“Israël, 65 jaar geliefd en gehaat”

Screenshot_31

U kent ongetwijfeld Omroep Max, de wat kneuterige omroep voor de oudere medemens: ´s morgens wat gymnastiek, een geheugenspelletje en in de avond krijgt men vaak wat meer leeftijdsgerelateerde onderwerpen voorgeschoteld, zoals  “Dokters aan de Costa” ( de sores van de oudere Nederlander die aan de Spaanse Costa’s vertoeft) en  laatst zag ik een vrij goed programma over de pensioenproblematiek. Na afloop kun je dan als kijker een reactie plaatsen over het programma in het Gastenboek. Nu heeft Max in haar onschuld gemeend een serie van 6 afleveringen te moeten verzorgen onder het motto: ”Israël, 65 jaar geliefd en gehaat”. Deze uitzendingen werden uitgezonden op de zondagen van 30 juni tot en met 4 augustus.

Journalisten Frits Barend en Hans Knoop ontvingen in Israël per aflevering een gast uit de diverse segmenten van de Nederlandse samenleving. Achtereenvolgens ontvingen zij voormalig commandant der strijdkrachten van Uhm, die met een Israëlische collega de Golanhoogte bezocht (beiden verloren een zoon door oorlogsgeweld), Humberto Tan, Jordi Cruijff, Geert Jan Knoops , Huub Stapel (die Ahmed Marcouch van de PvdA verving, die niet van zijn partij aan het programma mocht deelnemen) en als laatste gast Petra Stienen. Met de keuze voor deze gasten kwamen alle aspecten van de Israëlische samenleving aan bod.

Ja, en dan het Gastenboek met betrekking tot deze uitzendingen: al na de eerste aflevering stroomden de reacties binnen. Een enkele positieve, maar de meeste reacties waren toch van de bekende types die van het veroordelen van de staat Israël hun levensdoel hebben gemaakt. De types die zijn aangesloten bij de diverse clubjes die het opnemen voor de Palestijnen of de doodgewone antisemieten die hun afkeer van Joden verbergen onder hun liefde voor het Palestijnse volk. Uiteraard maakt men gebruik van de overbekende stroom verdachtmakingen, leugens  die men kan vinden …een rijke keus…

Ik heb het vermoeden dat Max zich onvoldoende heeft gerealiseerd wat het met deze uitzendingen teweeg heeft gebracht: de zoveelste aanval op de staat Israël en de Joodse Nederlander….en dat vind ik deze omroep onwaardig.

Screenshot_32

Door:

(naam van de auteur bekend bij de webmaster)

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, antizionisme, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Nederland. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Israël, 65 jaar geliefd en gehaat”

 1. Tom Hendrix. zegt:

  En dat allemaal 68 jaar na de HOLOCAUST. En de gehele politiek, van links tot rechts mogen dat zich aantrekken, maar vooral de socialisten. En door de moslims te blijven “pleasen”, wordt het in Nederland van kwaad tot erger. Wat een laffe bende in Den Haag!

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Als je de Publieke Omroep regeert is het o zo gemakkelijk mensen een mening aan te praten.
  “Zeg mij uw mening dan zeg ik wie uw nieuwsbronnen zijn”
  Nederland is links vergiftigd, dat heeft jarenlang geduurd voordat het zo was, maar inmiddels het doodziek. Een trouwe luisteraar en kijker van de PO zal dat keihard weerspreken, hij/zij weet gewoon niet beter.

  Like

 3. henk schroemges zegt:

  75% van de Nederlanders wordt niet koud of warm van de politiek dan wel de neuzelprogramma’s op radio en tv en in de nieuwsbladen. Het maakt die groep echt geen bal uit. Edoch zij komen pas in aktie wanneer men aan hun speeltjes en geld komt en wel zodanig dat de gang naar de kleding-en voedselbank noodzakelijk wordt.
  Pas dan kan de nationale opstand tegen alles wat rot is in dit land uitbreken. Zo was het reeds vanaf de Franse revolutie en zo zal de pleuris ook in de toekomst (nabije toekomst??) hier en overal in deze EU uitbreken.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @henk schroemges 20.30. uur, op 8/8. De Nederlander komt pas in actie, als hij/ zij geen eten meer kan kopen! Behalve de velen op dit, en andere blogs die WEL willen knokken voor ons Nederland. Maar dat zijn er helaas geen honderdduizenden!

   Like

 4. Pieter Nokkio zegt:

  ik zeg mijn (steun)lidmaatschap van Omroep Max om deze reden met onmiddellijke ingang op.

  Like

 5. HaJoGe zegt:

  Turken ontkennen genocide – mohammedanen willen genocide. Een beetje policor politicus in Ned. schaart zich achter Turken en mohammedanen. Dus binnenkort zal ook in Nederland de holocaust ontkent moeten worden – zulks in navolging van Brussel en Mekka. (Ik schat nog een jaartje of zes – de tijdspanne van een wereldoorlogje) – anders worden we door onze belangrijke partners uitgekotst. Dat wil zeggen dan moeten we ze smeken om ons geld aan te nemen. Ik kan mij meer en meer in de Serviërs inleven.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @HaJoGe 22.10.uur, op 8/8. U zegt: ” Ik kan mij meer en meer in de Serviërs Inleven”. Ja, dat heb ik ook al enkele jaren. Sinds ik via internet, zaken uit kan zoeken, en ik niet afhankelijk ben van onze linkse pers en msm, kwam ik er achter wat een vuil spel is gespeeld in Joegoslavië. De NAVO, de rode Clinton, de EEG, ze hadden allemaal de kant van de MOSLIMS gekozen, ze maakten van daders (muzelmannen) slachtoffers, en van slachtoffers ( Serviërs) daders. Alles werd uit de kast gehaald om Servië “de sculd”, in de schoenen te schuiven! En nooit is er ook maar een bericht gewijd, aan het uitmoorden van 100 Servische dorpen door het MOSLIMVARKEN ORIC!

   Like

   • Republikein zegt:

    Wat had je anders gedacht Tom. Ik kon het al uitlezen voordat deze zwijnenbende wereldkundig werd gemaakt. Van rood en goedmens kwam niks goed, komt niks goed, en zal nooit iets goed van komen We worden genaaid.(maar dat wist je al)

    Like

 6. johannes zegt:

  iereen die nog iets tezeiken heeft over Israel of Jodendom kan wat mij betreft oprotten.met al dat nsb volk en hun linkse gelul heb ik het helemaal gehad.

  Like

 7. Louisa zegt:

  Inmiddels is het desbetreffende “Gastenboek” van Max mbt deze serie prigramma’s “gekaapt” door een lid van “Joop”, die verzameling fijne, betergeschoolde PvdA/SP/Groenlinks aanhangers.
  Ik heb net even gekeken en zelfs de “Protocollen van de Wijzen van Sion ” worden er bij gehaald…..

  Like

 8. Pieter Nokkio zegt:

  zojuist aan Omroep Max gestuurd:

  geachte omroep-administratie,

  bij deze zeg ik met onmiddellijke ingang mijn lidmaatschap van Max op.
  De reden: (hoeven jullie dus niet meer voor te bellen): het in gang zetten van een digitale brij aan Israël-haat, n.a.v. jullie zesdelige uitzending over het 65-jarig bestaan deze onafhankelijke staat – en enige democratie in het gehele Midden-Oosten. Het hierdoor opgewekte (en te verwachten!) antisemitisme gaat alle grenzen te buiten.
  Ik accepteer dit niet en wil geen lid (meer) zijn van een omroep die dit in gang zet.

  groet van een bewonderaar van Israël (inclusief de provincies Samaria en Judea, wat NIETS met enige bezetting of wat dan ook te maken heeft).

  shalom!

  Pieter

  Like

 9. Ik heb een tijdje geleden een stukje van het programma bekeken maar kreeg niet de indruk dat de omroep er een anti-Israël programma van gemaakt had, de reacties die het losmaakt in links Nederland is hun niet aan te rekenen.
  Triest is het natuurlijk wel dat socialisten in Nederland socialisme en anti-semitisme weer veilig met elkaar durven verenigen, of eigenlijk herenigen. De socialist Adolf gaf hun kennelijk toch meer aanleiding die kant op te gaan dan ze zelf in de gaten hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s