Wat Joodse zelfhater Grunberg er zoal uitbraakt

Screenshot_2

  Arnon Grunberg en vriendin in 2007 bij de uitreiking van de Librisprijs 

(Door: Martien Pennings)

Arnon Grunberg is ook los van zijn Joodse zelfhaat een pedante zultkop, die dat doorgaans ongestraft dagelijks op de voorpagina van een linksige dédain-krant mag etaleren. Ik heb in mijn leven twee keer geprobeerd de aandacht te vestigen op een paar van Grunbergs arrogante stommiteiten.

Zo meende hij ooit in een  van zijn langere “voetnoten” het tokkie-volk van de PVV weer eens de les te kunnen lezen en gaf daarbij vooral blijk van zijn eigen onnozelheid. Het ging om een betoog van PVV-dame Lilian Helder in ’s lands vergaderzaal en Grunberg schreef:

“Op YouTube is een fragment te vinden van een Kamerdebat waarin Lilian Helder, nummer 3 van de PVV, aangeeft niets van wetenschappelijk onderzoek te begrijpen. Het lijkt kleinkunst, maar het is een Kamerdebat. Dit weekend mocht mevrouw Helder in een interview in NRC Handelsblad haar faux pas toelichten. Maar mevrouw Helder vindt haar onwetendheid geen onwetendheid. Ze zegt: ‘Wie een boodschap simpel wil maken, komt al snel zélf simpel over.’ Waarmee ze bedoelt: wij baseren ons beleid niet op wetenschappelijk onderzoek maar op gevoelens, een ander woord voor vooroordelen.”

Degene die zijn onwetendheid en zijn vooroordelen etaleerde was echter niet Lilian Helder maar  kleinkunstenaar Grunberg. Het ging om de vraag of gevangenisstraf vaker tot recidive leidt dan een taakstraf. Dat scheen namelijk te blijken uit de cijfers. Mevrouw Helder had wel degelijk gelijk, maar vergat gewoon de voor de hand liggende verklaring te geven waarom gevangenis-gestraften vaker opnieuw in de fout gaan dan taak-gestraften: dat komt omdat de rechter ziet dat taakstraf al een aantal keren niet geholpen heeft bij zo’n verdachte of omdat de ernst van de vergrijpen te ernstig is of een combinatie van beiden. Degenen die gevangenisstraf krijgen zijn dus gewoon grotere rotzakken en deze rotzakheid is de oorzaak van de grotere recidive bij gevangenisstraf, niet de gevangenisstraf zelf.

En dan was er die keer dat Grunberg als zijn mening gaf dat de causa causarum van de Jodenhaat in het Midden-Oosten daarin bestond dat Arabische media geen onderscheid maakten tussen Israël en Joden. Die Jodenhaat had niet zozeer te maken met de islam, zei hij. Ja, het is ongelooflijk, maar hij schreef het echt, lees maar:

“De veelal door de staat gecontroleerde Arabische media hebben al decennia moeite onderscheid te maken tussen kritiek op de staat Israël en fanatiek antisemitisme. Daarin, en niet zozeer in de islam, moet een belangrijke oorzaak worden gezocht van het wijd verspreide antisemitisme in de Arabische wereld.”

Dit is zó dom dat het ook bij mij aanvankelijk niet wilde doordringen. Alsof je er bij Julius Streicher en der Stürmer op wijst dat hij geen aandacht heeft voor goede Joden en dan in die omissie de oorzaak van het nazi-antisemitisme zoekt. Ik zei toen:

“Grunberg weet blijkbaar niks van de geschiedenis van de islam of die van Israël. Tegen zo’n bovenvermelde dubbele Rietberger van ondersteboven-gelul valt ook bijna niet meer aan te redeneren.”

Grunberg maakte een tweede bokkesprong van dezelfde allure in datzelfde kleine “voetnootje” van de Gute Völkische , toen hij zei:

“Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat achter veel zorgen over hedendaags antisemitisme het verlangen schuilgaat om de ene bevolkingsgroep als stok te gebruiken om de andere mee te slaan. Ik weiger die stok te zijn.”

Daar staat: islamcritici misbruiken de Joden en Israël om de islam in een kwaad daglicht te stellen. Wat moet je hier nog op zeggen? Ja, precies! Goed zo Grunberg! Antisemitisme is helemáál geen islamitisch dingetje! Die Wilderianen weten gewoon niks slechts van de islam te zeggen en daarom doen ze dat!

Deze foute en dommige Jood Grunberg, die in verlichte kringen “de koning van de betekenisloosheid” wordt genoemd, heeft recent weer eens bijdehand gedaan om zijn angst voor uitsluiting en afwijzing te bezweren. Hij wil veilig bij de linkse toonaangevers en multikullers horen, en dan moet je islamofiel zijn en Wilders bashen en Israël demoniseren. U moet hem zijn lafheid niet kwalijk nemen: Grunberg is lelijk, hij heeft zelfs zijn middelbare school niet afgemaakt en hij is Jood. Alle reden om aan de bizarre ziekte van het Joodse antisemitisme te lijden, een door levensangst ingegeven en aan het Stockholm-syndroom verwante neiging tot zelfblamering om maar in de gunst te komen van mogelijke belagers. Enfin, wie er meer over wil weten, zie The Pathology of Jewish Anti-Semitism door Steven Plaut op Front Page Magazine.

De laatste slimme zet van het wonderkind was een aanval op Hans Teeuwen en Hafid Bouazza. Ik  kan de betreffende “voetnoot” in de Volkskrant niet te pakken krijgen, dus ik moet afgaan op wat Jonathan van het Reve meldt:

“Of Arnon Grunberg, die op de voorpagina van deze krant religiekritiek in Nederland ‘een soort carnaval’ noemde, en Teeuwen ‘kleinburgerlijk’ en ‘onnozel’, waarbij helaas onduidelijk bleef wat hij daar precies mee bedoelde. ( . . .) Bouazza ( . . .)  kreeg gisteren de cryptische hoon van Grunberg over zich heen, die ( . . .) beleefdheid als een vorm van zelfcensuur bepleit ( . . .).”

Tsja, bij Grunberg is wel vaker onduidelijk wat hij precies bedoelt en als je de betekenis wel kan begrijpen is het vaak een stommiteit. Ook nu weer. Teeuwen is typisch zo’n hoog geprofileerd media-mens met ook nog eens een directe relatie met Theo van Gogh die de aandacht zou kunnen trekken van een moslim die de heilige teksten van zijn geloof goed kent en metterdaad serieus neemt. Of dat soort moslims in aantal toeneemt weet alleen de AIVD, net als hoeveel mensen er aan de bewaking zijn in Nederland. Ik heb wel eens een islamkritische hoogleraar bezocht aan een Nederlandse universiteit wiens werkkamer in een aparte afdeling lag en ook nog achter een versterkte en bewaakte deur. En dan had je Kurt Westergaard die ook een versterkte deur had die de man met de bijl toch niet buiten kon houden. Gelukkig had Westergaard een tweede versterkte deur: die van zijn badkamer. Westergaard allitereert op Lars Hedegaard die zijn deur gewoon open deed. Als je openlijk in de mainstream-media islamkritisch bent en vooral als je gezicht bekend raakt, dan ben je een potentieel doelwit. Vraag dat maar eens aan Ebru Umar, die “een tsunami” van bedreigende tweets en mails over zich heen kreeg van “Neder-Turkjes” omdat ze opgeschreven had dat ze tijdens haar verblijf in Istanbul iedere keer om vier uur ’s morgens wakker werd gemaakt door dat kattengejank vanaf de minaret. Natuurlijk had ze niet geschreven “kattengejank”, want dan was ze misschien al dood geweest.

Maar toch! Maar toch verzuimt Umar in haar laatste column niet om de sociaal wenselijke sneer naar Geert Wilders uit te delen. “Hoezo is het erg dat de Westermoskee door Koeweit gefinancierd wordt? Geert Wilders wordt door Israël gefinancierd en je kan geen lid worden van zijn partij!” Nee, zo zegt ze het niet, maar daarop komt het neer. En daarmee is Umar toch weer terug in het kamp van de modieuze stompzinnigheid, het kamp van Arnon Grunberg. Gaan we dat nog uitleggen? Welnee, het helpt toch niet. En toen ik de laatste punt had gezet, stuitte ik op Leon de Winter die het wél nog maar eens een keer uitlegt. Nou, vooruit: hier is de link, je weet maar nooit.

Screenshot_3Waar komt het gevaar vandaan? Van Geert Wilders natuurlijk! Wist je dat zijn partij ook nog gesponsord wordt door Israël? Het is trouwens een ondemocratische partij omdat je er geen lid van kan worden en niet geregeerd wordt door een handjevol partijtijgers. Wat zegt u? Je kan er toch op stemmen? Wat bedoelt u daarmee?

______________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, Islamkritiek, Joden, Jodenhaat, lafheid, Linkse Kerk, Naïviteit, praatjesmakers, Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wat Joodse zelfhater Grunberg er zoal uitbraakt

 1. JooJootje zegt:

  Hij is echt lelijk op het sukkelige af .
  Ik mijmer nu over hoe zijn jeugd er uit moet hebben gezien altijd als laatste gekozen met tegenzin tijdens de gymles nooit populair en geen vrienden het jongetje alleen in een hoekje op het schoolplein.
  En zie hoe dat doorwerkt in het latere leven nog steeds wanhopig op zoek om ergens bij te horen wat een doffe ellende je zou bijna medelijden krijgen bij zoveel verdriet en mislukking.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Naar mijn bescheiden mening, Martien, is het vieze smerige schrijvertje Grunberg de laatste om wie we ons druk zouden moeten maken. Een nep-intellectueel en vaag. Vager dan vaag. Hij verschanst zich voortdurend achter zijn cryptische uitspraken en denkt zo, tegelijkertijd intelligent over te komen èn zich in te dekken. Want dat doet-ie bij voorkeur, zich indekken. Tegen de hele rest van de wereld, kun je wel zeggen. Als anti-semitische Jood is hij niet eens enig in zijn soort, maar door de bij hem tevens aanwezige combinatie van arrogantie èn lafheid wel een bijzonder ongunstig exemplaar. Snobistisch genoeg om mee te willen tellen in literaire kring en tegelijkertijd het lezersvolkje sneer oop sneer geven door middel van zijn zogenaamde diepzinnigheid die voor geen normaal mens te begrijpen valt, hoogstwaarschijnlijk omdat er niets achter steekt. En maar modieus meelullen met ‘Links’ en alles bashen wat buiten zijn nep-wereldje valt! Hij zou niet misstaan hebben in de nep-intellectuele kring van Sartre. Jammer voor hem dat het existentialisme inmiddels bezweken is aan haar eigen wereldvreemde arrogantie!
  Maar dat lot is blaaskaken van zijn soort binnen afzienbare tijd eveneens beschoren. In het slechtste geval omdatde Moslims hier de overhand krijgen en in hem niet eens een ‘nuttige idioot’ zullen zien, zó slecht te plaatsen is dit kereltje.
  Op de schroothoop met hem en z’n zogenaamde literatuur, beter verdient hij niet

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Toch heeft Arnon Grunberg afgelopen zaterdag gezegd dat anti-zionisme en anti-islamisme allebei fout waren.

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Grunberg zou ik willen vergelijken, met de Joden die in Amsterdam tijdens de Duitse bezetting, deel gingen uitmaken van de Joodse Raad, met het idee, dat zij dan “de dans”, wel zouden ontspringen. Deze meneer Grunberg geeft blijk van een a-morele instemming, potverdomme nog te heulen met de RODEN, die -en dat is bewezen van de PvdA- de 5e colonne vormen van onze grootste VIJAND in binnen-en buitenland te weten de Islam. Maar deze mensen denken van zichzelf, dat zij “het beter soort volk”, zijn, net als personen als van Agt, Gretta Duysenberg, en Anja Meulenbelt, en van Bommel. Deze Grunberg is een wegkijker, en past precies binnen het rijtje van partijen als de pvda, d66,vvd,cda,cu,sp, dacht dat ik de meeste wel genoemd heb. Zo leren we ze wel kennen, de organisaties en partijen die ons zonder blikken of blozen uitleveren aan de moslims!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Grunberg is geen Jood hij is een Marxist.Net als Job Cohen Ed van Thijn en de rest.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou èn? Een Marxistische Jood dan. Dat is juist het ergste verschijnsel omdat die hun eigen zaak verraden.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Daarvan lopen er in Hollywood ook een hoop van rond hoewel die over het algemeen behoorlijk rijk zijn.
    Idd. Martein je moet erop blijven wijzen anders denken ze dat ze gelijk hebben.

    Like

 6. Pingback: De stupiditeit van de omhoog gesubsidieerde troetel-Marokkaan Abdelkader Benali. En die Michael van der Galien van “De Dagelijkse Standaard” is óók zo gek als een deur. | E.J. Bron

 7. Pingback: Femke Halsema lijdt op internet even erg als vrouwen in Pakistan (+ update) | E.J. Bron

 8. Pingback: Femke Halsema , de steelneger en de bajes-Jood: wij gedenken Nationale Collaboratiedag | E.J. Bron

 9. Pingback: Femke Halsema, de steelneger en de bajes-Jood: wij gedenken Nationale Collaboratiedag | Stop de bankiers

 10. badgast zegt:

  Als je als Jood het antisemitisme van de Islam nog niet ontdekt hebt, ben je niets anders dan een wereldvreemde nitwit. Maar als je als Jood het antisemitisme van de Islam ook nog eens ontkent en bagatelliseert, ben je een zielige psychopaat.

  Like

 11. Pingback: Superieure cultuur | The Edge of Europe

 12. HM zegt:

  Natuurlijk heeft PVV geen leden want Wilders wil zijn kiezers/PVV symphatisanten, die het vaak al niet zo breed hebben, niet op kosten jagen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s