IK BEN MOE! (2 brieven van “onbekend”)

Screenshot_1

Als je inderdaad sinds je 16e bijdraagt aan de kassen van de pensioenfondsen en je gaat al uit van de fictie van een kapitaaldekking dan zou je er toch vanuit mogen gaan dat je redelijk wat hebt gespaard, zeker met de rente op rente die op mijn spaarcenten is verkregen in de goede jaren-80 en jaren-90 (goede jaren in de zin van een mooie rentevoet). Het stoort dan enorm als een jonge huppelkut drs. in communicatief kleien en creatief werken met kurk van net 24 lentes bij Pauw en Witteman komt uitleggen dat ik met mijn geld solidair moet zijn met de jongeren. Waarom? Hebben zij niet genoeg tijd om zelf te sparen voor hun oude dag? Of moeten van mijn spaarcenten ook nog dikke bonussen van de bestuurders van mijn pensioenfonds worden betaald?

Mag de minister van Financiën zo maar een miljardengreep doen in mijn spaarpot om het begrotingstekort te verlagen, gelijk vriend Onno Ruding van het Christen Democratisch Appel deed? Wat is er gebeurd met mijn jarenlange € 540 per maand bijdrage ten behoeve van MIJN VUT?

Desgevraagd aan de Buitenland commissie van het Nederlandse parlement wist de heer Timmermans in het bijzijn van een Rijks-scharrelvarken mij te vertellen, dat gaat de kamer met de vakbonden beslissen. Alsof ik met mijn schoenmaker ga beslissen wat we gaan doen met zijn spaargeld en huisje in het Limburgse. In gewoon Nederlands zou ik dat struikroverij willen noemen.

Gelet op het beleid van de dame die ik als vleesgeworden domheid betitel, de minister van VWS, zou ik graag een pil van Drion willen hebben. Dan kan ik zelf op het moment dat ik vind dat ik genoeg ben uitgeperst er gewoon uitstappen. Mij zal jammer genoeg niets anders overblijven dan dat wat de laatste zin is uit Titaantjes: Hij stapte van de brug en uit het leven. En ik ben het hartstikke moe om telkens dat geouwehoer over die vergrijzing aan te moeten horen waarmee men ons regelmatig een schuldgevoel aan probeert te praten omdat we überhaupt nog het lef hebben om zo lang te leven; vooral de overheid maakt hier graag gebruik van, maar die vergeet dat deze grijze horde destijds, na de Tweede Wereldoorlog, de kar uit de blubber heeft getrokken om voor hen weer vrije baan te maken. Ik heb geen dank nodig, maar ik zou een beetje meer respect voor mijn grijze kop wel op prijs stellen.

Groetjes en nog menig jaartje in een goede gezondheid toegewenst.

 ———————————————————————-

Hallo

Ik ben boven de 65 jaar. Ik heb hard gewerkt sinds mijn 16e. Op enkele momenten van serieuze gezondheidsproblemen na heb ik 40 tot 60 uren per week gewerkt en dat gedurende 44 jaar . Ik verdiende redelijk geld, maar had mijn baan of mijn salaris niet geërfd en ik werkte om daar te komen waar ik vandaag ben.

Als je de economie bekijkt, lijkt het geen goed idee te zijn, gepensioneerd te worden. Maar ik ben gepensioneerd – héél gepensioneerd zelf. Ik ben het moe om te horen dat ik “mijn rijkdom moet verdelen” onder mensen die mijn vorm van werkethiek niet kennen. Ik ben het moe om te horen dat de regering het geld dat ik verdiend heb van mij wil afpakken – desnoods met geweld – en het aan mensen te geven, die te lui zijn zelf geld te verdienen. Ik ben het moe dat men mij vertelt dat ik mijn levensstandaard moet verlagen en zodoende de verwarming van de planeet tegen te gaan en niemand mag erover debatteren. Ik ben het moe verteld te krijgen dat drugverslaafden ziek zijn en dat ik hen moet helpen, hen ondersteunen en ze medisch laten behandelen, en dat ik zou moeten betalen voor de schade, die zij aanrichten. Is er misschien ooit een reuze-bacil vanuit een donkere straat gesprongen, die hen heeft gepakt en tegen hun wil ‘witte poeder’ in hun neus heeft gedwongen of een naald in hun arm gestoken, terwijl zij zich hevig probeerden te verzetten ?????

Ik ben het moe, om te horen, hoe ‘goede’ atleten, entertainers en politici van alle mogelijke partijen het over onschuldige of domme fouten hebben, terwijl wij maar al te goed weten dat hun enige fout was zich te laten betrappen. Ik ben moe van mensen die op hun rechten pochen, arm of rijk. En ik ben mensen, die geen verantwoording voor hun eigen leven en acties willen nemen, werkelijk moe. Ik ben het moe te horen hoe zij de regering of anderen voor hun problemen verantwoordelijk maken. Ik ben het ook moe en beu om te zien hoe jonge mannen en vrouwen in hun teenager-jaren en hun begin 20er-jaren zich met tatoeages en metalen ”bijou” bedekken en op die manier geen werk vinden, omdat geen firma zulke jongeren een baan wil geven. Op die manier kunnen zij dan naar de Sociale Dienst stappen. Ja, ik ben verdomde moe. Maar ik ben ook blij, dat ik boven de 65 ben …. Want nu hoef ik niet (meer) te zien wat deze mensen van de wereld gaan maken. Ik heb wel medelijden met mijn kleinkinderen en hun toekomstige kinderen. God zij dank, dat ik op de terugweg ben en niet op de heenweg. Dit zal waarschijnlijk niet wijd en zijd gepubliceerd worden, behalve als wij het doorsturen.

Ik ben boven de 65 en ben moe .

Screenshot_2

Door:

onbekend

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op IK BEN MOE! (2 brieven van “onbekend”)

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Martha 08.59. uur. Dat heb ik gelezen Martha. Dus veel sparen, dan kunnen de ploerten in Brussel veel stelen. Daar komt het op neer. En sparen levert met de huidige rentestand ook niet veel op, wat mijn eega en ik sparen, dat is hooguit voor noodgevallen, bv. de koelkast gaat kapot, dan willen we deze natuurlijk kunnen vervangen. We worden geregeerd door hetzij, criminelen of gekken….alleen wie er erger zijn, weet ik nog niet. Bah.

   Like

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Ik ben het er helemaal mee eens! Ook ik voel mij moe! Ook gewerkt vanaf mijn 16e levensjaar, en dan krijg je bericht van het Pensioenfonds, dat het pensioen weer gekort gaat worden. Maar waar wel schijnbaar geld voor is; de miljarden die PINOKKIO RUTTE met de kruiwagen en grijnzend aflevert bij de communisten in BRUSSEL van de EUSSR, en de miljarden voor de zgn. Arabische Lente, de miljarden die er gaan naar de instroom van nog meer MOSLIMS, Roemenen en Bulgaren, die hier allemaal mee mogen komen opvreten, de miljarden die zgn. naar Griekenland, Portugal en Italië gaan. JA DAAR BEN IK KOTSMOE VAN, EN OOK VAN DAT HELE FAALZOOITJE IN DEN HAAG!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wát een waarheid! Helaas…, zou ik erbij moeten schrijven. Als ik de woorden van deze twee briefschrijvers goed op me in laat werken, overvalt me een grote boosheid, omdat wát er geschreven is zo verschrikkelijk onrechtvaardig, maar wáár is! Het hadden mijn woorden kunnen zijn, mijn gedachten! Die moeheid, die moedeloosheid, dat gevoel van oneerlijkheid en vooral ook het gevoel van máchteloosheid! Je hele leven hard werken, niet alleen voor het leven van alle dag, maar ook met de bedoeling er later, bij leven en welzijn, ook nog van te kunnen profiteren.
  Is het dan niet gékmakend hoe politici met enkele nonchalante opmerkingen nét doen alsof er wordt gezeurd? Wéten ze niet meer dat de overheid ooit, toen ze wéér eens krap bij kas zat, de pensioenfondsen flink hebben afgeroomd, en dit gestolen geld NOOIT meer hebben teruggegeven? Mogen we dan asjeblieft BOOS en MOEdeloos zijn?
  De ‘hoge heren’ hebben prima voor zichzelf gezorgd. Ontvangen Staatspensioen, waarvan nooit iets is of wordt afgeroomd. Vanuit deze riante positie is het makkelijk om dan te zeggen dat je ‘solidair moet zijn met de jongeren’. Hoe schaamteloos! Door te suggereren dat ONS geld IEDERS geld is (behalve dan van de bovengenoemde ‘hoge heren’), neemt men de vrijheid er van te nemen wanneer dit gewenst is. Dat de burger, die jarenlang heeft ingeleverd op zijn loon, hierdoor bestólen wordt, ontkennen ze. ‘We maken een denkfout’, krijgen we dan te horen.
  Terecht schreef één van de schrijvers dat de jonge mensen van nu nog tijd genoeg hebben om iets te regelen voor hun ‘oude dag’. De mensen die nu vlak voor hun pensioen staan, óf reeds gepensioneerd zijn, kunnen niets meer bijspijkeren. Ze worden jaar na jaar gekort, terwijl het leven jaar na jaar duurder wordt! In Brussel krijgen ze een flinke salarisverhoging (ze némen het gewoon!), maar wij kunnen opduvelen. Wij zijn het klootjesvolk, wat altijd maar zeurt over geld!
  Er komt wellicht een tijd dat de AOW-leeftijd opgerekt gaat worden naar 70, 72, 75, 78 jaar, enz., zodat de kans steeds kleiner wordt dat mensen ooit nog een AOW-uitkering krijgen. Uiteraard draagt men wél zijn hele leven bij aan deze ‘voorziening’! Stelen, stelen en nog eens stelen, daar is de overheid steengoed in.
  Is het gek dat wij al die ‘gelukszoekers’ het liefst naar de woestijn zouden zien vertrekken? De gedachte dat we ons geld zélfs met HEN moeten delen, maakt de boosheid alleen maar groter! Mensen die hier nooit een poot gaan uitsteken, en alleen maar de hand ophouden (en verontwaardigd zijn als ze niet krijgen wat ze willen!), die gaan er met ONZE centen vandoor!

  Moeheid, verontwaardiging, boosheid, en meer van dat soort emoties, zijn een logisch gevolg van alles wat de overheid ons aandoet. Fraude na fraude komt aan het licht, maar wordt niet keihard bestreden, en ook hiervoor draait de werkende burger op! HET IS OM UIT JE VEL TE SPRINGEN!

  Misschien is het een idee voor de inzenders van bovengenoemde brieven om dit ook aan bijvoorbeeld de heer Wilders toe te sturen?

  Like

 3. Daiyu-ninja zegt:

  ………………………Ik ben het ook moe en beu om te zien hoe jonge mannen en vrouwen in hun teenager-jaren en hun begin 20er-jaren zich met tatoeages en metalen ”bijou” bedekken en op die manier geen werk vinden, omdat geen firma zulke jongeren een baan wil geven. Op die manier kunnen zij dan naar de Sociale Dienst stappen………………….

  Ze doen het er inderdaad om. Was het niet Den Uyl die zei: niet iedereen is er geschikt voor om te werken.
  Sommige mensen takelen zichzelf bewust zo toe om onder een baan uit te komen.
  http://www.uitkijk.net/algemeen.php?subaction=showfull&id=1256421043&archive=1&tit=Linkse%20%3Cs%3Edieven%20%3C/s%3E%20%20%27krakers%27%20demonstreren%20in%20Utrecht&ucat=1&

  Hier is uw geld gebleven:
  Regering deed greep uit kas ABP.
  De regering kon in de jaren negentig ongestoord tientallen miljarden ui de kas van het ambtenarenpensioenfonds plunderen.
  Dat zegt hoogleraar Jan van den Poel in een interview met deze krant. Van der Poel was in 1997 tot 2002 financieel topman van het ABP.” toen ik financieel directeur werd lag er een rapport van de Algemene Rekenkamer op mijn bureau. Daarin stond dat de regering 30 miljard gulden uit het fonds had gesloopt. De Rekenkamer was daar ziedend over. Maar niemand las dat rapport en geen journalist schreef erover.”
  Ook bedrijven deden indertijd een graai in de kas van hun pensioenfondsen.
  http://www.parool.nl/parool/nl/30/economie/article/detail/1135378/2010/12/24/regering-deed-greep-uit-kas-abp.dhtml

  We woerden ervoor gestraft dat we geboren zijn.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Daiyu-Ninja 10.22. uur. Die greep uit de kas van het ABP, dat was de BILLENKNIJPER LUBBERS (CDA) die dat flikte. Het was en is gewoon een ordinaire diefstal, want pensioen is materieel gezien, uitgesteld LOON. Het is hetzelfde, als dat men 50 euro per maand spaart bij de bank, in een jaar 600 euro, en dat de bank in januari van het jaar daarop zegt: Het gaat slecht met de bank, en daarom pakken we U even 400 euro van uw spaarrekening. Oei..nu heb ik ze op een idee gebracht, hoewel de EUSSR wel al plannen heeft klaarliggen in die richting. Zo blijkt maar weer dat SOCIALISTEN gewoon ROVERS zijn!

   Like

   • koddebeier zegt:

    @Tom Hendrix. Niet alleen de socialisten, maar ook de christen democraten (waar halen ze het vandaan dat ze democraten zouden zijn ??) en de linkse liberalen (zoals Rutte)
    Het zijn allemaal gewoon ordinaire dieven, verder zijn het ook nog eens volksverlakkers en collaborateurs.

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Lubbers en KOK dacht ik.

    Like

  • Tiny zegt:

   Ons bedrijf heeft er 190 miljoen uitgehaald en nooit meer teruggestort. Dit was een kleine vestiging van een groot internationaal opererend moederbedrijf. Iedere vestiging had betreffende de pensioenregelingen (een ook cao’s) zijn eigen en landelijke beleid.
   Dus dit is nu een beste klap voor die, die de pensioenen steeds gekort zien worden.
   Grootgraaiers hebben nooit genoeg, dat moet toch iedereen wel duidelijk zijn.

   Like

 4. Daiyu-ninja zegt:

  Correctie. Wij woerden moet, wij worden zijn.

  Like

 5. Fred zegt:

  Als 65+er kan ik me helemaal vinden in de bovenstaande brieven .
  Als iedereen zijn gevoelens net zo goed zou kunnen verwoorden zouden het veel en veel meer brieven zijn. Met veel tot nu toe onderbelichte waarheden.
  Ook ik heb een gevoel van onrechtvaardig behandeld te worden, bestolen te worden en voor gekke Henkie aangezien te worden.
  Maar wat kunnen we er aan doen. Niets tot zeer weinig en dat weten ze.
  De bovenonsgestelden denken dat ze Alfa`s zijn maar in werkelijkheid halen ze het niveau van Epsilon`s nauwelijks. (lees Brave New World)
  En daarom zal het alleen nog erger worden totdat wij zelf het heft in handen nemen en zeggen, tot hier en niet verder.
  Ik ben er niet zeker van maar ik denk en hoop dat dat binnen niet al te lange tijd zal gebeuren.
  Dan kunnen ze in den Haag hun borstjes nat maken.

  Like

 6. Daiyu-ninja zegt:

  Ook hierom worden we van ons zuurverdiende geld beroofd.
  http://www.hpdetijd.nl/2011-09-20/9-op-de-10-bejaarden-met-bijstand-is-allochtoon/

  Like

  • louis-portugal zegt:

   En van mijn AOW wordt 15 x 2 is 30 % afgetrokken omdet ik al 15 jaar weg ben uit Nederland en die lui krijgen incl. de bijstand een volledige uitkering al hebben ze maar 6 mndn gewerkt in hun leven.

   Like

 7. Republikein zegt:

  Vergeet het Nibud niet mensen, daar werken ook verlichten, en dat al decennia lang.Ze weten een trucje om voor een paar centen per dag boodschappen te kopen,maar zelf zijn het ook graaiers, dat is verborgen onder de pet, de hypocrisie ten top.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  @koddebeier 14.28. uur. Beste koddebeier, de socialisten die ik roden noem, en de zogenaamde liberalen, die krijgen van mij ook regelmatig hun “vet”. Met al deze 3 stromingen in onze politiek, ben ik klaar, in die zin, dat ik ze nog enkel stijf vloek. Ze maken allemaal deel uit van het gore complot, om ons land failliet te laten gaan-zie eussr- en ons te maken tot slaven. Hou de BILDERBERGKLIEK en de paladijnen van de NWO maar in de peiling.

  Like

 9. Helena zegt:

  Ik hoop dat ik de 65 niet haal.

  Like

  • Cathja zegt:

   Waarom niet Helena?

   (15:36)

   Like

   • Helena zegt:

    Omdat dat nog ruim 14 jaar duurt, Cathja. Ik hou mijn hart vast voor de toekomst van dit land en dus voor die van mijn kinderen. Ik hoef verder denk ik niet uit te leggen waarom, wij lezen hier op deze plek dagelijks hoe het er voorstaat.
    Hoewel ik er voor vecht denk ik dat het allemaal onafwendbaar is.
    Ik heb het er gewoon zo helemaal mee gehad, flinke dip. 😦

    Like

 10. Daiyu-ninja zegt:

  Hier nog een leuk staaltje van onrechtvaardigheid.

  Kijk en daar gaan wij weer : Huilie, huilie van de zijde van een groep mannen en vrouwen die ondanks en wij haasten het ons te schrijven onze Nederlandse cultuur in belangrijke mate verrijkt hebben. Echter nu even de praktijk.

  Mohamed of Abul Karim ( hetgeen overigens slaaf van de ruimhartigen betekent, dus in dit geval wel van toepassing gelet het feit dat onze nieuwe Nederlanders voortdurend klagen dat zij worden uitgebuit) komt op zijn 44ste zeg in 1990 naar ons land. Hij gaat werken in de bouw, maar ja dat is een zwaar beroep, dus in 2001 wordt hij afgekeurd en valt in een van de steunregelingen. Echter Karim laat in 1994 zijn vrouw Bahanur overkomen, die daar zij de Nederlandse taal niet spreekt thuis achter het aanrecht blijft . Beide hebben de zelfde leeftijd en ja, het wordt 2011, dus AOW. Maar Karim heeft slechts over de periode 1990 – 2011 AOW premie afgedragen, 21 jaar dus hij ontvangt 21 x 2% = 42% van het maximale bedrag. U zult moeten toegeven, dat betekent de Mercedes de deur uit en wat krapper aandoen.

  Maar nu het opmerkelijke, zijn vrouw, die nog nimmer een cent premie heeft afgedragen ( overigens net zoals dat bij een autochtone echtenote ook het geval zou kunnen zijn ) ontvangt ook 42% AOW en ofschoon wetten wetten zijn, is het natuurlijk zwaar verteerbaar, dat iemand die zo maar binnen komt waaien, hier nooit een economische prestatie geleverd heeft, niet in Nederland geboren is, toch de zelfde rechten heeft als een Friezin, Groningse, Limburgse enz.

  Maar verder blijkt uit de bovenstaande brief dat er 40.000 van dit soort gevallen in ons land zijn en het , zoals wij lezen bij 9 op de 10 van deze gevallen om allochtonen gaat, dus zeg maar 36.000 gevallen. Voor 36.000 allochtonen, die amper of niet gewerkt hebben, mogen u en wij dus weer in de zak tasten, nee niet mogen , maar moeten dat. De Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen ( AIO) is afhankelijk van de rest van het inkomen, maar bent u gehuwd en zou u voor 100% in aanmerking komen dan ontvangt u € 1.305.60 plus € 68.72 vakantie uitkering.

  Dat verklaart mede de ophef in de bovenstaande brief, dat men het kennelijk onredelijk vindt dat de ontvangers van deze uitkering nu niet meer voor 6 maanden naar b.v. Turkije of Marokko mogen vertrekken, want met een dergelijk inkomen leeft u daar riant, u komt even terug en met de volgende bus vertrekt u weer, wij kennen inmiddels onze pappenheimers.

  En of dat allemaal nog niet genoeg is, wordt er geklaagd over het verschil in inkomen (uitkering) tussen autochtonen en allochtonen ! Zie wederom de brief – rode tekst .

  Wij zouden zo zeggen, niet tevreden met uw toch al riante voorzieningen in Nederland, hierbij een goede raad, koffers pakken en zeer snel vertrekken ! En wat betreft uw belangenorganisaties, flink zijn, niet meer teren op Nederlandse subsidieregelingen en ophoepelen.
  Lees: http://www.geennieuws.com/2011/10/bent-u-65-plus-en-allchtoon-gefeliciteerd/

  Like

 11. Daiyu-ninja zegt:

  Hier nog een luk staaltje van onrechtvaardigheid.

  Kijk en daar gaan wij weer : Huilie, huilie van de zijde van een groep mannen en vrouwen die ondanks en wij haasten het ons te schrijven onze Nederlandse cultuur in belangrijke mate verrijkt hebben. Echter nu even de praktijk.

  Mohamed of Abul Karim ( hetgeen overigens slaaf van de ruimhartigen betekent, dus in dit geval wel van toepassing gelet het feit dat onze nieuwe Nederlanders voortdurend klagen dat zij worden uitgebuit) komt op zijn 44ste zeg in 1990 naar ons land. Hij gaat werken in de bouw, maar ja dat is een zwaar beroep, dus in 2001 wordt hij afgekeurd en valt in een van de steunregelingen. Echter Karim laat in 1994 zijn vrouw Bahanur overkomen, die daar zij de Nederlandse taal niet spreekt thuis achter het aanrecht blijft . Beide hebben de zelfde leeftijd en ja, het wordt 2011, dus AOW. Maar Karim heeft slechts over de periode 1990 – 2011 AOW premie afgedragen, 21 jaar dus hij ontvangt 21 x 2% = 42% van het maximale bedrag. U zult moeten toegeven, dat betekent de Mercedes de deur uit en wat krapper aandoen.

  Maar nu het opmerkelijke, zijn vrouw, die nog nimmer een cent premie heeft afgedragen ( overigens net zoals dat bij een autochtone echtenote ook het geval zou kunnen zijn ) ontvangt ook 42% AOW en ofschoon wetten wetten zijn, is het natuurlijk zwaar verteerbaar, dat iemand die zo maar binnen komt waaien, hier nooit een economische prestatie geleverd heeft, niet in Nederland geboren is, toch de zelfde rechten heeft als een Friezin, Groningse, Limburgse enz.

  Maar verder blijkt uit de bovenstaande brief dat er 40.000 van dit soort gevallen in ons land zijn en het , zoals wij lezen bij 9 op de 10 van deze gevallen om allochtonen gaat, dus zeg maar 36.000 gevallen. Voor 36.000 allochtonen, die amper of niet gewerkt hebben, mogen u en wij dus weer in de zak tasten, nee niet mogen , maar moeten dat. De Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen ( AIO) is afhankelijk van de rest van het inkomen, maar bent u gehuwd en zou u voor 100% in aanmerking komen dan ontvangt u € 1.305.60 plus € 68.72 vakantie uitkering.

  Dat verklaart mede de ophef in de bovenstaande brief, dat men het kennelijk onredelijk vindt dat de ontvangers van deze uitkering nu niet meer voor 6 maanden naar b.v. Turkije of Marokko mogen vertrekken, want met een dergelijk inkomen leeft u daar riant, u komt even terug en met de volgende bus vertrekt u weer, wij kennen inmiddels onze pappenheimers.

  En of dat allemaal nog niet genoeg is, wordt er geklaagd over het verschil in inkomen (uitkering) tussen autochtonen en allochtonen ! Zie wederom de brief – rode tekst .

  Wij zouden zo zeggen, niet tevreden met uw toch al riante voorzieningen in Nederland, hierbij een goede raad, koffers pakken en zeer snel vertrekken ! En wat betreft uw belangenorganisaties, flink zijn, niet meer teren op Nederlandse subsidieregelingen en ophoepelen.
  http://www.geennieuws.com/2011/10/bent-u-65-plus-en-allchtoon-gefeliciteerd/

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Ik zie net dat op http://www.geenstijl.nl een item eraan is besteed. Zeer lezenswaardig.

  Like

 13. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Helaas beste mensen hebben jullie allemaal gelijk en de enige manier om dit meest waardeloze kabinet na de 2e W.O. te stoppen is om massaal gehoor te geven aan de oproep van Wilders om op 21 september a.s. naar Den Haag te komen om te demonstreren tegen dit laffe zooitje en te laten zien en horen dat wij het meer dan zat zijn dat op alle mogelijke manieren ons geld wordt afgepakt. Geef hier gehoor aan of je het nu eens bent of niet met Wilders maar dit is wel iets goeds. Zolang wij niet in opstand komen blijven ze ons uitzuigen en vertellen elkaar lachend zie je wel we kunnen de volgende keer nog verder gaan want het klootjesvolk doet helemaal niets!!! Zo wordt er over gedacht in Den Haag en het Kremlin (Brussel)!!!!

  Like

 14. Republikein zegt:

  Wat zijn de Tamil tijgers stil, zijn ze naar huis?

  Like

 15. Republikein zegt:

  Zou Wouterje Bos nog steeds zeggen dat we in een enorm rijk land wonen? Was zeker een uitnodiging om binnen te komen.

  Like

 16. Cathja zegt:

  @ Helena 20:26

  Ik denk dat je niet de enige bent die van tijd tot tijd in een dip zit! Ook ik heb tijden dat ik denk: “was ik maar stokoud, dan hoef ik niet meer zo lang”. Maar daarna denk ik meteen weer aan de kinderen en kleinkinderen. Juist in deze moeilijke tijden hebben zij ook steun nodig, want ook zij zitten in deze ellendige wereld, en wie weet wat zij nog over zich heen krijgen? Ook jij bent nodig Helena, en zolang jou het leven gegeven wordt, kun je veel betekenen voor je kinderen, voor anderen. Het is goed als we elkaar steunen, proberen op te beuren. We staan er gelukkig niet alleen voor!
  Ik hoop dat je dip weer voorbij gaat, en dat je je gesteund weet door velen, die met precies dezelfde gevoelens rondlopen als jij! De gedachte dat anderen je bezorgdheid delen, is misschien een kleine troost voor je?

  Like

 17. Henny Clemens zegt:

  @ Helena 20:26
  Helena wij kennen elkaar niet maar ik voel wel wat jij voelt en het is vaak heel moeilijk om door te gaan om tegen de stroom in te moeten zwemmen, ik hoop dat je net als ik een man hebt die je dan steun geeft en moed om weer door te gaan.
  Dat heb ik ook hier eens aangegeven en toen werd ik door Theresa Geisller even toegesproken op een lieve maar duidelijke manier, echt fijn dat iemand die je nog nooit gezien hebt en dus niet echt kent je toch een push geeft.
  Dat wil ik ook graag voor jouw zijn, hopelijk gaat je dip niet te lang duren, maar je komt er sterker uit.
  Hoe ik dat weet? Omdat ik jouw stukken lees en dan denk wat een sterke vrouw is dat en wat verwoord ze het goed en je bent vaak boos, gelukkig, want boosheid houd je ook op de been, zo heb ik het ervaren in moeilijke tijden.
  Cathja heeft je ook een hart onder de riem gestoken en zo moeten we elkaar soms steunen.
  Als ik de bovenstaande brieven lees wordt ik woest, het zijn mensen die te moe zijn om nog boos te worden, dus moeten wij dat voor hen doen.
  Als we kunnen gaan we 21 September naar den Haag, het geeft ons een goed gevoel eindelijk eens actie te ondernemen, letterlijk, dat is toch anders dan alleen commentaar geven op de site.

  Like

 18. Helena zegt:

  Beste Cathja en Henny, omdat ik hieronder (wat straks volgt) iets wilde plaatsen kwam ik hier weer terecht. Vandaar dat ik jullie bemoedigende woorden nu pas lees. Heel veel dank daarvoor.
  Het gaat wel weer beter met me dan toen, ik schrijf het maar toe aan de hormonen. 🙂
  Ik ben het namelijk volledig met jullie eens, opgeven is geen optie, dan hebben ze al gewonnen.
  En ja Henny, ik heb een lieve man, maar wel één die ondanks dat hij heus de gevaren wel ziet en het in grote lijnen met me eens is toch vindt dat ik me er veel te druk om maak en er veel te veel tijd in steek. Bovendien hebben we wel eens woorden omdat hij de mening is toegedaan dat ik mijn kinderen er te veel mee belast. Terwijl ik denk dat je ze niet genoeg kan waarschuwen voor en vertellen over hoe gevaarlijk islam is. Dat knettert nog wel eens hier.
  Nogmaals dank.

  Like

 19. Helena zegt:

  De brieven hierboven waren van twee anonieme mensen. Ik denk dat ik de bron ervan tegen gekomen ben, Bill Cosby. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4903524387241&set=a.1361215631736.2044819.1271923292&type=1&theater

  Zijn brief.
  Bill Cosby “I’m 83 and Tired”
  I’ve worked hard since I was 17. Except for when I was doing my National Service, I put in 50-hour weeks, and didn’t call in sick in nearly 40 years. I made a reasonable salary, but I didn’t inherit my job or my income, and I worked to get where I am. Given the economy, it looks as though retirement was a bad idea, and I’m tired. Very tired.
  I’m tired of being told that I have to “spread the wealth” to people who don’t have my work ethic. I’m tired of being told the government will take the money I earned, by force if necessary, and give it to people too lazy to earn it.
  I’m tired of being told that Islam is a “Religion of Peace,” when every day I can read dozens of stories of Muslim men killing their sisters, wives and daughters for their family “honor”; of Muslims rioting over some slight offense; Muslims murdering Christian and Jews because they aren’t “believers”; Muslims burning schools for girls; Muslims stoning teenage rape victims to death for “adultery”; Muslims mutilating the genitals of little girls; all in the name of Allah, because the Qur’an and Shari’a law tells them to.
  I’m tired of being told that out of “tolerance for other cultures” we must let Saudi Arabia and other Arab countries use our oil money to fund mosques and Madrasa Islamic schools to preach hate in Australia , New Zealand , UK, America and Canada , while no one from these countries are allowed to fund a church, synagogue or religious school in Saudi Arabia or any other Arab country to teach love and tolerance..
  I’m tired of being told I must lower my living standard to fight global warming, which no one is allowed to debate.
  I’m tired of being told that drug addicts have a disease, and I must help support and treat them, and pay for the damage they do. Did a giant germ rush out of a dark alley, grab them, and stuff white powder up their noses or stick a needle in their arm while they tried to fight it off?
  I’m tired of hearing wealthy athletes, entertainers and politicians of all parties talking about innocent mistakes, stupid mistakes or youthful mistakes, when we all know they think their only mistake was getting caught. I’m tired of people with a sense of entitlement, rich or poor.
  I’m really tired of people who don’t take responsibility for their lives and actions. I’m tired of hearing them blame the government, or discrimination or big-whatever for their problems.
  I’m also tired and fed up with seeing young men and women in their teens and early 20’s be-deck themselves in tattoos and face studs, thereby making themselves unemployable and claiming money from the Government.
  Yes, I’m damn tired. But I’m also glad to be 83.. Because, mostly, I’m not going to have to see the world these people are making. I’m just sorry for my granddaughter and their children. Thank God I’m on the way out and not on the way in. There is no way this will be widely publicized, unless each of us sends it on! This is your chance to make a difference.
  “I’m 83 and I’m tired. If you don’t agree you are part of the problem!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s