Europeanen geloven propaganda niet: “Het ergste moet nog komen!”

Screenshot_6

De Europeanen vertrouwen het deze heren echt niet toe dat zij Europa uit de crisis leiden

De EU-burgers geloven niet in de oplossingscompetentie van de politici: een meerderheid denkt dat de crisis nog helemaal niet eens goed is begonnen. Nog maar bijna de helft van de EU-burgers is voorstander van de euro als gemeenschappelijke munt.

Meer dan de helft van de EU-burgers denkt dat wat betreft de crisis het ergste nog moet komen (55%). Bijna de helft van de Duitsers ziet dat ook zo (49%). Slechts één op de drie denkt dat het hoogtepunt van de crisis al bereikt zou zijn.

Slechts iets meer dan de helft van de Duitsers ziet de toekomst van de EU positief (55%). 39% heeft een negatieve kijk op de EU. Daarmee ligt Duitsland in het middenveld van de onderzochte landen. De Denen zijn met 72% het meest positief over de toekomst van de EU. Interessant is ook dat de nieuwe EU-burgers in Kroatië merendeels niet overtuigd zijn van een goede toekomst voor de EU (59%).

Meer dan twee derde deel van de Europeanen (67%) gaf aan niet de indruk te hebben dat zijn stem “ertoe doet”. Deze mening wordt ook door 59% van de Duitsers vertegenwoordigd. “Het meest verbreid is deze mening in Griekenland (89%) en op Cyprus (89%), maar ook in Portugal (81%), Italië (78%) en Spanje (77%) is deze opvatting veelvuldig te vinden.”

“Het vertrouwensverlies in de politieke instellingen gaat door, alhoewel de Europese Unie nog steeds meer vertrouwen krijgt dan de nationale instellingen”, staat er in de barometer (zie grafiek 2).Het imago van de EU zou in vergelijking met de herfst niet zijn veranderd. 39% van de ondervraagden is neutraal, het percentage positief (30%) en negatief (29%) ingestelde mensen is bijna even groot.

Screenshot_9

Grafiek 2: Zegt u mij a.u.b. of u deze instellingen vertrouwt of eerder niet vertrouwt

Het vrije verkeer van personen, goederen en dienstverleningen binnen de EU is voor 56% van de ondervraagden “de meest positieve verworvenheid” van de Europese Unie. In de herfst van 2012 vertegenwoordigde nog 52% van de ondervraagden deze mening. De vrede tussen de lidstaten vindt 53% het hoogste goed van de EU. Daarentegen is maar 24% enthousiast over de euro, één procent minder dan in de herfst van 2012.

“Een absolute meerderheid van de Europeanen” uitte het gevoel een burger van de Europese Unie te zijn, staat er in de Standaard-Eurobarometer van de EU uit het voorjaar van 2013. Het percentage bedraagt 64%. Grafiek 1 verduidelijkt: bijna drie vierde deel van de Duitsers is het hiermee eens (73%), een hoge score in Europa, die alleen nog overtroffen wordt door die van Slowakije (76%), Malta (81%) en Luxemburg (88%)

Twee derde deel van de Duitsers is voor de euro als gemeenschappelijke Europese munt, 39% is hier tegen. In de totale Europese vergelijking is nog slechts 51% voor de euro, 42% is tegen een Europese economische unie en muntunie.

Screenshot_10

Grafiek 3: Twee derde deel van de Duitsers is voor de euro als munteenheid van de Europese economische en monetaire unie

Eén op de twee kent zijn EU-rechten niet

Niet eens de helft van de Europeanen kent zijn rechten als EU-burger (46%). In Duitsland kent 61% van de burgers zijn rechten op EU-niveau. Daarmee staat Duitsland op de 3e plaats achter Finland (65%) en Luxemburg (67%). Frankrijk staat op de laatste plaats: nog geen eens een derde deel van de Fransen is op de hoogte van zijn EU-rechten (32%). 59% van de mensen in Europa zouden graag meer over zijn rechten willen weten. Het meest is dit in Cyprus het geval (86%). Bijna twee derde deel van de Duitsers wil beter over zijn rechten geïnformeerd worden (64%).

63% van de EU-burgers noemt de economische situatie van de EU slecht. 72% beschouwt zijn nationale economische situatie als slecht. Meer dan drie van de vier Duitsers gaven aan (77%) dat de situatie van de economie in Duitsland in totaal als goed moet worden beoordeeld.  

Het grootste probleem van de EU is de werkloosheid (51%), gevolgd door de recessie (33%) en de stijgende prijzen (20%). Voor de Duitsers is de staatsschuld in Duitsland het ergst (29%), daarna komen inflatie (24%) en werkloosheid (21%).

Screenshot_11

Grafiek 1: Voelt u zich burger van de EU? 73% van de Duitsers zegt “Ja”

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/08/12/europaeer-glauben-propaganda-nicht-das-schlimmste-kommt-erst/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

32 reacties op Europeanen geloven propaganda niet: “Het ergste moet nog komen!”

 1. Ambassador zegt:

  Politici lossen geen problemen op. Ook dragen zijn niet bij aan welvaart of welzijn. Het enige dat zij doen is lullen over x dingen om daarmee de burger te doen geloven dat zij echt voor hem aan het werk zijn. De nieuwe kleren van de keizer. Erger nog: parasieten.
  Gedurende je leven word je door hen/de overheid beroofd van 80% van je inkomen en eigendom. Elk jaar weer.
  Je kunt beter af en toe bestolen worden door een dief. Diegene waartegen zij zeggen jou te willen beschermen.
  Triest.

  Like

  • Piet zegt:

   Wat een neerslachtigheid en negativiteit allemaal. Hoe had u gedacht de problemen op te lossen? Laat me raden, u had het zelf allemaal veel beter kunnen doen. En waar ligt dit veld van expertise precies?

   Like

   • bobzelf zegt:

    en onder welke steen heeft Piet de laatste 5 jaar dan wel gelegen ??
    De problemen oplossen, ja hoor !!! in 2 weken !!!!! en geen dag langer , heeft u even 12 A4 tjes ????
    en dan nogmaals de vraag : onder welke steen heeft U de laatste 5 jaar gelegen ?

    Like

   • Armonicus zegt:

    “Negativiteit”? Tja, vanuit jouw perspectief zijn politici dan bovenmenselijk intelligente mensen. Oh, en ik had het zeer zeker “zelf allemaal veel beter kunnen doen”, maar aangezien ik geen binding heb met een multinational of financiële instelling, zal ik, of ieder ander integer persoon, nooit in zo’n positie komen!

    Like

   • Ambassador zegt:

    U bent politicus? Of wellicht ambtenaar?
    Of anders in ieder geval een “gelovige van ons systeem”?

    Ik lach elke dag. En nee, ik ben niet neerslachtig. Het leven is de moeite waard.
    Er zijn geen problemen. Problemen worden gecreëerd opdat het volk ontvankelijk is voor de geboden oplossingen: Nog meer regels, nog meer inleveren van vrijheid, nog meer inleveren van welvaart, nog meer EU.

    Dus nee ik kan het niet beter doen want ik wil het niet beter doen. Ik sta niet op de loonlijst van de machthebbers.

    Wat ik wel beter doe is mijn leven leven, samen met mijn naasten en geestverwanten en dat door zo veel mogelijk uit de klauwen te blijven van dit criminele systeem.

    Like

 2. Republikein zegt:

  Ik geloof er geen reet van.

  Like

 3. En Nederland met de snel dalende economie (werkeloosheid) hobbelt gehoorzaam als een dom mak schaap achter Duitsland!
  http://www.duitslandweb.nl/mediaarchief/2013/26/rutte-krijgt-duitse-prijs-voor-pro-eu-beleid.html

  Like

 4. Leto 2 zegt:

  De huidige crisis is zorgvuldig georkestreerd.
  Het is geen doel maar een middel.
  Het doel is totale verarming en ontreddering van de volksmassa’s zodat de globale elite in de nabije toekomst het feodalisme in volle middel-eeuwse glorie kan herstellen.
  De laatste restjes van de democratische façade worden in versneld tempo afgebroken.
  Het concept is soevereiniteit af te schaffen door vorming van immense unies, superstaten.
  De EUSSR is een variant, de NAU (North American Union, Canada, USA en Mexico) is in voorbereiding.
  Uieindelijk wordt er een “catastrofe” gesimuleerd die (volgens de elite) slechts kan worden bedwongen door de vorming van een wereldregering.
  Net als de Europese Commissie wordt die niet gekozen maar benoemt die zichzelf.
  Rockefeller, Rothschild, Ford, Bush………….
  Het gaat niet meer om rijkdom, het gaat om ongebreidelde macht.

  Like

  • Lucie zegt:

   Ja,helemaal mee eens,ze blijven doorgaan om dit te bereiken.
   Alleen als wij massaal in opstand komen en die idioten verjagen,kunnen we het tij nog keren.
   Maar aangezien de meeste Europeanen dit niet zien,zullen we langzaam het moeras ingetrokken worden.
   Pas als de burger zijn ogen geopend worden, kan het nog veranderen.

   Like

 5. Jan zegt:

  * Als de helft van de Duitsers negatief is waarom laten zij dan moordenaars, terroristen en bloedzuigers in hun land waarvan wij in de grensgebieden ook last hebben (verdwijnen van kuddes vee en zakkenrollen tijdens festiviteiten door ZIGEUNERS (NIET: sinti, roma (polcor-woorden)
  * Als Kroatië nu al negatief is heeft zij iedereen belogen, wat wij al wisten maar Brussel niets interesseerde want zij willen hun rijke levensstijl handhaven op kosten van de ander
  * Als een meerderheid ‘het vrije verkeer’ positief vindt heeft zij geen benul wie allen binnenkomen en wat aangeeft dat de hoernalisten in gebreke blijven (zoals traditie is)
  * De vrede tussen de lidstaten heeft niets te maken met de EU zoals Griekenland aantoonde en bovendien kan ik het bloed van de PvdA, in het bijzonder van Dijsselbloem drinken, wat ook geld voor al de andere roden (incluis Marianne Thieme)
  * De Euro heeft netto niets opgeleverd behalve voor de fascisten in Brussel
  * Als 46% zijn rechten niet kent, waarom waren de meeste landen dan voor de EU?
  * Als 63% de economische situatie slecht vindt waarom vinden zij dan open grenzen goed die de autochtone bevolking benadeelt (werk, leefbaarheid, loon)

  Like

  • Lucie zegt:

   Ja,die Duitsers snap ik ook niet,ze laten hun land gewoon kapot maken door al die moslims.
   En die criminele politici van Europa spelen allemaal onder één hoedje,met een vette baan in Brussel in het achterhoofd.
   En de Euro heeft ons alleen maar ellende opgeleverd,toen die werd ingevoerd was je spaargeld meteen een stuk minder waard.
   En die hele EU-shit is helemaal een totale ramp.

   Like

 6. Jan zegt:

  Op de foto kijkt Barosso alsof hij denkt: “En dat stupide stemvee gelooft ons ook nog.”

  Like

 7. Jan zegt:

  Brussel geeft geld uit dat het niet heeft, aan instanties die onrendabel zijn en producten maken waarnaar geen vraag is.

  Like

 8. Jan zegt:

  Waaruit bestaat de ja-stemmers van de EU? Uit een stel idioten die denklui zijn. Hoe erg laat dit filmpje zien van Obama-stemmers/zombies die klakkeloos alles tekenen en goedkeuren als het van socialisten komt. In dit geval het tekenen van een ‘infanticideprogramma’ geregeld binnen Obamacare en waartegen de Republikeinen zich verzetten. Van A tot Z onzin, maar zie hoe makkelijk links zijn handtekening zet (zoals in het geval van de EU-verdragen). Zelfs iemand met een kind tekent de petitie om kinderen te laten vermoorden. Links volk is ziek.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Helaas geeft deze video het bewijs dat kereltje Pechhold en vele politici gelijk hebben als ze beweren dat een referendum niet goed voor de bevolking is op langere termijn. De smoes is ´het korte termijn denken´ maar dit is de reden waarom dat ze het denken.

   Like

   • John zegt:

    Waarom zou er een referendum moeten komen, zodat weer de meeste stemmen gelden.
    Iedereen heeft wensen, die politici zeggen te kunnen vervullen.
    Dit kost alleen geld. Geld dat we allen betalen.
    De een wil gratis scholen. De ander goedkope zorg. Weer een ander gratis autowegen ,of openbaar vervoer.
    Politici beloven alles wat je maar wil. Het enige wat ze dan willen is onvoorwaardelijke gehoorzaamheid, en al je geld.
    Referenda brengen dan ook niks. Ook al zou de stem van het volk gehoord worden.
    Iedereen heeft een eigen visie over wat goed is voor de wereld, en wil dit graag aan anderen opdringen.
    Als iedereen nou gewoon de baas is over zijn eigen huis, tuin, geld en kinderen, in plaats met zijn allen over andermans huis, tuin, geld en kinderen, zou het er al beter aan toe gaan in de wereld.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Tuurlijk. Een referendum op soeverein staatsniveau, dat is natuurlijk weer te democratisch, te patriottisch en nationalistisch voor een stalinist zoals jij, die de gevolgen ervan vreest.

    Liever de Europese burgers een schijn-referendum door de strot rammen zoals de EU doet, om achteraf gewoon geen rekening te houden met het resultaat van die farce !! Referenda die uitgeschreven worden door supra-nationale entiteiten zijn niks waard. Waarom moest er anders aan de soevereiniteit van de Europese staten worden geknabbeld ?

    Helemaal jouw stijl blijkbaar.

    Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Ja, ja, de EU heeft ons veel gebracht-proest. Voedsel- en kledingbanken, schieten als paddestoelen uit de grond, zo goed gaat het met ons. En wat ik maar niet kan begrijpen, is het feit dat de grote MASSA van de BEVOLKING, zowel in Nederland alsook in Duitsland, WEER STEMT OP DE EU VRIENDELIJKE PARTIJEN! Ik ben van mening, dat als Merkel CDU, weer de verkiezingen in September a.s. wint, het VOLK NOG STOMMER IS DAN HET ACHTEREIND VAN EEN VARKEN. Verder ben ik het geheel met Leto 2 eens, dat het een GOOR COMPLOT is.
  En heb ook waardering voor de andere reacties. We zullen het gaan meemaken door het GEDROCHT EUSSR, opstanden, armoede, massaal zelfmoord, en burgeroorlog!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Mensen die nu nog positief over de euro en/of de Europese unie denken zijn alle realiteitszin verloren !

  Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  On topic; op http://www.geenstijl .nl, staat het bericht, dat MARX RUTTE, en die andere STRUIKROVER SAMZWAM niet 6 MILJARD uit ONS willen persen, maar hou U even vast, kijkbuiskinderen, 8 MILJARD, en dat durft de OETLUL met VINGERS RUTTE, bezuinigingen te noemen. Krankzinnig zijn ze geworden in Den Haag, maar onze MILJARDEN gaan naar, de COMMUNISTEN der EUSSR. KOTS!!!!

  Like

 12. Jan zegt:

  Gisteren even naar het NOS-nieuws gekeken en ik hoorde dat ‘vooruitgang geboekt wordt’ in Griekenland wat de economie betreft. En dat meent die droplul van een nieuwslezer dan ook nog. Ja, zo’n bericht is inderdaad als nieuws te beschouwen. De lezer was even vergeten dat de Grieken weer geld krijgen, het geboortecijfer op 1,2 ligt (de Griek sterft dus uit) en de defensie betaald wordt door de VS wat voor alle Europese landen geldt*. Iedere avond een kopie van beroepsleugenaar Jay Carney** bij de NOS. Het is om te kokhalzen.

  * U.S. Defense Spending Subsidizes European Free-Riding Welfare States
  http://www.cato.org/publications/commentary/us-defense-spending-subsidizes-european-freeriding-welfare-states

  ** beroepsleugenaar Jay Carney

  Like

 13. Jan zegt:

  ‘Ik zag in Lissabon de toekomst: verval’
  Pasgeleden heb ik drie hoofdsteden van de zogenoemde PIIGS-landen bezocht: Dublin, Madrid and Lissabon. De crisis is verreweg het duidelijkst merkbaar in Lissabon.

  Een deel van de schitterende oude stad lijkt een proces van Havana-isering door te maken. Vlak achter de Avenida da Liberdade, de belangrijkste doorgangsweg van de stad, waar zij die daartoe geneigd (en in staat) zijn hun Prada-accessoires aanschaffen, zie je leegstaande huizen met afbrokkelende gevels, ramen waarvan de ruiten zijn ingegooid of die provisorisch zijn dichtgemaakt met karton of golfplaten, terwijl het onkruid in de dakgoten groeit. Dit verwacht je niet in West-Europa aan het begin van de 21ste eeuw.

  Theodore Dalrymple: ‘Ik zag in Lissabon de toekomst: verval’
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3446561/2013/05/24/Theodore-Dalrymple-Ik-zag-in-Lissabon-de-toekomst-verval.dhtml

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  Uiteraard moet het ergste nog komen ondaks de helderzienden zoals Jan Hommen (ING) de hoofdeconomm van de ABN en pas zag ik bij RTL 7 ook zo´n knaap die zei dat het in Duitsland “erg goed ging”. Bosch vroeg net arbeidstijdverkorting voor 1800 mensen.
  De werkeloosheid loopt op de schulden lopen op.
  De banktoppen (financiële terroristen) beginnen weer flink te gooien met bonussen.
  Dus voor hun gaat het goed maar voor de rest zeker niet.

  Like

 15. Dit is op AnnoZijlstra Blog herblogden reageerde:
  IK denk dat het herstel nog 10 jaar duurt, het komt er wel maar kost een generatie .

  Like

  • bobzelf zegt:

   Beste Anno , ik ben bang dat het de bedoeling is , ons eerst allemaal naar 1930 terug te brengen !!
   solliciteren met je pet in je hand , geen geld meer, volledige armoede , dus slecht enkele figuren in de wereld die dan de macht in handen hebben .
   U mag dan nog wel voor uw mening uitkomen,
   ER WORDT DAN WEL ONMIDDELIJK GESCHOTEN !!!

   Like

 16. henk schroemges zegt:

  Allemaal terugbrengen naar de situatie in 1930. Vanaf dat punt kwam er wel een opvallende economische verandering daar in Duitsland. Aangezien de historie/geschiedenis zich altijd herhaald, kan dit punt ook momenteel bereikt worden als de armoede en ellende uniform in de hele EU landen heeft toegeslagen. Eerst vanaf dat punt kan het tij massaal worden gekeerd.
  Dus zodra nagenoeg iedereen in vele rijen optrekt naar de voedsel-en kledingbanken is pas het punt van ommekeer bereikt. Dus nog even geduld allemaal.

  Like

 17. Jan zegt:

  Het geld is bijna op (was het al lang) en dus het werk van de junta zit er op. De ravage compleet:
  Hussein Obama: “So at some point, the government will run out of money, which means more and more costs are being loaded on to students and their families.”
  http://www.washingtontimes.com/news/2013/aug/22/obama-proposes-deeper-federal-role-college-funding/

  Het ergste moet dus nog komen.
  De rattenvanger wist tijdens de toespraak niet eens wie de burgemeester van Buffalo is. Zonder teleprompter kan hij niets, One Big Zero:

  Like

 18. Pingback: Europeanen geloven de propaganda niet meer | Lang Leve Europa!

 19. Pingback: Islamophiles en religie | Nageltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s