Palestijnse Arabieren op bezoek in Israël stellen vast dat plaatselijke handelaren hen flessen

Screenshot_24

Terwijl nazi´s en andere primitievelingen fantaseren over de “Israëlische Apartheid”, genieten Arabische toeristen van de flair van het strand van Tel Aviv

Al-Hayat al-Jadida bericht dat honderdduizenden Palestijnse Arabieren tijdens de ramadan toestemming hebben gekregen om Israël te bezoeken – en ze stellen vast, dat identieke levensmiddelen en kleding slechts een fractie kosten van datgene wat ze hier thuis voor moeten betalen.

Moeders, die op de “West Bank” veel geld voor ramadankleding uitgegeven hebben, zijn boos, omdat zij dezelfde kleding of kleding van betere kwaliteit in Tel Aviv voor de helft van de prijs kunnen krijgen. Een vrouw zei: “Onze handelaren zijn een schandaal… Ik kocht dure kleding voor mijn kinderen in winkels in Ramallah, maar toen ik de winkels in Israëlische steden binnenging en dezelfde kleding vond, was het prijsverschil aanzienlijk… Het is ongelooflijk en oneerlijk hoe onze handelaren de burgers flessen en de officiële instanties aan de macht niets doen om dit te stoppen.”

De schrijver schat, dat wanneer iedere Arabische bezoeker aan Israël slechts 200 Israëlische sjekel uitgeeft, dit betekent dat er 50 miljoen sjekel in Israël worden uitgegeven in plaats van in de door de Palestijnse Autoriteit bestuurde gebieden.

Terwijl de Palestijnse Autoriteit zegt dat Israël de vergunningen allen maar zou afgeven om hiermee economisch winst te maken, geloven anderen dat niet meer. De chef van een consumentenorganisatie op de “West Bank” zegt dat de plaatselijke handelaren geen prikkel hebben om de prijzen laag te houden, omdat er gewoon geen concurrentie is. De handelaren beweren – niet verrassend – dat ze veel onkosten zouden hebben door huur, werknemers en belastingen en niet met de Israëlische prijzen zouden kunnen concurreren. Ik weet weliswaar niet hoe hoog deze belastingen zijn, maar ik weet wel dat Israëlische werknemers tweemaal zoveel betaald krijgen als wat de winkeliers in Ramallah aan hun personeel betalen; en de huren in Tel Aviv of Jeruzalem zijn niet lager dan die in Ramallah, dus dit argument slaat nergens op.

Dit jaar hebben de Palestijnse Arabieren sowieso niet veel geld. Hamas heeft de uitbetaling van de salarissen aan haar werknemers uitgesteld tot het Id-feest, wat nogal wat gemor veroorzaakte. Hamas weet echter heel goed dat de economie bij enkele Arabische onlusten een belangrijke component geweest is, maar ze schijnt vooreerst de Iraanse en Arabische donoren kwijtgeraakt te zijn, dus vecht ze om te overleven.

Screenshot_8Bron:

http://haolam.de/artikel_14361.html

Auteur: Elder of Ziyon

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

8 reacties op Palestijnse Arabieren op bezoek in Israël stellen vast dat plaatselijke handelaren hen flessen

 1. Niet verwonderlijk toch als de originele Arabische naam van iedereen daar “Oplichter” is!

  Like

 2. felix zegt:

  Palestijnen worden dom gehouden door hun leiders, die hun eigen zakken vullen, maar ze kiezen er zelf voor..

  Like

 3. Helena zegt:

  Geweldig bericht, om het te verwoorden zoals mijn zoon van 15 het zou doen LMFHO.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Positief bericht.

  Like

 5. KCMO zegt:

  De keuze voor die “Palestijnen” moet toch niet zo moeilijk zijn: de Israëlische hel of de Arabische hemel.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De Iraanse en Arabische donoren kwijtgeraakt ??? Dan zal de achterlijke Europese Unie toch wel bijpassen ??

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Titel boven dit artikel is enigszins cryptisch, het wordt pas duidelijk bij het lezen van het hele verhaal. Beter …… “dat HUN EIGEN plaatselijke handelaren hen flessen.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s