Irak: aanslagen eisen 120 mensenlevens

Screenshot_17

Terroristen hebben in Irak een abrupt einde gemaakt aan de festiviteiten ter gelegenheid van het einde van de islamitische vastenmaand ramadan Tijdens een serie verwoestende bomaanslagen en willekeurige aanvallen op burgers kwamen dit weekend volgens informatie van ziekenhuis artsen en lokale media minstens 120 mensen om het leven. bovendien raakten er ongeveer 300 mensen gewond.

Alleen al in Bagdad, waar in totaal tien autobommen op markten en voor openbare gebouwen ontploften, telde de tv-zender Al-Baghdadija 98 dodelijke slachtoffers. In de noordelijke stad Kirkuk werden 14 mensen gedood, toen een autobom naast een sjiietische moskee explodeerde. Andere bommen ontploften in het dorp Tus Chormato, dat tot de provincie Salaheddin behoort, evenals in de zuidelijke stad Al Nasirija. De meeste aanslagen vonden zaterdag plaats op bewoners van sjiietische woonwijken.

Screenshot_18

Zondag ontploften er nog meer bommen, terwijl er in Bagdad over werd gediscussieerd wie de politieke verantwoordelijkheid draag voor de fouten in het veiligheidsapparaat. Een bom doodde drie soldaten tijdens een militaire operatie in de stad Al Hilla, 100 kilometer ten zuiden van Bagdad. In Balad werden volgens het persbureau Burathanews zondag twee sjiietische burgers doodgeschoten. De regering had vorige week verklaard dat er speciale veiligheidsmaatregelen zouden zijn genomen om aanslagen tijdens de feestdag te voorkomen.

De Verenigde Staten, die in 2003 de Irakese dictator Saddam Hussein ten val hadden gebracht, veroordeelden de aanslagen. De woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Jen Psaki, zei dat de aanslagen gericht waren tegen gezinnen die het Suikerfeest vierden. “De terroristen die deze daden hebben gepleegd, zijn vijanden van de islam en een gemeenschappelijke vijand van de Verenigde Staten, Irak en de internationale gemeenschap.” (vet van de vertaler!)

Screenshot_19

De machtsstrijd tussen soennieten en sjiieten was na de aftocht van de Amerikaanse troepen anderhalf jaar geleden weer geëscaleerd. Veel soennitische moslims, die onder Saddam tot de elite behoorden, voelen zich benadeeld door de regering van de sjiietische minister-president Nuri al Maliki.

 

Bron:

http://www.faz.net/aktuell/politik/irak-anschlaege-fordern-120-tote-12496287.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Irak, Islam, Moslims, sjiieten, soennieten, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Irak: aanslagen eisen 120 mensenlevens

 1. Jean zegt:

  En zeggen dat er hier “in ons westers land” idioten rondlopen die dergelijke achterlijke gewelddadige barbaarse waanzin goedpraten en verdedigen??? Kan het nog waanzinniger resp. Degoutanter?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jean 20.22. uur, op 11/8. Inderdaad Jean, met voorop alle RODE en GROENE verraders van politici, evenals de Liberalen en Links-liberalen en Christen-Democraten. Ze maken allemaal vuile zaken met deze ” CULTUS DES DOODS”.

   Like

 2. Q zegt:

  Die bovenste foto …
  heeft iemand daar nou een sigarettenpeuk op straat gegooid ?

  Wat zijn ze toch slecht opgevoed in zulke landen !

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Vijanden van de Islam, Ja hoor! Zijn Soennieten opeens geen moslims meer? Tja, het is zoals veel goedmensen van tijd tot tijd menen te moeten aanhalen: De Islam is net zo gedifferentieerd als het Christendom. Inderdaad. Allemaal verschillende groeperingen die elkààr maar gaan afmaken, als er even geen Joden of Christenen voorhanden zijn. Klein onderscheid met al die verschillende Christenen. Maar verder niets bijzonders hoor! Néé….
  Einde van de Ramadan, tijdens het Suikerfeest….Ach, jé, wat tragisch…..Ons een biet! Die hele flauwekul-ramadan maakt toch net zo goed deel uit van de ideologie van die bloedhonden. Je zou bijna gaan wensen, dat ze onder elkaar nog wat rigoureuzer te werk gingen; Ruimt mooi op!
  En hou je dít voor ogen: Hier kunnen Christenen noch Joden iets aan doen!

  Like

 4. Republikein zegt:

  Die dame op foto 3 is al gekleed op de crematie.Bloemen verbranden ook, dus pocket in the money.

  Like

 5. Maja zegt:

  Hoewel ik aan niets méér gruwelijk de pest heb als aan de islam, vind ik het toch best sneu voor de “man in de straat” aldaar. Je zult er maar langs de kant van de weg zitten met je kraampje meloenen om een paar centen te verdienen en plotsklaps de lucht worden ingeblazen, samen met je kraampje.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, nou…..Vertel dàt maar aan….ja, aan de Soenníeten, in dit geval.
   Een volgende keer moet je het misschien weer een andere groepering aan het verstand brengen…..

   Like

 6. Dr. Kwast zegt:

  De oude meesters in het moorden dansen met de Satan in den ronden en verwelkomen de nieuwe vermoorden, met achterlatend de nieuwe opgeleiden die verder moorden.

  Like

 7. Helena zegt:

  Hee joh, niks aan de hand hoor, volgens Amerika waren het DE VIJANDEN van islam die
  dit gedaan hebben. O ja, dat zijn tevens de vijanden van de US, Iraq en nou ja iedereen eigenlijk.
  Dus dan is het goed, lekker slapen verder, welterusten.

  Mocht je nog zin hebben in een reisje de US geeft een beloning van 10 miljoen $ als je DE tip hebt die leidt tot het vinden van de kwade genus hierachter ene Abu Bakr al-Baghdadi ook al weer van Al-Qaeda. Je snapt het niet hè?
  http://mg.co.za/article/2013-08-11-us-condemns-baghdad-attackers-as-enemies-of-islam

  Like

 8. luckybee zegt:

  Zo lang als het Allah aanhangers zijn die elkaar uitroeien heb , vind ik alles in orde.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Ziehier, de IDEOLOGIE van de VREDE-proest! Blijf maar wegkijken politiek!

  Like

 10. Jan zegt:

  Deze aanslagen hebben niets met de islam te maken maar zijn het werk van subversieven die de islam in een kwaad daglicht willen stellen. Cameron zei immers dat de moord op Rigby ‘verraad van de islam’ is en Boris Johnson stelde dat ‘niets binnen de islam deze moord rechtvaardigde.’
  Wij kunnen dus gerust slapen.

  Socialisten en moslims: Eloi en bodysnatchers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s