“Seculier Nederland smoort kritiek op islam in luidruchtig gegaap”

Screenshot_28

Ebru Umar in “Knevel & Van den Brink”

Met kritiek op de islam hoef je niet te rekenen op de steun van seculiere Nederlanders, schrijft Jonathan van het Reve. ‘God weet waarom, maar zij springen vol overtuiging op de bres om de tere zieltjes van duizenden moslims te beschermen.’

Een columniste wordt bedreigd, omdat ze schrijft over Mohammed. Een journaliste vertelt dat zij fysiek wordt geïntimideerd vanwege kritiek op de Moslimbroeders. Een cabaretier zegt dat hij op zijn woorden past, uit angst voor islamitisch geweld. Dit was allemaal de afgelopen weken. En dan is er ook nog een prominent Kamerlid dat al jaren in bunkers leeft, omdat hij tegen de islam ageert.

Je zou verwachten dat heel seculier Nederland in opstand komt tegen zulke pogingen tot censuur en dat men deze angstaanjagende religie en haar overfanatieke aanhangers net zo lang analyseert en desgewenst belachelijk maakt tot zij al haar heilige glans heeft verloren.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Seculier Nederland smoort kritiek op islam in luidruchtig gegaap”

 1. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Zoals ik al vermoedde is Jonathan de zoon van David van het Reve en dus de kleinzoon van
  Karel van het Reve. Zo werkt gelukkig de kritische geest van Karel in zijn nageslacht nog door.

  Karels bestrijding van “het geloof der kameraden” heeft echter niet kunnen verhinderen dat een nieuwe variant van dit virus overal in de samenleving woekert. In Jonathan hebben we in ieder geval een medestrijder.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Dat hebben ze allemaal van Maarten van Rossum geleerd, dat doet hij meestal ook als hij met iets niet eens is.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Dat hebben wij te danken aan de RODEN, en hun “hulpkrachten”, de links-liberalen en de liberalen, en uiteraard de linkse christen – democraten. Daarbij een compleet socialistisch omroepbestel en een socialistische pers, et voilá, dan krijg je dit. En de grote massa in de bevolking blijft maar pvda,d66,vvd,gl en sp stemmen.

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  “Seculier Nederland smoort kritiek op islam in luidruchtig gegaap”

  Logisch. Problemen negeren en dus zo impliciet volhouden dat ze niet bestaan kost minder energie voor linkse leeghoofden dan jezelf uitputten in pseudo-intellectuele prietpraat om ze mee onder de mat te schuiven. Minder tijd en moeite nodig op die manier. En bovendien kun je anderen er dan ook van beschuldigen dat ze “zich druk maken om niets”.

  Gemakkelijker dan dat kan het niet.

  Like

 5. Grappig dat er in de commentaren een zekere Paul Groot is die met zijn vele vele commentaren meer schrijft dan de columnist mocht (qua aantal woorden dat is…)
  Kennelijk vindt hij zichzelf belangrijker dan de columnist of hij doet een fanatieke poging om zelf columnist te worden.
  Helaas voor hem zal dat met zijn denkbeelden niet lukken (mag ik hopen tenminste)

  Like

 6. prutser zegt:

  LAFBEKKEN, een andere conclusie kan ik er niet uit trekken. De weg van de minste weerstand, is merendeels de weg van de meeste tegenstand. Verderf is allang actief!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s