Palestijnen klagen over “Israëls valsheid” bij de bouw van nederzettingen

Screenshot_26

De tweede ronde van de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen vindt aanstaande woensdag in Jeruzalem plaats. De dag daarvoor zal Israël de eerste 26 van de in totaal 104 Palestijnse gevangenen vrijlaten. Nu heeft de leider van de Palestijnse onderhandelingsdelegatie Saeb Erekat geklaagd bij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry: Israëls jongste aankondigingen betreffende de bouw van nederzettingen “bewijzen Israëls valsheid en ontbrekende oprechtheid.”

Donderdag had een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Defensie bevestigd, dat de bouwplannen voor meer dan 100 nieuwe woningen in de joodse nederzettingen goedgekeurd zouden zijn. De financiering van deze bouwplannen zou nog niet bekend zijn. Daarvoor had de regering een lijst van gemeentes gepubliceerd die extra financiële ondersteuning van de staat zullen krijgen, waaronder 91 nederzettingen.

In zijn bezwaarschrift roept Erekat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken ertoe op de noodzakelijke maatregelen te nemen opdat Israël geen enkel bouwplan voor nederzettingen zou kunnen uitvoeren en zich aan zijn juridische verplichtingen zou houden. De vredesgesprekken zouden geen vooruitgang boeken als tegelijkertijd de nederzettingen uitgebreid zouden worden. Het appèl heeft blijkbaar effect: de VS brachten tegenover de Israëlische regering prompt hun “bezorgdheid” tot uitdrukking.

Een week na de ontmoeting in Jeruzalem zullen de vredesonderhandelingen in de Palestijnse stad Jericho voortgezet worden. Uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de Israëli´s niet gelooft in een succesvolle afsluiting van de onderhandelingen.

Bron:

Israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Hypocrisie, Israël, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

7 reacties op Palestijnen klagen over “Israëls valsheid” bij de bouw van nederzettingen

 1. Martien Pennings zegt:

  De Palmaffia’s zijn zelf de vleesgeworden valsheid.
  Alles wat uit die stinkende bekken komt, heeft de geur van de dood, van rottende kadavers, van de ultieme ontbinding van lichaam, geest en ziel.
  Ik heb gisteren naar een film zitten kijken – (“No country for old men”: RTL7: méér voor mánnen!) – daarin figureerde een psychopaat die dezelfde mentaliteit heeft als de Palmaffia’s.
  En dat is dezelfde mentaliteit die de hele islam ademt.

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Martien Pennings zegt:
   10 augustus 2013 om 13:29

   Een betere beschrijving van die HUILIEstijnen had u niet kunnen geven.
   Klagen, janken, zeuren, manipuleren, intimideren, eisen, provoceren, wangedrag, liegen, verdraaien etc, hebben ze tot kunst verheven.

   Like

 2. Republikein zegt:

  Hoe meer nederzettingen hoe beter. Geen nederige setting, is allemaal eigendom van Israël, dus Kerry zoekt het maar uit. Palestijnen hebben nergens recht op, zelfs niet op zand, dat is van de kameel.

  Like

 3. mindRider zegt:

  Het Israel onder Amerikaanse druk verplichten als teken van goede wil palestijnse moordenaars vrij te laten, maar zelf een Amerikaans Joodse spion na 27 jaar vrijlating uit de gevangenis te ontzeggen, is één van de meest a-morele daden door een Amerikaanse minister van buitenlandse zaken op bevel van zijn president, ooit gedaan.

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  De palestijnen zijn een verzonnen volk. http://tinyurl.com/7p636na

  Like

 5. Republikein zegt:

  Er zijn meer stammen dan volkeren.Daarom is er overal heibel, ze betwisten elkaars grondgebied, wat ze niet
  hebben want de meesten zijn nomaden die trekken.Dat ze maar allemaal naar de Jordaan trekken en verzuipen.

  Like

 6. Jan zegt:

  Spuit 11, de goddeloze Kerry liet zich recent ontvallen dat socialisten ‘wachters van God’s schepping’ zijn (terwijl de abortusklinieken onder de roden overuren maken)

  John Kerry: ‘Climate Change’ ‘a Challenge to Our Responsibilities as the … Safe Guarders of God’s Creation’
  http://cnsnews.com/news/article/john-kerry-climate-change-challenge-our-responsibilities-safe-guarders-gods-creation

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s