Duisburg-Hochfeld “is niet te redden”- burgerkritiek op autoriteiten

Screenshot_1

Dr. Michael Willhardt is betrokken bij de lobbyclub en bij de Vereniging Toekomststadsdeel in en voor Hochfeld. In een goede afloop voor de probleemwijk, waarin duizenden inwoners uit Roemenië en Bulgarije wonen, gelooft hij niet meer. Men zegt dat er nog 6000 armoedevluchtelingen naar Duisburg willen komen.

Ze waren ooit bij elkaar gekomen om het problematische stadsdeel Duisburg-Hochfeld in ieder geval te stabiliseren, elkaar te ondersteunen en zich in te zetten voor een leefbare wijk. “Dat geloof ik nu niet meer”, zegt Dr. Miachel Willhardt, die betrokken is bij de Hochfelder lobbyclub en bij de Vereniging Toekomststadsdeel.

Screenshot_6

Dr. Michael Willhardt

In juli 2011 had de vereniging een brandbrief naar de stad gestuurd: “De maat is vol!”, luidde destijds de centrale boodschap, vergezeld door een hartstochtelijke schreeuw om hulp voor hun stadsdeel door de Hochfelders. Want die hadden al lang pijnlijk moeten ervaren dat de golf armoede-immigranten in het sowieso al problematische stadsdeel steeds ondraaglijker werd. De brandbrief werd gevolgd door een publieke discussie in de Pauluskerk, tijdens welke bleek: de Hochfelders voelen zich in de steek gelaten. Door iedereen.

Niet alleen Hochfeld, maar stadsdelen in het hele Ruhrgebied

Daaraan is ook na meer dan een jaar niets veranderd. Integendeel, de sfeer is nog veel slechter geworden. Een mengsel van galgenhumor, verzet, maar ook verbittering en berusting waait over tafel als je met Michael Willhardt over de situatie in het stadsdeel praat, dat lijdt onder de enorme toestroom van Sinti en Roma uit Roemenië en Bulgarije. Het sarcasme druipt uit zijn woorden wanneer hij, aangesproken op het sinds een jaar bestaande handelingsconcept van de stad, zegt: “Nu heeft de integratiegevolmachtigde als coördinatrice eerst enkele werkgroepen in het leven geroepen.” Geld inzamelen voor Hochfeld? Scepsis is daar een enorm understatement, als je het gezicht van Willhardt bekijkt. Een duidelijk geval van: dat is niks. Want “er zal toch niks gebeuren”.

Screenshot_2

“Hochfeldt is niet te redden”, zegt Willhardt, om er daarna een beetje provocatief aan toe te voegen: “Het is alleen maar de vraag hoe lang het duurt totdat Hochfeldt een rechtsvrije ruimte is.” En daarmee bedoelt hij niet alleen Hochfeldt, maar ook vele andere stadsdelen. Niet alleen in Duisburg, maar in het hele Ruhrgebied.

Waarom bemoeit de fiscus zich er niet mee?

In het stadsdeel, aldus Willhardt, zou het op dit moment “rustig” zijn, omdat alle gaten volgestopt zouden zijn, er geen nieuwe immigranten meer “bij passen”. Hij gelooft het gerucht dat de ronde doet door Hochfeldt: “Een clanchef zou gezegd hebben dat er nog 6000 wachten.” Het zou slechts een kwestie van tijd zijn tot er nog meer huizen zouden vervallen en als nieuw thuis voor armoede-immigranten goed geld zouden opleveren voor gewetenloze verhuurders. De politie, aldus Willhardt, zou op dit moment zeer coöperatief zijn. Maar waarom de fiscus niet ingrijpt bij zwart geld incasserende verhuurders, bij “werkgevers”, die gebruik maken van mensen die goedkoop zwart werken, dat maakt hem boos.

Screenshot_4

Daarbij is voor hem als gestudeerd socioloog niet de armoede het eigenlijke probleem. “We hebben een onderwijsprobleem in Hochfeldt.” Om dan weer provocatief vast te stellen: “Het maakt mij toch helemaal niks uit in welke taal iemand de school niet heeft afgemaakt.” Juist, omdat het aantal analfabeten bij de immigranten zo hoog is, vraagt Willhardt zich af: “Wat moeten we met deze mensen doen?” Daarbij heeft hij vooral de jonge mannen zonder perspectieven op het oog: “als die niets te doen hebben, gaan ze rare dingen doen. Dat wordt trammelant.”

Het handelingsconcept? Een “brutaliteit”

“Bang”, zegt Willhardt, “bang ben ik nu niet. Bang ben ik voor datgene wat er over een paar jaar komt.” En dan windt hij zich op. Bijvoorbeeld over het feit dat de Duitse regering geen [problemen ziet bij de immigratie vanuit Zuidoost-Europa: “die hebben toch geen idee.” En ook de stad krijgt een veeg uit de pan: “De begroting is voor de stad toch het excuus bij uitstek.” En het handelingsconcept voor Hochfeldt? “Dat is een brutaliteit. Het is een analyse plus maatregelen, die men niet kan nemen, omdat er geen geld is.”

Screenshot_3

Bron:

http://www.derwesten.de/staedte/duisburg/duisburg-hochfeld-ist-nicht-zu-retten-buerger-kritik-an-behoerden-id7128966.html

Auteur: Svenja Aufderheide

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Bulgarije, Criminaliteit, Duitsland, EUSSR, Multiculti, Naïviteit, Roemenië, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

9 reacties op Duisburg-Hochfeld “is niet te redden”- burgerkritiek op autoriteiten

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nee, natuurlijk is er geen oplossing voor het probleem. Die Roma en Sinti doen precies wat ze willen en trekken zich van niets en niemand wat aan. Arrogantie ten top! Vanaf, pak weg, de vijftiende, zestiende eeuw, toen men hun kuren (want dat zijn het gewoon) goed zat was, zijn ze een paar eeuwen lang hard aangepakt. Wreed zelfs, naar onze huidige maatstaven, maar het was toen echt nodig omdat de mensen de schade die ze aanrichtten er niet bij konden hebben; ook zonder dat werd er door de bevolking al gebrek genoeg geleden. Oké, dat kan nu niet meer. Maar wat moet je dan met zo’n chronisch borderline/Asp-volk in je omgeving? Ze onderbrengen op aparte, afgelegen terreinen, zoals vroeger schijnt ook al niet meer te mogen, nog afgezien van het feit, dat velen van hen niet eens meer in woonwagens schijnen te wonen! Ik zie een stad als Duisburg op die manier nog eens compleet de vernieling in gaan, louter vanwege die Roma en Sinti!

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Dit krijg je nu, met de socialisten en christen-democraten, die totaal buiten de werkelijkheid leven. De gutmenschen, en “ons soort mensen”, van de politiek correcte partijen, interesseert het geen zier, dat hele wijken in de grote steden eruit zien als Casablanca, of eruit zien als het eerste de beste achterbuurt. Neen, daar zadelen ze de gewone burgerij mee op, die mogen de last dragen, van de verrijking door moslims enerzijds, en de sinti en roma anderzijds. En wacht maar als dankzij de communisten der EUSSR, per 1 januari 2014 ook nog de grenzen opengaan voor de Bulgaren! Politici zijn verraders van hun eigen volk geworden.

  Like

 3. Helena zegt:

  Gewoon de bedoeling, helemaal volgens plan, we moeten eraan..
  Niet zo moeilijk te bedenken dat dit uiteindelijk helemaal uit de klauwen loopt.
  Ik zal niet verbaasd zijn als mensen, tot wanhoop gedreven, het recht in eigen hand gaan nemen.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Gewoon links blijven stemmen, het kan even duren maar alles gaat naar de kloten.

  Like

 5. Jan zegt:

  Komt er van als je van God los bent en meent dat je zonder nationale staat en nationalisme kunt overleven en meent dat ‘multikulti’ de nieuwe religie is.

  Die Feinde Deutschlands: Spitzenpolitiker und ihre deutschenfeindlichen Zitate
  http://michael-mannheimer.info/2012/06/03/die-feinde-deutschlands-spitzenpolitiker-und-ihre-deutschenfeindlichen-zitate/

  Like

 6. luckybee zegt:

  Smijt Frans Bauer de zigeuner uit de TV zendingen.

  Like

 7. Jan zegt:

  Ursula von der Leyen, CDU en minister van Werk en Sociale Zaken (copie van Elaa Vogelaar en hielenlikker van Merkel) meent echter: “De kwaliteit van de mensen die naar Duitsland komen is een buitenkansje, het maakt ons land jonger, creatiever en internationaler. In het ideale geval wordt de Europa arbeidsmarkt spil voor vakkennis en welvaart.”
  http://www.zukunftskinder.org/?p=38732

  Van der Leyden was ook degene die niet kon verdragen dat Gertrud Höhler in haar boek ‘Die Patin’ ongezouten kritiek levert op Merkel, op haar niet-regeren en totale gebrek aan visie op de politiek, op Merkel eeuwige gewauwel, eindeloos betogen houden en niets zeggen (Geschwafel)

  Angela Merkel arbeitet am Zerfall der Demokratie

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  @Jan 09.01. uur. Ik ben benieuwd hoe de verkiezingen in Duitsland gaan verlopen. Ik blijf er twijfels aan houden, of Mw. Merkel een betrouwbaar persoon is. Ik vind haar verleden verdacht, er waren en zijn geruchten dat ze “Spitzel”, is geweest voor de Stasi- de binnenlandse veiligheidsdienst van de DDR. Maar al met al, als ook de Duitsers, weer politiek correct gaan stemmen op CDU, SPD, GRÜNEN, FDP, is de uitkomst hetzelfde als in NEDERLAND, namelijk de EUSSR blijft in het zadel, de massa immigratie gaat dan volop door, en uiteindelijk zullen de Duitsers-net als wij- compleet worden leeggezogen door de EUSSR. Mark my words.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s