EU dwingt Italië om “bootvluchtelingen” op te nemen

Screenshot_1

De kustwachten in Italië en Malta weigerden meerdere keren 102 migranten op te nemen. Nu intervenieert de EU.

Italië is ermee akkoord gegaan om 102 gestrande migranten op te nemen. Deze werden van een schip gered, nadat Malta drie dagen lang geweigerd had de vluchtelingen aan land te laten.

De migranten werden zondag 24 zeemijlen voor de Libische kust opgepikt door een containerschip onder Liberiaanse vlag. Het schip had de territoriale wateren van Malta bereikt, maar de regering had geen toestemming gegeven de mensen aan land te laten.

De regering van Malta drong er op aan dat de vluchtelingen naar Libië teruggebracht zouden worden. De EU antwoordde echter, dat uit humanitaire redenen toestemming zou moeten worden gegeven om de mensen aan land te laten gaan. Aan boord van het schip bevonden zich o.a. een gewonde vrouw, een baby van 5 maanden oud en vier zwangere vrouwen.

De Europese Commissie riep Malta ertoe op het schip zo snel mogelijk te laten aanleggen. “Op dit moment is het de humanitaire plicht van de Maltezer autoriteiten om de personen van boord te laten gaan. Het zou een schending van het volkerenrecht zijn om het schip naar Libië terug te sturen”, stond er in een verklaring van EU-commissaris Cecilia Malmström. Nu ging Italië ermee akkoord de vluchtelingen op te nemen. Ze worden naar Sicilië overgebracht.

De minister-president van Malta, Joseph Muscat, bedankte zijn Italiaanse collega Enrico Letta. Dit zou de betrekkingen tussen de beide landen versterken, zei hij.

“Coherente migratiepolitiek”

Omdat de stroom vluchtelingen uit Noord-Afrika richting Europa weer toeneemt, heeft Malta wat betreft de immigratie de EU herhaaldelijk om hulp verzocht. De situatie op het eiland zou onhoudbaar zijn, zei Muscat onlangs tijdens een bezoek in Rome.

Hij riep Brussel ertoe op nieuwe immigratieregels uit te werken. “Men heeft ons in de steek gelaten. We hebben een coherente migratiepolitiek nodig. Lege woorden over solidariteit zijn niet voldoende”, aldus Muscat.

In vergelijking tot zijn bevolking heeft Malta het grootste aantal asielzoekers in Europa. De eilandenstaat met 418.000 inwoners meldde 21,7 asielverzoeken per 1000 inwoners. Muscat wees de beschuldiging van de hand dat zijn regering buitenlandervijandig zou zijn. Hij zou voorstander zijn van een multiculturele samenleving, verzekerde hij.

Bron:

http://bazonline.ch/ausland/europa/EU-zwingt-Italien-zur-Aufnahme-von-Bootsfluechtlingen/story/20257773

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", EUSSR, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, Malta, Multiculti. Bookmark de permalink .

35 reacties op EU dwingt Italië om “bootvluchtelingen” op te nemen

 1. Wat doen Malta en Italië toch onnodig moeilijk?
  We hebben in Nederland toch nog ruimschoots plek?
  En geld genoeg om al die arme zieligerds te helpen met gratis huis, meubelering, kleren, eten, asieladvocaten en nog een heleboel.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Op het 4 km2 grote landgoed ‘de Horsten’ staat ‘villa Eikelworst’ toch leeg? Met slechts eentje per m2 kunnen we er 4 miljoen kwijt.

  Like

 3. henk schroemges zegt:

  Aan die criminele koppen te zien verheugen ze zich al hemels om aan hun gebruikelijke aktiviteiten in het westen te kunnen beginnen: het gezamelijk verkrachten en mishandelen van jonge vrouwen en meisjes daar. Zielig kijken doen ze verder wel bij de loketten van de sociale diensten.

  Like

 4. Helena zegt:

  Het identitair verzet bracht een bezoekje aan het no border camp in Rotterdam.
  De no border’s gooiden met stenen, wie werd gearresteerd? Net als in Engeland de EDL altijd degenen zijn die gearresteerd worden terwijl uaf voor geweld zorgt.
  Weer een bewijs van de politie staat die we zijn geworden,
  http://rechtsactueel.com/2013/08/07/vreedzame-actievoerders-id-verzet-gearresteerd-illegale-vandalen-no-border-camp-met-rust-gelaten/

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  WAT HEBBEN DIE GORE RODE IDIOTEN VAN DE EUSSR TE WILLEN! LAAT ZE VERDOMME EVEN HELEMAAL DOODVALLEN! En die achterlijke rode mafdoos Malmström voorop s.v.p.
  Wie nu nog niet inziet dat de EU ons naar de kloten laat gaan, die heeft een plaat beton voor zijn/haar kop.

  Like

  • Helena zegt:

   Alweer een leuk plaatje.

   Like

  • Theodoor zegt:

   De EU kwekt maar en kweekt kwaad.
   Volgend jaar verkiezingen.
   Selecteer een paar heldere site’s over de EU en stuur ze naar al je vrienden, familie en kennissen als tegenhanger van wat de staatsomroep t.z.t weer aan reclame de ether in smijt.
   Comiteetje die dat uitzoekt, samen met een paar slimme mensen? Moet vooral helder en kort zijn op;

   financieel gebied; we hebben geen oorlog op de ouderwetse manieren met veel bloed en zo maar een oorlog met de zuidelijke landen om geld, we worden echt helemaal uitgekleed, onze politici staan er bij en kijken de andere kant op,

   immigratiegebied , het zijn allemaal kansarme stakkers die het sociale systeem onbetaalbaar gaan maken,

   Israël, het lijkt erop dat de EU opdracht heeft gekregen om Israël op de knieën te krijgen betreffende hun veiligheid. Van wie? Waarschijnlijk de overheersende linker vleugel van het Europees parlement. Er moet zo weinig mogelijk links worden gestemd straks.

   islam en koran (vooral van schreeuwende grotbewoners die de wereld willen overheersen zullen diepe indruk maken alsmede de “zielige” predikers van het kwaad die ongelovigen en homo’s de pan in willen hakken. Over de Arabische lente maar niet gesproken dat doet de NOS en de VARA wel omdat het zo geslaagd is nu met de democratie daar. Ik zie dat nog niet, heb zeker een andere bril op.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Als dat zou kunnen !!!! (de hoofdletters)

   Like

 6. Jean zegt:

  Italië rug recht houden en dat tuig niet doorlaten, laat die EU criminelen maar lullen, als ze soms ter vplaatse zouden komen kieper ze dan op die boot die ‘retour’ vertrekt want wij zijn die criminelen van dat EU gedrocht spuugzat en vooral die schijnheilige Drievuldigheid (vanRAMPay, barbarosso en der kampfuhrer).
  Italië MOET nu steun krijgen van heel Europa in het afhouden van die tafelschuimers, klaplopers, islamtuig e.d.

  Like

 7. Jan zegt:

  Het is mij een compleet raadsel waarom ook maar één enkel land luister naar de gekken in Brussel die 0,0 macht hebben.
  Ik zou de marine inzetten en gaf een schot voor de boeg als zij binnen de territoriale wateren zouden komen. Varen zij door zijn zij visvoer.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jan 18.04. uur. Jan, je zegt terecht gekken, maar ik zou daar het bijvoeglijke naamwoord ” gevaarlijke”, aan wensen toe te voegen. Ze willen ons KAPOT HEBBEN egaal wat het dat BRUSSELSE CRAPUUL kost! Pek en veren, en optrekken naar Den Haag en Brussel. Maar dat zal voor velen net een stap te ver zijn. Hoewel……

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Het zou een schending van het volkerenrecht zijn om het schip naar Libië terug te sturen”, stond er in een verklaring van EU-commissaris Cecilia Malmström.

  Hoezo schending van het volkerenrecht? Libië is toch inmiddels lang en breed met hulp van de EU in een democratisch islamitisch paradijs veranderd. Kosten nog moeite werden door de EU gespaard dit doel te bereiken. Alles waar de EU haar tentakels inzet is verdoemd tot ondergang. Of het nu Noord Afrika of Europa zelf is. Mijn verlangen naar een Europese lente wordt met de dag groter.

  Like

  • Jean zegt:

   guusvelreads,
   Nog even geduld, die criminelen van dat EU gedrocht zijn bezig met hun eigen ondergang.
   25 mei 2014 is het D-Day voor de Europese burgers want dan wordt dat gedrocht opgedoekt, het heeft al zoveel schade veroorzaakt tot renovatie niet meer helpt, het wordt eerst slopen en dan weer opbouwen maar dan zonder die lafaards en verraders. Wat die te wachten staat is een rechtbank ‘zonder’ vriendjes wel te verstaan.
   Opknopen van dat tuig is nog te netjes zeker wat die schijnheilige Drievuldigheid betreft.

   Like

 9. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Om voor de hand liggende redenen zijn vrouwen en kinderen zieliger dan volwassen mannen. Dus alleen de eerste twee groepen laten we toe, en wel in ruimere mate. De volwassen mannen mogen proberen Saoedi-Arabië te veroveren. Saoedisch verzet zal met eeuwige verdoemenis beloond worden. Er is immers een grote kloof tussen de Salafisten en de Moslim-Broeders.

  Like

 10. JiepMK zegt:

  Neem jij in ruimere mate een zooi van die zielige zandnegertjes op in je eigen huis en op eigen kosten dan, @oogenhand?

  Like

 11. beny zegt:

  ik zou ze afzetten aan het adres van ss-teef malmstrom!

  Like

 12. beny zegt:

  ik snap trouwens niet waarom democratische italiaanse politici gehoor en gevolg geven aan een ondemocratische instelling EU genaamd,negeer deze dictatuur gewoon,het volk heeft jullie gekozen om hen te dienen en niet om naar de pijpen te dansen van een handje vol onverkozen,ondemocratische dictators

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  @Jean 10.53. uur. Beste Jean, als de bevolking in België en Nederland eindelijk ontwaken, en de leugens van de socialisten, links-liberalen, liberalen en christen-democraten NIET MEER SLIKKEN.
  Het heeft geen zin Jean, om daar maar met 50 mensen aan te beginnen bijvoorbeeld.

  Like

 14. Daiyu-ninja zegt:

  Het vuilnis van Afrika
  Door: E.J. Bron
  De vertegenwoordiger van Kongo bij de VN in Genève: “De Afrikaanse immigranten in Italië zijn het vuilnis van Afrika”.

  Serge Boret Bokwango, lid van de permanente vertegenwoordiging van Kongo bij de VN in Genève, publiceerde 8 juni een open brief, die daarna ´s nachts op de Italiaanse nieuwssite “Julienews” werd gepubliceerd en waarin hij zich onverbloemd over de zich in Zuid-Italië bevindende “immigranten” uitlaat, die via het eiland Lampedusa binnenkomen en van wie het aantal constant toeneemt.

  Hij schrijft: “Zuid-Italië krijgt niet alleen maar het vuilnis uit het noorden, maar ook uit Afrika (namelijk de Afrikaanse “immigranten”, die hier als handelaren en bedelaars op straat optreden)”.

  De Afrikanen, die ik vaak in Italië zie, vervolgt de Kongolese diplomaat, “verkopen alles en iedereen en prostitueren zichzelf. Ze zijn het schuim van Afrika. Deze mensen, die als handelaren op de stranden optreden en in de straten van de steden rondhangen, zijn geenszins representatief voor de Afrikanen in Afrika, die vechten voor de wederopbouw van en de ontwikkeling van hun geboortelanden. Gezien dit feit vraag ik me af waarom Italië en andere Europese landen evenals de Arabische landen het toestaan en tolereren dat zulke personen zich op hun nationale territorium ophouden.”

  Bokwango afsluitend: “Ik heb een sterk gevoel van schaamte en woede tegenover deze Afrikaanse ´immigranten´, die als ratten tekeergaan die de steden overvallen. Ik voel echter ook schaamte en woede tegenover de Afrikaanse regeringen, die de massale exodus van hun afval naar Italië, Europa en Arabië ook nog ondersteunen.”

  Bron:
  http://tinyurl.com/6hpabl4

  Bron oorspronkelijke artikel:
  http://tinyurl.com/6h8bprw

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron

  Like

 15. henk schroemges zegt:

  Die gemotoriseerde aktievoerders in Griekenland, hoe heten die ook al weer? Iets met “dageraad” of zo. Je hoort ook daar niks meer van in de linkse bladen! Zouden die inmiddels 3 of 4 motorclubs in Nederland en andere EU-landen niet hiervoor ook te animeren zijn?

  Like

 16. beny zegt:

  dat antisemitisch is er teveel aan

  Like

 17. Tom Hendrix. zegt:

  @ E.J.Bron 14.42. uur. En dat moeten we echt niet willen. Een groepering als “de gouden dageraad”, is een groot gevaar, en daar kan men beter ver van weg blijven.

  Like

 18. henk schroemges zegt:

  Wist niet dat de ” Gouden Dageraad” figuren ook Joden in mekaar hadden geslagen cq gediscrimineerd. Zoals ik al zei, je hoort niets meer over hun aktiviteiten.

  Like

 19. Jan zegt:

  Hahahahaha, Marokkaanse ‘politieke vluchtelingen’ in Italië chanteren Italiaanse regering door smeol dicht te naaien:

  (gewoon dood laten gaan)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s