Amsterdam Post vergeleken met de Volkskrant

Screenshot_7(Door: Ronald Kaatee)

Mijn kennismaking met Amsterdam Post dateert van nog maar een goeie twee jaar geleden. Bert Bron had de verdere ideologische opvoeding van mij op zich genomen en mij gewezen op een aantal interessante sites. Zoals wel vaker had ik geen tijd om er gelijk werk van te maken. Tijdens mijn vakantie dat jaar las ik een krantenkop over een slachtpartij door een of andere idioot in Noorwegen. Thuisgekomen bleek de boodschap van de MSM: ‘Zie je wel, dat krijg je nou van al dat islam bashen. Wilders, Bosma, PVV: jullie hebben wat uit te leggen.’ Nou had ik van Wilders, Bosma en de PVV nog nooit ook maar een enkele oproep tot geweld gezien of gehoord, maar het was duidelijk dat dit thema de komende maanden en misschien zelfs wel de komende jaren zou blijven opspelen.

Ik had nog wat dagen vrij, dus ik besloot mijn licht maar eens op te steken bij de door Bert Bron genoemde sites. Amsterdam Post bleek liefde op het eerste gezicht. Wat een prachtig vormgegeven site, wat een goed geschreven artikelen, heerlijk politiek incorrect en dus aansluitend bij mijn eigen politieke overtuigingen. Wat een geweldige commentaren. Ik ga nu mensen tekortdoen door ze niet te noemen, maar dat moet dan maar. Uren was ik verdiept in de artikelen van Filantroop, Martien Pennings, ene Prof. VanFrikschoten, de vertalingen van Bert Bron en de commentaren van mensen als Gielah, Wachteres, D. G. Neree en rommel (wiens rommelige omgang met de Nederlandse taal hem graag werd vergeven). Goed geschreven, politiek incorrect en dus zeer informatief, weinig tot geen spelfouten en op creatieve wijze voorzien van leuke en toepasselijke foto’s en plaatjes. In een paar maanden tijd stak ik meer op over de islam, de EUSSR, Israël, de vervolging van christenen in de islamitische wereld, de Plaasmoorden en nog veel meer zaken dan in bijna 40 jaar de Volkskrant en de hele MSM erbij. En o ja, die idioot in Noorwegen had zich vooral door de strijdwijze van de islam laten inspireren en al een jaar of tien eerder, dus ver voordat Wilders in het buitenland bekend werd als strijder voor het vrije Westen en het vrije woord, besloten over te gaan tot gewelddadige actie (zo bleek dankzij het nijvere leeswerk van D. G. Neree in het ruim 1.500 pagina’s tellende manifest van die idioot).

Daar zag ik een hele redactie voor me waar de Populistische Omroep Nederland nog veel plezier van zou kunnen gaan beleven. Ik stuurde dus al gauw een mail naar de redactie met de vraag wanneer er, na afloop van een redactievergadering, een biertje werd gedronken en of ik daar niet een keer bij kon zijn. Dat is er natuurlijk nooit van gekomen, want die hele redactie bleek maar uit één persoon te bestaan (geholpen toentertijd door D. G. Neree en Martien Pennings): Jaap Mollema. Die zijn weblog ter beschikking stelde aan auteurs. Die zelf aan de lopende band stukken schreef. Die modereerde. Die voor mooie plaatjes zorgde. Die adverteerders binnenhaalde. En die ook nog eens actie voerde voor de goede zaak. Naast zijn gewone baan.

Nee, dan de Volkskrant. Die krant lees ik sinds 1976 bijna dagelijks, op een uitstapje NRC na (ergens rond 2006). Lood om oud ijzer bleek dat, dus vanwege de sport ben ik weer overgestapt op de Volkskrant, ‘de gezaghebbende krant die elke dag boven op het nieuws zit’ volgens henzelf. ‘Gezaghebbend’, ja, ja. Laat ik even beginnen met de sport. Maandag 5 augustus mocht redacteur John Volkers een hele column raaskallen over de voetballer Neymar die Barcelona nieuwe dromen zou brengen nu het afgelopen seizoen zo was geflopt: geen Europees kampioen en ook geen kampioen van Spanje. Nu wil het geval dat Barcelona met een straatlengte voorsprong kampioen van Spanje is geworden. In politieke termen zou je dit kunnen vergelijken met een column van Martin Sommer (redacteur van de Volkskrant) die de problemen in de VVD beschouwt nu Mark Rutte na de verkiezingsnederlaag van september 2012 zo’n matige oppositieleider blijkt. ‘Gezaghebbend’! Zoals de krant van afgelopen zaterdag, met prominent op de voorpagina een verwijzing naar diverse artikelen in de zomerbijlage: ‘Cool cuisine. Het kan weer: betaalbaar en hip eten in Parijs’ en: ‘Barbera Wolfensberger, invloedrijke vrouw in de reclame’, maar ook: ‘Met Marco Pastors op safari door Rotterdam-Zuid’. U weet wel: Marco Pastors ‘ex-LPF’. Ja: ‘ex-LPF’, het stond echt boven het artikel. Zoals de koppen wel vaker de lading niet dekken. Ach ja, de Volkskrant, waar je helemaal achterlijk wordt van de type- en spelfouten en waar bijna geen redacteur aan dit soort fouten ontkomt: ‘De elektronicafabrikanten staat voor de grote uitdaging…’ (Peter de Waard). En dan al dat cijfermatige gepruts. Te gênant voor woorden.

En ideologisch? Ideologisch kun je met elkaar van mening verschillen. Maar het lijkt me knap vervelend om al decennia bij grote maatschappelijke kwesties achteraf gezien steeds aan de verkeerde kant te hebben gestaan. Of het nu gaat om de wenselijkheid van vreedzame co-existentie met communistische dictaturen, de appreciatie van Thatcher en Reagan, uitkeringsfraude, Big Government, criminaliteit, de multiculturele samenleving, de islam, het nut van supranationale organisaties, de zogenaamde xenofobie van mensen als Fortuyn en Wilders – altijd wist de mainstream binnen de redactie van de Volkskrant aan de verkeerde kant van de geschiedenis te gaan staan.

Of neem ten slotte Israël. Als je, zoals de Volkskrant, het opneemt voor vervolgden en gediscrimineerden. Als je hun emancipatie nastreeft. Als je enig historisch besef hebt. Hoe kun je dan de staat die rechtmatig een veilig thuis zou moeten zijn voor de bevolkingsgroep die in tweeduizend jaar Europese geschiedenis als geen ander heeft blootgestaan aan vervolging en achterstelling, culminerend in de Holocaust, een staat die een oase van beschaving en democratie is in een woestijn van islamitische achterlijkheid en moordzucht, hoe kun je die staat dan zo consequent blijven aanvallen en belasteren als de Volkskrant nu al vele jaren doet? En met desinformatie en puur antisemitisme de Jodenhaat voeden? Nu dankzij de islamitische verrijking van de Europese samenlevingen het gevaar voor Joden van alle kanten dreigt. Steeds maar weer het Israëlische ‘nederzettingenbeleid’ opvoeren als het voornaamste obstakel voor vrede. Nooit eens de vraag opwerpen of niet de unieke overerfbaarheid van de Palestijnse vluchtelingenstatus het grootste obstakel voor vrede is. Of de onmogelijkheid voor de islamitische wereld om te accepteren dat een pietepeuterig stukje land dat ooit islamitisch was, dat nu niet meer is. Nee,Volkskrant, gooi er vooral nog zo’n gore antisemitische cartoon van Jos Collignon tegenaan, die jullie vervolgens verdonkeremanen in jullie eigen archief.

En daar werken dan een kleine 200 inhoudelijke medewerkers aan mee. Grove inhoudelijke fouten, structureel cijfermatig gepruts, structureel taalkundig gepruts, ideologisch doorgaans fout (zoals ze zelf een of meer decennia later maar al te goed doorhebben). Steeds meer redactionele opvulling louter voor de advertentiepagina’s (‘Cool cuisine. Het kan weer: betaalbaar en hip eten in Parijs’), waar een serieuze krant zich voor kapot zou moeten schamen. Maar als je je zelfs niet kapot schaamt voor een cartoonist die als hij een Jood moet tekenen even Der Stürmer erbij pakt, waar zou je je dan wel voor schamen? Je werkt tenslotte voor een ‘gezaghebbende’ kosmopolitische elitekrant.

Nee, dan Amsterdam Post. Het ‘internetriool’. ‘Extreemrechts’. ‘Zwarte-laarzen-blog’. ‘Racistisch’. ‘Fascistisch’. Dank je de koekoek. Één man heeft hier (in zijn vrije tijd, want er moest natuurlijk ook nog brood op de plank), een pracht van een site neergezet waar ik in twee maanden tijd meer heb opgestoken over de islam, de EUSSR, Israël, de vervolging van christenen in de islamitische wereld en de Plaasmoorden dan in bijna 40 jaar de Volkskrant (en de hele MSM erbij). Een anti-establishmentsite die het opnam voor de gewone man. Tegen terreur en voor het vrije woord.

Jaap, bedankt. Ik ben je eeuwig dankbaar en zal je nooit vergeten. Rust zacht multitalent. Rust zacht prachtvent.

VanFrikschoten - ome Frik

 Jaap Mollema, alias Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, ofwel  (ome) “Frik” († 08-08-2013)

Door:

Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederland

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

45 reacties op Amsterdam Post vergeleken met de Volkskrant

 1. E.J. Bron zegt:

  Ik ben er stil van Ronald. Prachtig. Indrukwekkend. Geweldige hommage aan Jaap en de “Amsterdam Post”.

  Bert

  Like

 2. gielah zegt:

  Geweldig idee van @Jan Leul, zojuist geplaatst op Amsterdam Post.
  Hier kunt een bericht neerzetten over ( of voor) de professor.
  Een afscheidswoord.
  Voor ieder, die daar graag zijn of haar bijdrage aan geeft:

  jan leul zegt:

  12 augustus 2013 om 21:09

  http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/jaap-prof-drs-gbj-vanfrikschoten-mollema-5213108?aid=5213083

  Like

 3. Liesje zegt:

  Wat een prachtig stuk, en helemaal mee eens.
  Bedankt Ronald.

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  MOOI STUK!

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Heel mooi verwoord Ronald Kaatee.

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Een geweldeige ode aan Jaap mag Ik wel zeggen Ronald.
  In een ode zou men makkelijk een en ander kunnen overdrijven maar dat is hier zeker niet gebeurd en in het artikel staat gewoon geschreven wie en wat Jaap was zonder verdere poespas.
  Persoonlijk denk Ik dan dat mijn schrijverskwaliteiten ver te kort schieten maar dat er gelukkig nog mensen zijn die mijn ideeen kunnen verwoorden.
  Bedankt Ronald en chapeau.

  Like

 7. Martha zegt:

  Schitterend eerbetoon aan onze prof.
  En wat een mooie foto..

  Heel hartelijk dank Ronald.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Mooie woorden van Ronald Katee. Warme woorden en toch beschrijven ze een beklemmende kille werkelijkheid. De beklemmende werkelijkheid dat vandaag de dag de waarheid en een minimaal morele houding niet meer richting bepalend zijn in onze nieuwe, progressieve en “”verschillige”” wereld. Zoals Ronald Katee zijn er ongetwijfeld velen geweest waarbij ook ik behoor die of door toeval of uitgebreid spitwerk of via, via op de Amsterdam Post gestuit zijn. De Amsterdam Post was inderdaad een verademing en een herkenning. Op de Amsterdam Post zag je terug wat je dacht en instinctief voelde. Op de Amsterdam Post zag je dat de vertroebeling van je blikveld en de twijfel aan jezelf opgedaan tijdens je persoonlijke uiteenzetting met de MSM plotseling oploste. Door de Amsterdam Post zag je een bevestiging van wat je waarnam en werden de verdraaiingen, halve waarheden en hele leugens in de MSM dat wat ze waren, namelijk verdraaiingen, halve waarheden en hele leugens. Jaap Mollema is niet meer, maar wij zijn er wel nog. Dat wat mensen als Jaap Mollema in gang gezet hebben mag niet tot stilstand komen. Het is onze plicht ieder op zijn niveau hier werk van te maken. Dat zijn we verplicht aan onze kinderen maar niet het minst ook aan Jaap Mollema en al die anderen die de waarheid belangrijker vonden dan lid te zijn van een elitaire kunstmatig intellectuele kaste. Een kaste die het streven naar welzijn voor de burger tot in het perverse verruilt heeft voor persoonlijke en partij politieke belangen.

  Like

 9. Helena zegt:

  Pluim Ronald, dat heb je mooi gezegd!

  Like

 10. Martha zegt:

  Mooie reactie @Guusvelraeds, helemaal mee eens.
  Dank u.

  Like

 11. @allen
  Bedankt voor de mooie woorden!

  Like

  • sandokan zegt:

   Ik had met Jaap een afspraak om hem (financieel) te steunen in zijn voortreffelijk werk en hij zou aandacht vragen voor een interessante mogelijkheid voor onze landgenoten om tegen zeer lage tarieven voortreffelijke medische behandelingen te ondergaan in Hongarije (Budapest). Het ging in eerste instantie om uitgebreide tandheelkundige behandelingen en in een latere fase om medische ingrepen. Jaap, alias Frik, was hierin zeer geinteresseerd zoals ook PopNed is. Het is jammer dat de lijn Amsterdam Post zo definitief afgesloten is, maar ik reken op PopNed om het project voort te zetten. De flyers met informatie had ik al aan aan Jaap en Jurriaan gestuurd.
   Laten wij in de geest van Jaap vooral doorgaan zodat zijn inzet niet tevergeefs was! Zijn er mensen die nadere informatie willen ontvangen: sdriesse@xs4all.nl

   Like

 12. Wachteres zegt:

  Ronald, hartelijk dank voor je juiste omschrijving van het belangrijk werk dat ‘onze Frik’ heeft gedaan voor onze vrijheid.

  Hij liep voorop en wij volgden en we hebben de plicht door te gaan met datgene waar hij alles aan opofferde.

  De energie die ik had is door allerlei omstandigheden een beetje verdwenen, maar ik vertrouw erop dat die terug komt.

  We kunnen niet stoppen met iets wat zo belangrijk is, al was het alleen maar voor Frik en voor onze kinderen en kleinkinderen, zij roepen ons op om niet op te geven.

  Onze vrijheid en onze cultuur, waar wij zo aan gehecht zijn, mogen we niet verkwanselen.

  Dat gebeurt al door de landverraders, die hun eigen belang hoger achten dan het belang van degenen die na hen deze wereld bevolken.

  Mogen zij hun gerechte straf niet ontgaan! AMEN!

  Like

 13. Martha zegt:

  Goed gesproken Wachteres.
  De dood van zo’n goed en lief mens te verwerken valt mij zwaar.
  Het lijkt of de wereld sinds donderdag stilstaat.

  Like

 14. Jade zegt:

  Mooi geschreven, Ronald.
  Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt als jij,
  maar dan met de Telegraaf, de krant van “wakker” Nederland…
  Jarenlang lid geweest, en altijd dom gehouden.
  Net als jij maakte ik via EJ Bron kennis met de Amsterdam Post.
  Wat een verschrikkelijk einde voor onze ome Frik, en wat een verlies voor
  Nederland, dat hij niet meer in de politiek kan gaan, en dat de Amsterdam Post
  nooit geen update meer zal krijgen.

  Like

 15. Tiny zegt:

  Prachtig eerbetoon aan “Ome Frik” Ronald Kaatee. Ben er weer stil van.

  Like

 16. Ton van Kesteren zegt:

  Ronald een prachtig eerbetoon aan Jaap. Het is zo jammer dat het podium dat Amsterdam Post bood aan fantastische publicisten ter ziele dreigt te gaan. Politiek incorrecte, onafhankelijke schrijvers die Nederland moet koesteren itt de grauwe middelmaat aan journalisten en columnisten van de zogenaamde mainstream media die ons dagelijks brainwasht. PopNed in het bestel is van levensbelang. Alle politiek incorrecten verenigt u!

  Like

 17. Pieter Nokkio zegt:

  We zijn al met een kleine twintig gelijkgestemden, nu de andere pakweg zestien miljoen (sorry, minus een miljoen moslims) nog…

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Chapeau !! Ronald Kaatee, een prachtig stuk !!
  Jaap Mollema is op een rottige wijzen uit het leven gerukt en er verstomd een stukje van het ‘Vrije Woord’, een gedreven mens is niet meer, we zullen ‘ome Frik’ en de Amsterdam Post missen !!
  Rust zacht Jaap !

  Like

 19. dutchess43 zegt:

  Dank je wel hr. Katee, ik sluit mij van harte aan bij bvengenoemde mooie woorden.
  Mij ontbreekt de schrijversvaardigheid om er nog iets aan toe te voegen.

  Like

 20. Philippine zegt:

  Wat een PrimaDeLuxe stuk!

  Like

 21. Pingback: Amsterdam Post vergeleken met de Volkskrant | De Vrije Chroniqueurs

 22. HaJoGe zegt:

  Complimenten voor het stuk. En wij zullen de Prof. deerlijk missen.

  Like

 23. Miep zegt:

  Mooi Stuk!
  Je hebt hierin mijn gedachten ook verwoord.

  Like

 24. louis-portugal zegt:

  Ik weet wel dat het een beetje dom is maar ik kan niks beters bedenken dan hierboven al gezegd is.
  GEWELDIG dus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 25. Miep zegt:

  De partner en familie van Jaap wil ik mijn welgemeende condoleances aanbieden.
  Ik kende Jaap niet persoonlijk maar zijn overlijden voelt als het verlies van een dierbare vriend.
  R.i.p. Frik!

  (Mensenlinq weigerde mijn condoleances op te nemen ….)

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik wil wedden dat er iets in gestaan heeft over zijn “äversie” betreffende de islamisering van NL…………de reactie van de Hr Deckzeijl (zie A.P. nr 198……….G.Deckzeijl zegt: ………………………ze hebben daar kennelijk iets tegen kritiek op de islam.))
   Mijn condoleance daar werd ook niet aangenomen. Om dezelfde redenen????
   IS HET IN NL DAN AL ZOVER GEKOMEN….??????????

   Like

 26. Republikein zegt:

  Dan moet je misschien wat minder slikken, Calimero.

  Like

 27. Liesje zegt:

  @ Pieter Nokkio

  Dit stemt mij wel hoopvol, en niet iedereen reageert!
  http://www.amsterdampost.nl/

  217 Reacties / 15.816 views !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VanFrikschoten gaat zich verkiesbaar stellen

  ———————–

  Like

 28. ronalld57 zegt:

  Bedankt Ronald,maar één woord voor; AMEN.

  Like

 29. Republikein zegt:

  Mijn comment kan nu ook pleite, webmaster.Mensen kunnen raar reageren.

  Like

 30. heleen zegt:

  Jaap was uitzonderlijk begaafd, een absolute grootmeester, een absolute ster. Een hyper-hyper-talent.
  maar bovenal (en dat las je door alles heen): een lieve man. Kijk ook maar naar de foto bij dit artikel….die tederheid bij deze man, deze innemende zachtmoedigheid….
  Zoveel onvervalste authenticiteit in één man….!!!
  Mooie hommage heer Ronald. En kijk, ik moet echt huilen….

  Like

 31. @ heleen
  ‘heer Ronald’? Doe maar gewoon ‘Ronald’ hoor.
  Inderdaad een prachtige foto.

  Like

 32. Marthy de Wit zegt:

  In mijn website kunt U een kaarsje branden voor Frik bij Maria:
  http://www.hetheiligenbeeldenmuseum.nl/

  Like

 33. Avidia zegt:

  Ik mis Frik meer dan ik kan uiten, ben zo erg verdrietig. Waar moeten we nu naar toe, behalve op deze site, mijn vriendje is er niet meer.

  Like

 34. Pingback: Afscheidsdienst van Jaap Mollema (prof. G.D.J. van Frikschoten, Amsterdam Post) in kleine kring. | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 35. Pingback: In memoriam Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s