Heel deze situatie toont alleen maar aan dat de methoden van de NSA en Europese veiligheidsdiensten (die van gelijkaardige methoden gebruik maken) een tweesnijdend zwaard is. Het kan zowel tegen mensen in het algemeen worden gebruikt, als een gewettigd doel hebben om de openbare veiligheid mee te beschermen. Die twee tendenzen kunnen beide overtuigend vooruitgeschoven worden in een debat over privacy, en daar hadden we Snowden niet voor nodig.

  Dat de NSA nu vooral het laatste wil benadrukken, is dus geen verrassing ! Snowden zelf heeft weinig of niets toegevoegd aan de discussie over privacy. Me dunkt dat er genoeg boeken over geschreven zijn.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Dit valt inderdaad wel heel erg op. We worden belogen, en een land, als de U.S.A. geleid door de MOSLIM OBAMA wantrouw ik al bij voorbaat. Dit wordt allemaal gedaan, om onze privacy nog meer te beknotten, en goed geluld met het argument terrorisme. Neen, de dubbele agenda speelt een rol.

  Like

 4. Jan zegt:

  “Osama Bin Laden is dead, and Al Qaida is defeated and on the run”
  “Benghazi is just a phony scandal”

  Aangezien de VS niet meer in staat is om zelfs maar een gebouw te verdedigen laat het zien dat het als militaire macht niets meer waard is. Duidelijk werd dit enkele maanden terug toen het zich terug trok toen Noord-Korea raketten in stelling bracht. Conclusie wat Israël betreft: die staat er alleen voor (wat wij al wisten) en het beste is nu toe te slaan, nu een fiks deel van het leger van Iran in Syrië vecht.

  Like

 5. Rommedoe zegt:

  Ben zelf een stap teruggegaan in de “communicatieve evolutie” door gewoon weer een brief toe te vertrouwen aan de aloude Tante Pos. Het verschil met e-mail is een postzegel, een gezond wandelingetje naar de brievenbus en bovenal nog zo iets als briefgeheim. Tenzij brieven worden open gestoomd zoals in de voormalige DDR.

  Like

 6. Jan zegt:

  Newspeak van links naar aanleiding van de ‘wereldwijde terreurdreiging’:

  State Dept Jen Psaki: Pulling Our People From Yemen Isn’t An Evacuation, It’s A “Reduction In Staffing”

  En Benghaze is volgens links een ‘phony scandal’, net als het afluisterschandaal.
  Heeft dat linkse volk wel eens bedacht dat zijzelf allen nep zijn, net als hun theorietjes zoals ‘global warming’ en niet te vergeten het socialisme zelf?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s