“Stuttgarter Zeitung” beeldt Netanyahu uit als duivenvergiftiger

Screenshot_52

In Israël neemt de wrevel toe over Duitse kranten, die met karikaturen antisemitische vooroordelen stimuleren. Het jongste voorbeeld is de “Stuttgarter Zeitung”: deze publiceerde dinsdag op de voorpagina een tekening, die Israëls minister-president Benjamin Netanyahu voorstelt als duivenvergiftiger in het park. Hij valt de Midden-Oosten-vredesduif aan met het gif “nederzettingenbouw”. De Israëlische ambassade in Duitsland heeft tegen de tekening geprotesteerd, die het oude beeld van de Jood als bronnenvergiftiger reactiveert. Onder de tekening staat een toespeling op het lied “duiven vergiftigen” van de in 2011 overleden joodse componist, zanger en dichter George Kreisler. Diens dochter Sandra protesteerde op haar Facebook-site scherp tegen het misbruik van de naam van haar vader.

Sandra Kreisler schrijft: “Hoe kun je een tekening publiceren, die de naam en het werk van mijn vader in verband brengt met een mening, die ten eerste duidelijk NIET de zijne was, en ten tweede GEEN ENKEL verband heeft met het geciteerde lied en ten derde zuiver inhoudelijk net zo antisemitisch als inhoudelijk verkeerd is. Ik verwacht een rectificatie dat George Kreisler nooit zo´n mening geuit heeft en een openbare verontschuldiging van de karikaturist. Het is schandalig om op zo´n manier op het graf van mijn vader te dansen.”

Opmerkelijk is ook, dat Netanyahu in de tekening in z´n eentje op de bank zit. Blijkbaar hebben de Palestijnen, de Arabische buurlanden en Iran niets met het vredesproces te maken – zo in ieder geval ziet de tekenaar in Stuttgart dit.

Onlangs nog had de in München verschijnende “Süddeutsche Zeitung” een karikatuur gepubliceerd, die Israël als vraatzuchtige moloch uitbeeldde, en zich hier achteraf voor verontschuldigde. Lezers die op het artikel reageerden, hadden hierover opgemerkt dat deze vorm van Jodensmaad rechtstreeks aansluit bij de nationaalsocialistische laster.

Bron:

Israelheute.com

Auteur: Tommy Müller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Duitsland, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Stuttgarter Zeitung” beeldt Netanyahu uit als duivenvergiftiger

 1. Pieter Nokkio zegt:

  Duitsers zijn over het algemeen altijd antisemitisch geweest, ze verpakken het nu (nog) geniepiger.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Wordt tijd dat we die Stuttgarter Zeitung eens gaan uitbeelden………………..

  Like

 3. geert zegt:

  In de oorlog waren het ook al moslim knuffelaars. Jodenhaat zit in hun genen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  De nieuwe nazi tijd is aangebroken, toen waren ze ook heel vindingrijk met spotprenten.
  Stuttgarter Zeitung een smerige nazi bende !!

  Like

 5. In Apolypse de Tweede Wereldoorlog, gisteravond 6/6/13 aflevering 5, uitgezonden door de TROS, werd zowaar de verbondenheid tussen nazisme en islam genoemd (met de grootmoefti van Jeruzalem).
  Zie op:

  Like

 6. Henny Clemens zegt:

  Koddebeier 14:42
  Ja je hebt gelijk, daar waren ze goed in, en ik zou als Joodse journalist een prenje afdrukken met Mvr Merkel met een spuitje in de vorm van een raket en een buisje met de naam ziclon gas, en dat als raket boven Israell laten hangen.
  Voor wat hoort wat toch?
  Sorry ik weet niet of ziclon goed gespelt is maar jullie begrijpen vast wel wat er mee bedoelt wordt

  Like

  • koddebeier zegt:

   Zou een goede zet zijn. die rotzooi heet zyklon b en is nog jaren na de oorlog geproduceerd en werd/word oa. gebruikt bij het gassen van meubels tegen houtworm.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zyklon B geproduceerd door Bayer dat in die tijd voor 45% in handen was van IG Farben alwaar onze prins voor de oorlog ook nog een boterham verdient heeft.

   Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Kijk, en dat had diezelfde NAZI ZEITUNG gesierd als ze het LEF hadden, om MO DE PERVERSE PEDO PROFEET ZO AF TE BEELDEN! Maar dat niet hoor! Stel je voor, de lieverds van de RODEN en ander links, daar komt niets van in. Maar wel ISRAEL BASHEN en CONSERVATIEVEN belasteren, daar zijn de RODE en GROENE RATTEN goed in. KOTS!

  Like

 8. felix zegt:

  Het is Zyklon B. Voor meer info zie hier. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zyklon_B

  Like

 9. Martien Pennings zegt:

  Volgens mij lijkt die duif op Abbas.
  Die bril met name.

  Like

 10. Hallo Martien Pennings (op 8 augustus): Ja dat het heerlijk was als werd aangegeven in een film van 52 minuten wáár de verbondenheid islam-nazisme werd genoemd, had ik al voorzien. Je hebt blijkbaar de film niet gestart. Want die begint op 41 minuten 20 seconden (bij jou niet?)
  Omdat dit starttijdstip namelijk al in de youtube-code zit verwerkt:

  Like

 11. Dina zegt:

  Er zijn ook duitsers die zich terecht schamen voor hun asociale mensen..Die mensen missen de wijsheid die ze hard nodig hebben. de 10 geboden kennen ze niet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s