De politie van Kopenhagen en het PET onderzoeken de geldstroom om te zien wie Deense strijders in Syrië financiert

Screenshot_25

De politie onderzoekt of er geld uit Denemarken naar het terrorisme in Syrië gaat. De politie van Kopenhagen heeft in het geheim onderzoek gedaan naar de omstreden prediker Abu Ahmed, zijn Quba-moskee in Amager (een lieflijk plaatsje in Jutland) en de liefdadigheidsorganisatie Hjælp4Syrien. Het onderzoek is gericht op beschuldigingen dat Ahmed en zijn collega’s mensen hebben aangemoedigd om naar Syrië te reizen om deel te nemen aan de burgeroorlog daar en dat de gelden die onder het mom van charitatieve donaties verzameld zijn, gebruikt worden om terrorisme te financieren.

Jens Møller, hoofd van de van de politie van Kopenhagen afdeling geweldsmisdrijven, bevestigt dat er sinds maart onderzoek is verricht naar een aantal afzonderlijke gevallen, met inbegrip van berichten op de Facebook-pagina van de Quba-moskee, via de educatieve tak, Islamisk Undervisning, die wordt geëxploiteerd door Ahmed, voor het zoeken van financiële steun voor het al-Nusra Front in Syrië.

“We kunnen bevestigen dat er een onderzoek aan de gang is op basis van nieuwe informatie, met inbegrip van de steun voor het al-Nusra Front,” vertelde hij de krant Jyllands-Posten. “We kunnen geen verder commentaar geven.”

Het al-Nusra Front werd volgens Westerse inlichtingendiensten gevormd door Al-Qaida in Irak. Gepubliceerde rapporten beweren dat de groep regelmatig contact heeft met Ayman al-Zawahiri, het erkende, wereldwijde hoofd van al-Qaeda en de opvolger van Osama bin Laden.

De vrees neemt toe dat meer dan 6.000 buitenlandse strijders in Syrië uit de hele wereld een belangrijke nieuwe terreurdreiging vormen voor het Westen. Rapporten van inlichtingendiensten zeggen dat kampen worden opgezet om de buitenlandse strijders gevechtstraining te geven.

Ahmed is een bekend figuur in radicaalislamitische kringen in Denemarken. Naast de Quba- moskee geeft hij les op diverse andere plaatsen in Kopenhagen. Hij trok de aandacht van de binnenlandse inlichtingendienst PET nadat hij geestelijke leiding heeft verstrekt  aan twee jonge mensen die betrokken zijn bij geplande, grootschalige gevallen van terrorisme in Kopenhagen.

Beschuldigingen dat Ahmed en leden van zijn moskee een Deense ingezetene financieel gesteund had die werd gedood tijdens gevechten voor de Syrische rebellen, werden vorig voorjaar gepubliceerd door Jyllands-Posten. Verzoeken om steun voor al-Nusra werden geplaatst op de Facebook-pagina van de moskee  en Ahmed gaf een verklaring van steun voor de voormalige Deense Guantanamo Bay gevangene Slimane Hadj Abderrahmane. Deze werd, naar verluidt,  gedood in Syrië, ergens in februari. Afgelopen donderdag meldde de Facebook-pagina van de moskee dat de Deense ingezetene Abu Omar Altunes werd gedood in de gevechten in Syrië en op de Facebook-pagina werd om steun voor de familie van de dode man gevraagd.

De laatste cijfers tonen aan dat minstens 65 mensen uit Denemarken naar Syrië  zijn gereisd om te vechten en, met inbegrip Altunes, dat er inmiddels zes van hen inmiddels overleden. De politie van Kopenhagen en het PET zijn bezorgd dat degenen die de reis naar Syrië maken volledig geradicaliseerd raken en de vaardigheden die ze leren in de bouw van bommen en het gebruik van andere wapens een groot risico voor Denemarken vormen als ze terugkeren. PET zegt dat de meeste van de Syrië-strijders in contact komen met Al-Qaida.

De politie probeert om de geldstromen die Hjælp4Syrien verzamelde op te sporen, maar geeft toe dat het moeilijk te bewijzen zal zijn dat de bijdragen steun aan het terrorisme zijn.

“We moeten uitzoeken wie werkelijk achter het verzamelen zit en vaststellen of het geld naar activiteiten is gegaan die kunnen worden gelijkgesteld aan terrorisme”, aldus Møller. “Als de zaak naar de rechter gaat, zal het uiteindelijk aan een rechter zijn om te bepalen of we voldoende bewijs hebben.”

Een van de problemen die de politie heeft in het onderzoek van de zaak is dat al-Nusra en andere groepen die fondsen ontvangen van Hjælp4Syrien momenteel niet op de terrorisme-watch-list van de EU staan.

PET heeft plannen aangekondigd om Denen te vervolgen die betrokken raken bij de oorlog in Syrië , maar erkent dat het moeilijk zal zijn om te bewijzen of en wanneer iemand betrokken is geweest bij oorlogshandelingen voor een specifieke organisatie op een bepaald tijdstip. Berichten uit Syrië worden niet beschouwd als bijzonder betrouwbaar.

PET heeft gevraagd aan de belastingdienst Skat om te onderzoeken wie de Syrische reizen financiert en heeft de lokale autoriteiten gevraagd om te zien of degenen die op weg zijn naar het oorlogsgebied sociale uitkeringen uit Denemarken ontvangen.

Abu Ahmed heeft geweigerd commentaar te geven op de aantijgingen.

Bron:

http://cphpost.dk/international/cops-taking-covert-looks-muslims

Auteur: Ray Weaver

Vertaald uit het Engels door:

Vederso

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Denemarken, Islam, Islamisering, islamofascisme, Jihad, Moslims, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op De politie van Kopenhagen en het PET onderzoeken de geldstroom om te zien wie Deense strijders in Syrië financiert

 1. manna zegt:

  zag net in de telegraaf dat de dominee die niet meer in christus gelooft de begrafenis van friso gaat leiden. (carel ter linden). de wereld is gek geworden. zo waarlijk helpe me god almachtig……..

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @manna 21.01. uur. Inderdaad manna, deze wereld is gek geworden. Maar zegt Christus niet, dat wij wel in de wereld, maar niet van de wereld dienen te zijn als navolgers van Hem. Ik ben het ook eens, dat vele christelijke kerken en voorgangers eerder tegenstander zijn geworden van de leer van Christus, als dat ze opkomen voor zijn BOODSCHAP. Ik ben daar zeer bezorgd over.

   Like

   • Jan zegt:

    En maar verbaasd zijn dat kerken leeglopen. Het enige wat zij dan kunnen bedenken is het ‘gezelliger’ maken van de kerkdienst. Die wordt ‘opgevrolijkt’ met een trompettist of een gitarist, of erger, met gospelzangers zoals in de VS die handen klappen, halleluja roepen en swingen. Er wordt gefuseerd wat onzinnig is want de schisma’s zijn er nog steeds. Men doet het uit financiële overwegingen en dat zijn slechte raadgevers. Desondanks lopen de kerken leeg omdat men simpelweg niet in de westerse waarden gelooft, zelfs de dominee niet meer die theologie ging studeren omdat hij dit wel interessant vond. Zo iemand als Ten Linden gelooft dus niet eens in de westerse beschaving maar zit op het niveau van iemand als Maxima-de-Nederlander-bestaat-niet.

    Like

  • Republikein zegt:

   Carel gelooft alleen nog maar in de Palmaffia. Hij is goed fout.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Republikein 21.56. uur, op 13/8. Ook deze persoon heeft aan de volkomen SOCIALISTISCHE VRIJE UNIVERSITEIT gestudeerd. Als je van je geloof wil afvallen, dan moet je THEOLOGIE gaan studeren in Amsterdam. Dat zij me laatst iemand, en verrek als het niet waar is!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Die Carel ter Linden gelooft dan kennelijk niet meer in Christus, maar lijdt des te heviger aan Hermelijnkoorts!
   Zéér oppervlakkig als je het mij vraagt. Verlangt duidelijk naar een klein glimpje koninklijke glans, dat op hem afstraalt.
   Zulke predikanten behoorden het ambt stante pede te verlaten, want ze zijn behept met verkeerde intenties, met andere woorden: Snobisme.
   Kwalijk. Zéér kwalijk.

   Like

   • luckybee zegt:

    Karel ter Linde is een Dominee bij de Lutherse kerk. (De Herformde Kerk)Ze hebben de leer van Jezus Christus niet helemaal gevolgd zo als wij dat van de Gereformeerd kerk wel deden.
    Dit hebben ze los gelaten .
    Matthéüs 18,1-14
    De grootste in het hemelrijk
    Matthéüs 20,20-28
    De twee zonen van Zebedéüs
    Markus 10,35-45
    De zonen van Zebedéüs

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De politie van Kopenhagen en het PET zijn bezorgd dat degenen die de reis naar Syrië maken volledig geradicaliseerd raken en de vaardigheden die ze leren in de bouw van bommen en het gebruik van andere wapens een groot risico voor Denemarken vormen als ze terugkeren.

  Meteen preventief ruimen zou ik zeggen. Precies zoals een brand of ziekte voorkomen kan worden door goede preventie zo moet je de maatschappelijk fysieke en psychische schade die deze creaturen kunnen veroorzaken voor zijn. Een realistische maatschappij zal elke overheid die dit doet dankbaar zijn. Overigens hoef je geen ruchtbaarheid te geven aan de buiten justitiële liquidaties van dit addergebroed. Een beetje geheime dienst moet dat klusje toch kunnen klaren. Verwacht maar niet dat dit soort de maatschappelijke dienstverlening of een andere reguliere baan zal oppakken na terugkomst uit Syrië. Op schoftenstreken zoals in Boston zitten we niet te wachten.

  http://www.spunk.nl/article/4025/paraplumoord

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  @ Guus

  De humor is dat als ze niet geradicaliseerd zijn de eerste vraag zou zijn: Wat hebben ze in Syrie te zoeken bij de terroristen om de vechten.
  Maar helaas wil niemand het policor stigma verlaten om de dingen op deze wijze te noemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s