Egypte blokkeert Gaza. Waar zijn de flottieljes?

Screenshot_22

De grensovergang Rafah van Egypte naar de Gazastrook: al vanaf 30 juni gesloten

(Door: Khaled Abu Toameh)

De activisten trekken zich niet zoveel van het lijden van de Palestijnen aan als dat ze geïnteresseerd zijn in het vorderingen maken met hun anti-Israëlische agenda. Ze hebben de Palestijnen zelden iets goeds te bieden. Hamas heeft eindelijk toegegeven dat het de Egyptenaren zijn, en dat het niet Israël is, die de Gazastrook in een ‘grote gevangenis’ hebben veranderd. Ghazi Hamad, een hoge ambtenaar bij het door Hamas gecontroleerde ministerie van Buitenlandse Zaken, werd deze week geciteerd als zou hij gezegd hebben dat de Gazastrook is veranderd in een ‘grote gevangenis, als gevolg van de sinds 30 juni aanhoudende sluiting van de grensovergang Rafah door de Egyptische autoriteiten’.

Hamad zei dat sindsdien het aantal Palestijnse reizigers bij de grenspost Rafah is gedaald van 1200 tot 200 per dag. Maar dit is een verhaal dat niet zijn weg heeft gevonden naar de pagina’s van de grote kranten in het Westen, omdat Israël daar op geen enkele manier bij betrokken is.Tot overmaat van ramp maakten de Egyptische autoriteiten bekend dat de grenspost bij Rafah tijdens het vierdaagse Eid al-Fitr moslimfeest [Suikerfeest], dat op 8 augustus begon, volledig gesloten zou zijn.

Tot voor kort hield de beschuldiging dat de Gazastrook door Israël in een ‘grote gevangenis’ is omgezet de aandacht van de mainstream media en mensenrechtenorganisaties over de hele wereld vast. Maar nu Egypte hiervan wordt beschuldigd, hebben de meeste internationale journalisten, mensenrechtenorganisaties en zelfs ‘pro-Palestijnse’ groepen, in het bijzonder op de universiteitscampussen in de VS, Canada en Australië, ervoor gekozen om de andere kant op te kijken.

Bewoners van de Gazastrook vragen zichzelf af: “Waar zijn alle buitenlandse solidariteitsmissies, die gewoonlijk een bezoek aan de Gazastrook brachten om de steun voor Hamas en de Palestijnse bevolking te tonen? Waar is de pers, waar zijn alle mensenrechtengroepen en activisten?

In juli hebben slechts twee buitenlandse delegaties een bezoek aan de Gazastrook gebracht. Tussen januari en juni van dit jaar gingen daarentegen ongeveer 180 delegaties naar de Gazastrook. De ‘pro-Palestina’ activisten zeggen dat ze de Gazastrook niet binnen kunnen gaan vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen en de reisbeperkingen die opgelegd zijn door de Egyptische autoriteiten. Maar waarom hebben deze activisten niet geprobeerd om een ander flottielje hulpkonvooien naar de Gazastrook te regelen om de Egyptische blokkade te doorbreken? Waarom zijn de ‘pro-Palestina’ activisten niet naar de Egyptische kant van de grensovergang Rafah gestuurd om hun solidariteit te betuigen met de bewoners van de ‘grote gevangenis’?

Het antwoord is duidelijk: Het eerste en belangrijkste doel van de activisten is om Israël te veroordelen en dat als enige verantwoordelijk te houden voor de ellende van de Palestijnen. De activisten bekommeren zich niet zoveel om het lijden van de Palestijnen als dat ze geïnteresseerd zijn in het vorderingen maken met hun anti-Israëlische agenda. Zij besteden het grootste deel van hun energie en hun inspanningen aan het opstoken tegen Israël en ze hebben de Palestijnen zelden iets goeds te bieden.

In de tweede plaats weten de ‘pro-Palestina’ activisten dat het dwaas van hen zou zijn om herrie te maken met het Egyptische leger en de veiligheidstroepen. De laatste keer dat vreemdelingen probeerden om een vreedzaam protest aan de Egyptische kant van de grenspost bij Rafah te organiseren, hebben de Egyptische autoriteiten niet geaarzeld om velen van hen aan te vallen, te mishandelen en hen het land uit te zetten.

Evenzo is er een probleem met de manier waarop de internationale media omgaan met de huidige crisis in de Gazastrook. Terwijl de Egyptische autoriteiten de blokkade van de Gazastrook aanscherpen, blijven tientallen vrachtwagens, geladen met goederen en bouwmateriaal, het gebied via de Erez Terminal vanuit Israël binnenkomen. Alleen al deze week werden meer dan 500 vrachtwagenladingen met een verscheidenheid aan goederen en 86 ton kookgas via de Erez Terminal geleverd aan de bewoners van de Gazastrook. In de laatste week van juli kwamen 1378 vrachtwagens met 37.306 ton aan goederen de Gazastrook via Israël binnen en een totaal van 2203 mensen staken via de Erez Terminal de grens over. Sinds het begin van het jaar kwamen bijna 34.000 vrachtwagens met meer dan 950.000 ton aan goederen via Israël de Gazastrook binnen.

De Egyptenaren laten zich, net zoals de meeste Arabieren, niets gelegen liggen aan de Palestijnen. Ze willen dat de Palestijnen het probleem van Israël zijn en dat ze een beroep blijven doen op giften vanuit de westerse landen. De Arabieren kan het niet schelen als de bewoners van de Gazastrook verhongeren, zolang Israël de schuld maar krijgt.

Dus waarom zou welk Arabisch land dan ook zich druk maken als de internationale gemeenschap en de media een struisvogelachtige houding ten opzichte van Egyptische verantwoordelijkheid voor de zich verergerende humanitaire en economische crisis in de Gazastrook innemen?

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3923/egypt-blockades-gaza

Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Egypte, Europa, Gazastrook, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse Kerk, mainstream-media, Rotzakken, Socialisten, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Egypte blokkeert Gaza. Waar zijn de flottieljes?

 1. Pingback: VIDEO: “Zanzibar – Trouble in Paradise” | E.J. Bron

 2. HenkV zegt:

  Dries Van Agt, Anja Meulenbelt, Hans van den Broek, Doekle Terpstra, Harry van Bommel, Gretta Duisenberg, Frans Timmermans met al jullie sympathisanten die zo graag Israël te grazen willen nemen in jullie o, zo selectieve verontwaardiging,politiek correcte partijen die de leugen liever horen dan de waarheid:

  Waarom hoor ik jullie verachtelijke schijn-heiligen nu niet, terwijl Egyptische Gaza hermetisch afsluit? Waarom niet? Dit gegeven biedt geen aanknopingspunt voor jullie afkeer van Israël, niet waar? En alles wat Israël positief in beeld brengt, dat VERZWIJG je toch gewoon, niet?

  En dat terwijl Israël oog heeft voor de problemen waar de bewoners van Gaza mee kampen en ze daadwerkelijk op allerlei manieren te hulp schiet, zoals het een beschaafd land past? Een land dat met ons hun beschaving deelt?
  Ik beschouw jullie als mensen die het verschil tussen waar en onwaar, recht en onrecht, goed en kwaad niet meer kennen. Jullie zijn geestelijk verloren..

  In juni van dit jaar werd er in Tel Aviv een internationale landbouwconferentie gehouden.,
  Vijftig boeren uit de Gaza strook konden daar ook hun producten presenteren en handelscontacten met de buitenwereld opzetten…
  Dit initiatief ging van Israël uit..

  Maar ik geef toe, je kunt beter bevriend zijn met mensen die de Joden als onmensen afbeelden , ze willen afmaken en hun kinderen de Joden leren haten.
  Voor jullie heb ik een spreuk die Obama hopelijk ooit over de lippen krijgt:

  ”The future shall not belong to those who slander the Jews!.”

  Like

 3. Republikein zegt:

  De vlag komt mij bekend voor, heeft op de vlag op de foto een kameel gescheten? Ik zie een vlek.

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Goed gedaan Wachteres! En dus reageren Dries van Agt, Gretta Duysenberg, Harry van Bommel en Anja Meulenbelt OOK NIET. De conclusie is inderdaad, deze landen, organisaties en personen BOEIT het NIET wat gebeurt met de palestijnen/filistijnen, alleen als ze lekker LOS KUNNEN OP ISRAEL! KOTS-HUICHELAARS!

  Like

 5. Jan zegt:

  Dat alles interesseert links volk niet want zij zeggen dat het ‘palestijnenprobleem’ door zionisten is veroorzaakt en dat het vestigen van de aandacht op het gedrag van Egypte een rookgordijn is.
  Onlangs schreef de Gauleiter Hamburger nog dat het in leven roepen van de Neurenbergwetten van 1934 alvast een begin is een eind te maken aan de ‘illegale bezetting’ van de ‘westoever’* door ‘kolonisten’. Dat Europa gekoloniseerd wordt door moslims heet ‘migratie’ en ‘opvang vluchtelingen.’

  * de ‘westoever’ van Eems reikt dus tot het IJsselmeer

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Het is voor mij verbijsterend dat je wel moet denken dat zulk links tuig, zoals ze hier boven genoemd zijn, Van Agt c.s., zichzelf zo voor de gek kan houden.

  Eigenlijk is het geen ‘voor de gek houden’, want het schorem weet donders goed hoe de vork in de steel zit.

  Intelligente mensen, die dus willens en wetens zichzelf en anderen wat wijs maken, zijn wat mij betreft zeer kwaadaardig bezig.

  Ze verkwanselen onze vrijheid en onze cultuur en door hun mooie, verdekte, leugenachtige praatjes tuinen anderen ook nog in hun vieze spelletjes.

  ’t Is maar goed dat er nog vrijdenkers zijn, niet gehersenspoeld door het linkse verderf, die hier op internet, door het schrijven van duidelijke, steekhoudende artikelen, tegenin gaan.

  Internet is wat dat betreft een zegen in deze catastrofale tijden, waarin ‘het kwade goed en het goed kwaad genoemd wordt’.

  Met elkaar kunnen wij ervoor zorgen dat de waarheid [het goede] boven komt drijven en daar ook blijft. De waarheid mag nooit meer ten onder gaan in leugen en bedrog.

  Zodat geen kwaadaardige geest, die bewust bedrog voor waarheid verkondigt, ooit weer kan zeggen:

  “Ich habe es nicht gewusst”.

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Egypt’s Muslim Brotherhood goes underground, hides command structure in Gaza
  DEBKAfile Exclusive Report August 11, 2013, 6:27 PM (IDT)
  Tags: Egypt’s military coup, Muslim Brotherhood, Gaza, Israel, Sinai, Al Qaeda,
  Mr. X, secret Brotherhood leader
  Mr. X, secret Brotherhood leader

  On July 22, debkafile revealed that a group of six Muslim Brotherhood officials escaped from Egypt after the July 3 overthrow of president Mohamed Morsi in a military coup and smuggled themselves into the Gaza Strip to lead an uprising against the military. The group was headed by Mahmud Izzat Ibrahim, known as the Brotherhood’s “iron man” and fourth in rank in its hierarchy after Supreme Guide Muhammed Badie.

  The fugitives set up a command post at the Gaza Beach Hotel for operations against Egyptian military and security targets in collaboration with Hamas and armed Al Qaeda-linked Salafist Bedouin in Sinai. The group planned their revolt to spread quickly out from Sinai to Egypt proper and topple the interim rulers in Cairo.

  http://www.debka.com/article/23189/Egypt%E2%80%99s-Muslim-Brotherhood-goes-underground-hides-command-structure-in-Gaza-

  Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Syrian army retakes villages along Israel, Jordan borders
  DEBKAfile August 12, 2013, 9:29 AM (GMT+02:00)

  Syrian troops are slowly and quietly pushing rebels out of their southern village strongholds on the Israeli and Jordanian borders, DEBKAfile reports. In the West, government forces and Hizballah troops reinforced from Lebanon have stalled the drive the rebels launched last week into Assad’s homeland Latakia province and Allawite Mts. The rebels have demonstrated once again their inability to sustain an offensive up to strategic gains against Assad’s combined army and air force.

  http://www.debka.com/newsupdatepopup/5319/

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Luis Says:

  August 11, 2013 at 3:12 PM

  A couple of minutes ago, Al Nusra commander who was in a car, got shot and, apparently, killed (Rotter in Hebrew).
  Al Nusra brigades are a part of the global Al Qaeda group and are fighting in Syria against Assad. This story is to be continued, for sure.

  http://warsclerotic.wordpress.com/2013/08/10/is-a-free-kurdistan-and-a-new-israeli-ally-upon-us/#comments

  Like

 10. Ekster zegt:

  Inderdaad, de zg. Palestijnen zijn willens en wetens het slachtoffer van hun zg.”moslimbroeders”. Het enige wat de barbaarse moslims echt interesseert is de vernietiging van de staat Israel, koste wat kost. De domme Palestijnen laten zich gemakkelijk bedriegen, evenals westerse politici. Het palestijnenprobleem had al decennia geleden opgelost kunnen zijn als de moslimwereld hierin werkelijk geinteresseerd was geweest. De Palestijnen zullen tot in lengte van dagen verschoppelingen blijven en speelballen van de islamitische wereld. Maar goed, zolang ze dit zelf niet inzien en ze hun werkelijke vijanden niet herkennen, zal dit zo blijven.

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  Luis Says:

  August 13, 2013 at 9:47 AM

  Rotter is reporting this morning that large Hezbollah forces are already fighting in Latakia area, trying to halt the advance of the rebels there, rebels who already occupied a number of alawite villages in the region. The Syrian air forces are also very active on this front and Sukhoi and Migs fighter jets were also spotted, being very active and bombarding the rebels position. Long and vulnerable military convoys are rushed by Assad from the main cities battle fronts to Latakia, making those convoys easy targets for the rebels ambushes(Rotter).
  Reply

  http://warsclerotic.wordpress.com/2013/08/13/dempsey-in-israel-jordan-to-tie-last-ends-before-obama-decides-finally-on-us-military-action-in-syria/#comments

  Like

 12. Jan zegt:

  Egypte heeft plannen de Gazastrook binnnen te vallen

  “The Egyptian army has established a precautionary plan for military intervention in the Gaza Strip,” according to the Palestinian Ma’an News Agency.
  Egyptian military officials have already drawn up a list of potential targets in Gaza, according to the report.
  “Egyptian reconnaissance planes had entered the Gaza Strip’s airspace and examined a number of locations in Rafah and Khan Younis to be targeted if military attacks against Egyptian troops intensify in Sinai,” the report stated, quoting Egyptian military officials.
  http://freebeacon.com/report-egypt-plans-intervention-in-gaza-strip/

  Anja M. en Abu P.: “Nee, wij zullen hiertegen niet protesteren. Mocht Israël met Egypte samenwerken, dan is dat een ander verhaal”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s